reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine - jest to do ogarnięcia w domu w ciągu dnia, ale jak gdzieś z nią jadę, to nie ma bata!! smok musi być w podróży, czy czasem na zakupach :sorry2: Ale konsekwentnie zacznę oduczać jak będzie troszkę większa, żeby już rozumiała więcej.

reklama
aga ta sama wiocha, ale nie koło mnie:) Ja mieszkam w starej części, a to nowa. A ciooo?

A bo się zastanawiałam nad : Stolik i dwa krzesełka SUNDVIK Ikea Sprzedam - Meble Dla Dzieci - Gumtree Dolnośląskie / Wrocław ale trochę się boję tych kantów przy A :/

Moj jak jest, ze mna to smoka ma bardzo mało i w nocy tez tylko na chwilową zamiane z cycem, ale jak jest M to ma częściej :/ przeważnie jak coś robię to on dostaje jako zabezpieczenie przed ugryzieniem koleżanki :D choć już pomału uczy się panować nad sobą :D

Hej

Nie dam rady nadrobić Was teraz, więc tylko tak przeleciałam wzrokiem..

U koleżanki jak u koleżanki, wypiłam kawkę, poplotkowałyśmy trochę i do domciu trzeba było wracać

Dziewczyny śliczne te buciki dla dziewczynek... chyba sobie jeszcze córę zrobię:-p

Kasieńka ale masz malusi, śliczniusi brzusio
A Iwon pewnie zajęta mężusiem;-)

Rozmawiałam dziś z pedagogiem szkolnym o tym jakie Oliwia ma problemy( wzrok i słuch). Mam pobrać zaświadczenia od lekarzy żeby mogli wiedzieć jak z nią pracować. No i dowiedziałam się, że po operacji by nie miała dużych zaległości ( bo mogłaby powtarzać klasę) mogę starać się o nauczanie indywidualne- zawsze jest to jakieś rozwiązanie

czyli coraz wiecej przemawia za operacja juz teraz.
M ja wybrałam pod kątem spasowania z innymi rzeczami. Dlatego nie róż bo gryzlby się z czerwonym np. A granat bardzo lubię. No i piesek będzie rozpoznawalny...

Dziewczyny ale mnie muli ... siedzę i jem jogurt grecki z blonnikiem (takie chrupki jak chleb suchy) i to mi jakoś pomaga... ehhh. Muszę iść na spacer z G a najchętniej uwalilabym się na kanapie i spala/oglądała comedy central;-)

Zdrowia dla S&&&&&

Kasienka też się cieszę:p

Andzia nauczania ind jest ok. Sama tak chodziłam do uczniów, mój siostrzane miał przez chyba pół roku czy dłużej po chemii. Faktycznie roku nie tracisz a przy przypilnowaniu rodziców spoko można nauczyć się wszystkiego.

Asik?????
Dobrze,że coś pomaga;-)
:-D Serio wspołczuje mdłosći
znajoma przestudiowała dokładnie obie i stawia na priorix (nie wchodziłam w szczegóły czemu). Ostatnio gadałam też ze znajomą lekarką i ona też szczepi swoje dzieci priorixem... Już sama nie wiem i niecierpię tego tematu.

MsMickey - Gabi wybrała granatowe z kurczaczkiem, bo nie pozwoliła mi przewijać strony jak tylko je zauważyła - wołała "kaka"...ale mi się podobają inne - ciemno granatowe z biało-brązowym żółwikiem, albo takie, tylko zielone :sorry2:
Boje sie, że te z kurczakiem będzie zdejmowała, żeby się bawić :-)

Przypomniał mi się sen!!!! byłam w ciąży!! :-D za dużo tych ciężarnych dookoła!!!

No i sie zaczyna?????:-D

A może to był sen proroczy?????:-D
;-)
Josie- dzieki za raport :-p

ciesz sie, ze nocka przespana a jak przesypia tzn ze jej ta temp odpowiada, jakby jej bylo za zimno na pewno Cie o tym poinformuje :-):tak:

Moja spi tez bez przykrycia w pajacyku/spiochach - ciagle nie wiem ktore to ktore :-p

mozesz :-) mowia, ze u dziecka 37C to normalna temp :tak:

kopniaczek na zachete a z dydem musisz powalczyc :tak: zaprzec sie i dawac tylko na noc jezeli uzywa go do spania i stopniowo ograniczac, w ciagu tygodnia powinien zniknac jak bedziesz konsekwentna :tak::-) &&&&

Zaza- no to super ze bedzie zyl :-p a tak powaznie to zdrowka :-)

A co do temp w pomieszczeniach to w PL stanowczo sie przesadza z grzaniem w mieszkaniach! zawsze jak jade do PL to mowie tacie aby zakrecil grzejniki w pokoju gdzie bedziemy i otworzyl okno bo 24C zimo to za duzo, potem wychodzi sie takim rozgrzanym na zewnatrz i przeziebienie gotowe. W UK dla dziecka odpowiednia temp w pomieszczeniu 19C i polozna jak przychodzila to sprawadzala czy nie jest za cieplo. Cos w tym musi byc bo angielki zima na gole nogi w samych sukienkach lataja i nie choruja tak czesto jak w PL :-p (oczywiscie wszystko z umiarem) :-)

zamarzłabym, ja taki zmarzluch jestem

sunshine też tak uważam. Moja sąsiadka grzeje już od 2 tygodni wieczorami, bo im zimno, okna pozamykane, a potem dzieci ciągle chore. U mnie całą zimę 19C w sypialni i porządnie wietrzone przed snem co daje zero chorób.

msmicke oj chciałabyś, chciałabyś:D:D Życzę ci tego bardzo, bo tez bym trochę chciała tj. nie jakoś specjalnie, ale jakby się zdarzyło to byłoby super:) Tyle teraz ciąż:p

aga jak kupisz to mogę ci odebrać i dostarczyć:) Sama tu nie dojedziesz bo komunikacji miejskiej brak, jedynie jakieś ciasne busy! Chętnie pomogę:) A na kanty nałożysz nakładki np. z Ikea i pikuś.

Ostatnia edycja:
aga jak kupisz to mogę ci odebrać i dostarczyć:) Sama tu nie dojedziesz bo komunikacji miejskiej brak, jedynie jakieś ciasne busy! Chętnie pomogę:) A na kanty nałożysz nakładki np. z Ikea i pikuś.
To się jeszcze dziś zastanowię i dam Ci znać :) miło bedzie jak odbierzesz:) i w takim razie w przyszlym tygodniu spotkanko zrobimy u mnie :D Alijenka szykuj się na trase :p

Andzia- ja tez z tych cieplolubnych :-p ale zycie w UK szybko przestawia organizm :tak: i od kiedy tu mieszkamy nie choruje tak czesto :no: A lepiej sweterek zalozyc w domku niz sie rozebrak do spodenek jak moj tatko lubi :-D on ma lato caly rok ale w domu :-D

sunshine też tak uważam. Moja sąsiadka grzeje już od 2 tygodni wieczorami, bo im zimno, okna pozamykane, a potem dzieci ciągle chore. U mnie całą zimę 19C w sypialni i porządnie wietrzone przed snem co daje zero chorób.

obowiazkowo wietrzenie przed snem :tak::-) od razu lepiej sie spi :tak:

dostalam te paputki dzis, wiec z bobux mielismy M 9-15 miesiecy, 11,8cm
te kupilam M 12-18 miesiecy, wkladka 13,5. mamy conajmniej centymetr zapasu :)

jakosciowo skorka mieciutka, ale pod ta przednia czescia jest taka podszywka materialowa, i przez nia przewleczona gumka - w bobuxach to jest wszystko na tej skorce. no i bobuxy sa lepiej skrojone bo tej gumki nie widac , ta czesc przednia zakrywa krawedzie tej tylnej

ale poza tym ok, mieciutkie i zobaczymy jak beda sie sprawowac :)
acha i pieski maja nieprzyszyte uszka, moj juz uwielbia je ciagnac :)

Matko!!! Ile Wy produkujecie!!! Nie byłam w stanie przeczytac niestety :no:

Munka, Mickey, to poniedziałek po drzemkach dziewczynek zatem! Piter chodzi spac (bo to trudno nazwac drzemką :baffled:) ok. 11.30 i spi przez 2,5-3h, wiec nim sie nie przejmujmy ;-) tzn. hałasy mogą mu przeszkadzac, ale tough life! niedługo będzie w domu głosna siostrzyczka, wiec niech się przyzwyczaja :-p!
Dorotę rzeczywiscie zostawię do drzemki małego.
Dajcie znac jesli cos sie zmieni moze juz na priva :)

reklama
ale dziś naprodukowane 3-4 strony! no i ma 37,5C. oszaleje, ale cierpliwie poczekam 3 dni i wtedy dopiero udam się do lekarza, jeśli nie mienie.

robię ciasto drożdzowe z brzoskwiniami:) mam @ to muszę zadbać o siebie, już pochłonęłam całą czekoladę:p

Aga jestem za spotkankiem u Ciebie:)

zakup - ciepłe kapcie ulubionej świnki Peppa:)
DSC_0031.jpg

Załączniki

• DSC_0031.jpg
    DSC_0031.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 110
Ostatnia edycja:
Do góry