Sunshine - jest to do ogarnięcia w domu w ciągu dnia, ale jak gdzieś z nią jadę, to nie ma bata!! smok musi być w podróży, czy czasem na zakupach
Ale konsekwentnie zacznę oduczać jak będzie troszkę większa, żeby już rozumiała więcej.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
aga ta sama wiocha, ale nie koło mnieJa mieszkam w starej części, a to nowa. A ciooo?
Hej
Nie dam rady nadrobić Was teraz, więc tylko tak przeleciałam wzrokiem..
U koleżanki jak u koleżanki, wypiłam kawkę, poplotkowałyśmy trochę i do domciu trzeba było wracać
Dziewczyny śliczne te buciki dla dziewczynek... chyba sobie jeszcze córę zrobię
Kasieńka ale masz malusi, śliczniusi brzusio
A Iwon pewnie zajęta mężusiem;-)
Rozmawiałam dziś z pedagogiem szkolnym o tym jakie Oliwia ma problemy( wzrok i słuch). Mam pobrać zaświadczenia od lekarzy żeby mogli wiedzieć jak z nią pracować. No i dowiedziałam się, że po operacji by nie miała dużych zaległości ( bo mogłaby powtarzać klasę) mogę starać się o nauczanie indywidualne- zawsze jest to jakieś rozwiązanie
M ja wybrałam pod kątem spasowania z innymi rzeczami. Dlatego nie róż bo gryzlby się z czerwonym np. A granat bardzo lubię. No i piesek będzie rozpoznawalny...
Dziewczyny ale mnie muli ... siedzę i jem jogurt grecki z blonnikiem (takie chrupki jak chleb suchy) i to mi jakoś pomaga... ehhh. Muszę iść na spacer z G a najchętniej uwalilabym się na kanapie i spala/oglądała comedy central;-)
Zdrowia dla S&&&&&
Kasienka też się cieszę
Andzia nauczania ind jest ok. Sama tak chodziłam do uczniów, mój siostrzane miał przez chyba pół roku czy dłużej po chemii. Faktycznie roku nie tracisz a przy przypilnowaniu rodziców spoko można nauczyć się wszystkiego.
znajoma przestudiowała dokładnie obie i stawia na priorix (nie wchodziłam w szczegóły czemu). Ostatnio gadałam też ze znajomą lekarką i ona też szczepi swoje dzieci priorixem... Już sama nie wiem i niecierpię tego tematu.
MsMickey - Gabi wybrała granatowe z kurczaczkiem, bo nie pozwoliła mi przewijać strony jak tylko je zauważyła - wołała "kaka"...ale mi się podobają inne - ciemno granatowe z biało-brązowym żółwikiem, albo takie, tylko zielone
Boje sie, że te z kurczakiem będzie zdejmowała, żeby się bawić :-)
Przypomniał mi się sen!!!! byłam w ciąży!!za dużo tych ciężarnych dookoła!!!
Josie- dzieki za raport
ciesz sie, ze nocka przespana a jak przesypia tzn ze jej ta temp odpowiada, jakby jej bylo za zimno na pewno Cie o tym poinformuje :-)
Moja spi tez bez przykrycia w pajacyku/spiochach - ciagle nie wiem ktore to ktore![]()
mozesz :-) mowia, ze u dziecka 37C to normalna temp![]()
kopniaczek na zachete a z dydem musisz powalczyczaprzec sie i dawac tylko na noc jezeli uzywa go do spania i stopniowo ograniczac, w ciagu tygodnia powinien zniknac jak bedziesz konsekwentna
:-) &&&&
Zaza- no to super ze bedzie zyla tak powaznie to zdrowka :-)
A co do temp w pomieszczeniach to w PL stanowczo sie przesadza z grzaniem w mieszkaniach! zawsze jak jade do PL to mowie tacie aby zakrecil grzejniki w pokoju gdzie bedziemy i otworzyl okno bo 24C zimo to za duzo, potem wychodzi sie takim rozgrzanym na zewnatrz i przeziebienie gotowe. W UK dla dziecka odpowiednia temp w pomieszczeniu 19C i polozna jak przychodzila to sprawadzala czy nie jest za cieplo. Cos w tym musi byc bo angielki zima na gole nogi w samych sukienkach lataja i nie choruja tak czesto jak w PL(oczywiscie wszystko z umiarem) :-)
To się jeszcze dziś zastanowię i dam Ci znaćaga jak kupisz to mogę ci odebrać i dostarczyćSama tu nie dojedziesz bo komunikacji miejskiej brak, jedynie jakieś ciasne busy! Chętnie pomogę
A na kanty nałożysz nakładki np. z Ikea i pikuś.
sunshine też tak uważam. Moja sąsiadka grzeje już od 2 tygodni wieczorami, bo im zimno, okna pozamykane, a potem dzieci ciągle chore. U mnie całą zimę 19C w sypialni i porządnie wietrzone przed snem co daje zero chorób.
No i sie zaczyna?????
A może to był sen proroczy?????
;-)