reklama
hej
Ja miałam te skórzane paputki szyte na zamówienie dla mojej nuny - maja jeden minus. Ślizgają sie na płytkach. MOja lata na razie boso lub w skarpetkach z abs-em. Kiedys rysica wklejała takie fajne skarpetki z silikonem na całej stópce. Nie moge ich znaleźć coś teraz.
fajne. Mówiłaś ze zdrogie - pocieszę cię:
Trzewik sznurówka - Emel
moja prawie od poczatku nienawidziła papek. Od kiedy dostała cos do dziamdziania to zadowolona.
Zreszta od jakiegos czasu nie daje się karmić - ja siama i już. Więc dostaje jedzonko pokrojone i widelec w łapkę. I coraz lepiej jej to wychodzi
A po wakacjach z babcią odrzuciła mi nikapek. Nie weźmie do buzi i już. Butelke akceptuje tylko w nocy. A w dzieć butle niekapek - kubuś waterr lub zwykły kubek (i tu kot korzysta bo jak mleko poleci nie tam gdzie trzeba - czyli na podłogę - to zlizuje)
brat mojej koleżanki przez 2 lata pobytu w żłobku - najpierw miesiąc ryczła a potem cały dzień stał przy oknie i wypatrywał powrotu mamy. Do posiłków i wspólnej zabawy dał się odciągnąć - zjadł, pobawił się i wracał do okna. W przedszkolu dopiero mu przesżło
Jesteś super opiekunką, nawet jak nie szukałaś pracy to ona cię znalazła. Więc znajdziesz nową.
A kolezanka moze nauczy się trochę szacunku dla ludzi.
U mnie w rodzinie dzieci brak. Od strony męża: chrzestna naszej tysi czyli siostrzenica męza ma juz 25 lat, bratanek ma 20, kolejni też chłopcy po 15 lat i Milena lat 4 (w październiku). Dobrze ze mam kolezanki dzieciate
A nietolerancja glutenu objawia się wysypką? Kolezanki córa miała na buzi i na rączkach ale pediatra od razu gluten wykluczyła bo powiedziała ze nietolerancja objawia się w zupełnie inny sposób a nie wysypką.
Zresztą kolezanka od kiedy zaczęła flavon dziecinie podawać to po wysypce sladu nie ma. Ale jak zapomną np przez tydzień to franca wraca
Ja miałam te skórzane paputki szyte na zamówienie dla mojej nuny - maja jeden minus. Ślizgają sie na płytkach. MOja lata na razie boso lub w skarpetkach z abs-em. Kiedys rysica wklejała takie fajne skarpetki z silikonem na całej stópce. Nie moge ich znaleźć coś teraz.
Edit: taki mam wybor First shoes for babies in the pre-walking / crawling stage![]()
a podobaja mi sie te Ida Acorn First shoes for babies in the pre-walking / crawling stage
fajne. Mówiłaś ze zdrogie - pocieszę cię:
Trzewik sznurówka - Emel
a to mi sie cos pokrecilo atinka, myslalam, ze Ty jeszcze karmiszJa sie z zupkami nie mecze. I tak wszystko dookola obswinione, jeszcze jakby zupki doszly
![]()
mlodak - pewnie, ze w szpitalu dziecko powinno dostawac to, co zna i umie zjesc. Ale nie zgodze sie, ze dziecko moze jesc kawalki tylko jak ma bogate uzebienie. Nasz jadl kawalkami majac zaledwie siekacze (1,2) a i to niekompletne. Rzul dziaselkami. Dzieci potrafia sobie z tym poradzic (daje to nadzieje na stare lata), tylko oczywiscie nie od razu Rzym zbudowano - trzeba sie tego stopniowo uczyc. Nie pomysl, ze namawiam do takiego jedzenia. Kazde dziecko jest inne. Po tym, jakie my mielismy poczatki juz nie trzymam sie zadnych schematow i teorii. Moj nie chcial papek, inne dziecko ma opory wobec kawalkow. Ale fizycznie jest mozliwe pogryzienie na miazge kawalkow bez zebow
![]()
moja prawie od poczatku nienawidziła papek. Od kiedy dostała cos do dziamdziania to zadowolona.
Zreszta od jakiegos czasu nie daje się karmić - ja siama i już. Więc dostaje jedzonko pokrojone i widelec w łapkę. I coraz lepiej jej to wychodzi
A po wakacjach z babcią odrzuciła mi nikapek. Nie weźmie do buzi i już. Butelke akceptuje tylko w nocy. A w dzieć butle niekapek - kubuś waterr lub zwykły kubek (i tu kot korzysta bo jak mleko poleci nie tam gdzie trzeba - czyli na podłogę - to zlizuje)
U nas tragedia ze złobkiem. Dziś miałam go juz nie prowadzić, ale mąż sie uparł, żeby jeszcze spróbować. Wczoraj ryczał cały dzień ( spał 4 h), miał parę kilkuminutowych nalotów dobrego humoru. Dyrektorka daje mu czas do końca tygodnia, potem go "wyrzuca", bo nie będzie dziecka męczyć. Szkoda,że wczoraj tego nie zrobiła, dziś przeżyliśmy koszmar oddając go.
Kurcze ja wiem,że dziciom cięzko się rozstać z rodzicami, ale żeby płakać cały czas![]()
brat mojej koleżanki przez 2 lata pobytu w żłobku - najpierw miesiąc ryczła a potem cały dzień stał przy oknie i wypatrywał powrotu mamy. Do posiłków i wspólnej zabawy dał się odciągnąć - zjadł, pobawił się i wracał do okna. W przedszkolu dopiero mu przesżło
Aga - wybacz ale ja powiedziałabym NIE. Ustaliłyście opieke od poniedziałku do piątku do 17. I tego się trzymaj.Witam, teraz będzie tylko o mnie, bo stwory brykają
Jestem w kur..... na maxaaaaa, a raczej na mamę M :/ w czasie gdy omawiałyśmy ostatnie szczegóły opieki nad M dwa tyg. temu mówiłam jej, ze moje maksimum pilnowania to do 17tej, bo chcę spędzić trochę czasu z A, ona mówi oczywiście, ze dłużej by nie pracowała, bo nie miałaby czasu z córcią itp. Wczoraj dziwnie małą odebrała ciocia i mówi, ze cały tydzień będzie ją odbierać <już mi dało to do myślenia>, dziś mama ją przyprowadza i mówi "lecę na szkolenie" pytam jakie, a ona no zapomniałam Ci powiedzieć, ze w piątek dostałam odp. w sprawie pracy w banku :/ super. I do mnie, musimy jakoś ustalić grafik, bo będę pracować od pn-sob od 10-19tej, ale za to mam jeden dzień w tygodniu wolny.
Czy ja mam jakiegoś pecha do ludzi ? Czy powinnam cicho siedzieć i pilnować małej dalej?? Tylko co do 19:30? wtedy A idzie już spać.
Jesteś super opiekunką, nawet jak nie szukałaś pracy to ona cię znalazła. Więc znajdziesz nową.
A kolezanka moze nauczy się trochę szacunku dla ludzi.
Ja bym chyba teraz zrobiła - ryzyko jest zawsze ale dzieci są okrutne. I szkoda aby Oliwia miała kompleksy z tego powodu. Do 16 lat jeszcze szmat czasu - a ona jest dziewczynką, zacznie dorastać i zwracać uwagę na wygląd.Hej laski;-)
na szczęście zły humor szybko mi w niedzielę przeszedł ale dzięki. Jakoś dopadły mnie myśli o tym, że dlaczego akurat Oliwia musiała się urodzić z tym cholernym rozszczepem i czy godzić się na operację bo większość lekarzy zaleca dopiero ok 16 r.ż ponieważ istnieje ryzyko uszkodzenia receptorów wzrostu twarzy...... i tak jakoś mnie wzięło.
Kurcze, a ja się cykam dawać Gabi takie twardziochy do gryzienia typu marchewka itp. Ona jest trochę szalona i czasem wariuje przy jedzeniu....śmieje się, wychyla głowę do tyłu, i potrafi się lekko zadławić czymś miękkim, więc może stąd moje obawy...
Dziś w nocy urodził się mojemu kuzynowi synuśi wiecie co... póki co rodzą się u nas w rodzinie same chłopaki. Gabi z mojej strony ma samych kuzynów
dobrze, że chociaż Sz ma 2 bratanice, choć to są małe diabełki...
U mnie w rodzinie dzieci brak. Od strony męża: chrzestna naszej tysi czyli siostrzenica męza ma juz 25 lat, bratanek ma 20, kolejni też chłopcy po 15 lat i Milena lat 4 (w październiku). Dobrze ze mam kolezanki dzieciate
Mlody ma chyba nietolerancje glutenu. Juz kiedys pisalam o wysypkach. Odstawilam gluten na jakis czas, podalam chlebek przez 3 dni i go wysypalo :/ U lekarza badan nie chca zrobic, tylko polecaja odstawic gluten i probowac znow za jakis czasJedziemy wiec na chlebku bezglutenowym i makaronie ryzowym (blah). Mlodemu smakuje
Dobrze, ze to wszystko w markecie dostepne, bo pamietam jak moja kuzynka 20 lat temu musiala jesc bezglutenowo to sie musieli niezle nagimnastykowac, zeby cos dostac.
A nietolerancja glutenu objawia się wysypką? Kolezanki córa miała na buzi i na rączkach ale pediatra od razu gluten wykluczyła bo powiedziała ze nietolerancja objawia się w zupełnie inny sposób a nie wysypką.
Zresztą kolezanka od kiedy zaczęła flavon dziecinie podawać to po wysypce sladu nie ma. Ale jak zapomną np przez tydzień to franca wraca
andzia1980
Fanka BB :)
Nie płacę i nie mam zamiaru sponsorować ich imprez, bo w telewizji to przecież niewiele jest do oglądania. A poza tym nie mam telewizji, bo nie po drodze mi do sklepu z dekoderami.
Aylin - do takiej sytuacji niedopusczę
Munka - u nas w rodzinie sami chłopcy sie rodzą. Jest jedna 2 latka - ciocia chłopaków.
Zaza- moja reakcja była identyczna. Moze w więzieniu dostanie za swoje.
Asik - z Oliwcią to trudna decyzja. Jest na tyle duża, ze może to ona powinna zadecydować?????????

Aylin - do takiej sytuacji niedopusczę
Munka - u nas w rodzinie sami chłopcy sie rodzą. Jest jedna 2 latka - ciocia chłopaków.
Zaza- moja reakcja była identyczna. Moze w więzieniu dostanie za swoje.
Asik - z Oliwcią to trudna decyzja. Jest na tyle duża, ze może to ona powinna zadecydować?????????
Ostatnia edycja:
alijenka
Mamcia Nataszki :))
a wiecie że posiadając komputer, tableta czy co innego też trzeba płacić !!!!!!!!! nawet mając radio w aucie !!!!!!!!!!!!!!!!!! oni są po****niiiiiiiiiiiiiii
Czy muszę płacić abonament, jeśli nie mam telewizora? Czy mogę nie wpuścić kontrolera? [7 PYTAŃ]
zaza nioooo to chamstwo z tym wyrokiem !!!!!!!!! po 10 latach wyjdzie za dobre sprawowanie
Czy muszę płacić abonament, jeśli nie mam telewizora? Czy mogę nie wpuścić kontrolera? [7 PYTAŃ]
zaza nioooo to chamstwo z tym wyrokiem !!!!!!!!! po 10 latach wyjdzie za dobre sprawowanie
andzia1980
a wiecie że posiadając komputer, tableta czy co innego też trzeba płacić !!!!!!!!! nawet mając radio w aucie !!!!!!!!!!!!!!!!!! oni są po****niiiiiiiiiiiiiii
niech mnie cmokną

Aylin- sliczne te emelki. Dlaczego w Rzeszowie jest tyle salonów, a w woj. lubelskim, tylko jeden i to w Chełmie

no cóż - dobrze ze laptop firmowy
niech mnie cmokną
Aylin- sliczne te emelki. Dlaczego w Rzeszowie jest tyle salonów, a w woj. lubelskim, tylko jeden i to w Chełmie![]()
salonów to za szumnie powiedziane, w sklepach az takiego wyboru jak na ich stronie nie ma. Mi sie jedne podbały i nigdzie ich nie znalazłam.
kasiekz
Polka wstała ok. 8.30 (ale poszła spać dopiero o 22.30!) i na śniadanie wszamała płatki ryżowo-kokosowe z mlekiem
A na obiadek zrobiłam zupę krem z awokado. Myślałam, że będzie gorzkawe i paskudne, ale jest pycha! Przepisik wrzucę w odpowiedni wąteczek
Mlodak Aronia Atinka co do kawałków, to Pola też jadła mając 4 ząbki. W wieku 7-8mies. nie chciała słoiczkowych papek tylko cały makaron, talarek ziemniaka, marchewki itp. Teraz je wszystko w kawałkach (nawet twarde mięso). Jest taka metoda karmienia BLW, którą poleciła mi pediatra: Samodzielne jedzenie niemowląt, czyli Baby Led Weaning - Dzieci są ważne Co najgorsze to u mnie wojna śliniakowa - nie da sobie założyć i już!
Mlodak nic nie działa lepiej przeciw ZUM niż żurawina. Polka co jakiś czas piję wodę z odrobiną soku z żurawiny. Możesz kupić też Żurawit w aptece, ale ma tonę cukru lub podawać zwykłą żurawinę jak rodzynki.
Sunshine dam znać odnoście kapci, jak coś wieczorkiem wygrzebię. Butki które wkleiłaś wszystkie piękne!
Josie mam te paputki szaro białe i bardzo polecam!
Guma nie uciska, łatwo się wkładają, mięciutkie itp.
Muńka paputki nie ślizgają się, mają od spodu szorstką skórę - polecam
Andzia ale mnie przestraszyłaś z tym żłobkiem://///
Zaza co mi zrobić?? Coś nie skumałam
Niespodzianka ja gluten wprowadziłam w 11mies., bo wcześniej bolał ją brzuszek i wierciła się podczas snu, budziła itp. (o wysypce pierwsze słyszę). Pediatra kazała zbadać kupsztalka. Zwykłe badanie ogólne kału. Tam wyszło że nie trawi włókien i na tej podstawie miałam odstawić. Może weź do pojemniczka kawałek kupki i zawieź do laboratorium (cena ok. 8-12zł).
Alijenka Aga pisać mi tu szybko kiedy się spotykamy, w tym tygodniu czy co?
Alijenka te paputki mam i noszą się genialnie, nic nie ważą, mięciutkie, łatwo się zakładają i żadna gumka nie ciśnie
Młoda z tym browarem jest niesamowita! Abonamentu nie płacę
pp
Aga za dodatkowe późne godziny zażądaj więcej kasy (bo wg mnie bierzesz minimum), ale faktycznie nie będziesz mieć w ogóle czasu dla siebie! A nie możesz dać ogłoszenia na gumtree i tablice, że szukasz jakiegoś dziecka do opieki u siebie w domu?
Aylin ja miałam te skarpetki z silikonem na całej podeszwie i wyrzuciłam do kosza! Dobrze, że kupiłam tylko jedną parę. Małej tak stópka się pociła, że masakra! Cała mokra...
Mlodak Aronia Atinka co do kawałków, to Pola też jadła mając 4 ząbki. W wieku 7-8mies. nie chciała słoiczkowych papek tylko cały makaron, talarek ziemniaka, marchewki itp. Teraz je wszystko w kawałkach (nawet twarde mięso). Jest taka metoda karmienia BLW, którą poleciła mi pediatra: Samodzielne jedzenie niemowląt, czyli Baby Led Weaning - Dzieci są ważne Co najgorsze to u mnie wojna śliniakowa - nie da sobie założyć i już!
Mlodak nic nie działa lepiej przeciw ZUM niż żurawina. Polka co jakiś czas piję wodę z odrobiną soku z żurawiny. Możesz kupić też Żurawit w aptece, ale ma tonę cukru lub podawać zwykłą żurawinę jak rodzynki.
Sunshine dam znać odnoście kapci, jak coś wieczorkiem wygrzebię. Butki które wkleiłaś wszystkie piękne!
Josie mam te paputki szaro białe i bardzo polecam!
Muńka paputki nie ślizgają się, mają od spodu szorstką skórę - polecam
Andzia ale mnie przestraszyłaś z tym żłobkiem://///
Zaza co mi zrobić?? Coś nie skumałam
Niespodzianka ja gluten wprowadziłam w 11mies., bo wcześniej bolał ją brzuszek i wierciła się podczas snu, budziła itp. (o wysypce pierwsze słyszę). Pediatra kazała zbadać kupsztalka. Zwykłe badanie ogólne kału. Tam wyszło że nie trawi włókien i na tej podstawie miałam odstawić. Może weź do pojemniczka kawałek kupki i zawieź do laboratorium (cena ok. 8-12zł).
Alijenka Aga pisać mi tu szybko kiedy się spotykamy, w tym tygodniu czy co?
Alijenka te paputki mam i noszą się genialnie, nic nie ważą, mięciutkie, łatwo się zakładają i żadna gumka nie ciśnie
Aga za dodatkowe późne godziny zażądaj więcej kasy (bo wg mnie bierzesz minimum), ale faktycznie nie będziesz mieć w ogóle czasu dla siebie! A nie możesz dać ogłoszenia na gumtree i tablice, że szukasz jakiegoś dziecka do opieki u siebie w domu?
Aylin ja miałam te skarpetki z silikonem na całej podeszwie i wyrzuciłam do kosza! Dobrze, że kupiłam tylko jedną parę. Małej tak stópka się pociła, że masakra! Cała mokra...
Ostatnia edycja:
Sunshine6
na szybciocha 
niespodzianka- to moze jeszcze jej tak opuchlizna zejdzie
a to na pewno gluten?
alijenka- my placimy
zaza- nie sledzilam rozprawy ale slyszalam, ze obronce miala dobrego, na wszytsko mial wytlumaczenie i oto result!!!

aylin- sliczne te buciki ale ciekawa jestem czy jej fat stopka by sie zmiescila
a ceny niezle
andzia - u mnie jest tylko Clarks wiec tez lipa :-( zostaje internet ale teraz juz sie boje kupowac bo mam 5 par na sprzedaz bo nie pasuja
kasiek- dawaj, dawaj przepis :-) lubie Twoje pomysly obiadowe

niespodzianka- to moze jeszcze jej tak opuchlizna zejdzie

alijenka- my placimy

zaza- nie sledzilam rozprawy ale slyszalam, ze obronce miala dobrego, na wszytsko mial wytlumaczenie i oto result!!!

aylin- sliczne te buciki ale ciekawa jestem czy jej fat stopka by sie zmiescila

andzia - u mnie jest tylko Clarks wiec tez lipa :-( zostaje internet ale teraz juz sie boje kupowac bo mam 5 par na sprzedaz bo nie pasuja

kasiek- dawaj, dawaj przepis :-) lubie Twoje pomysly obiadowe

reklama
Gdy rozwiązywania umowę to pani się mnie pyta o radio w aucie. Odpowiedzialam że nie mamy bo ja mężowi śpiewam podczas jazdy. Jej mina była rewelacyjna.
A z wyrokiem to po prostu szok. Że też nie ma bata na takie mendy spoleczne.