reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dla mnie to nowość, bo Szymek był CAŁKIEM INNY - nie lubił się przytulać, był bardzo ostrożny i nawet pierdołowaty :p i do tej pory taki pierdołowaty :p w sensie sprytny, to on jest, ale ogarnąć się nie może, i go 5 razy sprzedadzą, zanim się zorientuje, Monika w lot wszystko łapie i widać, że jest w ogóle bardziej ogarnięta i bystra :) główka pracuje :D Szymek po mnie ma to, że "nie zauważa" wielu rzeczy, zagapia się itp... Wiecie o co chodzi? No to Monika jest całkiem inna, przed nią nic się nie ukryje i w ogóle z prędkością światła myśli i działa :p

reklama
witam

w związku z tym, że S przez ostatnie natarcie ząbków aż za bardzo przyzwyczaił się do spania z nami (poznaje po tym, że jak /się w nocy obudzi, to siada , wyciąga rączki i w tej pozycji przysypia:-D) więc dzisiaj go nie brałam do nas, co oznacza najzwyczajniej kilka pobudek i niewyspanie... ale to nic poddałam się dopiero o 5, kiedy S sam do mnie przypełzł (ma my łóżeczko tak jak kasiek tylko szczebelki wyciągnięte zamiast całej ścianki)

kasiek to niefajnie z tą alergią, szkoda, że jednak nie macie tego za sobą
a u nas znowu ostatnio była próba z marchewką i dalej dupa :(

andzia super, że wakacje się udały! zaintrygowałaś mnie tymi Borami Tucholskimi... strasznie podobają mi się tamte tereny (przejeżdżamy przez Tucholę jadąc nad morze) i nnamawiam D na odpoczynek tam, ale sama nie wiem co tam można robić? w tych okolicznych jeziorach da się pływać? jak możesz to daj namiary na hotel/ośrodek w którym byliście, jesli byłaś zadowolona :)

oj zgadzam sie z Wami w 100 % kocham swojego Nikosia nad zycie :) a ciekawe jak bedzie jak sie drugie urodzi ... czy mozna miec jeszcze wiecej milosci ? :p

Rysica moj tez straszny przytulas jest :) przyjdzie nawet czasem sie do plecow przytuli ... buziaki cmoki daje np jak mowimy daj buzi ... a jak chcemy my to robi karpika jak Sergi :D my jestesmy po prostu wyjatkowi i nas musi bardziej obslinic hehe :D

Josie to bedzie Jas muzykalny ... w ogole Jas fajny jest :D

Kasiek daj linka do kaloszy :) na all... oby alergia jednak nie okazala sie alergia
Zaza kolejne beda lepsze

​DLA MAM STOSUJACYCH DADY w biedrze do jutra dwa opakowania za 50zł

no i mam mala zagwostke, moje dziecko spi w nocy od 20 do 7 czasem budzi sie wczesniej... czyli 11 godzin, a potem spi jeszcze 3-4 godzin w dzien... czy to aby nie za duzo?

no i ma dwie drzemki wciaz i niezmiennie... kiedy bedzie pojedyncza?? ... on pada kolo 9:30 spi do 11 potem znowu pada kolo 14:30 o spi do 16:30

zaczynam sie martwic ...

Ostatnia edycja:
hej hej

grill udany, ciotka z mała dała sobie świetnie radę jedyne co to nie wykąpała jej także jak coś to na chwilę mogę Niuśkę ciotce podrzucać :-):-D:-):-D

Aga to burak z tego gościa !!!!!!!!!!!!!!!! jak on mógł tak napisać

Kasiek ja robiłam w 18 tygodniu glukozę i cieszę się bo okazało się że mam nietolerancję, a jakbym jeszcze czekała to nie wiem czy na zdrowie mi i małej by to wyszło

zaza a na grillu spoko choć mi wszystko puściło i się rozbeczałam dobrze że byliśmy tylko w czwórkę i to z bliskimi znajomymi :-)

josie to małą ma stópkę Twój Jaś, mojej już teraz kupiłam półbuty 21 a sandałki 20 to takie na styk są

aronia ale moja ostatnio miałam aftowe zapalenie jamy ustnej i gardła to wiesz co ja miała z 300 pobudek co noc a takich nocy było 4 no i jak mój K ze mną śpi to też przez niego się budzę bo chrapie :baffled::baffled:

Aga a gdzie chodzisz do tkmaxx ???? a z tym wózkiem chyba faktycznie nic nie wskórasz a tym bardziej że gościu może się teraz zasłaniać tym że to przy Twoim użytkowaniu się stało

Iwon współczuję wydatków ale wszystkie nas to czeka :-), kiedyś było fajnie bo chociaż książki jedno dziecko przekazywało drugiemu i nie wymyślali tak w szkołach jak teraz

Sunshine i Niespodzianka miłego spotkania :-):-)

Dojechalam :)

Uciekamy na misasto mam nadzieje spotkac sie z Niespodzianka :)

Hmmm nikogo nie ma?

Chcialam sie pochwalic. Od jakiegos miesiaca spiewam jankowi aaa kotki dwa przy ubieraniu w pizamke i az nie zasnie. Dzisiaj go ubieram i zapomnialam spiewac a on znad butelki upominajacym tonem do mnie AAA! AAA! :) dzieciaki sa przeslodkie :)

tez to spiewamy

Pozdrowionka :D

kasienka moja też ma dwie drzemki. Uważam, że jeszcze ich potrzebuje, zresztą sama na drugą pada. Mojej kuzynki oraz koleżanki dziewczyny zaczęły mieć tylko jedną drzemkę jak skończyły 1,5 roczku. Zależy też o której kładziesz dziecia spać, bo Polka chodzi ok 20-21.00 przy dwóch drzemkach w dzień. Co do długiego spania to i moja leniu****e 10-11godz., a potem potrafi mieć pierwszą drzemkę trwającą aż 2 godz.:) Już nie widzę na allegro kolorku moich butów (granatowo-bordowe) i ceny 27zł:/ Wpisz w wyszukiwarkę kalosze American Club i rozmiar. Są inne kolorki, ale już po 33zł, więc miałam farta: AMERICAN CLUB CIASTKA KALOSZE DZIECIĘCE R.22 (3427240449)

zaza
wg mnie po prostu coś przedawkowałam, bo to kilka szorstkich krostek i nic więcej:) W każdym bądź razie zapewniła mnie, że to żadna skaza białkowa, a to dla mniej najważniejsze. A wy z marchewką walczycie...to jest dopiero przedsięwzięcie! Powodzenia!

alijenka dobrze ci z tym grillem:D Ja Polke podrzucam siostrze 15 letniej, ale na noc ona nie zostałaby z nią:p

​DLA MAM STOSUJACYCH DADY w biedrze do jutra dwa opakowania za 50zł

no i mam mala zagwostke, moje dziecko spi w nocy od 20 do 7 czasem budzi sie wczesniej... czyli 11 godzin, a potem spi jeszcze 3-4 godzin w dzien... czy to aby nie za duzo?

no i ma dwie drzemki wciaz i niezmiennie... kiedy bedzie pojedyncza?? ... on pada kolo 9:30 spi do 11 potem znowu pada kolo 14:30 o spi do 16:30

zaczynam sie martwic ...
z tą promocja jest u mnie jeden problem - codziennie zaglądam i codziennie brak pieluch:baffled:

a co do drzemek to to może nic nie oznaczać, bo może taki śpioszek z niego jest i tyle... najlepiej zapytać pediatry i morfologię zrobić, a może ciśnienie ma niskie? ja przed 30-tką a mogłabym spać tyle co Nikoś:-D

zaza a na grillu spoko choć mi wszystko puściło i się rozbeczałam dobrze że byliśmy tylko w czwórkę i to z bliskimi znajomymi :-)
myślę, że na dobre ci wyjdzie to puszczenie nerwów, bo nie ma nic gorszego niż tłumienie w sobie emocji... najważniejsze, że grill się udał, a ty masz teraz ciocię przetestowaną i wyjście awaryjne ;)

zaza
wg mnie po prostu coś przedawkowałam, bo to kilka szorstkich krostek i nic więcej:) W każdym bądź razie zapewniła mnie, że to żadna skaza białkowa, a to dla mniej najważniejsze. A wy z marchewką walczycie...to jest dopiero przedsięwzięcie! Powodzenia!
oj nie tylko z marchewką:-( u nas lista alergenów bardzo długa a lista rzeczy których jeszcze nie wolno mu podawać na wszelki wypadek jeszcze dłuższa:-(

Witam,

Kasienka moj Kuba spał tak duzo, w sumie do dzisiaj duzo śpi :tak: Ale w wieku naszych dzieci to potrafił spać 13-14 godzin, od 19 do 9 rano, a w dzien 3 godziny drzemki a czasami nawet 4. Teraz juz w dzien nie śpi ale bite 12 godzin musi przespac jak nie wiecej. Często mam problem z budzeniem Go do pprzedszkola

aga co za chamstwo, szkoda gadać, bezczelny facet

alijenka super, ze grill udany :tak: Zazdroszczę. Ja tez chce kogoś do opieki nad dziećmi tutaj :-D

Sunshine, Niespodzianka udanego spotkania i czekamy na zdjecia ;-)

Iwon no wydatki są duże, tutaj na szczescie nie kupuje sie żadnych książek, tyle co interesuje rodziców to ubrania do szkoły :tak: Specjalnie spodnie szare bądź czarne plus bluzki i sweterki, niebieski lub czerwony kolor, zależy od szkoły.

U nas dzisiaj ponury dzien, co mni dobija, pochmurno, ciemno za oknem jakoś, szkoda gadać. Podobno jutro ma byc ładnie, popołudniu wybieramy sie do znajomych (jutro) , zawsze to jakaś odmiana :-)

Alijenka dziekuje Ci serdecznie za ta odpowiedz z glukoza bo powiem Ci ze ja wlasnie myslalam ze miedzy 24 a28 bo dopiero wtedy moze sie ujawnic ta cukrzyca ciazowa a tzn ze moze byc juz wczesniej ... to ide w 20 tygodniu tak jak mi zapisal :)

Zaza dzieki za wspo mnienie o morfo ... jak bede na szczepieniu wspomne pediatrze ... ale moze faktycznie ten typ tak ma

Kasiek​ dzieki za namiar :) chodzi spac o 20 i do 7 spi :)

Polaa to tez niezly spioszek :)

reklama
Hej kobitki :happy2:

U nas sobota sprzątająco-spacerowo-leniwa. Czyli żadnych rewelacyjnych planów na ten weekend, chociaż pogoda piękna.

Niespo to spuchnięcie "wygląda" na ząb? Nie boli Cię żaden kieł?

Rysica mój też uwielbia wspólne kąpiele, tyle że do wanny nie wskakuję je, a Kornel :tak: Już od jakiegoś czassu chlupią się razem i cały dzień czekają na te chwile szaleństwa. Gorzej mam ja, bo muszę potem ogarnąć to pobojowisko w łazience :sorry2: A jeśli chodzi o przytulanie, to mój bąbel też wszedł w ten etap - często się tuli do nas, tak sam od siebie. Zachęcany tym bardziej. Kornel też był inny, raczej mniej wylewny.

Asik fajnie mały zareagował :happy2: Moje chłopaki też tak reagują, jak się długo nie widzą :)

Kasiekz ale ja nie napisałam, że Aga powinna odpuścić. Powiedziałam tylko, że taka walka z drugiej strony wymaga zaangażowania, często jest stresująca. Dlatego każdy powinien sam zadecydować czy ma na to siłę i czy gra jest warta zachodu.

andzia witaj po urlopie. Wypoczęta? :happy2:

Kasienka myślę, że nie powinnaś się martwić tymi dwoma drzemkami. Julek do niedawna też miał dwie, dosłownie od tygodnia śpi jeden raz. Przyjdzie czas, że Nikoś sam sobie to wszystko ureguluje :) Nie wydaje mi się też, aby spał za dużo. 11 godzin snu w nocy + 3 w dzień daje 14, czyli dokładnie tyle, ile podają statystyki dla tego wieku. A przecież to tylko statystyki :)

Alijenka racja, kiedyś organizowane były kiermasze książek i połowę miało się po starszych kolegach w spadku. Dzisiaj co rok i nauczyciel, to inny podręcznik. Masakra.

Sunshine, Niespo czekamy niecierpliwie na relację :tak: Najlepiej fotorelację :-p

Do góry