reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

agaundpestka - moj tez lubi wywalac wszystko przez balkon a ze pod naszymi oknami jest (maly, postsocjalistyczny ale jest) plac zabaw, to trzeba szybko leciec na dol, bo dzieci lubi sobie przywlaszczac takie spadajace "skarby" :tak:

Z wozkiem rzeczywiscie lipa. Biednemu zawsze wiatr w oczy :-( Cos jednak trzeba zrobic, bo przeciez nie mozesz przez kilka miesiecy kisnic sie w domu. A i wobec takiego chamstwa az prosi sie, zeby cos przedsiewziac. Moze tak jak dziewczyny Ci radza sadownie? Wogole to ja Cie podziwiam - jeszcze bardziej od wczoraj kiedy przez kilka minut zajmowalam sie dwoma bejbiszonkami - swoim i kolezanki (miesiac mlodszy, ona wyszla tylko do lazienki na chwilke). Myslalam, ze osiwieje zupelnie w te kilka minut przy dwoch rozbrykancach :szok: Ja nie wiem jak Ty dajesz rade :confused:

kasiekz -u nas kluczyki od samochodu leza poza zasiegiem. Ale dziec lubi wyciagac innym (kolezance, obcej kobicie w restauracji) kluczyki z torebek :szok: O ile te torebki sa otwarte, bo jeszcze nie rozpracowal zamkow blyskawicznych. A jak juz wygrzebie taki klucz to od razu zmyka jak najdalej moze :szok: Portfel kolezance tez juz takim sposobem zwedzil :baffled:

Kasienka - trzeba chyba kupowac w kazdym sklepie inny numer. Nic innego mi nie przychodzi do glowy :baffled:

alijenka - Ty grzesznico!!!! 3 pobudki to dla Ciebie duzo? A co powiesz na 5 pobudek od polnocy do 2:30? :dry: (spac poszedl o 23) Potem mnie trafil szlag i oddalam dziecia monszowi - zeby sobie razem pobujali sie w duzym pokoju. O 6 dostalam dziecia z powrotem, bo juz byla pora na cycunia i potem do 9 budzil sie srednio co 40minut pojekujac. Uspokajala go tylko piers lub lulanie. Rano stwierdzilam, ze na przebitej (2 rozki) lewej gornej 4 sa 2 krwiaczki a po prawej stronie przebila sie (1 rozek) druga gorna czworka. Zanim te wielgachne zebicha calkiem wyjda to mi chyba wyjda wszystkie wlosy tj. same je sobie wyrwe z frustracji. Takze Twoje 3 pobudki przy moich 9 plus mezowskich kilka to jest noc jak marzenie. Na dobry lad spalam tylko od 3 do 6. A ze od porodu nie przespalam ani jednej nocy...:sorry2:

reklama
aga M pyta czy w opisie było napisane, że wózek sprawny. Jeśli tak to masz szanse na zwrot pieniędzy. Trzeba napisać do gościa wezwanie, jeśli się nie zastosuje to sprawę skierować do sądu i utrzeć mu d**ę! opłata sądowa to tylko 30zł. ps. zawsze możesz gościa sądem postraszyć...
wózki bliźniacze:GRACO stadium DUO * rok po roku * bliźnięta * ZESTAW, za pobraniem Wrocław • Tablica.pl
Dzięki ;)
Było, ze sprawny, ale ciężko się go składa, a to nie był da mnie problem, bo przecież ja go do auta nie składałam, ale chyba nic nie wskóram, bo ogłoszenie zniknęło nawet z archiwum w którym było :( więc dowodów brak.

Zaza też myślałam o wysłaniu kogoś do niego, ale on sam nieciekawie wyglądał więc chyba szkoda zachodu:baffled:

My kukurydze jemy już od czerwca, ale jakie po niej kupy kukurydziane mamy :D

Aronia ja kupiłam ostatnio w obi siatkę plastikową na metry i mam zamiar nią osłonić lukę w balkonie, bo też szybko znikają mi różne rzeczy jak młody wywali.

I tak jak Josie poluję na buty w tkmaxx tym o to sposobem sandały melani warte 180zł miał za 59zł, adidasy też. Tylko widzę, ze teraz nasza numeracja jest najbardziej chodliwa.

Zaza no to zaszalej na imprezce :cool2:

Aga słów brak na tego sprzedawcę :no: Szkoda, że pozamiatane, ale w sumie na takie chandryczenie się, to też trzeba mieć siłę i czas. Ech...

Aylin ja też dzieciakom butów na allegro nie kupuję. Zabieram za chabety do sklepu i mierzymy ;)
U nas młody nadal biega w sandałkach, ale będę też musiała się rozejrzeć za jakimiś butkami krytymi, bo coraz chłodniej na dworze :blink:

Josie cmok w bolącą główkę :blink:

No i wielkimi krokami zbliża się przyszły tydzień, a wraz z nim - dni adaptacyjne bąbla w nowym żłobku :) Od poniedziałku do piątku będziemy jeździli na dwie godziny adaptacji. Będą wszystkie przyszłe przedszkolaki i żłobkowicze, dzieci będą się bawiły, poznawały zabawki, panie itp. Urlop mam już załatwiony (to znaczy do g. 12-tej, potem jestem w firmie, a młody ląduje u babci). No ciekawa jestem, jak ten mój dzieć zareaguje. Jeśli pójdzie w ślady starszego brata, to nie poleci żadna łezka i nie będzie chciał stamtąd wychodzić ;-) A tak już całą gębą, to zaczynamy 2-go września.

Jeszcze w kontekście edukacji, to powiem Wam, że wrzesień będzie dla nas masakryczny pod kątem finansowym :baffled: Wyprawka starszaka + wszystkie dodatkowe opłaty (mundurki szkolne, świetlica, obiady, komitety, ubezpieczenia itp.), wpisowe za żłobek no i czesne za pierwszy miesiąc. Kosmos.

Ostatnia edycja:
Aaa chyba z Niespodzianka sie spotkać, hmm a o mnie zapomnialyscie? :-D

Pamietamy :-p pakuj sie i przyjezdzaj :-) My jedziemy Pe brata ciotecznego odwiedzic a ze przeprowadzil sie do miejscowosci Niespodzianki wiec przy okazji (mam nadzieje) uda nam sie spotkac :tak:

Sunshine fajnie że masz się z kim spotykać, no nie mówię zawsze mogę jechać do Wro do naszych dziewczyn !!!!!!! ze mnie też są zwłoki i nie ważne o której mała wstanie, nie wiem ale kiedyś wystarczało mi 5 godz snu i byłam wyspana a teraz poprostu cierpię na niewyspanie

uwielbiam te spotkania choc czasem mam ochote zamknac sie w domu :-( ale wole wyjsc z mloda i ona ja bedziemy miec rozrywke :tak:

A i gościu od wózka okazał się oszustem sprzedał mi pęknięty wózek :( cały stelaż który jest ukryty pod plastikiem, wcześniej nie było tego widać, bo był mocno wciśnięty.

chyba przeoczylam bo nie wiem przez co go kupowalas :sorry2: przez allegro czy inna stonke?

Sunshine jak tam sesja, kiedy będą fotki? :-)
7 wrzesnia jedziemy wyrac zdjecia :-)

Chyba moje dziecko wzięło do siebie, ze matka się na niego żali i pierwszą pobudkę zrobił mi o 3:50 :)

A co do wózka napisałam do gościa maila i odpisał mi, ze jestem pazerna, bo oszczędzam na własnych dzieciach kupując im używany wózek :( kurcze niby nie dużo 200zł, ale na 3tygodnie to :( więc tym o to sposobem jestem uziemiona, a dzieciaki przechodzą dziś samych siebie.

Kasienka na gumtree, a z gosciu taki, ze strach z nim zaczynac, mam za swoja naiwnosc :(

doczytalam :sorry2: na gumtree jest napewno centrum pomocy jak na allegro moze sprobuj zglosic sie do nich?

Kasienka- u nas glukozy nie robia wiec nie pomoge :sorry2: a nozke mierze centymetrem :tak: tak jak robi Kasiek

zaza- udanej imprezki :tak::-D

macku- gratulacje i po czesci usprawiedliwiam Cie :tak:

Kochana nie wiem czy bedzie mi dane jeszcze do Was zajrzec bo prosto po pracy wyruszamy w podroz wiec jak cos to udanego weekendu :tak: See you later :-D

P.S Niespodzianka nadchodze :-p:-D

Niespodzianka, Sunshine bawcie sie dobrze laseczki!

Aga wspolczuje akcji z wozkiem, ale tak jak pisze Iwon, trzeba miec nerwy i czas zeby sie z koniem kopac.....

Iwon twoj maluszek dorasta :) na pewno mu sie w zlobku spodoba
no i racja, przeciez juz weekend!!!! :-D az mnie glowa przestala bolec!

Hmmm nikogo nie ma?

Chcialam sie pochwalic. Od jakiegos miesiaca spiewam jankowi aaa kotki dwa przy ubieraniu w pizamke i az nie zasnie. Dzisiaj go ubieram i zapomnialam spiewac a on znad butelki upominajacym tonem do mnie AAA! AAA! :) dzieciaki sa przeslodkie :)

Iwon niezła lista wydatków:szok:

Sunshine udanej imprezki z Niespodzianką ;-)

Hmmm nikogo nie ma?

Chcialam sie pochwalic. Od jakiegos miesiaca spiewam jankowi aaa kotki dwa przy ubieraniu w pizamke i az nie zasnie. Dzisiaj go ubieram i zapomnialam spiewac a on znad butelki upominajacym tonem do mnie AAA! AAA! :) dzieciaki sa przeslodkie :)
ale super!!! ach te nasze dzieciaczki takie kumate się robią

w ogóle to jestem tak zakochana w swoim synku, że aż czasami mnie to przeraża:sorry2: a pomyśleć, że kiedyś dziwiłam się matkom, że nie widzą świata poza swoimi dzieciakami, a teraz jestem taka sam:sorry2:

Hmmm nikogo nie ma?

Słodko :)

Zaza dziś to samo powiedziałam mojej mamuśce, ze nie myślałam, ze można tak kogoś kochać :) No i jak moja przyjaciółka czy siostrzenica urodziły to mogłam do nich non stop jezdzic, bo przeciez mają takie cudowne dzieci, a teraz przyjaciółka urodziła i co córeczkę ma słodziutką, ale mój to mój :)
Dziś łażąc 3h za nim po podwórku patrzyłam na niego i sobie myślałam jak ja go UWIELBIAM :)

Wiecie co i mimo, ze nie jest łątwy okres teraz w moim życiu, bo jednak samotne macierzyństwo nie jest tak kolorowe to się strasznie cieszę, ze mam tego mojego synala :) i nie zamieniłabym go na nic innego!!!!
I z tej okazji stawiam szampana
Zobacz załącznik 579202Zobacz załącznik 579202

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aga no właśnie - ja patrzę na S to myślę sobie jak bardzo kocham :)
Aguś kurcze tak mi smutno jak sobie pomyślę, że ten drań ... ech... wyjdź za mnie!!! aj law ju!!!!!!!;-)

reklama
Joł :cool2::-) Ja nie piję, ale symbolicznie usteczka w szampanie zamoczę, a co ;-)

Baby, ja mojego też uwielbiam :-p Najbardziej mnie rozbraja, że jest taki malutki. Taki mini czlowieczek, a namieszał w sercach tylu ludzi :blink:

Josie
mój śpiewa kotki dwa jak Twój Jasiu :-) I w dodatku skubany nawet robi to melodyjnie :rofl2:

Do góry