reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Chyba moje dziecko wzięło do siebie, ze matka się na niego żali i pierwszą pobudkę zrobił mi o 3:50 :)

A co do wózka napisałam do gościa maila i odpisał mi, ze jestem pazerna, bo oszczędzam na własnych dzieciach kupując im używany wózek :( kurcze niby nie dużo 200zł, ale na 3tygodnie to :( więc tym o to sposobem jestem uziemiona, a dzieciaki przechodzą dziś samych siebie.

Kasiekz daj znać co dermatolog powiedziała.

Kasienka na gumtree, a z gosciu taki, ze strach z nim zaczynac, mam za swoja naiwnosc :(

Ostatnia edycja:
reklama
Aga szkoda :( kurde mi to sie w takich momentach noz w kieszeni otwiera na takie chhaaaaaaaamstwo .... napisz ze on jest zlodziejem bo inaczej tego sie nie da okreslic

a mam jeszcze pyanko jesli pamietacie ... dostalam skierowanie na glukoze juz teraz w 20 tygodniu ? miala ktoras tak ? bo wszedzie pisza ze miedzy 24 a 28 tygodniem ... no i nie wiem czy czekac czy juz ... w tamtej ciazy robilam w 25 tygodniu wiec nie wiem czemu teraz wyslal mnie tak wczesnie

Ostatnia edycja:
aga M pyta czy w opisie było napisane, że wózek sprawny. Jeśli tak to masz szanse na zwrot pieniędzy. Trzeba napisać do gościa wezwanie, jeśli się nie zastosuje to sprawę skierować do sądu i utrzeć mu d**ę! opłata sądowa to tylko 30zł. ps. zawsze możesz gościa sądem postraszyć...
wózki bliźniacze:http://tablica.pl/oferta/graco-stad...za-pobraniem-ID3p3zW.html#97185231de;promoted

nie chwaliłam się, że Polka chodzi z kolbami gotowanej kukurydzy i sobie obgryza. Tym sposobem mam 3 kolby ponadgryzane leżące wszędzie, ale ile radości:) Łącznie to znajda nie całe pół z jednej.

a i kupiłam kalosze, ale teraz mnie oświeciło czy 22 (wkładka 14cm) to nie będzie za małe na jesień...gryyy

Ostatnia edycja:
Kasiek gdzie kupowalas kalosze ?

jak mierzycie dzieciom nogi do butow krytych ja mam z tym ogromny problem bo kazdy producent ma swoja rozmiarowke ... elefant ma 22 tego co ecco ma 21, a np w ccc 20 to 22 elefanta tak przynajmniej wychodzilo po sandalach ... i teraz juz nie wiem jak mierzyc temu mojemu dziecieciu ta noge bo miarka elefanta wcale nie jest dobra

Kasienka na allegro. Ja już 3 pary butów na necie kupiłam, ale wcześniejsze dwie na Zalando.pl:) Zmierz centymetrem dziecku stópkę, weź centymetr do sklepu i tym sposobem mierz długość wkładki. Z kolei na necie podawane są długości wkładki co ułatwia zakup. Jeśli jednak dzieć ma wysokie podbicie, a ty nie znasz producenta (ja kupuję dla dzieci z wysokim podbiciem) to musisz udać się z bobasem do sklepu.

hej laski cos nie mam weny ostatnio a dzisiaj mnie tak glowa boli ze szok.

mlody biega na calego, wlasciwie juz zapomnial co to raczkowanie

witam, wczoraj miał wieczór roboczy - musiałam się z dynią rozprawić ;-)
jeju jak dobrze, że już piąteczek, bo nic mi się nie chce cały tydzień :p a jutro mini frimowa impreza zorganizowana przez naszego dostawcę - chce się podlizać hehe, a ja chętnie skorzystam:-D

w ogóle zapomniałam się pochwalić, że w weekend S został ostrzyżony przez tatusia maszynką:-D

Zaza Damian też dziś nabił sobie wielkiego guza z tym że na czole. Stan podgorączkowy nadal jest?
dziękuję, że pytasz - przeszedł po popołudniowej drzemce :)

A tesciowkka mi sie wczoraj zapowiedziala na wrzesien..... co gorsza nie powiedziala na ile chce przyjechac...
a znasz ten dowcip?
do rodzinki przyjeżdża teściowa, zięć otwiera jej drzwi i w drziwach pyta:
-a mamusia na długo przyjechała
-aż wam się nie znudzę - odpowiada teściowa
- a to mamusia się nawet kawy nie napije?...
myślę, że warto zastosować hehe

Dzień dobry - 47 butelek po soku gerber zostało zapełnionych sokiem malinowym. A ja ledwo zyje.....
jesteś moją idolką:-D mam taką sąsiadkę, co ciągle coś zaprawia, myślę, żebyście się świetnie dogadały;-) a ja nie narzekam, bo dynię młodemu ofiarowuje
a teściowa tez maniaczka słoików i ciągle na coś daje

hej

no to dziś cała nocka przespana :-):-):-), wczoraj położyłam małą i 20,15 pospała do 21,15 i zrobiła sobie przerwę, zostawiłam ją w łóżeczku trochę popłakała ale to raczej płacz bez łez i zasnęła, spałyśmy do 6,40 :-D:-D:-D:-D:szok::szok::szok::szok:

QUOTE]
ale fajowo, szkoda, że dzisiaj się nie udało, ale może od jutra znowu będzie super

Mlody dzis obudzil sie o 1 i zrobil awanture o mleko. Probowalam podac wode, lulac, kolysac, glaskac w lozeczku. Wrzask nie z tej ziemi - cholerne zeby go rozbudzaja :/
Co do bicia to zaczelam mowic stanowcze NIE jak radzila Kasienka - bez zbednych dodatkow ;) no i udalam, ze placze. Normalnie byl w szoku - popatrzyl na mnie jak na wariatke i poszedl :sorry2:Dalej niestety podnosi lapki na mnie, zwlaszcza jak cos idzie nie po jego mysli. No nic trza sie uzbroic w cierpliwosc i konsekwentnie upominac ;)
i tak nie jest źle, bo jak ja udaję, że płaczę, to S się śmieje i bije dalej, bo mam robi fjne miny- chyba słaba ze mnie aktorka
teraz stosuję brutalną metodę - jak mnie szczypie to ja jego, jak ciągnie za włosy to ja jego też - działa

A wiecie co jutro idziemy z moim K na grilla do znajomych iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii moja chrzestna się zaoferowała że zostanie z mała abyśmy mogli sobie dłużej posiedzieć sami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie nie mogę w to uwierzyć !!!!!
super! to dzisiaj ten grill? daj znać jak było?

A i gościu od wózka okazał się oszustem sprzedał mi pęknięty wózek :( cały stelaż który jest ukryty pod plastikiem, wcześniej nie było tego widać, bo był mocno wciśnięty.
ale kwas :( kurcze nie masz jakiegoś osiłka w rodzinie, żeby go nastraszyć?;-) sama przyjadę i nakopię mu do tyłka:wściekła/y: jak można tak po chamsku postąpić???:angry:

Dzisiaj miałam egzamin na mianowanego (zdałam; od września podwyżka ;-)_, więc w końcu mam czyste sumienie i mam nadzieję, że będę tu często zaglądać :tak: Choć nie obiecuję :-p

Zobacz załącznik 578970
Maćku gratulacje zdanego egzaminu i podwyżki!!! i super, że jesteś z nami -tym razem zostań na dłużej i częściej!;-) a obrazek bimba rewelacja - tekst zastosuję na pewno, ale innym razem, bo teraz coś teściowa nie zaczyna ze mną - w ogóle jest jakaś miła... za miła:-D

Hej
chciałam tylko przekazac od Młodakowej naszej, że Szymon dostał wysypki więc to jednaj trzydniówka, na bazie której osłabiony organizm załapał inne świństwa. Pewnie niedługo wyjdą w końcu ze szpitala.
Więc good news:)
a to super wieści!!!

nie chwaliłam się, że Polka chodzi z kolbami gotowanej kukurydzy i sobie obgryza. Tym sposobem mam 3 kolby ponadgryzane leżące wszędzie, ale ile radości:) Łącznie to znajda nie całe pół z jednej.
mmm kukurydza w kolbie, oczywiście prosto z kolby, to S ulubione warzywko:yes:

jak mierzycie dzieciom nogi do butow krytych ja mam z tym ogromny problem bo kazdy producent ma swoja rozmiarowke ... elefant ma 22 tego co ecco ma 21, a np w ccc 20 to 22 elefanta tak przynajmniej wychodzilo po sandalach ... i teraz juz nie wiem jak mierzyc temu mojemu dziecieciu ta noge bo miarka elefanta wcale nie jest dobra
S ma taką dziwną stopę, że musi mieć przymierzone :(

Kasienka raczej nie po wczoraj:-) dzieciaki az tak nie kwiczaly przeciez. chociaz moj dzis od rana dostal wkretke na kwiczenie wlasnie i myslalam ze oszaleje

Zaza :-D

wzielam juz dwa paracetamole i nic. teraz pije kawe moze cos mi sie polepszy bo normalnie na oczy nie widze. do biura sie nie wybralam
mlody z niania na spacerze wiec cisza jak makiem zasial.

kasiek wlasnie ostatnio myslalam czy by mojemu kukurydzy nie dac na probe. kto wie moze polubi. od wczoraj zjada namietnie sliwki. jak tylko go posadze na blacie to on od razu cap do koszyka z owocami, wyciaga sobie sliwke i zjada. ja tylko wydlubuje pestke a reszta znika :happy2:

z butow poki co donasza sandalki ktore juz sa na styk (19), do tego mamy kalosze 22 a on teraz 20, wiec na pewno starcza na jesien, za to polbuty ktore mu kupilam na jesien nagle zrobily sie dobre, i jak dobrze pojdzie to beda do konca wrzesnia :-D:szok: wiec polbuty na pewno musze upolowac. ja czesto wchodze do tkmaxx na buty dizeciece bo maja czesto super buciki za mniej wiecej 60zl, tylko rozmiarow niestety malo wiec trzeba czesto chodzic.

Ostatnia edycja:
reklama
aga M pyta czy w opisie było napisane, że wózek sprawny. Jeśli tak to masz szanse na zwrot pieniędzy. Trzeba napisać do gościa wezwanie, jeśli się nie zastosuje to sprawę skierować do sądu i utrzeć mu d**ę! opłata sądowa to tylko 30zł. ps. zawsze możesz gościa sądem postraszyć...
wózki bliźniacze:GRACO stadium DUO * rok po roku * bliźnięta * ZESTAW, za pobraniem Wrocław • Tablica.pl

a i kupiłam kalosze, ale teraz mnie oświeciło czy 22 (wkładka 14cm) to nie będzie za małe na jesień...gryyy

zawsze mozna napisac pismo o zwolnienie z opłaty sądowej w związku z trudna sytuacja materialną.
Masz dowód w postaci maila ze transakcja była zawarta. Przydało by sie jeszcze to ogłoszenie z którego kupiłaś.

Za ile kupiłas kaloszki? Bo jakby co to bym odkupiła od ciebie. MOja ma 13 cm na razie

Kasiek gdzie kupowalas kalosze ?

emel 19 = befado 20
ja dlatego boje sie kupować na allegro bucików. Tym bardziej ze młoda ma wąska stopę i nie wszystkie buciki dobrze leżą

Do góry