reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej laseczki :-) ja po pracy, klima to jest to!
jutro zapowiada się miły dzień, upał 37 stopni i rocznica ślubu :happy: wieczorkiem idziemy na kolację ... już nie pamiętam jak to jest :zawstydzona/y:

josie i Kasienka co do innego terminu to ciężko bo my za chwilę wyjeżdżamy na wczasy ale może jeszcze się uda &&&

reklama
Alijenka sorry, ja myślałam, ze dla Ciebie :-D
Widać jak dokładnie czytam :zawstydzona/y:

Alez jestem zmęczona, całe popołudnie z dziećmi w parku, maz nas zawiózł a pozniej wróciliśmy na nogach, koło 40 minut szliśmy. Ale fajnie było, jest tam siłownia, fajna sprawa, na powietrzu :tak: Siostra pilnowała chłopaków a ja cwiczylam, dobilam sie killerem w domu i teraz nóg nie czuje. Ide chyba spać ....
dobranoc :-)

Wczoraj ostatnia i dzisiaj pierwsza??!!! :szok: Nie wierze :-D:-D

Ja jeszcze w łóżku ale czas wstawać, Wojtek wstał 10 minut temu wiec wyspana jestem jak nigdy :)

milego dnia

Hej baby,

zaraz idziemy na plac zabaw, ale jeszcze dopiję kawkę z Wami :)

andzia masz rację, ciężko bez M. Najgorsza była dzisiejsza pierwsza nocka. Ale jedno jest pewne - sprawdza się zasada, ze jak faceta brak, to wszystko lepiej w domu zorganizowane. Ja już mam ogarnięta chałupę, dzieciaki umyte, ubrane i nakarmione, w kuchni gotuje się obiad i jeszcze na BB wpadłam :-p

Aylin kisisz ogórasy? Wow, szacun. Ile razy miałam ochotę, ale za leniwa jestem. Choć wszyscy mi mówią, że to banalnie proste :sorry2:

Kasia.natka gratuluję rocznicy! :-) Która? :) Miłego wieczoru w romantycznym stylu :cool2:

Polaa fajno z taką siłką na dworze, no i że masz pomocnicę w siostrze. Jak ostatnio byli u nas nasi przyjaciele z NO, którzy mają dwie córy w wieku 13-15 l. to dla mnie było to jak zbawienie, bo zabierały chłopaków na całe godziny do parku, na plac zabaw.

Iwon - dziękuję
to jest banalnie proste - kupujesz ogórki, myjesz, moczysz, wsadzasz do słoja, ładujesz dodatki, zalewasz wodą z sola i zakręcasz. Największy problem to kupić dobre ogórki :)

Andzia nie za dobrze :-D Właśnie sie kłócą, masakra :) ale i tak jest fajnie, kłócą sie co po chwile ale zaraz ze sobą normalnie gadają i sie bawią.

iwon no właśnie jak faceta nie ma to wszystko ogarniete i jakoś lepiej zorganizowane :tak:

U nas dzisiaj piękna pogoda, właśnie maz pojechał po pracy po trampoline bo kupiliśmy i mam nadzieje, ze bedą mieli zabawę na kilka godzin, oby :) tylko najpierw trzeba ja złożyć.

hej hej

kurde ale u mnie była burza w nocy, o 2 latałam po ogrodzie i zbierałam baseny bo na drzewach wylądowały, do jednego aby go obciążyć wsadziłam felgę od auta z oponą :-D:-D:-D:-D
Niuśka mi się co chwilę z płaczem budziła było jej za gorąco wiatrak na ful ale nie mogłam otworzyć okna bo se jakaś hołota imprezę robiła po drugiej stronie torów i się darli !!!

Iwon ja co roku robiłam ogurasy ale od 2 lat jakoś mi się nie chce :-):-):-), ale za to małosolne non top u mnie w domu :-D:-D
prosta sprawa jak nic:-D tak jak Aylin pisze najważniejsze dobre ogórki no i dodatki, ja dodaję korzeń chrzanu i liść, liście wiśni, liście czarnej porzeczki, dużo czosnku i oczywiście koper ale kwiat kopru do kiszonych najlepiej ten zasuszony już co ma nasionka a do małosolnych typowy rozkwitnięty żółty kwiat, no i na litr wody dwie duże łyżki soli do kiszonych, a do małosolnych daję półtorej łyżki (małosolne po 2 ciepłych dniach masz zdatne do jedzenia)

no a rozstania współczuję wiem jak Ci ciężko, ale szybko zleci zobaczysz !!!!

polaaa naprawdę masz fajnie z tą siostrą, zazdraszczam !!!!

Ostatnia edycja:
mam limo :dry: rano jak jeszcze spalam mlody wymierzyl zabawka prosto w moje oko. mam cale spuchniete pod okiem i do tego z godziny na godzine robi sie bardziej kolorowe.....

reklama
Aljenka - nie wiedziałam ze do małosolnych zółty kwiatek :) tak czy siak miałam juz ten z nasionkami wiec zarówno do kiszinych, korniszonów jak i małosolnych własnie ten dałam :)
Ja nie dodaje liści - raz dałam i połowę szlag trafił. Nie wiem czy wina liści ale to był jedyny raz kiedy mi ogórasy nie wyszły. A i pyszne też sa małe pomidorki kiszone :)

O ilości soli specjalnie nie pisałam - ja daje jak ty. A moja babcia dawała 2-3 g na litr wody (jak dla mnie za mało).

A jakie dobre sa ogórki chilli (jugosłowiańskie - tak u mnie zwane)

A małosolne - desperacie juz po jednym dniu jedzą :)

Josie - makijaż trwały ci syn zafundował? Cięzko tylko drugie oko tak samo pomalować :) A na serio - maść z arniki kup i smaruj, ładnie ściąga "kolory"

Do góry