reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A jaka Wy macie pogode, ze tak dyzurujecie w kuchni? U nas 34st a jutro ma byc 38 :szok::szok::szok: W kuchni korzystamy tylko z lodowki :-p Kocham lato ale tyle to za duzo. Bejbiszonek lata na golasa a i tak ma potowki :wściekła/y:Rozmawialam z mama pewnego 2-latka na plazy i ona mowila, ze jej synek tez ma. W taka pogode to sie nie da uniknac, nawet jesli schladzac woda, wlaczac klime w aucie itp. W domu mamy ponad 28 st. w nocy a bejbik musi byc w spiworku (takie bawelniane przescieradelko, super cienki), bo inaczej zwedrowalby nam z lozka (spi z nami) a lozko wysokie (wyzsze nawet niz standardowe) Oczywiscie na potem zapowiedzieli burze. Juz widze, jak zestresowana sunia pakuje sie znowu nam do lozka - odkad sie urodzil bejbiszonek w chwilach, kiedy jest przestraszona, chowa sie za niemowlakiem ;-)

Co do pytania o porzeczki: tak, sok z czarnej porzeczki tez ma bardzo duzo witaminy C, my nim wspomagamy kuracje przeciwprzziebieniowa zima :tak:

Sunshine: a skad wzielas Baby bluesa? Mnie sie nigdzie w necie nie udalo wylowic :baffled:
Przepraszam, ze nie odpowiadam kazdej ale jakos nie umiem sie nauczyc ogarnac tutaj wszystkiego :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczynki, dzięki za odzew a propos mowy...no nic...czekamy cierpliwie ;) jaki inny mamy wybór ;)
Munka, dzięki za Twoją opinię. Jak P. siedzi to rzeczywiscie widac ten krąg/kręg? ;/ bo ostatnio zaczął sie garbic = wczesniej siadał prosto jak struna...ale widac tez inne kręgi - przed nim (wyzej) i pod nim...u mnie tez chyba byłoby widac, gdyby tak siedziała, ale niepokojące jest to, ze inaczej wyglada skóra przy tym kręgu - taka ciemniejsza...tak jakby malenki siniaczek na nim? pewnie przez to ze własnie wystaje i P. nim sie ociera? :/ nie wiem juz sama...w piatek ortopeda (oczywiscie dam znac co i jak) to rozbierzemy małego do naga i niech smignie przed lekarzem w jedną i drugą stronę i niech sam zobaczy o co nam chodzi. Sama chetnie pokazałabym Ci Petera, ale to pewnie za 4-5 tyg., kiedy juz będę na zwolnieniu...nie chce isc wczesniej, bo prawdop. kupujemy nowe mieszkanie (rozstrzygnie sie ostatecznie za tydzien) i jesli tak to kasa jest potrzebna, wiec ten dodatkowy miesiąc pracy sie przyda...

Rysica, super tort! Usciskaj przystojniaka - Szymka :)
Sunshine, a dlaczego nie oglądać baby blues?
Kasiek, pysznej jajecznicy jutro ;)
Alijenka, najlepszego!
Polaa, cierpliwości ;)
Munka, matko! jak sie narobiłaś!!! :/ fajne te placuszki z bobu? A ten placek z malinami? masz jakis sprawdzony przepis? Ja jutro robię tiramisu :)
Aga, juz wczesniej chciałam Ci złozyc pokłony za tą akcję z tym cukrzykiem! niesamowita jestes! oby wiecej takich osób jak Ty wokół nas!

Matko...ale gorąco...najchętniej spałabym w wannie z letnią wodą...:/ ja chce burzę!!!!!...edek....Aronia...zazdroszczę zatem zapowiedzianej burzy ;) u nas cisza na razie ...

A jaka Wy macie pogode, ze tak dyzurujecie w kuchni?

taką, jak w całej Polsce, ale u mnie w mieszkaniu jest przyjemnie podczas takiego upału, także w kuchni da się wysiedzieć. W poprzednim mieszkaniu w takie dni, lało się ze mnie i co chwilę chodziłam się kąpać...

Munka, dzięki za Twoją opinię. Jak P. siedzi to rzeczywiscie widac ten krąg/kręg? ;/ bo ostatnio zaczął sie garbic = wczesniej siadał prosto jak struna...ale widac tez inne kręgi - przed nim (wyzej) i pod nim...u mnie tez chyba byłoby widac, gdyby tak siedziała, ale niepokojące jest to, ze inaczej wyglada skóra przy tym kręgu - taka ciemniejsza...tak jakby malenki siniaczek na nim? pewnie przez to ze własnie wystaje i P. nim sie ociera? :/ nie wiem juz sama...w piatek ortopeda (oczywiscie dam znac co i jak) to rozbierzemy małego do naga i niech smignie przed lekarzem w jedną i drugą stronę i niech sam zobaczy o co nam chodzi. Sama chetnie pokazałabym Ci Petera, ale to pewnie za 4-5 tyg., kiedy juz będę na zwolnieniu...nie chce isc wczesniej, bo prawdop. kupujemy nowe mieszkanie (rozstrzygnie sie ostatecznie za tydzien) i jesli tak to kasa jest potrzebna, wiec ten dodatkowy miesiąc pracy sie przyda...

Munka, matko! jak sie narobiłaś!!! :/ fajne te placuszki z bobu? A ten placek z malinami? masz jakis sprawdzony przepis? Ja jutro robię tiramisu :)

kręg ;-)

Tak, to od garbienia widać P kręgi i to jest normalne w tej pozycji, ale jak już pisałam wcześniej, maluch powinien siedzieć prosto, więc to będziecie musieli kontrolować. Zastanawiam się tylko o co P miałby się tak ocierać pleckami. W wózku jest miękko, a raczej jak się bawi, siedzi w otwartej przestrzeni. Nie sądzę, żeby opierał się np. o ścianę, kiedy siedzi i się bawi... Czasami w miejscach przeciążeń kręgosłupa pojawiają się "pajączki" i to daje efekt zasinienia, ale czy aż tak byłoby to miejsce obciążone...?? ciężko mi powiedzieć. Starajcie się robić tak, jak napisałam zazie (wymuszać proste plecki przez przejechanie palcem tuż przy kręgosłupie z góry na dół).No, a za tydzień zobaczy go ortopeda!
Powodzenia w sprawach mieszkaniowych i czekam na Twoje zwolnienie ;-)

Miałam bób ugotowany wczoraj i chciałam zrobić coś innego niż zjeść go z masłem. Zrobiłam placuszki z bobu z tej stronki: Bób – różne przepisy na dania z bobu. Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet! (6-ty przepis)
Przepis na placek mam sprawdzony i wychodzi pyyyszny. Wrzucę zaraz w kulinaria. Już wrzuciłam.

Ostatnia edycja:
Pot mi się po d... leje :) w mieszkaniu 28stopni, a ja jeszcze godzinę z zelazkiem walczyłam.
Młody dziś śpi w samym pampku.
Aga- oby Antos przespal super nocke a Ty dziewczyno zostaw to pranie i zrob cos dla siebie np jakas relaksujaca kapiel i seansik filmowy?

Pe mloda wykapal i kladzie spac, teraz ja skocze pod prysznic i moze jakis filmik zarzucimy ;-) Wczoraj ogladalismy Baby Blues- ogladala ktoras? nie polecam na dobranoc :no: ale stylizacja bylam pod wrazeniem :tak: a tekst " nie chce jak te trzydziestolatki zostawiac mlodego w zlobku" chyba zapamietam na dluzej :-p
Wyprasowane :) tak bym chciała by mi nie przeszkadzały pogniecione rzeczy, ale nie umiem:nerd:
Baby Blues oglądałam, smutny film, ale scena tej dziewczyny z Antkiem na wc znajoma mi skądś :baffled::-D

zrób tak, jak ja z moją stertą - nie zaszkodzi, jak sobie jeszcze poleży :-p:-p

Właśnie obejrzeliśmy film z moim ukochanym Gerardem Butlerem :-) ale film ciężkiego kalibru, bo o sytuacji w Afryce... Nie mogę oglądać nic, co pokazuje krzywdę dzieci, bo mam potem doła...

Moja już za dlugo leżała i była tylko przenoszona z kąta w kąt, ale u mnie nowa rośnie szybko jak ciasto drożdżowe :D
Dzięki za pomysł, bo właśnie w lodówce mam bób ugotowany.

Aga, juz wczesniej chciałam Ci złozyc pokłony za tą akcję z tym cukrzykiem! niesamowita jestes! oby wiecej takich osób jak Ty wokół nas!.
Kciuki za mieszkanie!! A z tym człowiekiem to chyba każdy powinien tak zareagować, ale wiadomo jak to jest:baffled:

Rysica tort wygląda apetycznie!!

Aronia mi brat ściągnął, ale jak chcesz to mogę go wrzucić na chomika np. i sobie ściągniesz :)

aronia - nawet my na Wyspach mamy taka pogodę jak Wy w Polsce. Wczoraj rozmawiałam z naszym listonoszem i powiedział mi, że takie gorące i tak długie lato ostatnio było 47 lat temu - szok! Ja pamiętam, że takie upały były jakieś 6 lat temu, ale trwały tylko 2 tyg.
.
hatszept - kobieto - nie stresuj się! Jakub tez jeszcze nie mówi - tata, tit, tut, da - a jak cos chce, to pokazuje,
na rozmowę maja jeszcze czas. Za to Alina gada za dwoje... jak Kuba jeszcze dołaczy, to juz się boję.

Rysica - bardzo smakowicie wygląda ten torcik - zdolniacha!

Katrina u nas rok temu były takie upały ale rzeczywiście trwały jakies dwa tygodnie, co najgorsze, sama końcówka mojej ciąży :tak: Ledwo sie juz wtedy toczylam :zawstydzona/y:

Rysica ładny tort, smaku mi narobilas :-)

Noo w końcu wielmozny Pan zaczął gadać jak człowiek, nawet przepraszam usłyszałam, wziął sie do roboty a tu deszcz na całego, chyba specjalnie czekał coby sie nie narobic :-D A jaki milutki dla mnie :szok: Ale twarda jestem i odpowiadam polslowkami, zdenerwował mnie dzisiaj na maxa, az mnie głowa rozbolała

Dziękuję Dziewczyny! Kochane jesteście ;) już naszykowałam wszystko prawie na jutro, wyprasowałam "nas" na jutro, i padam już, kładę się spać... Jutro kolejny super dzień :D

Polaa - masz rację, pod koniec ciąży było u nas tez bardzo ciepło, ale tu nie aż tak, to prawda - też już miałam dość na końcówce

Munka, dzięki za rady i przepisy! ;) muszę popełnić ten placek z malinami, bo P. zaczał kręcic nosem na to ciasto z owocami i kruszonką (te, które przywiozłam tez do Ciebie ten miesiac temu)....cos tam przebąkuje, ze nie takie smaczne....wrrrrrrrrrr... ;/ k...rna...uwazam, ze naprawde nic mu nie brakowało....moze ten placek podejdzie Ksieciowi...;)

My chyba dzisiejszy upał przeczekamy w jakims centrum handlowym pod klimatyzatorem ;)

reklama
aronia moja też ma potówki. tradycyjnie na karku, ramionach i kilka na klatce piersiowej:/ nasza też śpi z nami na golasa, ale nie kręci się:D poza tym z jednej strony do naszego łóżka przylega jest jej łóżeczko, więc nie spadnie:) Co macie za pieska?

sunshine kota mam ochotę wywalić jak najszybciej - przepraszam za dosłowność. dałam ogłoszenie na 3 portale i do gazety. siedzi na podwórku, bo bałam się alergii. poza tym co chwilę właził sobie w kuwecie w kupę lub siku i potem po domu czyli kocyku, sofie, zabawkach mi to roznosił, więc przegoniłam. na dworze olał kuwetę i zaczął robić do piaskownicy!!! musieliśmy wywalić piasek i wszystko wyparzyć oraz kupić pokrywę do piaskownicy. zaczął robić pod tarasem, bo tam trochę piachu! mam dość.

rysica piękny tort i wygląda smakowicie, więc nie dziwię się, że okruszek nie został!:)

polaa skądś to znam:D

36C w cieniu! Pola już wykąpała się w basenie, w końcu śpi. Jajecznicy nie tknęła, kaszy nie tknęła i nawet makaronem pogardziła...za gorąco

Do góry