reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Polka je tylko i wyłącznie w krzesełku i kocha swoje krzesełko Chicco Happy Snack:) Ja również je uwielbiam, więc jakby co to mlodak polecam:)

drzemki mamy dwie (tylko dwa razy miała jedną i przeklinałam te dni). jeszcze nie dorosła do jednej. też zawsze zasypia w 5min.:)

mlodak
u mnie ciśnienie 95/65 to norma:) 100 na 70 to idealny luxus:D jak jest więcej to od razu łeb mi pęka! Super, że kicia ozdrowiała:-D Polka zawsze śpi do 8.00-8.30, więc przez dzisiejszą pobudkę o 7.00 rano była nie do wytrzymania!

aga a mówiłam, że on jest duży!!! Moja Pola to kurdupel:D Za mała, żeby wejść do wanny czy nogę na łóżeczko zawinąć:D kurde, może biedaczek i tak odreagowuje? A czemu walczył w nocy o cyca - nie dajesz?

aylin bosche!!! to i nauka dla mnie, aby poprzestawiać krzesła na tarasie...

Ostatnia edycja:
reklama
mi włosy wypadały jak mała miała jakieś 5 miesięcy, później przestały i tak jak mlodak piszesz miałam łyse placki normalnie zakola mi się porobiły, teraz już odrosły i znowu mi zaczęły lecieć ale widzę że nie jestem sama może to pogoda !!!!!!!!!!! :-):-)

Niespodzianka mam to samo z kawą ciągle ją zostawię nie w tym miejscu co trzeba i jak wchodzę do pokoju to łapię kubek w locie, zawsze mi się udaje :-D:-D:-D

Aylin ale by było o Tobie głośno !!!!!!!!!!!! a z drugiej strony bym chyba umarła na taki widok !!!!!!!!!!!!!!

zaza moja miała wczoraj też jedną drzemkę, padła o 19.45 i co z tego jak mi pobudkę zrobiła o 5.30 :-:)-:)-(

andzia nie martw się ja też chora już gadam jak żul i boli mnie krtań :-:)-:)-(, zaraz i mój K będzie chory, ale dziś doszłam do wniosku że ja chyba się zarażam jak małej ściągam gile fridą, ten filtr chyba nie wyłapuje wszystkich zarazków bo zawsze mnie po jej chorobie gardło boli i przerzuca mi się zaraz na krtań

mlodak u nas też się skwar zrobił, skorzystałam rano z tego że nie było słońca i w końcu z małą na miasto wyszłam :-D:-D:-D, a w weekenda ma być u nas kolorowa 35 stopni, w sobotę mamy urodziny mojej siostrzenicy chyba się ugotujemy

Aga ten Twój Antoś to gigant :-):-):-)

hello

alijenka - ja nie mam problemów z włosami, ale Alince zaczęły teraz trochę wypadać, może przez te upały pot wypłukuje witaminy... nie wiem,

aga - Kuba wczoraj mi padł o godz. 20-tej (zawsze zasypia tak o 21-wszej lub trochę po i śpi do rana), a wczoraj godzinkę się przespał i potem zasnął chyba o 1.30!!! My kładliśmy się do spania ok. 1-wszej, mały z nami, ale jeszcze troche kręcił się w łóżeczku. a dziś o 8-mej pobudka.

Hejka!!

Cycki zdrowe ;-)

Pisałam wczoraj, że G zasnęła o 17.00. Po godzinie obudziła się na kaszę i zasnęła, a potem obudziła się o 22.30 i była chętna do zabawy :-) po jakimś czasie znów wytrąbiła butlę kaszy i spała do 5.30 :baffled:
I nie akceptuje już samego mleka - nie chce go pić, ale jak jest z kaszą, to jest ok:sorry2:

Muńka wiem wiem właśnie że przy antybiotyku lepiej unikać słońca, no ale też jak jest ropa to trzeba unikać słońca bo od ciepła może się rozprzestrzenić
byłam w niedzielę z małą u lekarza i sprawdzała jej biodra i w ogóle cała ją obmacała bo ja jestem zapisana i u nas w ośrodku do pediatry tu szczepię i chodzę prywatnie jak się coś dzieje albo jak mam jakieś wątpliwości, powiedziała że żadnego usg nie trzeba hmmmmmm ja jej wierzę, chyba jakby coś było to mała by miała problemy ze wstawaniem, chodzeniem itp, zresztą sama nie wiem, powiem Wam szczerze że pierwszy raz od Was usłyszałam że jest coś takiego jak usg bioder :-D

najważniejsze, że lekarze nie zauważają nic niepokojącego ;-)

Janek dzis chodzil caly dzien na czworaka ale z wyprostpwanymi nogami :-D :-D :-D czy to oznacza ze w koncu zacznie chodzic sam???

to by był bardzo ciekawy wstęp do prób samodzielnego chodzenia :-D

Kuba mnie rozbawil do łez, ubieram Go po kąpieli a On do mnie" mamusiu mogę jeszcze zejść na dół?" , odpowiadam, ze nie, ze juz czas na spanie wiec sie mnie pyta co ja bede robić i kiedy pójde spać wiec mu mówię, ze jeszcze trochę posiedze odpoczne, wykapie sie i pójdę spać a on " to 'może jednak zejde z Toba i posiedze bo musi Ci być smutno samej". :-D:-D:-D

sweeeet :-)

Sunshine no jest hardkor. Zupelnie inaczej sie prowadzi, po pierwsze ma moc, po drugie jest dwa razy wieksze i dwa razy szersze. I do tego diesel a mialam benzyne. W miescie jeszcze nie jechalam. Tylko w gorach. Jezdzic sie nie boje ale parkowanie mnie przeraza. Ale mysle sobie inne baby jezdza to czemu ja nie mam? Jakos sie naucze

Kurcze mi zawsze brakuje czasu na malowanie paznokci i depilacje. Jakos mi zawsze szkoda wolnego woeczoru na to :-D

uwielbiam duuuże auta i też szkoda mi wolnego czasu na wieczorne depilacje, malowania itp. :-)

Na badaniu bioderek przeszedł przez cały gabinet i po wszystkim, lekarz stwierdził, ę nie widzi nic niepokojącego i tyle. Może to i dużo tych wizyt ale chociaż mamy pewność, że wsio ok

i super :-)

Koleżanka miała dziecko u "opiekuna dziennego" nowa forma opieki nad dziećmi, jedna osoba ma do 4dzieci i większość jej finansuje państwo z projektu unijnego. Rodzice płacą tylko 3zł za 1h. Ale jedna mama nie była zadowolona z tej pani widząć zachowanie swojego 17miesięcznego synka. No i jak się okazuje miała rację, bo podrzuciła dziecku do torby podsłuch i tam słychać, ze pani się dziećmi nie opiekuje jedyne co to mówi do dzieci "nie rusz, nie wolno, cicho, kurw..., M zamknij się, bo Cię wy*******ę przez okno itp. dzieci spędzały cały dzień same w pokoju. Więc panią zwolniono dyscyplinarnie, a z małą nie miała co zrobić to mi ją przyprowadziła.
to się rozpisałam :D

Dzięki;-)

i dlatego tak bardzo boję się zostawić Gabi komuś obcemu... co za ludzie...

Na szczepieniu jeszcze nie byliśmy. Boję się. A jeszcze jak się okazałozże w styczniu był szczepiony tą wycofana bo wadliwą seria Euvax B seria UFA12001 to tym bardziej mam cykora.

kurde...Gabi też była dokładnie tą szczepionką zaszczepiona... dobijają mnie te tematy szczepionkowe!!!! a co one mogą powodować?
super, że z kotkiem oki :-)

hej

kurde dziewczyny czy Wam też tak wypadają włosy ???? u mnie dziś katastrofa !!!! nie wiem czy to wina pogody czy co ???!!!!

mi już nie wypadają.

A teraz nowa nauka - nie zostawiaj dziecka samego na balkonie.
To ze mi pomidory oberwała to pikuś - ale wspieła się na krzesło balkonowe i chciała wyczyn powtórzyć z murkiem - a ja mieszkam na 10 pietrze!!!!!!!!!!!!!!!!! Dopadłam gada jak juz na murek się wspinała. Nie przyszło mi do głowy ze uda jej sie wejśc na krzesło - mam dość wysokie. Na kanape która jest nizsza nie daje rady wejść a tam wlazła. Myslałam ze na zawał padne

oj to musiałaś się zestresować... ja póki co samej Gabi nie zostawiam na balkonie, bo jeszcze nie chodzi, ale mam schizę na punkcie zostawiania dziecka samego na balkonie...od razu głupie wizje...

Chlopcy mnie zarazili. Boli mnie gardło, a wieczorem i w nocy miałam gorączkę.

zdrówka!!

Piszecie, że jesteście przyzwyczajone do samotnych wieczorów, a ja dziś pierwszy raz odkąd jest z nami Gabi zostałam z nią sama na noc, bo mężulek wyjechał na delegację i jakoś mi dziwnie...

No właśnie gdzie te, których nie ma?????

kurcze janek ma goraczke. jest tydzien po szczepieniu :-(

a ja sie przeziebilam. maz w delegacji, nic mi sie nie chce, chyba obejrze jakies romansidlo

albo jakieś osłabienie i dlatego mi włosy lecą, w ogóle się wybieram zrobić badania już od pół roku i dojść nie mogę bo z małą boję się do ośrodka iść aby nie załapała tam czegoś

a ja się rozłożyłam na maksa, z nosa mi się leje, krtań boli, żyć nie umierać !!!!! :szok::-:)szok::-:)szok:

jeszcze kupiłam siostrzenicy hulajnogę i przyszła z uszkodzoną jedną częścią :-:)-:)-(, na sobotę mi potrzebny prezent i co i dupa ......................:szok::szok::no::no:

Muńka dokładnie jest jak mówisz najważniejsze że lekarze nie widzą nic niepokojącego, a wiesz że Niuśka już zaczęła stawiać nogę ładnie :-), pamiętasz jak pytałam o to czemu jedną stopę stawia krzywo ?? no to już mam odpowiedź, jak jej zapięłam mocniej butki to tak ją stawiała albo jak ją coś obciera też ja tak stawia :-), a jak ma dobrze założonego buta to idzie pięknie

josie możemy sobie podać rękę :-D, a pijesz piwko ????

Ostatnia edycja:
alijenka - tak, pamiętam. To super, że chodzi ładnie :-) Moja G też czasem dziwnie stawia lewą stopę, ale zauważyłam, że im bardziej doskonali chód, tym mniej to widać, także czekam aż zacznie już zupełnie samodzielnie śmigać i wtedy będę obserwować.

Ja też mam ochotę na jakiś film :-)

Dziewczyny a co Wy tak chorujecie!??

Andzia, josie, alijenka zdrowka :tak:

Munka to dobrze, ze wszystko ok po usg :tak:

Aylin nie dziwie sie, ze byłaś bliska zawału, sama chyba bym padła

mlodak dobrz ze z kotem w porządku

kurcze znowu jestem wykończona jak nie wiem :zawstydzona/y: Starzeje sie chyba.
Jutro jadę popołudniu do koleżanki, zawsze to jakaś odmiana :-) Kuba bardzo lubi jej córkę wiec sie pobawia. Maz niedawno pojechał do pracy, wraca koło 8 rano i weekend. Tylko sprawdzalam pogodę i ma padać w weekend no ale moze sie nie sprawdzi :-D

polaa nie mów że się starzejesz bo co powiesz w moim wieku !!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D

ja Wam mówię że ja od tej fridy jestem chora !!! jak małej katar ściągam !! bo to już drugi raz tak mam

reklama
mlodak - nie wiem, czy to kwestia tego konkretnego krzeselka czy krzeselek wogole. Nasz ma wygodne krzeselko i kilka tygodni w nim ladnie jadl a teraz ma dosc. Inne krzeselka (jak jestesmy gdzies w restauracji) nic tu nie zmieniaja - do nich traci cierpliwosc jeszcze szybciej. Czytalam kiedys, ze to po prostu taki etap, kiedy ganianie po domu jest ciekawsze niz jedzenie. Ja tu wzorem do nasladowania nie jestem, bo karmie go ganiajac po domu - i to jest mega meczace, bo jednoczesnie probuje sama jesc, plus pies sie nosem wciska i probuje kesek wyhaczyc dla siebie :sorry2: Moze u Was to tez kwestia etapu, wtedy kasa na nowe krzeselko (plus nowy rump w domu) poszlaby w bloto :baffled: Moze pozycz najpierw od kogos inne krzeselko i sprawdz, czy byloby lepiej :tak:

Kasiekz - nasz dziec przeszedl najwyrazniej z 2 drzemek na jedna. Faza przechodzenia trwala ponad miesiac, w czasie ktorej panowal jeden wielki chaos, caly rytm sie zburzyl, codziennie inne pory kladzenia sie, inne wstawania - meczace i dla nas i dla bejbiszonka.

Znalazlam fajny artykul, ktory w medyczny sposob opisuje mechanizmy szczepien i przedstawia (bez oceniania) argumenty zwolennikow i przeciwniko szczepionek. Wyjasniaja, dlaczego tak trudno jest wiarygodnie udowodnic racje jednych czy drugich oraz jakie problemy wynikaja ze statystyk. Nie ma tam nic z sensacyjnych spiskow przeciwnikow szczepionek ani marketingowej agitacji firm farmaceutycznych. Po prostu zebrane fakty, hipotezy i medyczne wyjasnienie skad sie wziely. Zachecam do przeczytania. Nie chodzi mi o przekonywanie kogokolwiek do moich racji (ten artykul tez nikogo w zadna strone nie przekonuje) ale mysle, ze warto znac jakie sa hipotezy i skad sie biora, zeby byc wyczulonym na ewentualne powiklania. Moze to (w razie problemow, ktorych nikomu nie zycze) przyspieszyc ewentualna diagnoze NOPa a co za tym idzie usprawnic leczenie.
[h=1]http://zdrowedzieci.blox.pl/resource/dr_Sienkiewicz__Powiklania_neurologiczne_po_szczepieniach.pdf[/h]

Do góry