reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

I kolejny dzień zleciał :) kupiłam młodemu pamperso-majtki za 19,99 może ułatwią mi trochę przewijanie. Mam nadzieje, ze A da mi dzisaj pospać, bo tej nocy miałam chyba 20 pobudek, a ja tego nie nauczone, bo od jakiegoś czasu śpi noce do 5tej.
Dzielna z Ciebie kobitka :-)
Czy mogłabyś mi wytłumaczyć o co chodzi z dziećmi, bo nie jestem w temacie... opiekujesz się jakimś maluchem??
Koleżanka miała dziecko u "opiekuna dziennego" nowa forma opieki nad dziećmi, jedna osoba ma do 4dzieci i większość jej finansuje państwo z projektu unijnego. Rodzice płacą tylko 3zł za 1h. Ale jedna mama nie była zadowolona z tej pani widząć zachowanie swojego 17miesięcznego synka. No i jak się okazuje miała rację, bo podrzuciła dziecku do torby podsłuch i tam słychać, ze pani się dziećmi nie opiekuje jedyne co to mówi do dzieci "nie rusz, nie wolno, cicho, kurw..., M zamknij się, bo Cię wy*******ę przez okno itp. dzieci spędzały cały dzień same w pokoju. Więc panią zwolniono dyscyplinarnie, a z małą nie miała co zrobić to mi ją przyprowadziła.
to się rozpisałam :D
aga kurcze chyba mnie coś ominęło, ze chcesz zrezygnować z opieki nad ta dziewczynka a czytam w miarę dokładnie, i co mamie tej Małej nie bardzo to pasuje?? W sumie jej problem, jak Ty sie męczysz to nie ma co na sile...
Tak chcę zrezygnować i szukać coś od września- października, pierw chcę A odstawić w dzień od cyca i trochę go przygotować no i mam sporo planów na sierpień jeszcze, gości na tydzien, wyjazd chyba itp.

Sunshine ja tez tak uwielbiam :tak: Ju sie całkowicie przyzwyczailam, ze wieczory spędzam sama, nawet czasami w piątki tez bo maz taki zmęczony po całym tygodniu nocek, ze czasami właśnie w piątki pada razem z dziećmi, tak naprawdę soboty mamy wieczorem tylko dla siebie, i czasami niedziele jak idzie pózniej, koło północy do pracy, no ale czasami to mi jakoś smutno ale na szczescie rzadko :-D

Kuba mnie rozbawil do łez, ubieram Go po kąpieli a On do mnie" mamusiu mogę jeszcze zejść na dół?" , odpowiadam, ze nie, ze juz czas na spanie wiec sie mnie pyta co ja bede robić i kiedy pójde spać wiec mu mówię, ze jeszcze trochę posiedze odpoczne, wykapie sie i pójdę spać a on " to 'może jednak zejde z Toba i posiedze bo musi Ci być smutno samej". :-D:-D:-D
No naprawdę tak mi smutno, ze szkoda gadać :-D

Właśnie pije piwko z sokiem, jednak sie upewnilam w tym, ze nie lubię ale takie zimniutkie ze pije :-D
Ja uwielbiam spędzać czas z Antkiem, ale też lubię patrzeć jak słodko śpi i mieć trochę czasu dla siebie :-D:-D

Josie gratuluję nowej fury (oj jak ja uwielbiam duże auta) :)

Aylin ile Martynka ma już włosków, słodka:)

Iwon gdzie jestes???

reklama
młoda usnęła o 20.00 i o 7.00 już fruwała. grrrry dlatego wolę jak chodzi spać po 21.00!

i na dodatek od ok. 1,5tygodnia chodzi i 'co to jes' pokazując na wszystko, czasem na to samo po 10 razy, a ty człowieku musisz cierpliwie odpowiadać...

aga właśnie chwaliłam się kuzynce jak to Pola pięknie śpi, a dziś miałam horror. pobudka z płaczem co chwilę:no:

masakryczna kampania przeciw zostawianiu dzieci w autach: Szokująca kampania. Co się dzieje, gdy zostawisz dziecko w nagrzanym aucie?[]

Hejka,
odstresowałam sie wczoraj :)

Wysypka czy co to było schodzi. Więc wizyta u dermatologa niepotrzebna :)

Ja nie mam psa ale mam kota - i na tym etapie zachowuja sie podobnie :) Tj Martysia i kot.

A i dziecko mi się już rozchodziło na całego - nie boi sie juz wiec łazi jak najęta. Wczoraj mąż był u swojego brata (brat ma 3,5 roczna córkę) i młoda dorwała tam taką zabawkę - zwierzak na kiju. Co sie prowadzi na sztywno przed sobą - podobno 2 godziny chodziła w ta i spowrotem za tym ustrojstwem. Wiec teraz ide kupić bo milena swojej nie chciała oddać :) Krokodyl od Josie musi poczekać na swoją szansę (kupiłam uzywanego - największą radość miał kot)

Aga - w ciągu miesiąca strasznie jej włosiska urosły. Wcześniej nie miała a teraz obowiązkowo muszę podpinac bo do oczu wchodzą. Na zdjeciach tak nie widać ale ma gęste. A ze bardzo jasne blond loczki to wydaje sie ze ma krótsze niż w rzeczywistości :) Co prawda do Moni Rysicy jeszcze nam daleko ale kucyki już robie :)

Obecna choć ostatnio rzadko piszę.

Kasiek moj tez dziś pobudke zarządził o 7. Średnio szczęśliwa jestem.

Aylin super ze wysypka schodzi.

Na szczepieniu jeszcze nie byliśmy. Boję się. A jeszcze jak się okazałozże w styczniu był szczepiony tą wycofana bo wadliwą seria Euvax B seria UFA12001 to tym bardziej mam cykora.

Ja też uwielbiam samotne wieczory - wszystko wtedy zrobię i jeszcze znajdę czas dla siebie.

Muńka kot ozdrowiał i gdyby nie dług w lecznicy to byłabym już na maksa happy :)

Spadam zmienić pieluche bo jej woń powala nawet koty. A potem na ryneczek po warzywa.

Ostatnia edycja:
Witam i ja :-)

Aylin to dobrze, ze wysypka zeszła :tak:

Mlodak no właśnie jak jestem sama wieczorem to wszystko zrobię co chce i jeszcze mam czas dla siebie :tak: Dzisiaj w końcu wieczorem zrobię sobie z paznokciami bo na to jakoś zawsze mi szkoda czasu.

Wojtek tez o 7 zrobił pobudke :tak: Umówili sie czy co?? :-D
Za to Kuba tradycyjnie śpi, sama bym chętnie jeszcze pospala.

hej

kurde dziewczyny czy Wam też tak wypadają włosy ???? u mnie dziś katastrofa !!!! nie wiem czy to wina pogody czy co ???!!!!

mała zasnęła, głupieję już z tymi jej drzemkami raz ma 2 drzemki w ciągu dnia raz jedną ehhhhhhhhhh

Sunshine tak chodzę z nią na basen publiczny ale u nas to basen odkryty jest a tak gdzie jeżdżę na lekcje to teraz ludzi masa!!!!!

Aylin :-):-):-) jak się dziś czujesz ?????????

josie pewnie że się nauczysz !!!!!!!!!!!!

kurde i już się obudziła ................ :-:)-:)-:)-:)-(

Josie gratuluje zakupu. Fajne autko nabyliscie :)

Aylin a wiesz wczoraj z L wlasnie gadalam o tych zabawkach - kazde z nas mialo cos w tym stylu w dziecinstwie. Dobrze, ze wysypka schodzi.

Mloda K super, ze z Grubciem juz dobrze :)

Polaa az spojrzalam na swoje pazury :zawstydzona/y: Wstyd :zawstydzona/y:

Alijenka mi wlosy wypadaja caly czas, mam dlugie i zniszczone farbowaniem. Dopiero teraz sie zabralam za ich odzywianie (jakies maski, witaminy, odzywki) zobaczymy co z tego bedzie.

Kiedy sie glupi czlowiek nauczy, ze przy dziecku nie istnieje cos takiego jak: "Skocze na sekunde do kuchni, a kawe zostawie pod lawa" :dry:

Ostatnia edycja:
hej

k

Aylin :-):-):-) jak się dziś czujesz ?????????

CUDOWNIE :)

Kiedy sie glupi czlowiek nauczy, ze przy dziecku nie istnieje cos takiego jak: "Skocze na sekunde do kuchni, a kawe zostawie pod lawa" :dry:

ja sie juz nauczyłam.

A teraz nowa nauka - nie zostawiaj dziecka samego na balkonie.
To ze mi pomidory oberwała to pikuś - ale wspieła się na krzesło balkonowe i chciała wyczyn powtórzyć z murkiem - a ja mieszkam na 10 pietrze!!!!!!!!!!!!!!!!! Dopadłam gada jak juz na murek się wspinała. Nie przyszło mi do głowy ze uda jej sie wejśc na krzesło - mam dość wysokie. Na kanape która jest nizsza nie daje rady wejść a tam wlazła. Myslałam ze na zawał padne

reklama
witam, moje dziecko miało tylko drzemkę wczoraj, tylko godz do 12 spało, więc padł przed 20 - nie narzekam wcale a wcale:-p

hmmm jaka pogode?? U nas 24 stpnie i zimna bryza. Nawet spocić sie nie da. całkiem przyjemne to lato. Szkoda mi baseniku balkonowego bo młoda by zmarzla ale mi sie podoba tak jak jest.
hmm a u nas skwar... chcesz to ci trochę dam?;-)

Kuba mnie rozbawil do łez, ubieram Go po kąpieli a On do mnie" mamusiu mogę jeszcze zejść na dół?" , odpowiadam, ze nie, ze juz czas na spanie wiec sie mnie pyta co ja bede robić i kiedy pójde spać wiec mu mówię, ze jeszcze trochę posiedze odpoczne, wykapie sie i pójdę spać a on " to 'może jednak zejde z Toba i posiedze bo musi Ci być smutno samej". :-D:-D:-D
No naprawdę tak mi smutno, ze szkoda gadać :-D
kochany synuś!:-D dobrze, że zgodził się iśc spać;-)

ps. piwko z sokiem to profancja ;-)

No i moj dziec zaczal polowac na owady :szok: Ukatrupil juz jedna muche i pajaka :szok: Kiedys czytalam jakis artykul o podobienstwie szczeniat (psich) do malych dzieci (ludzkich) i uznalam go za bzdurny. Teraz zmieniam zdanie :-p:-)

jak patrzę na S i nasze 2 psy to myślę, że podobieństwo jest nie tylko pomiędzy dziećmi i szczeniakami, ale pomiędzy dziećmi i psami w ogóle też:-D

Aronia ja od dawna mowie ze z dzieckiem jak ze szczeniakiem- kolega ma szczeniaka i co chwile gadamy o tym samym - zabkowanie, gryzienie butow, brudzenie kanapy, spanie w moim lozku, szczepienia :p co chwile sie na tym lapie, on mowi moj pies zrobil to i tamto a ja na to- jasiek robi tak samo :-D
dobre:-D mnie ktoś kiedyś powiedział, po opisie moich obowiązków wobec psów, że to więcej roboty jak z dziećmi;-)

hej

kurde dziewczyny czy Wam też tak wypadają włosy ???? u mnie dziś katastrofa !!!! nie wiem czy to wina pogody czy co ???!!!!
mi już od dawna nie wypadają, znaczy trochę tak, ale tak samo jak przed ciążą

też mi się czasem zdarzy coś zbagatelizować:dry:

A teraz nowa nauka - nie zostawiaj dziecka samego na balkonie.
To ze mi pomidory oberwała to pikuś - ale wspieła się na krzesło balkonowe i chciała wyczyn powtórzyć z murkiem - a ja mieszkam na 10 pietrze!!!!!!!!!!!!!!!!! Dopadłam gada jak juz na murek się wspinała. Nie przyszło mi do głowy ze uda jej sie wejśc na krzesło - mam dość wysokie. Na kanape która jest nizsza nie daje rady wejść a tam wlazła. Myslałam ze na zawał padne
no właśnie ten mój gad nauczyl się wspinać po balkonowej barierce (nie mamy słupków tylko takie trójkąty)

a ostatnio mądra mama wymyśliła sobie, że wysadzi dziecko ze spacerówki na klatce schodowej i wytrzepie okruszki...
nawet nie wiedziałam kiedy był w połowie schodów na piętro:szok:

Do góry