reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej

Aga no ja podziwiam spacer z taka dwojka... Ja mojego ledwo ogarniam.

Janek dzis chodzil caly dzien na czworaka ale z wyprostpwanymi nogami :-D :-D :-D czy to oznacza ze w koncu zacznie chodzic sam???

Sunshine niezle z ta kupa o_O A samochod land rover freelander. Potezny. No ale maz sie uparl i volvo c30 ktore chcialam poszlo w niepamiec...

Jak to mozliwe ze w dzien takie upaly a wieczorem juz chlodno :-\ jak na koniec lata :-\

Munka powodzenia na usg!

U nas lekcje na basenie sie skonczyly ale ja sobie chodze z nim sama i sie bawimy

reklama
Nareszcie wieczór :-D Tak tak pisze to wyrodna matka ale czasami nie mam po prostu siły do tych moich urwisow :zawstydzona/y: Jeden lepszy od drugiego. Wojtek marudzil cała godzinę przed pójściem do spania, juz zaczęłam to olewac... Od 19 śpi na szczescie, Kuba ogląda bajkę, zaraz ide Go kąpać i tez do spania, maz w pracy :tak: I z tego wszystkiego chyba sie piwa napije, ja która go nie nawidze ale jakoś mnie naszlo...

aga kurcze chyba mnie coś ominęło, ze chcesz zrezygnować z opieki nad ta dziewczynka a czytam w miarę dokładnie, i co mamie tej Małej nie bardzo to pasuje?? W sumie jej problem, jak Ty sie męczysz to nie ma co na sile...

Dziecie zasnelo i dzisiaj znowu bez ssania kocyke nie udalo sie zasnac :no::-( jednego dnia pofrafi a innego nie....

zaza
- :-D:-D:-D dokladnie :tak::tak::tak:

Munka- spioszek Gabioszek :-D slodziak z niej :tak: daj znac jak po usg!

Alijenka- na te zajecia co chodze to trwaja caly rok, podzielone sa na semestry, w zeszla sobote zaczelismy 3-ci :-) Szkoda, ze Waszych nie ma a sama nie mozesz z nia chodzic na publiczny basen?

Janek dzis chodzil caly dzien na czworaka ale z wyprostpwanymi nogami :-D :-D :-D czy to oznacza ze w koncu zacznie chodzic sam???

Sunshine niezle z ta kupa o_O A samochod land rover freelander. Potezny. No ale maz sie uparl i volvo c30 ktore chcialam poszlo w niepamiec...

moja tez tak robi od kilku dni :-D:szok: myslisz, ze to oznaka zblizajacego sie samodzielnego chodzenia???

i WOW z tym samochodem to dopiero zmiana :szok::-D jak Ty sie odnalazlas :szok: nie wiem czy bym dala rade, nie dosc ze dluzszy to jeszcze wyzej sie siedzi, a masz automat czy manual?

Polaa- wcale nie wyrodna!!! ja tez tak mam :tak: albo i ja wyrodna tez :-D uwielbiam kiedy Pe nie ma, mloda spi a ja mam czas dla siebie echhhhh..... tak mi dobrze..... :tak::-D i tez z checia piwka bym sie napila ale brak :-(

Wiecie, ze od 1 nic nie jadlam :szok: i dopiero glod poczulam :szok::-D

Lece nadrabiac Przyjaciolki ;-) see you later :-p

hej
pijANAM wiec moge nieskładnie pisac.
Ale co - ra się zyje a potem juz tylko straszy :p
dostaję już szału od tego siedzenia w domu :-:)-:)-:)-(

normalnie nie wiem co z takim dzieckiem robić, nic ją nie interesuje dłużej niż 5 min

dlateo kocham plac zabaw i koleżanki z podwórka - jak jest w domu awantura bo nuda to sru na pole - i zawsze jakis kolea/kolezanka sie znajdzie

Sunshine ja tez delektuję się tą chwilą bez kłótni, brudnej stert garów i stosu skarpetek:-D

Aylin podziwiam, że sie porywasz w taką pogodę na tę wyprawę! mnie by się nie chciało:-p

hmmm jaka pogode?? U nas 24 stpnie i zimna bryza. Nawet spocić sie nie da. całkiem przyjemne to lato. Szkoda mi baseniku balkonowego bo młoda by zmarzla ale mi sie podoba tak jak jest.

A w ogole to jest super :p a co mi tam walne kolejne piwo.....

sunshine :)

Sunshine ja tez tak uwielbiam :tak: Ju sie całkowicie przyzwyczailam, ze wieczory spędzam sama, nawet czasami w piątki tez bo maz taki zmęczony po całym tygodniu nocek, ze czasami właśnie w piątki pada razem z dziećmi, tak naprawdę soboty mamy wieczorem tylko dla siebie, i czasami niedziele jak idzie pózniej, koło północy do pracy, no ale czasami to mi jakoś smutno ale na szczescie rzadko :-D

Kuba mnie rozbawil do łez, ubieram Go po kąpieli a On do mnie" mamusiu mogę jeszcze zejść na dół?" , odpowiadam, ze nie, ze juz czas na spanie wiec sie mnie pyta co ja bede robić i kiedy pójde spać wiec mu mówię, ze jeszcze trochę posiedze odpoczne, wykapie sie i pójdę spać a on " to 'może jednak zejde z Toba i posiedze bo musi Ci być smutno samej". :-D:-D:-D
No naprawdę tak mi smutno, ze szkoda gadać :-D

Właśnie pije piwko z sokiem, jednak sie upewnilam w tym, ze nie lubię ale takie zimniutkie ze pije :-D

Sunshine no jest hardkor. Zupelnie inaczej sie prowadzi, po pierwsze ma moc, po drugie jest dwa razy wieksze i dwa razy szersze. I do tego diesel a mialam benzyne. W miescie jeszcze nie jechalam. Tylko w gorach. Jezdzic sie nie boje ale parkowanie mnie przeraza. Ale mysle sobie inne baby jezdza to czemu ja nie mam? Jakos sie naucze

Pola kuba jest boski :-) :-)

Kurcze mi zawsze brakuje czasu na malowanie paznokci i depilacje. Jakos mi zawsze szkoda wolnego woeczoru na to :-D

josie - tutaj u nas (małe miasteczko, duża wieś) są bardzo duże rodziny, 4 dzieci to standard. Dlatego też mężczyzna na ogół jeździ osobowym, a kobiety albo SUV-ami, albo terenówkami z dziećmi. Fajnie to wygląda czasami jak z takiej np. X5 wysiada taka drobinka, że w normalnym aucie ledwo byłoby ja widać, z tym, że większość kobietek to tu jest słusznej postury, więc i samochody nie są zbyt duże dla nich.

bede gryzc i kopac, tak mnie moj stary dzis wieczorem zezlil :wściekła/y:Oj ja tez uwielbiam momenty, kiedy dziec slodko spi a m nie ma (teraz poszedl z psem) :-) A pomyslec, ze kiedys kazda sekunda rozlaki byla cierpieniem :zawstydzona/y:

kasiekz - majac na uwadze doswiadczenie kolezanki (jej dwulatek slyszac slowo "piers" dziko sie cieszy i oczekuje jednego) nie uczylam mojego slow "piers" czy "cycek." :-) Moj tak a wogole rozumie kilka slow ale sam nie mowi jeszcze nic. W tym tygodniu ulubionym "slowem" jest miniu miniu, w zeszlym to bylo gugli gugli :sorry2::-)

No i moj dziec zaczal polowac na owady :szok: Ukatrupil juz jedna muche i pajaka :szok: Kiedys czytalam jakis artykul o podobienstwie szczeniat (psich) do malych dzieci (ludzkich) i uznalam go za bzdurny. Teraz zmieniam zdanie :-p:-)

Hej
Zawoziłam wczoraj wieczorem kuzyna córkę do szpitala bo ugryzł ją ich własny pies:szok: niestety chwycił ją za buzię i założyli jej 3 szwy na wardze:no:

Szczepienie zaliczyliśmy. U nas w przychodni mają mmr, więc tą dostał. Damian rozpłakał się przy wkłuciu, przytuliłam to przestał i popatrzył na pielęgniarkę i powiedział 'bee':-D No tak, nie dobra baba jak ona mogła go ukłuć???

Na badaniu bioderek przeszedł przez cały gabinet i po wszystkim, lekarz stwierdził, ę nie widzi nic niepokojącego i tyle. Może to i dużo tych wizyt ale chociaż mamy pewność, że wsio ok

Polka ma wysypaną górną część pleców łącznie z ramionami i zaczyna wchodzić na klatkę piersiową. są to drobne krostki, teraz zrobiły się czerwone. hmmm, może tak objawiać się alergia na sierść kota? pytam, bo mi też dekolt wysypało.
Alergie różnie się objawiają, więc może i winowajcą jest sierściuch?

no to witam nową nieznajomą ;-) piszesz, że jedna z nowych, to ile Was tu w ciągu mojej nieobecności przybyło????:-D:-)

A z kontrolą bioderek pobijacie rekord skoro wsio od początku było oki :-) zdecydowanie wystarczą 2 razy. My byliśmy raz
Dołączyła jeszcze Marta;-)
Co do rekordu to może jakaś książka Guinessa by się przydała:-D?

Dzisiaj mam dzień wspomnień, mój CUD czyli Szymek skończył dzisiaj 5 lat :) kiedy to zleciało!!!!
100 latek dla solenizanta:-)

poza tym jedna dolna dwójka już na wierzchu, a druga mnie i młodego chce wykończyć:baffled:

z nowości to S nauczył się w końcu schodzić tyłem z łóżka i przesypia "całe" noce, w cudzysłowiu, bo budzi się o 5, żeby go zabrać do naszego łóżka i śpi dalej do 6.30 - boziu jak fajnie jest nie budzić się w nocy:-D
Gratuluje nowych umiejętności i przespanych nocek. I oby ząbek szybko się przebił

Wysypka znikla wraz z upalami :tak: ale pewnie pomoglo czestrze wietrzenie dupki i podmywanie :dry: Czyli to nie pamperki bo teraz ich uzywam i jest OK :-)
Fajnie, że wysypka zeszła

dostaję już szału od tego siedzenia w domu :-:)-:)-:)-(
Nie Ty jedna! Ale od poniedziałku moja mama ma 2 tyg urlopu i w tym czasie zajmie się dzieciakami a ja idę do pracy:tak:

Kuba mnie rozbawil do łez, ubieram Go po kąpieli a On do mnie" mamusiu mogę jeszcze zejść na dół?" , odpowiadam, ze nie, ze juz czas na spanie wiec sie mnie pyta co ja bede robić i kiedy pójde spać wiec mu mówię, ze jeszcze trochę posiedze odpoczne, wykapie sie i pójdę spać a on " to 'może jednak zejde z Toba i posiedze bo musi Ci być smutno samej". :-D:-D:-D
No naprawdę tak mi smutno, ze szkoda gadać :-D
Niezły agent Ci rośnie:-D

Damian strasznie marudny dzisiaj, pomyślałabym, że to od szczepienia ale już rano wstał lewą nogą. Przez cały dzień zjadł tylko 240ml kaszki (rano), spać poszedł bez kolacji. Ciekawe o której się obudzi bo do rana na pewno nie wytrzyma

reklama
Katrina ja z tych drobniejszych wlasnie:-)

Aronia ja od dawna mowie ze z dzieckiem jak ze szczeniakiem- kolega ma szczeniaka i co chwile gadamy o tym samym - zabkowanie, gryzienie butow, brudzenie kanapy, spanie w moim lozku, szczepienia :p co chwile sie na tym lapie, on mowi moj pies zrobil to i tamto a ja na to- jasiek robi tak samo :-D

Do góry