reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej,
wysypka jest nadal - ale w sumie to pierwszy dzień tym specyfikiem smarowałyśmy.

Kupiłam basenik i byłam oddać - franca dziurawa. Dzis ide kupic nowy.
I ide na piwo z koleżanką.

A poza tym - dziecine wczoraj uspiłam i poszlismy z T do kina :) młoda została pod opieka cioci. I na szczęście sie nie obudziła w czasie kiedy nas nie było - bo by awantura niezła pewnie była.

Aga - ja ostatnio rozłozyłam oparcie wózka na płasko i 2 dziewczynki jechały razem w wózku - niedaleko bo z 300 metrów ale pozwoliło nam na plac zabaw dotrzeć. Więc jak dziewczyny podpowiadają - jedno do wózka, drugie za łapkę i idziecie. Przynajmniej do jakiejś piaskownicy, czy na trawnik.

Rysica - sto lat dla kawalera :) został rok do szkoły i jedynie 61 lat do emerytury :) żarcik :)

a bioderka - u nas było tylko raz. I pan doktor który wykonywał zaprosił dopiero z drugim dzieckiem. Wiec u nas tylko jedno było. Pani od rehabilitacji kazła robic kolejne, a moja pediatra nie. Więc głosami 2 do 1 nie robilismy juz kolejnych.

my w piatek na kolejna rowerową mase krytyczną - będzie wesoło :)

reklama
hej hej

u nas już lepiej ale na dwór wychodzimy dopiero po 18, kurde takie upały mają być w weekenda a mała chyba do basenu nie wejdzie po tej chorobie :-:)-:)-:)-(, a do tego dziś 4 dzień antybiotyku teraz mamy zrobić 3 dni przerwy i od nowa antybiotyk 4 dni :-:)-:)-(

Rysica 100 lat dla Szymka :-):-):-)

co do bioderek to nam ani razu pediatra nie zaleciła usg i my nie byłyśmy ani razu

pojechałam z Polką do laboratorium zrobić testy na sierść kota i za 3 dni będę mieć pewność czy to kotka czy coś zjadła:)

aga powiedziałaś już mamie tej dziewczynki, że rezygnujesz? Co ona na to?

aga aronia a moja jeszcze woła 'cycus, cycus' jak chce...i to dopiero masakra wśród ludzi:D:D

rysica najlepszego dla kawalera!

alijenka
bidulka, ale są takie upały, że i ze zdrowym bobasem nie da się wysiedzieć na dworze wcześniej niż po 16.00. Dla przykładu: pt. 30C, sob. 33C, a w nd i pn po 36C w cieniu!!!

Ostatnia edycja:
Witam, oj 39na termometrze pokazuje. Byłam dziś z maluchami w sklepie (musiałam) nie dość, ze krzyki i bunt, bo w jednym wózku to na dodatek widzę porządnego starszego pana leżącego z boku drogi przy targowisku. Ludzi pełno się kręciło, ale nikt nie doszedł więc ja podchodzę patrze nie rusza się, ale ma na ręku opaskę cukrzycową więc go ruszam i się ocknął i majaczy :( na szczęście doszedł do mnie facet zadzwoniliśmy na pogotowie w międzyczasie kupiłam mu cole i odzyskał świadomość. Okazało się, ze cukrzyk i nic nie dziś nie zjadł, a było około 12tej.

Aga- a czemu nie mozesz wychodzic z nimi na dwor? dawaj jednego na reke albo za reke drugiego do wozka i dluga na plac zabaw ;-):-)
Robiłam tak jak pisze Aylin oparcie na płasko i jeden za drugim, ale jest wielki bunt, bo żadne nie chce siedzieć w wózku, a za rączkę byłoby fajnie gdyby któreś chciało dać tą rączkę:nerd:każde ucieka. O placu zabaw nie wspomnę, bo każde się wspina itp. a jednak są to małe dzieci i dość nieporadne, a odpowiedzialność duża.

pojechałam z Polką do laboratorium zrobić testy na sierść kota i za 3 dni będę mieć pewność czy to kotka czy coś zjadła:)

aga powiedziałaś już mamie tej dziewczynki, że rezygnujesz? Co ona na to?

aga aronia a moja jeszcze woła 'cycus, cycus' jak chce...i to dopiero masakra wśród ludzi:D:D
No ciekawe czy to alergia na kota.
Cycus cycus ;D ja tylko jak pytam gdzie cyce to przybiega i mnie po nich klepie :D

A mamie małej powiedziałam, ale chyba jakoś słabo do niej dociera, bo wczoraj mówi to do jutra a ja "no to jutro jeszcze ją wezmę" to ona zdziwiona :crazy:to co mam cos szukac, a ja pewna, ze juz szuka.
Wiecie co gdybym od początku jakoś uzgodniła wszystko z nią co i jak to bym jakoś się przemęczyła, kupiła wózek podwójny i jakoś to zgrała wszystko, a ona w sumie bez jakiegoś pytania przyprowadziła mi rano dziecko i zadowolona:baffled: bo przeciez ja w domu siedzę.

Ostatnia edycja:
dostaję już szału od tego siedzenia w domu :-:)-:)-:)-(

normalnie nie wiem co z takim dzieckiem robić, nic ją nie interesuje dłużej niż 5 min

Ostatnia edycja:
Aga - co za znieczulica. Dobrze że się zainteresowalas. ZAza - jeszcze nie zdrowi. Adi nadal kaszel, Mati ma katar ale już słabszy Jakie u was upały?????????? U nas od piątku wiał straszny wiatr, brdzo zimny i mimo słoneczka bylo chodno. A dzisiaj slonca nie ma i wiatru tez, ale jest zimno. Jutro napiszę wiecej, bo cos mi sie poprzestawialo w usatwieniach i tak to wyglada

Aylin- smaruj, smaruj a na pewno zejdzie, u nas dzis znowu upal a mloda u opiekunki wiec zobaczymy jak tak dupka jak ja odbiore :dry: Baw sie dobrze na zlocie rowerzystow :-D

Aga- to nie ciekawie wyglada opcji spaceru :baffled: a tej dziewczynie powiedz wprost, ze nie dajesz rady z dwoma i niech szuka kogos innego, moze wtedy zrozumie :-p I dobrze, ze chociaz Ty podeszlas do tego kolesia bo kto wiec jakby to moglo sie skonczyc :baffled: co za ludziska wrrrr.....!!!!!!!

Alijenka- wspolczuje :-( ja siedze w pracy a pot cieknie po gaciach :cool2: z checia do basenu bym wskoczyla :-D

A propo basenu jutro ide z mloda bo w sobote byly odwolane zajecia bo chlopczyk z Aurelki grupy zrobil kupke na poczatku zajec i wyplynela z pieluchy i do konca dnia basenik zamkniety :wściekła/y::-D

Sunshine ja tez delektuję się tą chwilą bez kłótni, brudnej stert garów i stosu skarpetek:-D

Aga dzielna kobita z Ciebie i uczynna:tak: za spacer z dwójką podziwiam:happy:

Andzia to bardzo niefajnie, że jeszcze chorzy :(

Alijenka no nieciekawie się u was zapowiada:no:

Aylin podziwiam, że sie porywasz w taką pogodę na tę wyprawę! mnie by się nie chciało:-p

No to moja Gabiochna śpi od 17.00 i ciekawa jestem kiedy się obudzi... Nie miała w ciągu dnia ani jednej drzemki, bo były u nas jej szalone kuzynki i brak czasu na sen. Wiedziałam, że padnie mi jak pójdą, więc przed 17.00 ją wykąpałam i zasnęła podczas ubierania w piżamkę. Nic nie zjadła, więc podejrzewam, że na żarełko obudzi się na bank, tylko pytanie, czy zje i pójdzie spać, czy hulaj dusza... :-D

hej hej

u nas już lepiej ale na dwór wychodzimy dopiero po 18, kurde takie upały mają być w weekenda a mała chyba do basenu nie wejdzie po tej chorobie :-:)-:)-:)-(, a do tego dziś 4 dzień antybiotyku teraz mamy zrobić 3 dni przerwy i od nowa antybiotyk 4 dni :-:)-:)-(

co do bioderek to nam ani razu pediatra nie zaleciła usg i my nie byłyśmy ani razu

jak będzie na antybiotykach to od słońca najlepiej z daleka. A bioderka dobrze by było skontrolować.

Witam, oj 39na termometrze pokazuje. Byłam dziś z maluchami w sklepie (musiałam) nie dość, ze krzyki i bunt, bo w jednym wózku to na dodatek widzę porządnego starszego pana leżącego z boku drogi przy targowisku. Ludzi pełno się kręciło, ale nikt nie doszedł więc ja podchodzę patrze nie rusza się, ale ma na ręku opaskę cukrzycową więc go ruszam i się ocknął i majaczy :( na szczęście doszedł do mnie facet zadzwoniliśmy na pogotowie w międzyczasie kupiłam mu cole i odzyskał świadomość. Okazało się, ze cukrzyk i nic nie dziś nie zjadł, a było około 12tej.

Dzielna z Ciebie kobitka :-)
Czy mogłabyś mi wytłumaczyć o co chodzi z dziećmi, bo nie jestem w temacie... opiekujesz się jakimś maluchem??

Jadę na 20 na usg cycków :-)

Edek: G się obudziła, dostała kaszę i śpi dalej. Mam nadzieję, że nie obudzi się o 4.00 gotowa do zabawy :baffled:

reklama
Muńka wiem wiem właśnie że przy antybiotyku lepiej unikać słońca, no ale też jak jest ropa to trzeba unikać słońca bo od ciepła może się rozprzestrzenić
byłam w niedzielę z małą u lekarza i sprawdzała jej biodra i w ogóle cała ją obmacała bo ja jestem zapisana i u nas w ośrodku do pediatry tu szczepię i chodzę prywatnie jak się coś dzieje albo jak mam jakieś wątpliwości, powiedziała że żadnego usg nie trzeba hmmmmmm ja jej wierzę, chyba jakby coś było to mała by miała problemy ze wstawaniem, chodzeniem itp, zresztą sama nie wiem, powiem Wam szczerze że pierwszy raz od Was usłyszałam że jest coś takiego jak usg bioder :-D

no Niuśka zasnęła, padła jak kawka bo dziś ją przetrzymałam i miała jedną drzemkę

Sunshine u nas niestety w wakacje nie ma lekcji na basenie :-:)-:)-:)-(

Do góry