reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

asik 4 razy ortopeda ws.bioderek? moja pediatra powiedziała, że 2 razy. ja byłam tylko raz i wszystko było ok, więc resztę olałam zgodnie z zaleceniem kolegi lekarza:)

aylin oby szybko zeszło!!!

aronia oj interesuje się:p i mamy i tym że tata ma siusiaka...trzeba chować się:)

niespodzianka rozumiem, zawsze jest jakaś obawa:/ ale się uśmiałam z próby podciągnięcia:pppp

andzia skoro już załapał to aby jak najszybciej mu minął!

Polka ma wysypaną górną część pleców łącznie z ramionami i zaczyna wchodzić na klatkę piersiową. są to drobne krostki, teraz zrobiły się czerwone. hmmm, może tak objawiać się alergia na sierść kota? pytam, bo mi też dekolt wysypało.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jedna z nowych;-)
Bączki często puszcza... i to jakie? Czasami to po pampersa już lecę bo tak 'pachnie', ściągam a tam nic nie ma;-)

no to witam nową nieznajomą ;-) piszesz, że jedna z nowych, to ile Was tu w ciągu mojej nieobecności przybyło????:-D:-)

A z kontrolą bioderek pobijacie rekord skoro wsio od początku było oki :-) zdecydowanie wystarczą 2 razy. My byliśmy raz.

Polka ma wysypaną górną część pleców łącznie z ramionami i zaczyna wchodzić na klatkę piersiową. są to drobne krostki, teraz zrobiły się czerwone. hmmm, może tak objawiać się alergia na sierść kota? pytam, bo mi też dekolt wysypało.

nie znam się na alergiach, ale jest tyle objawów, że pewnie i tak może objawiać się alergia na sierść...

mlodak - jak Twój kotek?? nie nadrabiałam forum i nie wiem.

Ostatnia edycja:
asik - u nas bioderka byly badane 2 razy - w szpitalu po urodzeniu przez ortopede i pare tygodni pozniej przez pediatre. Ale slyszalam, ze niektorzy lekarze bez przyczyny zlecaja z automatu kazdemu dziecku 4 czy 6 wizyt.

muniek - u nas w prukaniu nie zauwazylam zmian :-) Glownie jak sie zbliza wieksza kupa czy jak sie nateza by cos zbroic :tak:

sunshine - na naszego palec nie dziala. Jak mu raz pokazalam to tez mi pokazal (cieszac sie dziko) a za drugim razem do mnie... pomachal (rowniez radosnie). Trzeci raz sobie palca oszczedzilam :-)

kasiekz - ale mnie pocieszylas!!!! :-) Juz myslalam, ze moj jako jedyny/pierwszy gorliwy przejawia takie anatomiczne zainteresowania :-)

Mialam napisac Wam anegdotke z dzisiejszego dnia ale przyszedl maz, wkurzyl mnie i zapomnialam :crazy: Moze jeszcze sobie przypomne.

Witam, dzień nawet z dwójką maluchów jakoś zleciał, ale chyba dlatego, ze spali 3h razem ;) choć wkurza mnie, ze taka piękna pogoda, a ja do 16tej uziemiona w domu :(

agaundpestka - o mater deju :szok: A ja myslalam, ze moj to maniak cyckowy :tak:Nie no, tak to nie mam, on sie tylko tuli jak chce do cycusia a to sie postronnym nie wydaje podejrzane :-) W kazdym razie odpukac, bo jeszcze zgapi od Twojego :-) W takim razie zycze Ci powodzenia :tak: Nie mam pomyslu, co by moglo poskutkowac, miejmy nadzieje, ze Antos sie rozsmakuje jeszcze w jakims innym napitku, nie tylko maminym :tak:

Kiedy bylam jeszcze w ciazy i sobie teoretyzowalam to sie naczytalam roznych teorii o czasie odstawienia od piersi. Teoria etnologiczna mowila, ze u ludow karmiacych bez ograniczen dzieci same sie odstawiaja w wieku (najczesciej) ok. 4 lat - same tak decyduja, bo "chca byc dorosle". Wg. teorii antropologicznej na podstawie dojrzewania ukladu immunologicznego dzieci powinno sie karmic az do 6 roku zycia :szok: Jest tez teoria wzrostowo-wagowa mowiaca o 3 latach. Ja sie poki co nie zastanawialam, czy bede czekac na decyzje latorosli czy przyspieszac. Na razie jestesmy oboje zadowoleni :-)
On generalnie lubi wszystko, ale najbardziej wiadomo co... :) i nasilenie uu zaczęło się przy zębach (4).

aga otóż to, nie jesteś sama...napisałam aronii, że i tak wygląda sytuacja u mnie z UU
To mnie pocieszyłaś :)

współczuję Wam dziewczyny cyckowania, ja właśnie tylko dlatego się cieszę że mała na butli, nie wyobrażam sobie takich sytuacji o których piszecie jakoś nie przepadam za widokiem karmiącej matki gdzieś w miejscu publicznym, a w ogóle nie mogę sobie wyobrazić dziecka 3 letniego przy cycu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja tam sobie nie współczuję i lubię ten nasz wspólny czas przy cycu :) i gdybym miała cofnąć czas czy drugie dziecko to postępowałabym podobnie :)
A Tobie zdrówka!!
No i myślę, ze Ty, Nataszka i K jesteście do siebie wszyscy podobni ;d
Przeniosłam szczepienie G na wrzesień. Nie ma nigdzie Priorixu, więc dałam sobie spokój, choć z drugiej strony wolałabym mieć już to z głowy.
Ja tez na wrzesien przeniosłam, lekarka nawet nam tak doradziła.

Jadę jutro z małym na szczepienie ( planowałam za tydzień ale nie bardzo mi pasuje) oby obyło się bez komplikacji. Przy okazji zaliczymy badanie bioderek- ostatnie już.
A właśnie ile razy byłyście na bioderkach??? U nas wszystko ok a będzie 4
My byliśmy raz u ortopedy i na usg.

co do karmienia piersia trzylatka to juz wam pisalam o sasiadach na wakacjach jak ich prawie trzyletni chlopiec mowil do mamusi ze on ja doi jak krowke??? i caly czas z reka w jej biustonoszu jak miala go na rekach. dla mnie to conajmniej dziwne :dry:
Krówka :baffled:no i 3 latka chyba bym nie chciała już przystawić, max 2l.

I znowu pomarudze, ale mni boli, mam dość. Ból przechodzi juz na klatkę i mostek, musiałam wziąć przeciwbólowe, mąż wstał wcześniej bo na 18.30 jedzie juz do pracy i teraz bawi sie z Kuba, ja leże a Wojtek kręci sie koło mnie i bawi samochodami, w ogóle On uwielbia autka, jeździ nimi, robi "brum". Normalnie czasami lepiej sie zabawi niż Kuba :szok:
Oj Ty pracusiu miałaś się trochę oszczędzać!!

Aylin i jak u Was z wysypką?

hej dziewczynki :-)
piękna pogoda i moja praca nie sprzyja siedzeniu przy kompie więc znów was zaniedbałam :zawstydzona/y:
większość nawet doczytałam ale maga post którego napisałam z odpowiedziami wziął i się wykasował :wściekła/y: więc już nie pamiętam co komu :sorry2:
na pewno miałam napisac że my tez jedziemy w sierpniu nad morze więc mam nadzieję że choć kilka dni będzie ładnie i ciepło :tak:

wraca czercówka marnotrawna:zawstydzona/y:

czytałam was na bieżąco, ale jakoś tak z doskoku i czasu na odp brakło, a potem ciężko było się wbić w dyskusję:zawstydzona/y:
obiecuję poprawę

Muńka welcome back!

Andzia zdrówka dla chłopców! a może już zdrowi?

Aga najważniejsze, żeby decyzja była zgodna z twoją wolą, może rzeczywiście to jeszcze nie czas :)

KAsia kasiek ja też w sierpniu jadę i mam nadzieję na słonko, czekam na te wakacje tak bardzo, że się chyba załamię jak nam pogoda nie dopisze :(

a my szczepienia nie mamy umówionego, mimo że sama się o nie upominałam, bo nie chcę szczepić przed samym wyjazdem, a ty z przychodni cisza :/ także nawet jak zadzwonią to odmówię i zaszczepię S po wakacjach

bioderka teraz mamy mieć 3 ( lekarz kazał przyjśc jak zacznie chodzić), dzwoniłam S umówić na połowę sierpnia i usłyszałam, że pierwszy wolny termin jest na 26,09:szok: a to było tydz... nie zapisałam, bo pesel młodego zapomniałam, a potem zapomniałam zadzownić:zawstydzona/y:

poza tym jedna dolna dwójka już na wierzchu, a druga mnie i młodego chce wykończyć:baffled:

z nowości to S nauczył się w końcu schodzić tyłem z łóżka i przesypia "całe" noce, w cudzysłowiu, bo budzi się o 5, żeby go zabrać do naszego łóżka i śpi dalej do 6.30 - boziu jak fajnie jest nie budzić się w nocy:-D

D w delegacji od poniedziałku, więc jesteśmy sami - ja, S i dwa psy:-D czas leci jak szalony

Wysypka znikla wraz z upalami :tak: ale pewnie pomoglo czestrze wietrzenie dupki i podmywanie :dry: Czyli to nie pamperki bo teraz ich uzywam i jest OK :-)

Aylin- mam nadzieje, ze i u Was przejdzie, szybciej niz u nas :tak:

Aga- a czemu nie mozesz wychodzic z nimi na dwor? dawaj jednego na reke albo za reke drugiego do wozka i dluga na plac zabaw ;-):-)

Rysica- najlepszego dla Kawalera! :tak::-)

Zaza- moj tez w delegacji do czwartku ;-) uwielbiam ta cisze i spokoj :-D

Co do bioderek my nie mielismy ani razu kontroli bo tu nie robia ale sprawdzajac metoda babcina wygladaja OK;-)

Wolontariusz przyszed to juz sobie nie posiedze na BB :no::sorry2:

reklama
Witam :-)

Rysica spóźnione życzenia dla Szymka :tak:

Zaza gratuluje przespanych nocek :tak:

Sunshine tu nie robią bioderek bo Oni nie maja tendencji do jakiś problemów związanych z biodrami, najbardziej narażeni są Slowianie właśnie :tak: Dowiadywalam sie bo mnie ciekawilo czemu nie robią usg.
Dobrze, ze wyspka zeszła.

maz wrócił po 7 z pracy i mnie wkurzył. Dobrze, ze sie teraz położył bo uniknelismy awantury. Ochlone i jak wstanie pózniej to bedzie juz ok, mam nadzieje ;) Wojtek szaleje od 7 za to Kubus śpi jeszcze jak zawsze. Moj spioszek :tak:

Jeju jeszcze mnie to cholerstwo boli ale juz trochę lepiej na szczescie, momentami to oddychać nie mogłam wczoraj wieczorem.

Do góry