reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

no i mnie podkusilo zajrzec jeszcze w pizamie i z umytymi zebami :-)

agaundpestka - o mater deju :szok: A ja myslalam, ze moj to maniak cyckowy :tak:Nie no, tak to nie mam, on sie tylko tuli jak chce do cycusia a to sie postronnym nie wydaje podejrzane :-) W kazdym razie odpukac, bo jeszcze zgapi od Twojego :-) W takim razie zycze Ci powodzenia :tak: Nie mam pomyslu, co by moglo poskutkowac, miejmy nadzieje, ze Antos sie rozsmakuje jeszcze w jakims innym napitku, nie tylko maminym :tak:

Kiedy bylam jeszcze w ciazy i sobie teoretyzowalam to sie naczytalam roznych teorii o czasie odstawienia od piersi. Teoria etnologiczna mowila, ze u ludow karmiacych bez ograniczen dzieci same sie odstawiaja w wieku (najczesciej) ok. 4 lat - same tak decyduja, bo "chca byc dorosle". Wg. teorii antropologicznej na podstawie dojrzewania ukladu immunologicznego dzieci powinno sie karmic az do 6 roku zycia :szok: Jest tez teoria wzrostowo-wagowa mowiaca o 3 latach. Ja sie poki co nie zastanawialam, czy bede czekac na decyzje latorosli czy przyspieszac. Na razie jestesmy oboje zadowoleni :-)

A teraz juz serio dobranoc wszystkim :tak:

(jak przerwe w momencie bez snesu, to znaczy, ze pobieglam do obudzonego dziecia i dokoncze jutro - o, jednak sie udalo dopisac)

reklama
Andzia- :-D:-D:-D uwielbiam sloneczko i jakbym tylko mogla tobym przeniosla sie gdzie gdzie ono nigdy nie znika:cool2:
Polaa- dokladnie :-p zazwyczaj jak cos sobie zaplanuje to tez to robie ale tu akurat potrzebowalam pozytywnego nastawienia a to obecne raczej takie nie jest, ale za to jutro..... juz jest wszytsko poplanowane, no moze poza obiadem bo cos weny brak :confused2: ale cala noc przede mna :-D:-p

aronia moja non stop na boso. Swoją drogą bardzo ciekawe info - dzięki:) Polka sika na stojąco, a kupa w pół skłonie:D:D Co do karmienia UU to chcę odstawić ją, ale tylko w dzień. Irytuje mnie jak w sklepie, u znajomych, na mieście itp. domaga się cyca szarpiąc mnie za koszulkę i wpychając ręce pod bluzkę. No i u mnie to nie takie proste. Ona pije wtedy kiedy chce, a jak jest gorąco to może być tylko na UU. Tak samo jak idą zęby...grrry. Moja mama karmiła moja siorę 3,5 roku - sama się odstawiła, bo damesa poszła do przedszkola i uznała, że nie wypada:) A dwa miesiące temu moja kuzynka zakończyła karmienia swojej 2 letniej córki - ta uznała, że cyc jest po prostu 'be':D

aga otóż to, nie jesteś sama...napisałam aronii, że i tak wygląda sytuacja u mnie z UU

andzia wygoda na maxa!:) Jak nie idą zębole to też śpi bez pobudek do 6.00, potem cyc i dalej do 8.00 kima:D

alijenka zdjęcie cudne! Co do szczepionki mmr vacu pro to właśnie kuzynka zaszczepiła swojego rocznego syna i wszystko zniósł bez problemu (zero gorączki, wysypki). Zobaczę co jeszcze ten mój kolega poleci, bo mam czas do 28 sierpnia:)

Ostatnia edycja:
hej

Z Niuśką dziś o wiele lepiej ale mnie za to coś bierze :-:)-:)-(

alijenka - mi tez mowia w kolko, ze syn to po tacie (mowia tak, kiedy meza nie ma w poblizu :-p) Nasz z wygladu nie jest bowiem podobny ani do mnie ani do meza ale dla nas to normalne, bo zarowno ja jak i moj maz tez w tym wieku tez bylismy zupelnie niepodobni do swoich rodzicow :-) Dopiero z latami zaczelo wychodzic coraz wiecej podobienstw ;-)

ale u mnie nawet jak taty nie ma to może z 2 osoby powiedziały że ona lekko do mnie podobna, a tak to każdy mówi że wygląda jakby nie była moja :baffled::baffled::baffled:

współczuję Wam dziewczyny cyckowania, ja właśnie tylko dlatego się cieszę że mała na butli, nie wyobrażam sobie takich sytuacji o których piszecie jakoś nie przepadam za widokiem karmiącej matki gdzieś w miejscu publicznym, a w ogóle nie mogę sobie wyobrazić dziecka 3 letniego przy cycu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunshine Ty tak jak ja też bym mogła mieszkać tam gdzie słońce !!!!!!!!!!!!!! także zazdroszczę naszej sicil !!!!! ciekawe co u niej :confused::confused::confused:

Kiedy bylam jeszcze w ciazy i sobie teoretyzowalam to sie naczytalam roznych teorii o czasie odstawienia od piersi. Teoria etnologiczna mowila, ze u ludow karmiacych bez ograniczen dzieci same sie odstawiaja w wieku (najczesciej) ok. 4 lat - same tak decyduja, bo "chca byc dorosle". Wg. teorii antropologicznej na podstawie dojrzewania ukladu immunologicznego dzieci powinno sie karmic az do 6 roku zycia :szok: Jest tez teoria wzrostowo-wagowa mowiaca o 3 latach. Ja sie poki co nie zastanawialam, czy bede czekac na decyzje latorosli czy przyspieszac. Na razie jestesmy oboje zadowoleni :-)

hehe a nie pisali o dzieciach które same powiedziały dość mając rok :p

aronia moja non stop na boso. Swoją drogą bardzo ciekawe info - dzięki:) Polka sika na stojąco, a kupa w pół skłonie:D:D Co do karmienia UU to chcę odstawić ją, ale tylko w dzień. Irytuje mnie jak w sklepie, u znajomych, na mieście itp. domaga się cyca szarpiąc mnie za koszulkę i wpychając ręce pod bluzkę. No i u mnie to nie takie proste. Ona pije wtedy kiedy chce, a jak jest gorąco to może być tylko na UU. Tak samo jak idą zęby...grrry. Moja mama karmiła moja siorę 3,5 roku - sama się odstawiła, bo damesa poszła do przedszkola i uznała, że nie wypada:) A dwa miesiące temu moja kuzynka zakończyła karmienia swojej 2 letniej córki - ta uznała, że cyc jest po prostu 'be':D

alijenka zdjęcie cudne! Co do szczepionki mmr vacu pro to właśnie kuzynka zaszczepiła swojego rocznego syna i wszystko zniósł bez problemu (zero gorączki, wysypki). Zobaczę co jeszcze ten mój kolega poleci, bo mam czas do 28 sierpnia:)

no i dlatego sie ciesze ze młoda sie odstawiła. Przynajmniej szarpania nie bedzie - koleżanka moja ma z tym wielki problem. Młody ma prawie 2 lata i podchodzi do niej naciąga dekolt i woła "daj"

ja ze szczepieniem czekam do jesieni.

Bylismy wczoraj u pediatry - powiedziała ze wygląda jej to niezbyt ładnie - podejrzewa brodawczaka, ale dała triderm - jak po 3 dniach nie bedzie poprawy to mamy iść do dermatologa.
Jak poprawa będzie to stosować do 5 dni max.

Hej :-)

Ledwo dzisiaj wstalam z łóżka :szok: Masakra, jak mnie boli z boku to nie do opisania. Kluje, ledwo chodzę, i obracać sie nie mogę w lewo i to od samego biodra po łopatke :-( Chyba wczoraj trochę przegielam z robota.

alijenka zdrowka, oby nic Cię nie złapalo

Aylin trzymam kciuki za poprawę :tak:

Wojtek dzisiaj wstał o 7 niestety, bawi sie teraz samochodzikami, Kuba oczywiscie jeszcze śpi w najlepsze, mąż tak samo, koło 7 wrócił z pracy i padł. U nas padało cała noc i dobrze bo juz miałam dość, chłodnej jest dzisiaj.

Jestem zła!!! Wstałam i akurat Polka przełączyła na pogodę. Jadę nad morze 3 sierpnia. Teraz cały lipiec upały po 30C, a od sierpnia zapowiadają deszcze!!! ZAŁAMKA:/

Młoda ma 6 giga krost po komarach na twarzy. Wszędzie ją popsikałam, ale nie na buźce i te mendy tu ją pożarły:/

kasiekz - u nas tez urlop w sierpniu. Jedyna pociecha, ze prognozy dlugoterminowe sa rownie wiarygodne jak horoskopy :-pZa to na niedziele nam zapowiedzieli 35 w cieniu :szok:

Nie wiem, czy moj dziec taki taktowny, czy jeszcze nie skojarzyl, ze po podniesieniu bluzki pokaze sie cycek ale na razie w tym wzgledzie spokoj :happy:
2-latka moge sobie spokojnie wyobrazic przy piersi. Na 3-latka jeszcze mi nie starcza wyobrazni ale wyobraznia to twor elastyczny ;-) Przy <4-latkach mam zas taka obiekcje, ze te dzieci maja juz pamiec "wspomnieniowa", tzn. nie wiem, czy nie byloby jakas trauma dla doroslego mezczyzny, gdyby pamietal jak to bylo ssac mame :szok:

reklama
Aylin skąd by się wziął u Martysi brodawczak ????? !!!!!! oby to pomogło !!! &&&&&&&&&&&&

nie mam zielonego pojęcia. My z męzem skłonności do łapania tego typu rzeczy.
Zdjęcia w necie pokazują cos innego.
Więć mam nadzieję ze sie myli - i smarowanie maścią ze antybiotykiem i środkiem przecigrzybicznym pomoze.
Jak nie to w piatek dermatolog.

Jestem zła!!! Wstałam i akurat Polka przełączyła na pogodę. Jadę nad morze 3 sierpnia. Teraz cały lipiec upały po 30C, a od sierpnia zapowiadają deszcze!!! ZAŁAMKA:/

Młoda ma 6 giga krost po komarach na twarzy. Wszędzie ją popsikałam, ale nie na buźce i te mendy tu ją pożarły:/

nie wierz prognozom pogody - tym bardziej tym na 2 tygodnie do przodu :) w polsce to jak wróżenie z fusów :)

Do góry