reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

SUnshine mi położna powiedziała, tzn wcześniej moja mama zauważyła, ze coś nie tak a na drugi dzien mówiła mi to położna. To ze dziecko ma szpare miedzy jedynkami to nie znaczy, ze ma coś z wedzidelkiem. Niekiedy dziecku samo pęknie a jak nie to zabieg, Kuba miał rok i 10 miesięcy i najlepiej zanim zacznie mówić!!! I bede sie przy tym upierać bo niestety kuzynka na to nie zwróciła uwagi wręcz olala i dziecko miało robione jak miało 5 lat bo jej seplenilo i dopiero wtedy doszła do wniosku, ze moze przez to ale pózniej mała ledw mówiła, wręcz od nowa sie uczyła. Chyba ze coś jakies inne wedzidelka z tego co piszecie. Skutkami nie podciecia jest przede wszystkim wada wymowy i to juz któraś z Was pisała kiedys tu na forum jak o tym rozmawialysmy. Kubie absolutnie nie przeszkadzało to w jedzeniu, nie bolało Go ani nic ale bałam sie ze moze seplenic. I tu w UK i w Polsce to samo mi mówili. Niekiedy nawet położne od razu po porodzie paznokciem przebijaja. Moj Kuba był usypiany do tego, trwało to kilkanascie minut razem z tym jak si obudził...

nic lecę do ogródka dalej bo chłopaki wariuje, pózniej nadrobie

aaa alijenka Wy macie górne do podciecia a to przepraszam, nie wiem nic na ten temat :) wymadrzylam sie jeśli chodzi o dolne :) bo to nas dotyczyło

Ostatnia edycja:
reklama
mmartamm chrzciny robiłam u mojej mamy w domu, która wszystko zorganizowała, upichciła i podała - uwielbia to:)

aga kurde, w grupie raźniej! Będziemy się wzajemnie wspierać, bo ja też chce Polkę oduczyć cyca w dzień (ale cyckować jeszcze w nocy dla własnej wygody). Kurde myślisz, że tak się da...byłoby super. Tylko tak ciężko się do tego zabrać!

sunshine właśnie, Pola ma wysypkę po Johnsonie

alijenka
ach biedna ty! Jak rok temu robiliśmy pępkowe to pamięta do dziś jak byłam wkurzona. M grillował z gośćmi, a ja z dzieckiem w sypialni! Nic nie zjadłam, nie pogadałam i w ogóle wszystko było do d...

niespodzianka ja puszorków nie mam, bo Polka jest grzeczniutka:) co do szczepienia to czekam na opinie mojego kolegi lekarza, jutro pogada z pediatrami ze swojej kliniki i da mi znać czy szczepić mmr czy priorix:) A co do mitu autyzmu to został obalony: Fifteen Years After Autism Panic, a Plague of Measles Erupts - WSJ.com

kasiek to ja właśnie miałam tak teraz :-:)-:)-:)-( na roczku, do dupy wszystko !!!!!!!!!!!!

a tu zdjęcia
IMG_0199.jpgIMG_0223.jpg

kasiek a co do szczepionki to właśnie mi powiedziała znajoma lekarka i to jedna z lepszych pediatrów u nas zresztą to jest mama szefa mojego K, aby szczepić mmr vacu pro aby nie kupować priorixa ale co lekarz to inne opinie, mi np. powiedziała aby nie szczepić już na odrę bo nie ma sensu

Załączniki

• IMG_0199.jpg
    IMG_0199.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_0223.jpg
    IMG_0223.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
O matko padam na twarz, co za dzien. Wojtek maruda od popołudnia do samego spania jak nigdy, myślałam, ze mu coś zrobię. Niby taki zmęczony był, poszedł spać tradycyjne o 19. Wyszłam z jego pokoju, zamykam drzwi i słyszę jak sie śmieje do siebie, wracam a On wstaje i bije brawo i zaczyna tańczyć, masakra. Ale trwało to 5 minut i padł :tak: A ja jeszcze teraz ponad godzinę robiłam w ogródku, rak nie czuje. No ale wcześniej nie dało si taki upał, chociaż jak sie bawili to w miedzy czasie coś tam robiłam. Zmęczona jestem jakbym w kopalni była conajmniej :zawstydzona/y: Teraz jeszcze tylko Kuba pójdzie spać za chwile i w końcu koniec tego dnia :-)

Alijenka super zdjecia, bardzo ładnie Mała wyglądała, zreszta Ty tez ;-)

Munka bądź teraz na bieżąco, olej nadeabianie. Możemy streścić jak coś hehe, duzo dzieci zaczęło chodzic, o jedzeniu pisalysmy, ile jedzą i co, czy mleko jeszcze piją i takie tam ;-)

Ja Was podziwiam, jak Wy dajecie rade pisac na biezaco. U mnie nawet maile musza odczekac kilka dni/tygodni na odpowiedz, odkad bejbiszonek zaczal nabierac rozpedu :sorry2:
agaundpestka - i tak odwazna z Ciebie babka, ze podjelas probe. Ja z jednym jestem zagoniona, na drugie w tym samym wieku bym sie nie porwala :confused2:Moj z pewnoscia tez bylby zazdrosny, bo o swojego tate jest zazdrosny :-p

alijenka
- z tego co wiem, to wszystkie bejbiki maja przerwy miedzy zebami. To wrecz konieczne, zeby stale zeby mialy miejsce wyrosnac (jest ich wszak wiecej niz mleczakow)

I tradycyjnie zapomnialam co jeszcze :zawstydzona/y:

Moj maz ma do Was pytanie. Poniewaz nasz synek na stojaco i siusia i kupka to monsz zastanawia sie, czy dziewczynki w tym wieku tez siusiaja na stojaco (jak sa np. bez pieluchy na dworzu) czy jednak maja tendencje do kucania? Pyta nie tyle ze zwyklej ciekawosci lecz tez dlatego, bo nie wiemy czy dziec sam sie przyuczy do kucania, czy trzeba go nauczyc. Takie kupkanie na stojaco jednak, przyznacie, glupia sprawa :-)

polaa właśnie to samo chciałam napisać do Muńki :-D:-D, dziękuję za komplement :-):-) dobrze że miałam grilla to się nie musiałam stroić :-):-)

aronia ale pediatra sprawdzała jej to wędzidełko i ma faktycznie przyrośnięte aż do końca dziąsła !!! pójdę do logopedy bo niby tak zalecają i wtedy się dowiem wszystkiego

Mam nerwa ale to nic..... jutro moj powod wyjezdza w delegacje na dwa dni to odpoczne :-p

Alijenka- slicznie wygladalyscie a Nataszka jak sie zmienila :shocked2:
Aronia- bez pieluchy sika na stojaco raz zdarzyla sie kupka ale to byl raczej piardek z niespodzianka :-p:dry:
Polaa- Ty pracusiu :-p ja przez to ze mam nerwa nic mi sie nie chce :confused2:
Munka- bic nie bedziemy :blink:

A gdzie reszta dziewczynek sie chowa? MsMickey, Macku, Iwon, Waris, Atinka...... ktora jeszcze.....:cool2:

SLONECZKO WROCILO :-):-):-)

reklama
Do góry