SUnshine mi położna powiedziała, tzn wcześniej moja mama zauważyła, ze coś nie tak a na drugi dzien mówiła mi to położna. To ze dziecko ma szpare miedzy jedynkami to nie znaczy, ze ma coś z wedzidelkiem. Niekiedy dziecku samo pęknie a jak nie to zabieg, Kuba miał rok i 10 miesięcy i najlepiej zanim zacznie mówić!!! I bede sie przy tym upierać bo niestety kuzynka na to nie zwróciła uwagi wręcz olala i dziecko miało robione jak miało 5 lat bo jej seplenilo i dopiero wtedy doszła do wniosku, ze moze przez to ale pózniej mała ledw mówiła, wręcz od nowa sie uczyła. Chyba ze coś jakies inne wedzidelka z tego co piszecie. Skutkami nie podciecia jest przede wszystkim wada wymowy i to juz któraś z Was pisała kiedys tu na forum jak o tym rozmawialysmy. Kubie absolutnie nie przeszkadzało to w jedzeniu, nie bolało Go ani nic ale bałam sie ze moze seplenic. I tu w UK i w Polsce to samo mi mówili. Niekiedy nawet położne od razu po porodzie paznokciem przebijaja. Moj Kuba był usypiany do tego, trwało to kilkanascie minut razem z tym jak si obudził...
nic lecę do ogródka dalej bo chłopaki wariuje, pózniej nadrobie
aaa alijenka Wy macie górne do podciecia a to przepraszam, nie wiem nic na ten temat
wymadrzylam sie jeśli chodzi o dolne
bo to nas dotyczyło
nic lecę do ogródka dalej bo chłopaki wariuje, pózniej nadrobie
aaa alijenka Wy macie górne do podciecia a to przepraszam, nie wiem nic na ten temat
Ostatnia edycja: