reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej laseczki.

Straszliwie nieogarnięta jestem jakoś i czytam Was kilka razy dziennie, ale na pisanie brak czasu już. Dziś dorwałam kompa od koleżanki więc znacznie wygodniej niż z komóry :-)

Alijenka - współczuję choróbska małej. Tym bardziej teraz w taką piękną pogodę. Oby katarzysko nie zmienilo się w coś gorszego. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka &&&&&.

A jak to wędzidełko powinno wyglądać? Bo ja mam dziwne wrażenie, że u Szymka to też coś nie halo jest, ale jak do tej pory nikt nic nie mówił nam.

Niespodzianka pytałaś o alergię - tak jak najbardziej jest to możliwe. Koty i psy mają zupełnie inne alergeny. No i kocie są znacznie silniejsze dlatego głównie osoby uczulone są właśnie na koty.

Witam nowe mamusie!!!!

Aylin to zazdroszczę zakupu tanich pampersów. Ja w zeszłym tygodniu musiałam na wariata kupować w sklepie u nas i za 54 sztuki zapłaciłam 48zł!!!!!! No ale co było robić jak mlody uczulenia na dadę dostał???? Tak właśnie wyszła mi oszczędność......

Dzisiaj K kończy urlop. Mieliśmy super dzień - zaczęliśmy od przejażdżki rowerowej. Młody jak nigdy spokojny, nawet na kask się nie wściekał. Wróciliśmy o 12:30, Szymek zjadł i poległ. Wstał o 15, przyszła jego chrzestna (na imieniny chrześniaka) i w czwórkę znów na rowery wybyliśmy zaraz po jedzonku. wróciliśmy o 19:30. K wykąpał małego, ja go nakarmiłam i momentalnie zasnął.
Chyba też wezmę z niego przykład bo oczy mi się kleją.

Aha - no i przebiły się nam górne czwóreczki.

Ostatnia edycja:
reklama
w SMYKu buty 50% taniej: Buty dla dzieci - ubrania, buty dla dzieci w smyk.com

alijenka
bidula! Ściskam i oby szybko jej przeszło!

aylin mi też weekend trzasną nie wiadomo kiedy. M był od pt wieczora u swoich rodziców w górach, a ja sama z dzieciem to tym bardziej nie czułam weekendu, a jutro znowu pn:no:

mlodak na maxa zazdroszczę przebitych czwórek!:)

Hej
Pojechaliśmy na cały dzień nad jeziorko:happy: wróciliśmy dopiero pod wieczór.. ale było super, Damian zadowolony 'pływał' z mamusi pomocą. A Oliwia to już w ogóle z wody nie chciała wychodzić

Pola
a coś nie coś wiem jak to jest jak męża w domu niema, na szczęście zmienił pracę i jest co dziennie w domku:tak:

Damian pije tylko wodę smakową (teraz truskawkowa), sporadycznie weźmie łyczka Kubusia od siostry czy herbaty ode mnie

Młodak wszystkiego co najlepsze dla Szymusia z okazji imienin:-) i gratuluje czwórek
Alijenka dużo, dużo zdrówka dla córy
Aylin zazdroszczę promocji, mi ciężko na jakąś trafić bo specjalnie do miasta nie będę jechać po pampersy a jak już jestem to promocji już nie ma:crazy:
Marta Dominika jest śliczniutka

sukienka+modelka Zobacz załącznik 573320 Zobacz załącznik 573321 Zobacz załącznik 573322
i mały pływak Zdjęcie0288.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0288.jpg
    Zdjęcie0288.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 43
Asik moj maz tez jest codziennie w domu :tak: Na szczescie :-) Pracuje tylko na nocki, ale praca ok, zarabia dobrze wiec nie narzeka. Trasy ma tylko rożne, czasami wlasnie zaczyna w niedziele o 18.30 a czasami o 24, zależy gdzie jedzie :tak: Ale codziennie wraca, raz po 8 godzinach a niekiedy nawet i po 15, tym razem długi tydzień nam sie zapowiada ale cóż. W jedne dzien wybieram sie z chłopakami do koleżanki wiec jakoś zleci, byle do piątku :-D

A 1 sierpnia siostra do mnie przylatuje, nie mogę sie doczekać :tak: Z babcia przylatuje, babcia po 4 dniach wraca do Polski a Ona zostaje do 21 sierpnia, niby ma tylko 11 lat a opiekunka do dzieci rewelacyjna :tak: Odpoczne trochę :-)

Mlodak gratuluje zabkow Szymusiowi :tak:

Aylin, kasiek oj mi ten weekend tez przeleciał nie wiem kiedy ale na szczescie był udany w przeciwieństwie do poprzedniego, wczoraj pol dnia w mieście, kupiłam pary rzeczy dla chłopaków na przecenach, sobie kosmetyki,bluzkę i buty wiec humor sie poprawił :tak: Po powrocie maz sie wziął za sprzątaniu domu :szok: Odkurzal chyba trzy godziny ale w każdy kat wszedł, aż mi głupio było bo ja tam rzadko dochodzę :zawstydzona/y: (Tzn odkurzaczem ;-)). Na wieczór sie objadlam :zawstydzona/y: A dzisiaj Kuba z tata kilka godzin na basenie, ja Wojtka polozylam spać i odpoczynek na całego bo nawet obiadu nie robiłam, maz zrobił jak wrócili z basenu :) zawsze to jakaś odmiana jak nie trzeba stać przy garach :)

dzisiaj jeszcze włosy farbowalam i wlasnie czekam aż mi wyschna, zeby sie położyć bo inaczej poduszka bedzie czerwona.

Dzień dobry :)

Aylin to zazdroszczę zakupu tanich pampersów. Ja w zeszłym tygodniu musiałam na wariata kupować w sklepie u nas i za 54 sztuki zapłaciłam 48zł!!!!!! No ale co było robić jak mlody uczulenia na dadę dostał???? Tak właśnie wyszła mi oszczędność......

czyste zdzierstwo. No to u nas po 29.90 dopadłam.

Ide z moja dziś do lekarza - jakis inny a nie nasz pediatra ale moze cos doradzi w sprawie tej wysypki. Bo pomysłu nie mam. Po pudrodermie/sudokremie sie nie zmniejszyły.

Joł Lachonki!!!

tęskniłyście ??? :-p:-p

Zdam tylko krótką relację i będę Was nadrabiać, bo pewnie sporo tego.

Nad morzem było suuuper!! pogoda dopisała, praktycznie całe dnie spędzaliśmy na powietrzu, miejscówka okazała się strzałem w 10-tkę, więc wrzucę na pewno w propozycje wakacyjne.
Dzieciaki szalały w piasku, Gabryśka zrobiła się straszną całuśnicą i napastowała Filipka :-D potrafiła go do ściany przyciskać i całować :sorry2: On początkowo się wkurzał, ale potem odwzajemniał pocałunki - genialny widok!!!
No i największym osiągnięciem jest samodzielne chodzenie :-D:-D jeszcze się cyka, więc woli za rękę, ale potrafi już puścić się mebla i przejść do wybranego celu. W domku nad morzem przechodziła nawet z pokoju do pokoju. Często kończy się to upadkiem na kolana albo pupę, ale raz wylądowała twarzą w piasku i akurat S robił wtedy fotkę :sorry2: na szczęście tylko trochę piasku znalazło się w oku, więc przemyłam solą fizjologiczną i było oki.

Mój pokręcony kuzyn z Krakowa faktycznie urlopował się w tym samym miejscu razem ze swoim synkiem, moją chrzestną i wujkiem, więc było wesolutko :-)

No i w zasadzie to tyle. Szkoda tylko, że tak krótko. Jednak wyjazd na tydzień to mało.

Jutro G ma szczepienie, dzwoniłam do przychodni i mają tylko MMR, więc teraz dzwonię do apteki blisko przychodni, czy mają Priorix w sprzedaży.

Jak G uśnie, to zacznę Was nadrabiać :tak:

Aga dasz rade z dzieciakami, powodzenia.

Aylin daj znać po lekarzu.

no wlasnie cisza tu jak nie wiem, aż w szoku jestem. Przeciez juz po weekendzie :) jak ja nie lubię poniedzialkow :( maz jeszcze nie wrócił z pracy, pogoda na szczescie super wiec jakiś spacer pózniej.

Milego dnia

KTORA UKRADLA SLONCE BRRRRRR....:dry: wyjechalam tylko na weekend, wracam i co slonca nie ma :shocked2:

a tak a propos - co dajecie dzieciom do picia? co na ciepło co na zimno? ile? do czego? itd.

obecnie tylko wode, czasem z naszego kubka soczek ale generalnie jak jej podam co innego niz wode to nie chce pic :confused2:

Sunshine u nas pomaga zasypka Johnsona, albo maka ziemniaczana. Na noc to w ogole smaruje bephantenem, a pozniej sypie zasypka i sie robi cos masakrycznego, co nie chce sie zmyc rano - ale pomaga :D
Jakich pieluch uzywacie? Ja zmienilam z pampersa na lidlowe i nie ma problemu (a testowalam wszystkie z asdy, aldi, wilko - wszystkie sztywne i przy asdowskich sie odparzyl).

Wczoraj po spotkaniu ze znajomymi z pracy malz przyszedl do domu lekko zachwiany. Smierdzial papierochami na km wiec dostal eksmisje na kanape. No sorry, ale z kominem spac nie bede - tym bardziej, ze mnie mdlilo. Nad ranem przyszedl i sie pytal czy byl niedobry i dlatego spal w duzym pokoju :sorry2: Daj chlopu wodki. On ma chyba slabsza glowe ode mnie :sorry2:

uzywalam pampersow zazwyczaj, jak byla mlodasza probowalam roznych i nidgy nie miala uczulenia, teraz kupilam w TESCO CHEEKY Bots i sa naprawde super bo przypominaja pampersy :tak: napy.png
a cala paka byla £15 :szok: wiec wzielam. Problem w tym, ze tez zaczelam uzywac chusteczek HAGGIS i teraz do mnie dotarlo, ze moze to to??? A dupcie smaruje METANIUM i tez mam puder Johnsona i sypie na noc.

Zrobila probe i uzywalam tylko pampersow przez 4 dni i widze poprawe.... wiec to chyba pampersy a szkoda :-(

Dobrze, ze maz skruche okazal :-p niektorzy tak maja, moj tez :tak:
nie nadrobię Was, jestem padnięta ledwo na oczy patrzę, od 2 nocy prawie w ogóle nie spałam
właśnie wróciliśmy od lekarza, Niuśka jest chora, mamy antybiotyk i zakaz wychodzenia na słońce przynajmniej przez 3 dni :(
a i Niuśka ma wędzidełko do podcięcia :(
Impreza urodzinowa dla mnie nieudana :-(

ojej zdrowka dla Nataszki i szkoda, ze impreka nie udana buuuu.... a co sie stalo?
Wedzidelkiem sie nie stresuje lepoiej teraz niz pozniej..... u nas nikt tego nie sprawdzal hmmmm......

Dzisiaj K kończy urlop. Mieliśmy super dzień - zaczęliśmy od przejażdżki rowerowej. Młody jak nigdy spokojny, nawet na kask się nie wściekał. Wróciliśmy o 12:30, Szymek zjadł i poległ. Wstał o 15, przyszła jego chrzestna (na imieniny chrześniaka) i w czwórkę znów na rowery wybyliśmy zaraz po jedzonku. wróciliśmy o 19:30. K wykąpał małego, ja go nakarmiłam i momentalnie zasnął.
Chyba też wezmę z niego przykład bo oczy mi się kleją.

Aha - no i przebiły się nam górne czwóreczki.

Super ze dzionek udany i oby bylo ich wiecej :tak: i oczywiscie Gratuluje nowych zabkow :-)
:tak:
Od nieco ponad 2h siedzę z dwójką dzieciaków i mam dosyćććć :(

dasz rade kochana, bo kto jak nie TY? :-):tak:

Munka- super sie czyta takie radosne posty :tak: ciesze sie, ze juz wrocilas bo brakowalo tu Ciebie ;-) Oczywiscie gratulacje dla Gabioszka :-)

Aylin- daj znac co powidzial, ja ze swoja tez musze sie wybrac bo te krochy za dlugo sa, mimo, ze sie zmniejszyly ale to jeszcze nie to :-(

Marta/Asia- slodziaki z Waszych dzieciaczkow i piekna sukienka :tak:

Dziewczyny imprezka byla przednia wrocilysmy o 4 do domku a o 7 pobudka bo o 9 bus do domku.... 5h w drodze, Pe mnie odebral z mloda i dalej wycieczka ze znajomymi i dzieciakami tak wiec wczoraj padlam o 21 :confused2:

Załączniki

• napy.png
    napy.png
    101 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
reklama
nie ma mnie to i pusto na forum:-D;-)

Ja dalej na zwolnieniu, Adi kaszle jak gruźlik, na szczęście osłuchowo czysto. Matiemu coś w nosku furczy, ale ok.

Munka penie, że tęsknilyśmy. Gratulacje dla Gabi.
Alijanka- zdrówka dla Nataszki
Aylin - kciuki za trafną diagnozę i szybkie pozbycie się krostek
Aga - dasz radę.:-) &&&&&&&&&&
Pola udanego spaceru.

I tyle, bo nie pamiętam co komu:zawstydzona/y:

Aaaaaaaaaaaaaaa
Marta -Sliczna Dominisia
Asik - Oliwcia super prezentuje się w sukience

Wiecie co m-c nie byłam na zwolnieniu, a co za tym idzie -sama w domu cały dzień z chłopakami i zapomnialam jak jest cięzko, zwłaszcza jak jednen ząbkuje, a drugi jest chory.
A do tego Adi wstał o 5 a Mati o 6.30:wściekła/y:

Edek: Adi właśnie padł:-D, Mati śpi od pół godziny

Do góry