reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej laseczki
Jeju ale mi się spać chce( poszłam spać o 24 a wstałam o 5) więc nie odp. każdej z osobna tylko tak ogólnie..

Damian też bawi się siuśkami jak zrobi na podłogę:tak: a ile ma przy tym radochy.

Używaliśmy pampków biedronkowych DADA do pierwszych upałów bo dostał pełno takich czerwonych krostek, żadne kremy nie pomagały i pojechaliśmy do lekarza gdzie stwierdziła zapalenie od pieluch:-( teraz używamy pampers active baby

Oczywiście wstawię fotkę sukienki tylko najpierw muszę zrobić

Idę spać bo już mi się literki zlewają...

reklama
Witam :) dziś dzień poświęcony synkowi :)

Mój pije wodę, czasami 1-2razy w tyg. soczek, kompot czasami mu ugotuję i słodzę syropem z agawy. Używamy pampersów, ale Kasiekz mnie podkręciła i muszę pojechać za majtkami, bo u nas przewijanie to krzyk wyrywania istny koszmar. No i musze spróbować zbozową, bo ja lubię więc moje dziecko tez na pewno polubi :)

Kasiekz nie zazdroszczę sytuacji:szok::szok:

Zmykam, bo tak naprawdę usypiając A ponad godzinę usnęłam pierwsza i teraz się przebudziłam :)

marta - Kuba od dawna je to, co my, tylko ja raczej preferuje łagodne potrawy (choć w ciąży z Kubą bardzo mi smakowało wszystko pikantne i Kuba ostre potrawy też lubi), ja na Twoim miejscu gotowałabym dla dziecka to co dla Was, skoro lubi, tylko odkładałabym do miseczki osobno łagodniejsze jedzenie i dopiero doprawiała dla Was na ostro.

Kasienka - Kuba juz od ponad miesiąca dostaje potrawy i mleko krowie (biały ser, jogurty, ryż na mleku). Oczywiście jak tak, to za mlekiem nie przepada, ale jak zrobiłam sobie makaron na mleku czy bułkę z mlekiem, to zjadł mi pół miseczki.

Witam niedzielne ;-)

Wczorajszego dnia nie nadrobilam za co przepraszam ale wieczorem bede miała czas wiec poczytam.

maz jest wlasnie z Kuba na basenie, zaraz klade Wojtka spać bo marudzi i można bedzie spokojnie poogladac tv :-D

Ale leci ten weekend, zreszta jak każdy, maz dzisiaj juz na 18.30 do pracy, niestety i długo tydzień przed nim co wiąże sie z tym, ze znowu sama z dziećmi non stop :-(

Milego dnia

hej

nie nadrobię Was, jestem padnięta ledwo na oczy patrzę, od 2 nocy prawie w ogóle nie spałam

właśnie wróciliśmy od lekarza, Niuśka jest chora, mamy antybiotyk i zakaz wychodzenia na słońce przynajmniej przez 3 dni :(

a i Niuśka ma wędzidełko do podcięcia :(

Impreza urodzinowa dla mnie nieudana :-(

grrrry zostawiłam dziecia śpiącego z moją siostrą i pojechałam do sklepu po piwko, lody itp. Wychodzę, a auto nie chce odpalić:angry: Dzieć w domu ze stanem podgorączkowym (37,2C) i budzący się przez zęby bez mamy, ja o 22.30 gdzieś pod sklepem, mąż w górach u rodziców, komórka wyłączyła się, bo brak baterii... A ja zawsze nabijałam się z horrorów, że tam nigdy nie mają naładowanych telefonów! Już nigdy nie będę:p
Wkońcu po 30 min. odpalił, jak dojechałam dziecko już zaryczane, zasmarkane z tego wszystkiego - masakra. No i tempka spadła do 35,7C. Nie wiem co to za dziwne skoki temperatury:/

edek: a i okres dostałam po prawie 3 miesiącach nieobecności! W końcu łaskawie przyszedł

O matko! ale mialas przezycia! nie zazdroszcze!

marta - Kuba od dawna je to, co my, tylko ja raczej preferuje łagodne potrawy (choć w ciąży z Kubą bardzo mi smakowało wszystko pikantne i Kuba ostre potrawy też lubi), ja na Twoim miejscu gotowałabym dla dziecka to co dla Was, skoro lubi, tylko odkładałabym do miseczki osobno łagodniejsze jedzenie i dopiero doprawiała dla Was na ostro.
ja dla malej zdrowiej jednak gotuje, niz dla nas ;)

nie wstawialam jeszcze zdjecia Dominiki, oto moja lejdi :)

Załączniki

• 940847_650142561669701_1403696871_n.jpg
    940847_650142561669701_1403696871_n.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Alijenka zdrowia dla Nataszki, wspolczuje.
A co do wedzidelka to sie nie martw, Kuba miał tez podcinane. Zróbcie to zanim zacznie dobrze mówić bo sie przyzwyczai do mowy przed zabiegiem i pózniej bedzie dla niej dziwnie jak Jej podetna. Wszystko bedzie dobrze :tak:

Mmartamm śliczna ta Twoja lejdi :-)

A co tutaj taka cisza dzisiaj?? Przenioslyscie sie na inne forum? :-D Czy korzystacie z pogody!0? Bo chyba nam słońce ukradlyscie :-D

alijenka ojoj! a co konkretnie małej dolega? bidiaczki:/ trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!

polaa
tym razem nie ukradłyśmy, bo kilka dni miałyśmy wspólne - we Wrocku grzeje po 30C od tygodnia:)

ale cisza....no cóż pogoda i niedziela:) właśnie wyszła koleżanka z rocznym synalkiem. mały jeszcze nie chodzi i mówi tylko mama, tata i baba, ale ma już wszystkie czwórki i wyżynają się trzy trójki:szok:

a ogólnie ma straszny katar, nie mogłam jej dziś domyć rano, cała zielona tak wszystko zaschło!!! no i gardełko czerwone, a że ma taki bardzo zielony kolor kataru to znaczy że jest ropa i trzeba antybiotyk aby nie poszło na zatoki, a że ropa nie lubi słońca mamy zakaz wychodzenia na dwór !!!!!

reklama
hej,
jakos tak za szybko mi weekend minał...
Nawet nie wiem kiedy.

Młoda krostki ma nadal. Jutro dzwonie do pediatry.
Poza tym jest strasznym wymuszaczem.
ale zabrałam ja wczoraj na koncert Mazowsza (na rzeszowskim rynku) i wytrwała do konca - do 22. I nawet biła brawo :) Rosnie mi mała tancereczka. Po mamusi :p

Dla zainteresowanych - moja córka ma żołądek po mnie. Połaczenie mleka, moreli nie przyniosło zadnyc efektów. Dzis zjadła jajo, parówkę od taty, pomidora i popiła bawarką... Bawarka jest ok. Przejdzie :)

Katrina, Dominika jak zobaczy, że coś jem to od razu krzyczy "am!", a jak widzi, że piję to od razu jest "daj!". Sep mały :p najgorsze jest to, że ją lubię bardzo pikantne jedzenie, mój mąż też.... więc dla malej i tak gotuje oddzielnie. Jedyne co jemy razem to naleśniki ze szpinakiem ( mała pochłania je tonami!!! Kocha, tak jak mama :)) i ewentualnie jakieś mięso w sosie z ziemniakami, reszta mojego jedzenia się dla niej nie nadaję ze względu na olbrzymie ilosci chilli i czosnku.... :D

Wpadnij na obiad :)
Jak na razie w polsce nie spotkałam restauracji która podała by mi 'odpowiednio' doprawiona potrawę. Kurczaka po balijsku nic nie przebije.
A młoda makaron z chili jadła. Ostatnio załapała się na curry i chili con corne. Dałam na spróbowanie bo sie darła do mojego talerze. Myślałam ze ja odpowiednio popali w buzi i da spokój. A gdzie tam. Zjadła 1/3 mojej porcji...

Witam :) dziś dzień poświęcony synkowi :)

Mój pije wodę, czasami 1-2razy w tyg. soczek, kompot czasami mu ugotuję i słodzę syropem z agawy. Używamy pampersów, ale Kasiekz mnie podkręciła i muszę pojechać za majtkami, bo u nas przewijanie to krzyk wyrywania istny koszmar. No i musze spróbować zbozową, bo ja lubię więc moje dziecko tez na pewno polubi :)

mojej zbozowa nie podpasowała, dałam jej wczoraj od siebie spróbowac i zrobiła mine pt "mama co ty pijesz??" Więcej nie chciała.

Aaaa kupiłam super tanio pampersy w lidlu. Miały byc od 15-17 na promocji ale sie nie załapałam. Dzis wchodze a tam cała paleta lezy :)

Do góry