reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Katrina mi tez waga skoczyla po przyjezdzie do Anglii. Jakies niekorzystne powietrze maja, bo od jedzenia to na pewno nie ;)

Pierdziele, dzis dzien pelen wrazen. Mialam pod opieka coreczke sasiadki (jej opiekunka na urlopie). Mala ma rok i 7 miesiecy wiec nieduza roznica wieku. Mieszkanie jak po tajfunie, Tomek juz spi (przegapil jedna drzemke). Nieufnie patrzyl na obca babe :szok: bawiaca sie jego zabawkami :szok::szok: Ale za to swietnie sie bawili w ganianego - do momentu kiedy postanowili zwrocic sie ku sobie i zapomnieli sie zatrzymac zderzajac glowami :sorry2: Powiem Wam, ze jakos udalo mi sie wszystko ogarnac, ale jakbym miala dwojke takich dzieciaczkow to psychiatryk murowany. Oboje nadmiar energi i wszystko chca juz, teraz, natychmiast.

Co do auta, oczywiscie powiedzialam L, ze wszyscy na bb Honde chwala, a on mi wyjezdza z jakims Peugeotem 406/407 (nie pamietam), w kombi (nie przepadam) z mega przebiegiem :dry: Pozniej mi bedzie jeczal jak z vectra. Przedstawil te same argumenty, ze malo pali, ze nieduzo kosztuje, ze do pracy. Pozniej przez rok sluchalam "**** ale to auto mnie **** "denerwuje". Pojechal ogladac - jesli kupi to mu zabronie (podpisze umowe ;) ) mowic do mnie negatywnie o aucie. Ha.

Chyba piwko odpale, ktos pije?? Bosz jak teraz mam taki potok slow to co bedzie po bro???

Tak sie podekscytowalam, ze zapomnialam:

Mleko - hipp, pije albo 2x210, albo 2x210 i 150 - zalezy o ktorej sie obudzi na pierwsze mleczko.
Jedzenie w nocy - raczej nie, sporadycznie o 3 jesli obudza go zeby lub zimno i nie moze zasnac - wtedy nic nie pomaga i mleko musi byc.
Obiady zazwyczaj jedno danie (ok 250), czasem jak wybrzydza lub urzadza cyrk rozdzielam na dwie mniejsze porcje i np daje przed drzemka pol, po godzinie deser (owoce ze sloika, albo w lapke) i po drzemce drugie pol, a po godzinie kanapacza. A czasem jak ma focha to zje kilka kesow i nawet jak rozdziele na 30 porcji to nie raczy spojrzec, a pozniej stoi i sepi od taty choc mial dokladnie to samo :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny. Ja zakrecona w tym tygodniu, bo pojawila sie opcja i chyba bedziemy zmieniac moje aygo na wieksze.... Duuuuzo wieksze.... Jakos tak mi przykro troche, polubilismy sie z aygo bardzo :'( no ale nie narzekam

Dzis mielismy szczepienie, umawiajac sie nie zapytalam do kogo mnniezapisuje i trafilismy oczywiscie nanajwiekszegodebila w przychodni, stary okropny dziad, jak tylko wyciagnal stetoskop mlody sie rozryczal, wyrywal, a ten go na sile badal, zero wyczucia:-\ oczywiscie nawet nie chcialam go wazyc ani mierzyc w tej sytuacji... Na szczescie pielegniarka juz kochana

Aylin mialam ci wkleic zdjecia ale musze te ciuszki rozlozyc i sfotografowac :-D moze jutro przy pakowaniu
Jutro lub pojutrze rano jedziemy na weekend w gory ze znajomymi, beda tez jedni z dziecmi wiec bardzo sie ciesze:-)

Dziewczyny nowe widze generuja ruch, jest co czytac:-)

Marta moj spi cala noc bez jedzenia gdzies od pol roku. Ale mi bardzo zalezalo zeby go oduczyc:-) z kolei moja kolezanka do dzis daje butelke w nocy kolo 3 a mlody ma juz ponad dwa lata. Mysle ze nasze dzieci juz naprawde nie potrzebuja jedzenia w nocy.

Aronia niezla historia z babsztylem o_O

Wage to ja juz mam przedurodzeniowa czyli 50 ale co z tego jak mam brzuch jak w 3 miesiacu bo mi sie te miesnie rozeszly.... Wyglada to strasznie jak sie najem a o browarze nie wspomne.

No to ide sie napic piwka z tego wszystkiego :-D

Witam,

widze, ze produkcja dzisiaj na całego a ja przez cały dzien nie miałam kiedy do Was zaglądnac, korzystamy z pogody :tak: Chociaz powiem Wam szczerze, ze mam juz trochę dość, nie z narzekam ale jakiś deszczyk na wieczór by sie przydał a tu nic.

claudette moj Kuba był taki wysoki i do dzisiaj o pol głowy jak nie wiecej wyższy od rówieśników :tak: Nawet od dzieci starszych od Niego :tak:

Kasienka no to fajnie, ze sie Wam udało ze zlobkiem, super.

kasiek moj mąż mnie wpisana w komórkę "Polusia" chociaz tak do mnie nie mowi :-D A jak latam do Polski to mam takiego sąsiada który zawsze na powitanie mowi "o Polusia jest" :) tam w ogóle to mam na imię Paulina ale nie uznaje tego imienia, nie lubię. Od małego mówią do mnie wszyscy Pola. Nawet miałam w szkole nie raz an zawodach problemy bo nauczyciel wpisał Pola a na legitymacji Paulina i mnie dopuścić nie chcieli do grania :-D

Zaza moj obiadu różnie, oczywiscie głownie z nami zwłaszcza rybki, kotleciki, zupy itp. Sloiczki rzadko jak na szybko musze mu dać :tak: Zjada cały a niekiedy prawie dwa, na apetyt nie narzekamy :)

asik moj oczywiscie pije mleczko, uwielbia. Ja mu daje angielskie SMA od urodzenia :tak: Teraz juz "3" (ostatnia). Kuba tez pił to mleko i jestem zadowolona.
alijenka oby żadnych "rewolucji" nie było po szczepieniu. Trzymam kciuki.

Niespodzianka nawazniejsze ze dalas rade z dwójka ;-)

Moj mąż waży 88kg. I w jednej i drugiej ciąży na koniec trochę Go przescignelam :zawstydzona/y: No ale teraz to mógłby mnie na rękach nosić hehe :-D Ja mam 172cm i waże obecnie (dzisiaj sie wazylam rano) 62kg.

Cos jeszcze miałam napisać ale nie pamietam...
jutro wpadnie do mnie koleżanka z dzieciakami wiec Chłopaki bedą sie mieli z kim bawić :)

Kryp - oboje po 175. Zmierzyłam dziś małą dokładnie i faktycznie do 85 brakuje jej około 2cm, ale ciężko ją dokładnie zmierzyć, bo raczej w ciągłym ruchu i każda próba mierzenia kończyła się awanturą :sorry2: Natomiast mój mąż do pewnego wieku też był wysoki w porównaniu do innych dzieciaków, a potem przystopował

Moja mleko pije 2x 240ml z kleikiem. Poza tym raczej mało innych mlecznych rzeczy, czasem jogurt lub budyń lub jakiś bieluch..

A na obiad jedno danie raczej nie wiem jak to ilościowo, a słoik to cały duży, albo ten mniejszy sosik + ryż, makaron, kasza albo ziemniaki.

aylin właśnie zauważyłam, że pieluchogacie rossmanowe są niby od 7kg, a większe niż pampersa:D i tak sobie pomyślałam o twojej chudzinie jak je Polce ubierałam:)

A Ty wiesz ze nawet mam pampersowe?? Ale jak przeczytałam ze od 9 kg to odłozyłam na półkę i nie próbowałam jej zakłdac.
Az jutro zrobie test :) Na razie mam pieluchy 4 z babydream i sa mniejsze od pampersa. Co mnie cieszy :)

Aylin mialam ci wkleic zdjecia ale musze te ciuszki rozlozyc i sfotografowac :-D moze jutro przy pakowaniu
Bedę czekac niecierpliwie :)

Tak jak i na moje przesyłki wygrane.

Ja niestety nie moge sie pochwalis tak niska waga.... Chciałaby wazyc tyle ile wiekszość z was. Ale niestety. Wzrost 170, waga koło 89..... i jak zwykle w trakcie diety jestem.
Na szczesie maz prawie 190 i wagowo 105 przekracza :) wiec nie wygladam przy nim jak zawodnik sumo

kobiałki co Wy tak produkujecie !!!!!!!!!!!!! znowu będę w tyle!!! jak zwykle zresztą !!!!!

Niespodzianka tylko nie peugeot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i gratulacje ogarnięcia dwóch bąbli !!! :-D:-D:-D:-D

asik, kasiek po tej szczepione dopiero gorączka i wysypka może wyjść na 10 dobę :-(, jak narazie nie mogła zasnąć, dopiero teraz sobie spokojnie usiadłam przy piweczku :-D

josie a my jak zawsze !!!!!!!!!!!!!! <piwo>, kuwa czy to już się nazywa alkoholizm ??????????????????

Marta moja mała przesypia noce od kąd skończyła 5 miesięcy i od tego czasu nie je w nocy, a tak w ogóle to ja też jestem Marta :-):-), a miałam zapytać skąd Ty dokładnie jesteś ????

polaa ja mam takiego stracha po tej szczepionce że szooook !!!

a i mała ma jednego węzła chłonnego wyczuwalnego pod potylicą, ale nie jest groźny choć kazała za 2-3 tyg przyjść do kontroli z tym

Alijenka Wojtkowi po ostatnim szczepieniu gorączka wystąpiła od razu tego samego dnia i wlasnie po 10 dniach, miałam stracha bo cały dzien był na słońcu, kapelusz zdejmowal co po chwile i sie przestraszylam, ze nie daj Boże jakiś udar ale to wlasnie skutek tego zakchanego szczepienia. Oby Nataszke ominęło, trzymam kciuki :tak:

Aylin myślałam, ze jutro będziesz robiła test ciazowy :)

codzienne picie alkoholu to jest alkoholizm - tak mnie na szkoleniu z uzaleźnień uczyli :) tak samo jak sex, zakupy, hazard. Po tym zdaniu kolega z pracy pod nosem dodał 'to żle ze mną bo mi uzależnienie od wszystkiego wyszło"

Wiec skoro mi wychodzi ze jestem uzalezniona to nie bede z tym walczyc :p

Pa, lece poczytać coś nad kieliszeczkiem lemoncini....

A - moja nie przespała jak na razie ANI JEDNEJ CAŁEJ NOCY. A kolezanka z pracy mnie pociesza ze jej synowi udalo sie dokładnie dy miał rok, 7 msc i 5 dni (obesnie ma 30 lat) wiec jeszcze mam nadzieję ze nie pobije teo rekordu

Pola :) nie, nie ciązowy. Nie muszę, nadal trwa mój pierwszy okres, kurde juz 2 tydzień. O dzieciaczka dopiero koło czerwca przyszłego roku zaczne sie starac :)

Aylin nio i coś w tym racji jest !!!!! tylko co to za alkohol piwo :-p
a w sumie moja miała przespanych w całości może z 10 nocy a tak to ja mówię że przesypia całe ale niektóre są z jedną lub dwiema szybkimi pobudkami :-):-)

polaa moja nie miała dziś gorączki także mam nadzieje że nie będzie jej miała :no:

reklama
Josie fajnie, że już zaliczyliście szczepienie, my dopiero za 2 tyg idziemy na "kuj kuj"
Niespodzianka urwanie głowy z dwójką takich maluchów... ale dałaś radę;-)
Alijenka oby to nic poważnego z tym węzłem
Aylin ja też ciągle na diecie ale pączkowej:-p

Do góry