reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
ćwiczeń Kegla nie robię i w 1 ciazy tez nie robiłam:)

co do glukozy to W Warszawie to badanie jest obowiązkowe dla każdej ciążarnej.
co do Burakow to w Polsce sa też tabletki Herbapolu z buraków o nazwie,,Burak":)= też czynia cuda z krwią.Jednak łatwiej wziac tabletkę z esencji z buraka niż wypić karton soku:)

Kamila, ja Cie pytałam o ta arytmię Twojej mamy- jaką ma dokąłdnię ta arytmię?

z tego co czytam to się opyla! jeśli mnie to ma uchronić przed pęknięciem albo nacięciem podczas porodu to zacznę już dziś tylko zapytam ginki czy przy tych plamieniach mogę..

mamina
a sexiki to to co myślę czy może jakiś nowy rodzaj ćwiczeń który się tak ładnie nazywa? :-D

Witam, ja mam zapas buraczków w słoiku od mamuśki i wcinam :) za sokiem jakoś nie przepadam, ale czego się nie robi dla dzidzi. Dziś postanowiłam umyć okna i może troszkę mieszkanko świątecznie ozdobić :) tym bardziej, ze 16tego jadę już do pl, więc chociaż troszkę ładnie pomieszkam:)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!

z tą hemoglobiną, burakiem i innym żelastwem to jest tak, że jak ktoś ma mieć anemię w ciąży to się może burakiem nie ochronić. Ja w 1 ciąży piłam wciąż świeżo wyciskany własnoręcznie sokowirówką sok z buraka, jadłam jaja, wołowinę, szpinaki i co tylko najlepsze a hemoglobina i tak była wciąż słaba i musiałam brać żelazo. Teraz biorę po prostu żelazo i nawet się nie wysilam z szczególnie z żarciem/piciem.

dziewczyny jest nas tu naprawde sporo i bardzo łatwo jest nie odp na czyjes pytanie. Ja niejednokrotnie edytuje swoje posty bo co chwile mi sie cos przypomina.. Przyznaje bez bicia, ze ucze sie jeszcze waszych ników, próbuje zapamiętywac która skąd jest i czy to jej pierwsza ciąża:happy: Myśle, ze z czasem lepiej nam bedzie szła rozmowa:tak: Ah, i jesli komus nie gratuluje to nie dlatego ze nie chce tylko ciezko z pamiecia:zawstydzona/y:

Co do ćwiczen mięsni to czytałam ze chyba mozna sikajac wstrzymywac mocz i tak kilka razy. Narazie tego nie robie bo nieraz jak przerwałam to juz nie skonczyłam i efekt był taki ze po 2minutach znowu mi sie chciało. Poczekam az bąbel zejdzie z pęcherza;-)

sicipol - ten sok kupił przed czy po grzaniu bułki???:-D:-D:-D

ja sie popłakałam, bo wchodzac do wanny prosiłam męża zeby poszedł do sklepu, po 15min jak wyszłam on jeszcze siedział przed kompem.. żal mi go czasem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ileż on sie nauczył przy mnie cierpliwosci..:-)

u nas glukoze robia kazdemu.. jakos w 5miesiacu, wiec pewnie pierwsze juz w grudniu polecą.

nanulinka - bym zapomniała.. :zawstydzona/y: kciuki trzymam!!!!!

tyle nabazgroliłam i mam wrażenie, ze cos jeszcze chciałam... - i u mnie tak jest za kazdym razem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ćwiczeń Kegla nie robię i w 1 ciazy tez nie robiłam:)

co do glukozy to W Warszawie to badanie jest obowiązkowe dla każdej ciążarnej.
Avo, ale Ty mówisz o takiej glukozie do picia czy, takim zwykłym badaniu poziomu glukozy we krwi, ale bez picia tego świństwa... Ja też jestem z Wawy, właśnie skończyłam robić badania ze skierowania. Faktycznie była tam zaznaczona glukoza, zrobili mi ją, ale pić nic nie musiałam do tego...

Glukoza to chyba c o innego,ja mialam badania krzywej cukrowej i in.sulinowej,stad to swinstwo do picia... ja slyszalam ze kazda ciezarna to robi a ja mialam skier bo po poronieniu wyjawilam w wywiadzie lekarskim ze babcia ma cukrzyce i dlatego kazala sprawdzic. Ale te badania dzisiaj to koszmar,poza swinstwem do picia,nie mogli sie dobrze wkluc,krew byla zageszczona bo od cwczoraj nie pilam nawe wody.... jak wykapali minimum na ta krzywa cukrowa to odeslali mnie na sniadanie i duzo picia.... potem wrocilam. W sumie kluli mnie 6 razy,2 sanitariuszy,pielegniarka i lekarka latali wkolo.... przy ostatniej probie grozijli ze jak nie pojdzie to z nogi,z kostki pobiora..... ale sie udalo! Wyniki do odbiokru jutro po 15,ale juz dzisiaj powinnnam miec w necie podglad po poludniu..... oby bylo ok...

Witam czerwcóweczki;) Oj trzeba być wytrwałą, żeby nadrobić wszystkie posty;) co w ciąży( przynajmniej w moim przypadku) nie jest takie łatwe;) Chciałabym móc wypowiedzieć sie co do każdego wątku, jednak chyba to poza granicami moich możliwości jest;-)

Sicilpol ja też mam USG genetyczne 7 grudnia, ale 15 minut później, bo na 16;) I postanowiłam sobie sumiennie, że nie będę się z tego powodu denerwowała;)

Wczoraj odebraliśmy płytę z filmem z naszego wesela;) ( dla przypomnienia wyszłam za mąż 8 pąździernika). Jak to fajnie obejrzeć. Nie trzeba filmów romantycznych;) już trzy razy oglądałam;)

Gratuluje wszystkim dobrych wieści i życzę udanych wizyt;-)

A i mam pytanko, juz chyba wspominałam, ale zapytam jeszcze raz , miała może któraś z Was problem z wklęsłymi sutkami?? jeśli tak, to jak sobie radziłyście? Ja trochę się boję, że się nie poprawi i będzie problem z karmieniem

reklama
sicilpol
ja jestem w drugiej ciąży a o tej glukozie dowiedziałam się z tego forum dopiero więc chyba trzeba mieć jakieś wskazania, z tego co czytam to się cieszę, że nie muszę tego przechodzić :)
Ja miałam w pierwszej ciąży to badanie teraz też ok 5 miesiąca będę miala i wszystki emoje koleżanki mamy lub ciężarne również miały to badanie jeszcze nie nie spotkalam z tym zeby ktoś nie mial bo PODOBNO to badanie ma na celu wykrycie tej cukrzycy ciążowej która może być niebezpieczna w ciąży

Do góry