reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Yousta ja nadal biorę luteinę i mam upławy ale u mnie one są bezzapachowe, chyba że wkładka higieniczna tak wszystko wchłania i temu nie zauważyłam , u mnie wkładka to podstawa

Miłego dnia życzę

Macku, ja tez często sie czuje jak powietrze:)

Dziewczyny gratuluję dorodnych dzidziusiów:)

Fajnie,ze w ogóle wiekszosc z Was zna już płeć. Jak ja bylam w pierwszej ciazy to płec się poznawało w okolicach połowkowego usg......

Ja mam usg za 6 dni, 6 długich dni. Waga narazie wychodzi na zero:)Ja jestem raczej normalnej postury, ale za nic nie che przytyć tyle co w 1 ciaży(22 kilo) teraz bym chciała tak 12-13.

Upławy, od samego początku mam bardzo obfite od boałych po karmelowe:) Tak samo jak w 1 ciąży i wszytsko było ok:)

Co do glukozy to dla mnei nie było to jakieś straszne:)

Ostatnia edycja:
Witajcie :))

Addiena, nanulika kciuki wielkie zaciśnięte!!! I za resztę dzisiejszych wizyt też!

Gosik super, że wszystko ok!!

Ja glukozę ciężko zniosłam i piłam ją chyba ze 20 min. Zapomniałam z domu cytryny, bo panie w laboratorium mówiły ze można dodać do kubka, nie zmienia wyniku a łatwiej wypić to paskudztwo!

Hej Mamusie:)
Rzadko pisze bo energii i weny brak ale regularnie czytam!
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania, wyniki, wizyty i sama prosze o kciukole dla siebie - o 11.30 mam genetyczne usg ;) Jestem raczej spokojna bo taki cel sobie postawilam zeby juz nie swirowac tylko zyc mysla ze jest dobrze i bedzie dobrze i jest mi tak latwiej ;)
Caly czas jestem na lekach nerka dalej boli. dzisiaj dostane skierowania na badania wiec zobaczymy czy cos tam sie poprawilo! Oby:)

Co do upławów ja od poczatku mam uplawy raczej biale... ale na wkladce robia sie zolte. no i wklada tez jest podstawa mojego funkcjonowania - nie wyobrazam sobie bez niej byc:)

Jezeli chodzi o wage to wciaz dostaje opierdziel od lekarzy bo juz 4 kg na minusie ....i waga ani drgnie w gore. Znowu wrocily mi wymioty... ale teraz to juz nie wiem czy wymiotuje vbo mnie mdli czy dlatego ze mysle o tym " kurde bo sie zaraz zrzygam" i wtedy sie zaczyna :)

Pozdrawiam wszystkie, duzo zdrówka energii i pozytywnego nastawienia!!

KamilaLublin- dzieki za odpowiedz, spoko, jesli ci kazali przyjsc dopiero za 2tygodnie, to znaczy ze trzymaja reke na pulsie i wiedza co robia :tak:

mamina
...hiiihh nahormonione o takkkk, ja wczoraj się popłakałam bo mój mąż nie tak mi odgrzał bułkę :) Jak tak dalej pójdzie, to mi zwieje i z pracy, z której i tak wraca późno, zacznie wracać tylko jak się upewni ze już śpię ;)

Macku, AVO- nie przejmujcie się, dużo tu nas, dlatego tak jest, ja przepraszam, jeśli np czasem nie odpowiem czy nie pogratuluje, ale jak czytam 10 postów, to po 4 już nie pamiętam pierwszego :( Na początku głowiłam sie, jak odpowiadać, by spamiętać wszystko i by nie poknocić imion, bo ja jestem zdolniacha :)

Co do płci, to tutaj tez szybko kobiety znają płeć, zobaczymy, czy i mi się poszczęści :) Cos mi opowiadały, ze w 20tygodniu to już zna się na 100% poprzez jakieś badanie krwi? Wiecie może o co chodzi?

Mam jeszcze jedno pytanko, odnośnie tej glukozy- czy to badanie przechodzi każda z Was? Czy tez trzeba mieć jakieś predyspozycje?

Tu dziś pochmurno, a mi sie strasznie nudzi, sprzątać nie mogę, wyjść z domu mogę, ale nie mam jak wrócić, bowiem miasteczko gdzie mieszkam położone jest na gorze, wiec albo schodzisz albo wchodzisz :( A ja schodów nie mogę, przynajmniej nie az tyle.

Moj mąż wczoraj znalazł mi ten sok z buraków! Byłam w szoku! Bowiem tu nic nie ma, nabył ten sok prawda w sklepie bio i przyjemność ta kosztowała 4,4€ za 750ml, ale myślę, ze nie jest tak źle-sok widziałam sprowadzany z Niemiec, pewnie dlatego taka cena. Wiecie może ile tego trzeba pic? :eek:

maćku
hehe nie przejmuj się! ja też mam często takie wrażenie, że jestem ignorowana albo że mnie ktoś tu nie lubi :-D ale jest nas tu sporo i sporo piszemy, łatwo coś przeoczyć a poza tym ja zdaję sobie sprawę, że w ciąży jestem strasznie przewrażliwiona na swoim punkcie...

gosikk
gratluję! lubię bardzo czytać takie wiadomości :)

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
Za mnie też trzymajcie bo na 19.00 idę do mojej polskiej ginekolog
Ciekawa jestem, czy da mi coś na te plamienia, w poprzedniej ciąży od razu przepisała duphaston mimo tego, że żadnych plamień nie było (ale byłam po poronieniu więc dlatego)
w Niemczech nie dali mi żadnego progesteronu, tam mówią, że duphaston jest be.
MIłego dnia!!!!!

sicilpol
ja jestem w drugiej ciąży a o tej glukozie dowiedziałam się z tego forum dopiero więc chyba trzeba mieć jakieś wskazania, z tego co czytam to się cieszę, że nie muszę tego przechodzić :)

Już kiedyś pytałam ale było bez odpowiedzi więc pytam jeszcze raz:

Czy robicie już ćwiczenia kegla?
Podobno bardzo pomaga to w późniejszym porodzie, ja niestety nie mogę tego potwierdzić bo mimo tego, że ćwiczyłam w pierwszej ciąży to urodzić naturalnie mi nie było dane..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry