reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Yousta ja nadal biorę luteinę i mam upławy ale u mnie one są bezzapachowe, chyba że wkładka higieniczna tak wszystko wchłania i temu nie zauważyłam , u mnie wkładka to podstawa

Miłego dnia życzę

Macku, ja tez często sie czuje jak powietrze:)

Dziewczyny gratuluję dorodnych dzidziusiów:)

Fajnie,ze w ogóle wiekszosc z Was zna już płeć. Jak ja bylam w pierwszej ciazy to płec się poznawało w okolicach połowkowego usg......

Ja mam usg za 6 dni, 6 długich dni. Waga narazie wychodzi na zero:)Ja jestem raczej normalnej postury, ale za nic nie che przytyć tyle co w 1 ciaży(22 kilo) teraz bym chciała tak 12-13.

Upławy, od samego początku mam bardzo obfite od boałych po karmelowe:) Tak samo jak w 1 ciąży i wszytsko było ok:)

Co do glukozy to dla mnei nie było to jakieś straszne:)

Ostatnia edycja:
Witajcie :))

Addiena, nanulika kciuki wielkie zaciśnięte!!! I za resztę dzisiejszych wizyt też!

Gosik super, że wszystko ok!!

Ja glukozę ciężko zniosłam i piłam ją chyba ze 20 min. Zapomniałam z domu cytryny, bo panie w laboratorium mówiły ze można dodać do kubka, nie zmienia wyniku a łatwiej wypić to paskudztwo!

Hej Mamusie:)
Rzadko pisze bo energii i weny brak ale regularnie czytam!
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania, wyniki, wizyty i sama prosze o kciukole dla siebie - o 11.30 mam genetyczne usg ;) Jestem raczej spokojna bo taki cel sobie postawilam zeby juz nie swirowac tylko zyc mysla ze jest dobrze i bedzie dobrze i jest mi tak latwiej ;)
Caly czas jestem na lekach nerka dalej boli. dzisiaj dostane skierowania na badania wiec zobaczymy czy cos tam sie poprawilo! Oby:)

Co do upławów ja od poczatku mam uplawy raczej biale... ale na wkladce robia sie zolte. no i wklada tez jest podstawa mojego funkcjonowania - nie wyobrazam sobie bez niej byc:)

Jezeli chodzi o wage to wciaz dostaje opierdziel od lekarzy bo juz 4 kg na minusie ....i waga ani drgnie w gore. Znowu wrocily mi wymioty... ale teraz to juz nie wiem czy wymiotuje vbo mnie mdli czy dlatego ze mysle o tym " kurde bo sie zaraz zrzygam" i wtedy sie zaczyna :)

Pozdrawiam wszystkie, duzo zdrówka energii i pozytywnego nastawienia!!

KamilaLublin- dzieki za odpowiedz, spoko, jesli ci kazali przyjsc dopiero za 2tygodnie, to znaczy ze trzymaja reke na pulsie i wiedza co robia :tak:

mamina
...hiiihh nahormonione o takkkk, ja wczoraj się popłakałam bo mój mąż nie tak mi odgrzał bułkę :) Jak tak dalej pójdzie, to mi zwieje i z pracy, z której i tak wraca późno, zacznie wracać tylko jak się upewni ze już śpię ;)

Macku, AVO- nie przejmujcie się, dużo tu nas, dlatego tak jest, ja przepraszam, jeśli np czasem nie odpowiem czy nie pogratuluje, ale jak czytam 10 postów, to po 4 już nie pamiętam pierwszego :( Na początku głowiłam sie, jak odpowiadać, by spamiętać wszystko i by nie poknocić imion, bo ja jestem zdolniacha :)

Co do płci, to tutaj tez szybko kobiety znają płeć, zobaczymy, czy i mi się poszczęści :) Cos mi opowiadały, ze w 20tygodniu to już zna się na 100% poprzez jakieś badanie krwi? Wiecie może o co chodzi?

Mam jeszcze jedno pytanko, odnośnie tej glukozy- czy to badanie przechodzi każda z Was? Czy tez trzeba mieć jakieś predyspozycje?

Tu dziś pochmurno, a mi sie strasznie nudzi, sprzątać nie mogę, wyjść z domu mogę, ale nie mam jak wrócić, bowiem miasteczko gdzie mieszkam położone jest na gorze, wiec albo schodzisz albo wchodzisz :( A ja schodów nie mogę, przynajmniej nie az tyle.

Moj mąż wczoraj znalazł mi ten sok z buraków! Byłam w szoku! Bowiem tu nic nie ma, nabył ten sok prawda w sklepie bio i przyjemność ta kosztowała 4,4€ za 750ml, ale myślę, ze nie jest tak źle-sok widziałam sprowadzany z Niemiec, pewnie dlatego taka cena. Wiecie może ile tego trzeba pic? :eek:

maćku
hehe nie przejmuj się! ja też mam często takie wrażenie, że jestem ignorowana albo że mnie ktoś tu nie lubi :-D ale jest nas tu sporo i sporo piszemy, łatwo coś przeoczyć a poza tym ja zdaję sobie sprawę, że w ciąży jestem strasznie przewrażliwiona na swoim punkcie...

gosikk
gratluję! lubię bardzo czytać takie wiadomości :)

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
Za mnie też trzymajcie bo na 19.00 idę do mojej polskiej ginekolog
Ciekawa jestem, czy da mi coś na te plamienia, w poprzedniej ciąży od razu przepisała duphaston mimo tego, że żadnych plamień nie było (ale byłam po poronieniu więc dlatego)
w Niemczech nie dali mi żadnego progesteronu, tam mówią, że duphaston jest be.
MIłego dnia!!!!!

sicilpol
ja jestem w drugiej ciąży a o tej glukozie dowiedziałam się z tego forum dopiero więc chyba trzeba mieć jakieś wskazania, z tego co czytam to się cieszę, że nie muszę tego przechodzić :)

Już kiedyś pytałam ale było bez odpowiedzi więc pytam jeszcze raz:

Czy robicie już ćwiczenia kegla?
Podobno bardzo pomaga to w późniejszym porodzie, ja niestety nie mogę tego potwierdzić bo mimo tego, że ćwiczyłam w pierwszej ciąży to urodzić naturalnie mi nie było dane..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry