reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Sto lat dla roczniakow Sergiuszka i Nikosia i moc buziakow dla Ciebie Mloda :*

Zaza ojej, a myslalam, ze kolezanka przyjmie "na klate" - przeciez sa rozne sytuacje... To Twoja dobra przyjaciolka czy znajoma???

Munka bylam w Rusinowie jako dzieciak - jezdzilam tam na koniach. Pieknie bylo i spokojnie, ale nie pytaj o przystosowanie dla dzieci, bo jako dwunastolatka nie ocenialam pod tym katem ;) Fajnie, ze rezerwacja zalatwiona.

MsMickey, Aylin ja tez wciagnelam Gre o tron, no i MsMickey w ostatnim odcinku jest taka akcja, ze ... hłe hłe, zarcik, nie bede wtreciuchem i nie streszcze ;)

Alijenka ucz schodzenia tylem ;) Moj juz automatycznie sie obraca, a jak zapomni to mowie "dupka sie schodzi" i dziala ;) Ale nauka byla mozolna, nie zalapal za pierwszym razem jak mamusia by chciala.

Andzia kopal, ale delikatny - bb tez jest wazne :D

Pola wspolczuje problemow z zoladkiem, oby szybko przeszly.

Josie 2 godziny usypiania :szok: A wlasnie mialam pytac jak u Ciebie wyglada usypianie w dzien? Dalej w nosidelku? Moj to chyba sie nie nauczy samodzielnego zasypiania na dzienne drzemki :/ Przeganiam biegunke - a kyszz.

No wiec zaczne od: nocka byla potworna - jak kilka ostatnich. Mlody budzi sie o 3 i bez butli nie zasnie (probowalam przetrzymac, podawac wode itp itd). Szperalam w necie i doszlam do wniosku, ze za malo je i za malo pije. Zapotrzebowanie kaloryczne wg roznych stron to od 900 do 1300 na dobe, a mlody je moze 700 :baffled:. Szukam inspiracji w zlobkowych jadlospisach.

Ostatnia edycja:
reklama
kasiek - też to widziałam. I wychodzi zem otruta na amen bo od lat w okresie "niepomidorowym" pomidory w puszcze kupuje.

Niespodzianka - i jak twoje odczucia związane z ostatnim odcinkiem Gry??

Aga - a diete porzuciłas? Ja nawet nie zaczęłam. Al tu i teraz składam przysięgę ze od weekendu zabieram się za SB. Sciągnełam odpowiednie materiały, wyedukowałam się i skonczyły się truskawki a czereśnie niesmaczne wiec zaczynam :)

Niespodzianka - moj przez zęby budzi się klika razy w nocy i nie da sie oszukać smoczkiem,ani wodą - musi być cycek:wściekła/y: Kręgosłup rano od tego ciąglego wygięcia tak boli, że wstać nie mogę.
Kasiek - no i co my mamy jeść ?????????? się pytam:szok:

Kasiek prawda jest taka, ze ciezko teraz znalezc zywnosc bez szkodliwych substancji :/ Zalecaja kupowanie swiezych pomidorow,a wiekszosc z nich jest pryskanych :/ W Uk w wiekszosci smakuja jak woda w kolorze pomidora, czasem tylko uda sie znalezc cos co smakuje jak pomidor :p W marketach wszystko jest czysciutkie, wyszorowane - marchewki, ziemniaki bez grama ziemi na nich, bez natki, chleb nadmuchany. Szkoda, bo to samo zaczyna dziac sie w Pl...

Andzia to ja juz nie narzekam :p Czlowiek sie niestety do dobrego przyzwyczaja i po kilku tygodniach przespanych nocek jedna pobudka to i tak szok dla organizmu ;)

Aylin ostatni mnie zaskoczyl i nie tak sobie to wyobrazalam i w ogole jestem na nie ;) Ale szczerze ten serial non stop mnie zaskakuje - nie jest tak przewidywalny i slodki jak wiekszosc - dlatego ogladam z wytrzeszczem :p

Zapomnialam : Zabawa z Rybką MiniMini trwa cały dzień - YouTube nada sie do obcinania paznokci - mlody piszczy z radosci i sie cieszy :D

Ostatnia edycja:
Niespodzianka mi tam akurat tutaj pomidory bardzo smakują :) często kupujemy na rynku a nie w marketach a chleb? Tez mi smakuje :tak: Zwłaszcza Tiger z Asdy :-D

Polaa ja rzadko na rynku bywam, bo mam daleko ;( A tiger jest chyba jedynym chlebem, ktory zjem - ale tylko w pierwszy dzien :-p No i ewentualnie bagietki.

NIespodzianka - mnie właśnie też, nie spodziewałam się takiego zakończenia tej serii. Podobno wiernie z ksiazka. Przeczytam ja jak jakimś cudem uda mi się pozyczyć :)

reklama
Niespodzianka moja doskonale umie schodzić tyłem już od dawna. Ale ona wstaje na kanapie i biega po niej, więc jak straci równowagę czy źle stanie nóżką to umiejętność schodzenia tyłem nic jej nie da! I tu muszę sobie przymocować oko z tyłu głowy:D

Aylin
ja też otruta, wczoraj wrąbałam dwie puchy do spaghetti:D Przy okazji teściu był na obiedzie:ppp

Do góry