reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Powiem tylko *****AAAAAAAAAA kolejny zakalec :( a o 10tej jadę już na działkę szykować :( ozdoby gotowe, krem też więc się teraz zastanawiam czy kupić zwykły biszkopt czy na szybko pierwszy lepszy tort- nie tak miało to wyglądać :(

reklama
dawno mnie u Was nie było,... sorki ale jestem zarobiona :wściekła/y: ​I tak do połowy lipca. Ech praca...

mlodak niestety nie pomogę :confused:

aga - szkoda, że wypieki się nie udały :baffled:. Ale impreza na pewno będzie udana!

wszystkiego naj dla Roczniaków! Dużo uśmiechów, radości i miłości :-)

Tomaszku, Alu

Roczek to magiczna data,
która uchyla przed tobą rąbek świata.
Już gaworzysz, biegasz, skaczesz,
już nawet coraz mniej płaczesz.
W tym magicznym dniu,
życzę ci krasnoludków siedmiu,
życzę ci cukierków bez liku,
i słonika w kapelusiku.

Tort_na_roczek_01_Cukiernia_Smakolyk.jpg

No i jak, już po burzy? Widziałam tą chmure idącą od Twojej strony. U nas troche pogrzmialo, powiało lekko popadało z gradem.
No nieźle nam dało grad mi do domu wpadł aż siwo było. Bloku na przeciwko nie widziałam.

A my mamy kolejnego zęba... Miała wczoraj prezent na urodzinki ;-)

A ja padam z upału. Idziemy z mężem basen rozkładać :-D tylko nie wiem po co skoro oboje w weekend pracujemy :sorry2:
Gratki kolejnego zębolka:tak:

Lenko,Zosiu,Julku, Wiktorku i Ethanku wszystkiego naj naj najlepszego

Kasienka zdrówka
Munka Mati przy trzydniowce mial do 38,5, wysypka dopiero na piaty dzień.
Zaza ja tez pracuje na SAPie:-)

My po zabiegu. Nie było tak źle, wszystko bez komplikacji. Adi bardziej narzeka na "motylka" w nóżce niż na ból gardła. Jutro do domu. Dziękuje tym, które trzymały kciuki i tym które nie trzymały tez.:-D
Dobrze ze już wszystko dobrze. Zdrówka:-D

zaza ja z bebilonu pepti postanowiłam przejść najpierw na mleczko ha (jak Andzia) i sprawdzić czy nie wysypie jej. Spróbowałam z bebilonem ha. To była tragedia - zgniłozielone, śluzowate kupy. Zmieniłam na hipp ha i kupa cudo:) Tak więc do zwykłego bebilonu straciłam chęć. Uznałam, że kupię Nan (tym była 3 dni dokarmiana w szpitalu) i oddałam puszkę mamie, żeby sobie do kawy zużyła. Dostała zatwardzenia, a kupą były bobki królicze. Niesamowite jak te mleka różnią się od siebie. Po hipp kupa jest cudowna, miękka, jednolita i brązowa:p Zmieniłam z dnia na dzień bez bawienia się w dosypywanie po jednej miarce:p Kupuję w Carrefourze 800g za 40zł (tyle samo co np. bebilon).
Ja miałam z nan ten sam problem miał kupy twarde jak plastelina potem zmieniłam na bebiko do pół roku było dobrze jak zmieniłam na 2 to znowu zatwardzenie zmieniłam na hipp i jak ręką odjął.:tak:;-)

Kubulek jeszcze śpi. Wczoraj podgotowałam kartofelki i upiekłam na masełku i koperku oszałam ze 4 kartofle tak małemu posmakowało a na noc zjadł 180 mleka z dodatkiem kaszy:szok: Ochłodziło sie po burzy i od razu apetyt powrócił. ;D

Śtolatek dla roczniaków buziaczki od cioci :*

A więc tak, wczoraj wieczór spędziłam sama bo Was nie było :-:)-:)-:)-(

kasiek moja to chociaż połowę zjadła :-D:-D:-D, a ten apartament bardzo często jest zajęty w ogóle u nich już chyba w lutym trzeba na lato rezerwować ale ja nie widzę tam jechać w sezonie z tak małym dzieckiem według mnie tam by było za głośno.
Wczoraj właśnie wykąpałam małą w krochmalu i faktycznie jest o wiele lepiej :-)

zaza no to masz plana na dziś bo ja siedzę i gniję w domu, troszkę się rozbestwiłam przez ten urlop mojego K przede wszystkim nie musiałam ciągle siedzieć sama z małą, a wizja z Aga super !!!!!!!!!!
a jeżeli chodzi o mleko NAN to ja jestem z niego zadowolona no ale moja mała nie miała żadnej skazy no i nie ma uczulenia po truskawkach, a za to od pomidorów chyba ma

Sunshine jak nocka minęła ??????????

Aga no to Ci zakalce wyszły :baffled::happy2:

i się doczekałam Niuśka wspina się na narożnik także teraz to już całkiem nie mogę z niej oka spuścić

witam zza biureczka:-p zaraz pędzę na produkcję torchę potyrać w kalsycznym stylu;-) może coś tłuszczyku przy tym zgubię hehe

Claudette spóźnione zyczenia urodzinowe dla Lenki!!!

A Aurelka ma dzis pierwsza noc w swoim pokoju....... mam stresa...... czy jeszcze jakies dzieci spia z rodzicami w pokoju? wiem, ze co niektore biora do siebie do lozka ale czy lozeczko stoi u Was w pokoju czy u dziecka?
i jak pierwsza noc w nowej sypialni???
S ma łóżeczko nadal u nas

Hehe nie Ty pierwsza miałaś taką wizję :D dużo osób mi mówiło jak jeszcze mieszkałam w de by jej męża odbić :D
w takim razie musi coś w tym być - do dzieła!!!!!!!!!!! ;-)

Powiem tylko *****AAAAAAAAAA kolejny zakalec :( a o 10tej jadę już na działkę szykować :( ozdoby gotowe, krem też więc się teraz zastanawiam czy kupić zwykły biszkopt czy na szybko pierwszy lepszy tort- nie tak miało to wyglądać :(
przykro mi... może spóbuj jeszcze raz z tym biszkoptem rzucanym Moje Wypieki | Biszkopt (przepis II)

Miśki przesyłam ci mnóstwo energii, żebyś dała radę!

Wyc mi sie chce :( pogode sprawdzalam do wczorajszego wieczora i mialo byc 28stopni i słonko, a jest deszcz :no::no::no::no::no::no::no::no: na dzialce baseny, namiot, tunel i wielka trampolina rozłozona :/ jak pech to na calej lini.

Ja tylko na chwilkę, bo niedługo przyjeżdżają goście a ja wczoraj przez mega ulewy i niekończącą się burzę nie kupiłam truskawek do sernika na zimno i placka, więc zaraz lecę na bazarek i biorę się do roboty. Zrobiłam tylko muffiny -
aga - m
am fajny przepis, szybko się robi, więc jak coś to daj znać, podrzucę (a w wolnej chwili wkleję na przepisy).
Nie pojechałam też na USG cycków, bo bałam się, że mnie gdzieś po drodze zaleje...

Gabrynia wczoraj już p/gorączkowego nie dostała, bo tempka nie przekraczała 37.5 a potem w ogóle jej nie było i tak jest do dziś :-D:-D nie wiem co to było, ale przeszło i to mnie cieszy!

A Aurelka ma dzis pierwsza noc w swoim pokoju....... mam stresa...... czy jeszcze jakies dzieci spia z rodzicami w pokoju? wiem, ze co niektore biora do siebie do lozka ale czy lozeczko stoi u Was w pokoju czy u dziecka?

i jak nocka??
Moja od 2 miesięcy śpi sama w pokoju :-) czasem ją do siebie zabieraliśmy, ale teraz przesypia całe nocki, więc zabieram ją rano.

Uciekam i pewnie weekend się nie pojawię!

Aga będzie dobrze, wypogodzi się !!!!!!!!!!!!!

Muńka miłego weekendu :-)

Niespodzianka moja nadal szczypie ale staram się nie zwracać uwagi i jej się zapomina późnie

Claudette przepraszam że zapomniałam o roczku Lenki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkiego najlepszego !!!!
lukier-plastyczny-tort-0.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry