Josie - my nie dajemy majonezu, bo jest tam ocet i surowe jajko lub podroba surowego jajka (nie lepiej), wiec nie wydaje mi sie, zeby to byl najzdrowszy produkt dla malego dziecka. Z drugiej strony nasz bejbiszonek nigdy przenigdy nie chial bejbikowego jedzenia, tylko nasze, wiec mysle, ze czasem warto zrobic wyjatek, zeby przekonac niejadka do czegos zdrowszego ;-)
Sunshine - my bez poduszki, bez kolderki (spiworek) i na bosaka (w upal) lub w skarpetkach. Kapcie tylko na dwor. Podobno tak najzdrowiej dla stop dziecka :-) Na bosaka na trawie czy piasku bejbiszonek staje jak wryty i nie chce zrobic ani kroczku
Kiedys nie chcial tez raczkowac po trawie/piasku ale sie przekonal, wiec moze i tu kiedys zmieni zdanie ;-)
kasiekz - ja masla shea (100%, bez dodatkow) uzywam tylko pod oczy - owszem, cudnie nawilza i ma 1000 innych rewelacyjnych wlasciwosci ale jest droooooogie, wiec uzywam tylko w tym newralgicznym punkcie starzrjacej sie baby
. Oleje spozywcze kupuje w Kauflandzie w dziale ze zdrowa zywnoscia (nie wiem, czy kazda filia taki ma) Jest ich cale multum. I migdalowe i orzechowe i z ostu i z awokado i z pestek winogron i... i... i... Ja wyprobowalam lniany (bo ma wlasciwosci lecznicze) i sezamowy (tu mnie tak z ayurwedy troche natchnelo ;-) ) Leje "na oko". Na bejbikowa wanienke wychodzi moze z lyzka stolowa, na nasza wanne 2-3. Wazne, by poczuc troche tluszczu w rekach ale nie przesadzic, bo bedzie lepko
Tu tak jakos starogrecka maksyma mnie przekonuje, ze to, co dobre do zjedzenia, jest tez dobre do zewnetrznej pielegnacji ciala
Lody tez kupuje w Kauflandzie - ekologiczne (napisane na nich "bio" i znak Bio-EU), waniliowe. W REALu tez takie widzialam. Ale nie wszedzie i nie zawsze. Podaje tylko w stanach histerii - bejbiszonek uspokaja sie juz przy pierwszej lyzeczce :-)
Ze slomka mam... zwykla (nasza) filizanke/szklanke. Nic innego mu nie podeszlo. Wkladam dziecieca slomke (z drogerii) i podaje do popicia. Z kubka sam probuje pic ale 90% laduje na nim, wiec mnie jego entuzjazm w nauce picia srednio przypadl do gustu
Wiecej poki co nie doczytalam (utknalem na stronie 4803), tyle produkujecie
:-)