reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Widziałam tez temat pieluchomajtek na tapecie..my od jakiegos 8 miesiaca w sumie tylko na pieluchomajtkach....jest dla mnie szybciej i wygodniej niz ganiać go z pieluchą po całej kanapie:)) Jak jest cieplo to lata z gołym pitkiem ktore namiętnie ciągnie !!:D

reklama
Dzieki dziewczynki za odpowiedz czyli moje podejscie nie rozni sie duzo od Waszego :-D i moje ciagle tlumaczenie w PL ze woli na plasko i uwielbia na bosaka mialo sens :tak::-D
U nas kocyk tez lata po calym lozku tak jak i Aura :-D ostatnio jej ulubiona pozycja to na brzuchu z tylkiem w gorze :-D

... no cos tragicznego :( mam nadzieje ze to jakies zatrucie a nie standardowy objaw bo rano juz sie w miare czuje[/QUOTE]

mam nadzieje, ze dzis juz lepiej ;-)

Niespodzianka- alez Tomcio wystrzelil do przodu, normalnie tancerz Ci rosnie jak nic :-D

Alijenka- super, ze wypad sie udal i fajne te domki :tak:

Kasiekz- my mamy TT bidon i kubki nie kapki i jeste z nich zadowolona :tak: a kolezanki corka zawsze zabiera Aurelce kubek widac woli nasz :-D

sunshine jestem zrażona do firmy TT i powiedziałam sobie nigdy więcej:D Wszędzie opinie, że najlepsza butelka i smoczek dla dziecka. A moja ryczała, nie chciała z tego ciągnąć. Z Nuk first choice od razu załapała. To samo ze smoczkiem było, a niekapek TT leży w pudle z zabawkami, bo robił jako gryzak:D

xdorota
dzięki, taki właśnie mam cel z tymi pieluchomajtkami i takie właśnie czytałam opinie. Dziś wieczorem maż zakupi i przetestujemy:p

zaza szkoda, że nie wiedziałam o promocji:/ Ja dodaję przed zamrożeniem i w sumie nie wiem czy dobrze:p

Ostatnia edycja:
Witamy i jeszcze dziękujemy za życzenia :) wczoraj był torcik dla przyjaciół Antka czyli rocznego Igorka i 15miesięcznej Milenki :) a w sobotę imprezka dla najbliższych na działce. Jak będzie taka pogoda to rozłożę basen, piaskownice i właśnie zadzwonił do mnie eks-szwagier :p czy chcę trampolinę na działkę, bo od kogoś dostał :D więc idealnie się przyda na sobotę bo będzie 4dziecików.
Myślę teraz nad menu tzn. kiełbaska, szaszłyki z indyka i warzyw, karkówka, sałatka warzywna (pomidory, ogórki, rzodkiewka itp.) i może coś jeszcze polecicie ????

Antek biega tylko na boso w domu, śpi bez poduszki.

Niespodzianka no Antek też pił pięknie, a od miesiąca ma zabawe z tej rurki i dostaje przez to tylko wodę w niej.
Bidon mamy taki jak w biedronce były, ale kupiony wcześniej za 20zeta :/ a wczoraj koleżanka kupiła jeszcze w biedronce za 5zł, a drugi taki:
kubek138.jpg

Zaza olej dodajemy zawsze po rozmrożeniu i podgrzaniu.

Załączniki

• kubek138.jpg
    kubek138.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 42
Alijenka powodzenia z dachem i sprzataniem (moje ulubione zajecie)

Josie normalnie usciskac meza za urwana antene. Na ile nad morze jedziesz?

Kasiek kazdy ma plusy i minusy :p
Nuby jest spory i zajmuje duzo miejsca w torbie. Poza tym ma duzo rowkow wiec jak go dziecko ubrudzi przy obiadku to ciezko wydlubac jedzenie. Na plus dziubek sie zamyka no i pije sie z niego bez problemow.
nuby.jpeg

Munchkin jest mniejszy, poreczny, ale dziubek sie nie chowa.
munchkin.jpg

Załączniki

• nuby.jpeg
    nuby.jpeg
    19,8 KB · Wyświetleń: 49
  • munchkin.jpg
    munchkin.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 50
Dziewczyny moja sąsiadka zapukała dziś ok 9 (miałyśmy iść na wczesny spacer) z pytaniem, czy jadlam już śniadanie bo ona właśnie naleśniki smazy ... normalnie miałam rano naleśniki z dzemem własnej (jej) roboty plus Gocha bawiła się z koleżanką (starszą o miesiąc)... :cool::cool::cool:

Dziś rano zrobiła kupę (rzadką) na podłogę i się w tym bawiła podczas gdy matka jadła śniadanie i czytała gazetę!

WHAAAAAT?!? :-D:-D:-D

jade na tydzien, ale jeszcze w poznaniu na 2 dni sie zatrzymuje.

te pieluchomajtki hmmm musze chyba przetestowac. bo u mnie przy zakladaniu to mordęga za kazdym razem!

Kasiek to jest dopiero przegiecie w ekorodzicielstwie:p:p:p Aronia dawaj to za przykład swoim koleżankom:-D:-D:-D

Kasiek mam taki obraz przed oczami: siedzisz sobie, kawka/gazetka, Dzieć siedzi na podłodze i mizia w kupie... a Ty patrzysz z pełnym spokojem...:-D:-D:-D tak to opisalas :p:p:p

Pieluchomajtki uxywalismy rossmann i idea jest ok. Faktycznie szybciej. Drożej wychodzi niestety.

Ostatnia edycja:
reklama
Josie - my nie dajemy majonezu, bo jest tam ocet i surowe jajko lub podroba surowego jajka (nie lepiej), wiec nie wydaje mi sie, zeby to byl najzdrowszy produkt dla malego dziecka. Z drugiej strony nasz bejbiszonek nigdy przenigdy nie chial bejbikowego jedzenia, tylko nasze, wiec mysle, ze czasem warto zrobic wyjatek, zeby przekonac niejadka do czegos zdrowszego ;-)

Sunshine - my bez poduszki, bez kolderki (spiworek) i na bosaka (w upal) lub w skarpetkach. Kapcie tylko na dwor. Podobno tak najzdrowiej dla stop dziecka :-) Na bosaka na trawie czy piasku bejbiszonek staje jak wryty i nie chce zrobic ani kroczku :baffled: Kiedys nie chcial tez raczkowac po trawie/piasku ale sie przekonal, wiec moze i tu kiedys zmieni zdanie ;-)

kasiekz - ja masla shea (100%, bez dodatkow) uzywam tylko pod oczy - owszem, cudnie nawilza i ma 1000 innych rewelacyjnych wlasciwosci ale jest droooooogie, wiec uzywam tylko w tym newralgicznym punkcie starzrjacej sie baby :-p. Oleje spozywcze kupuje w Kauflandzie w dziale ze zdrowa zywnoscia (nie wiem, czy kazda filia taki ma) Jest ich cale multum. I migdalowe i orzechowe i z ostu i z awokado i z pestek winogron i... i... i... Ja wyprobowalam lniany (bo ma wlasciwosci lecznicze) i sezamowy (tu mnie tak z ayurwedy troche natchnelo ;-) ) Leje "na oko". Na bejbikowa wanienke wychodzi moze z lyzka stolowa, na nasza wanne 2-3. Wazne, by poczuc troche tluszczu w rekach ale nie przesadzic, bo bedzie lepko :tak:Tu tak jakos starogrecka maksyma mnie przekonuje, ze to, co dobre do zjedzenia, jest tez dobre do zewnetrznej pielegnacji ciala :happy:
Lody tez kupuje w Kauflandzie - ekologiczne (napisane na nich "bio" i znak Bio-EU), waniliowe. W REALu tez takie widzialam. Ale nie wszedzie i nie zawsze. Podaje tylko w stanach histerii - bejbiszonek uspokaja sie juz przy pierwszej lyzeczce :-)
Ze slomka mam... zwykla (nasza) filizanke/szklanke. Nic innego mu nie podeszlo. Wkladam dziecieca slomke (z drogerii) i podaje do popicia. Z kubka sam probuje pic ale 90% laduje na nim, wiec mnie jego entuzjazm w nauce picia srednio przypadl do gustu :sorry:

Wiecej poki co nie doczytalam (utknalem na stronie 4803), tyle produkujecie :szok::-)

Do góry