reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dźbry:-)

Dzięki za życzenia, uściski i calusy :-):-):-)

Mlodak:-):-):-)

Josie dzięki za link:-)

Gosia chodzi na boso po mieszkaniu, jeśli tylko nie jest zimna podłoga. Mamy deskę a'la barlinek więc tylko zimą i tą wiosną początkową zimną była chłodna (dla mnie). G na boso uwielbia. Oprócz tego skarpety. Teraz chcę kupić te emelki choc Aylin pisała o przecenach ... Aylin, gdzie te buty kupowalas???

U nas wczorajszy dzień milutko i na spokojnie:-) G odwiedziła kumpela G (czyli Dzieć Zygmunty), więc był spacer i zabawa, plus na tort wpadła sąsiadka miesiąc starsza :-) No ok, z dzieckiem Zygmunty przyjechała i Zygmunta... ;-) więc i Mum miała z kim powspominac:-) a wieczorek z Dedim:p

Kto mi porwał moje niemowlę??? ;-)

Bidon mamy taki mały ze słomką niekapek z Biedry. Sprawdza się rewelacyjnie. Taki duży też mamy z tej serii z Biedry (Disney) ale jeszcze czeka. Koszt ok 8 zł ale po rzuceniu do sklepu ciężko dostać bo to akcyjna sprawa. Z tego, co widzę, góra taka jak z skip hop. Słomka chowana przesunięciem daszka. Te skip hopy fajne wizualnie:-)

G śpi na płasko lub na mini poduszce z ikea.

Ostatnia edycja:
reklama
Heloł. Witam porannie. Pierwszy raz od urodzenia Tomcia on spi ja juz nie :eek:

Dziekuje Wam kochane za odzew. Widze, ze nie tylko my mamy problem z tymi suchymi plackami. Martwilo mnie to - najbardziej balam sie, ze moze to byc alergia na gluten :baffled:

Nie pamietam kto pytal, ale :

Niekapek mamy nuby - ze slomka i munchkin tez ze slomka. T. bardzo ladnie z nich pije, a raczej pil, bo teraz naciagnie do pelna i pluje sobie na koszulke :confused2: Swietna zabawa - szkoda tylko, ze musze go przebierac 10 tysiecy razy dziennie.

T biega po domu na bosaka, chyba ze jest zimno, wtedy zakladam skarpety z absem.

Pieluchomajty rzeczywiscie napelniaja sie szybciej niz zwykle pampery - T. na pewno nocki by nie wytrzymal.

Zapomnialam Wam wczoraj napisac, ze T. opanowal nowe, kocie ruchy ;) Jak tanczy to juz nie tylko gora dol. Teraz doszlo machanie raczka i obroty wokol wlasnej osi. Jak na niego patrze to leje po prostu - szkoda, ze sie nagrac nie da. No i jak podchodzi do tv to macha reka i mowi "nie nie nie" (co znaczy nunu). Lapie sie tez za glowe i robi "nieee nieee" (co znaczy ojeja jeja). Mam wrazenie, ze teraz dopiero ruszyl z rozwojem manualno - werbalnym ;) Wczesniej zainteresowany byl tylko chodzeniem i wspinaniem sie - teraz zaczyna doskonalic to o czym wczesniej zapomnial.

Hej - ja na szkoleniu jestem więc odpisuje na co pamiętam bo w kom multi brak

Iwon - wózek jak na razie ok ale u nas używany jest zamiennie stary. Ciężko się w espiro dostać do koszyka i to mnie wkurza.

Ktoś pytał o odstawienie uu - niunia z dnia na dzień przestała chcieć. Przez 2 tyg jeszcze na spiaca pocyckala a potem był ryk jak tylko poczuła. Albo pociągnie 2 razy i popatrzyla wzrokiem " mama ja duża jestem" butelkę zna i problemów nie robiła

A iwon młoda nadal je w nocy - ale nie ma znaczenia czy w dzień je ładnie czy ma głodówkę

Przeceny są już w smyku - zresztą z tego co widziałam to już wszędzie się zaczęły

Hej
Melduję że żyjemy i mamy się dobrze ale niestety nie mam jak do Was zaglądać bo nie dość że sprzątania mam po tym powrocie z nad morza to do tego mam mały remont dachu :-(

A więc tak nad morzem było bardzo fajnie jak nie potrzebujecie nie wiem jakich tam wygód to polecam bardzo Ośrodek Wczasowy SŁONECZKO | Pokoje i domki drewniane nad morzem w Dźwirzynie blisko do morza, restauracja na miejscu gdzie można zjeść obiadek już za 26 zł na 2 osoby, mały plac zabaw dla dzieci też jest no i blisko do plaży, ja byłam w pokojach ale mają też domki

Niestety nie nadrobię Was ale widzę że temat poduszek i chodzenia na boso, moja Niuśka śpi na takiej cienkiej poduszce z Ikei która kupiłam z 9 zł :-D, kołdra czy kocyki też są zbędne bo ciągle są one obok :eek:, jeżeli chodzi o chodzenie to moja bardzo dużo śmiga na bosaka albo w skarpetkach i ostatnio spotkałam się z tego powodu z wielką krytyką, a wręcz oburzeniem bo powiedziano mi, że na twardej powierzchni powinna mieć buty a na miękkiej na boso hmmmm a mi się wydaje że to na odwrót jest no oprócz chodzenia po piasku na plaży bo to miękkie jest :laugh2: , na pewno Muńka wie jak to powinno być

Ostatnia edycja:
hej

przypomniało mi się co miałam was zapytać dawnoooooooooooooo temu :)

kiedy dodajecie oleju/oliwy do zupek/obiadków??? bo ja gotuję młodemu kilka porcji i zamrażam, ale jak rozmroże to zawsze zapomnę dodać tego oleju :/ i tak się zastanawiam czy mozna przed zamrożeniem go dodać??

Planuje zakup tych majteczek pampersa (pieluchomajtki) dla Polki na te upały. Któraś już je testowała?
kupiłam w weekend paczkę, bo w Rossmanie wyprzedaż była, ale jeszcze nie próbowałam, jak spróbuję to dam znać :tak:

Mam 2 pytanka:
1. Czy Wasze maluchy spia juz na poduszkach? Bo jak bylam w PL to kazdy sie dziwił,że Aura na płasko i po powrocie dałam jej podusie taka płaska ok 1cm grubosci ale ona w nocy sie wierci wiec i tak spi na płasko :confused2:
2. Czy po domu chodza w papciach czy na boso, moja uwielbia na bosaka lub w skarpetkach i tez kazdy sie pytał a nie ma papetków??? :eek: wydaje mi sie, że na bosaka zdrowiej....
1) S śpi od jakiegoś czasu, bo wg mojego D jest mu wygodniej :/ ale mnie sie nie wydaje, żeby mu ta poduszka była potrzebna, bo wierci się strasznie i często albo nie spi na niej wcalej, albo śpi cały:-D

2) w skarpetkach i na bosaka :)

MsMickey ale wam dobrze z Muńką :yes: a raczej Gosi i Gabi ;-) kurcze Serdżik też ma kolegę rówiesnika, ale jakoś czasu zawsze brak na spotkania :( muszę się poprawić

Hej po dlugim czasie.
Dzisiaj mam wolny dzien pierwszy od rozpoczęcia pracy! ( tzn nie licze weekendów ale weekendy u nas tak aktywne i "mobilne" ze staram się nie korzystać z komputera). Nasz Piter lata na bosaka głownie,tylko po dworze w butach, w ogrodku po trawce zazwyczaj też na bosaka. Co do spania absolutnie bez poduszki bo tak jak u wiekszosci z Was jest małym pędrakiem i ciągle w nocy sie przemieszcza! Kołderka czy kocyk jest na nim tylko moze pierwsze 10 minut i zaraz sie rozkopuje.Czytałam całą Waszą dyskusje o czekającej nas szczepionce i powiem szczerze też mam mieszane uczucia... nie wiem jak wybrać mniejsze zło ;|

My za tydzien juz 13 mięsiac konczymy a dopiero co roczek świętowaliśmy. Jesli chodzi o rozwój chodzimy, ale przez to, że go cały czas asekurowalam jak opętana teraz średnio radzi sobie z upadkami;/ do takich słow jak mama, tata, baba, dziadzia, tata Adam, dolączyło : jezi - czyli jedzie, daj, mi , tu ;)))

I mocno spoznione ale najlepsze zyczenia dla Wszystkich "po"roczniaków i tych które dopiero roczek mają przed sobą!

Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam!

hej hej

bidony skip hop sa super ale maja dwie wady - po jakims czasie ten piekny rysuneczek schodzi, i jak sie obroci do gory nogami otwarty bidon to cieknie rpzez dziurke odpowietrzajaca.
kasiek te co wkleilas fajne, tylko mnie zastanawia po co im te raczki, ciezko to zmiescic do torby a przeciez i tak pije sie w pozycji pionowej

rozlozylam malemu rano wanienke dmuchana, ale cos dzisiaj slonca nie ma wiec chyba bedzie lipa

maz mi wczoraj pojechal na myjnie i urwal mi antene:wściekła/y: a jutro wyjezdzam nad morze, no swietnie

alijenka welcome back:)

reklama
Polka już od 9.00 rano w muszelce się pluskała:) A wodę leję jej letnią dla ochłody.

Dziś rano zrobiła kupę (rzadką) na podłogę i się w tym bawiła podczas gdy matka jadła śniadanie i czytała gazetę!

andzia
hmmm, u mnie dziś 30C i znowu tylko cyc...gryyy

josie dzięki za opinie:) No właśnie mój dzieć musi mieć te rączki do trzymania i noszenia, potem można je zdemontować...inaczej denerwuje się:D

claudette ładne, ale ja muszę mieć z uchwytami do trzymania, bo inaczej nie przejdzie:/ No i tamte droższe, ale ma np. rurkę obciążoną i nie zależnie jak trzyma kubeczek to picie zawsze leci. Myślę, że to przyda się, bo moje dziecko nic nie akceptuje (butelek, niekapków itd.).

niespodzianka a który z tych kubków lepszy? Moja jak już ma dość picia to też zaczyna ciągnąć i wypluwać:D Normalnie masz małego tancerza!

alijenka wrzuć ten link i opis do nowego wątku 'Wakacyjnego':) Super, że wyjazd udany! A wysypka od słońca już zeszła?

Ostatnia edycja:
Do góry