reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny, czy któraś z Was jest może księgową? I może doradzić mi w kwestiach rozliczeń dochodu (kiedy się dzieli na dwa - czy tylko żona czy też dziecko, jaki jest próg, itd).

reklama
zaza ja mam taka miske ze by nawet nog w niej nie wyprostowal :)

msmickey ja nie pomoge

dajecie dzieciom juz majonez? mysle jak tu przekonac mojego do jajka, i moze by tak wlasnie majonezem.... bo on nie je jajka w zadnej absolutnie postaci...

Josie - ja nie daję, ale moja jajko uwielbia pod każdą postacią i w kawałkach na twardo i jajecznicę z wszystkimi dodatkami...:-p :happy: Właśnie - może spróbuj z jajecznicą z czymś np. szczypiorek? pomidor? bazylia? :rofl2:

MsMickey - ja nie pomogę, bo się nie znam :sorry:

Niespodzianka - mojej też co jakiś czas pojawiają się takie krostki, ale nic z tym nie robię, znika samo po jakimś czasie..

Ostatnia edycja:
Planuje zakup tych majteczek pampersa (pieluchomajtki) dla Polki na te upały. Któraś już je testowała?

Mamy karmiące UU
, czy wasze bobasy w te upały też jedzą tylko cyca...moja dziś zjadła na śniadanie 2 łyżki kaszy, na obiad 2 łyżki zupy, a na kolację 3 kawałeczki ziemniaka - chce tylko UU:/

Niespodzianka
jeśli oilatum soft nie działa to wypróbuj ten Cetaphil MD (pisałam już kiedyś, że u sąsiadki z bardzo suchą skórą przez AZS zrobił cud!), albo emolium krem specjalny. Moja też miała sucha plamę nad łokciem na ręce i właśnie nie wewnątrz zgięcia. Wtedy testowałam z nabiałem (skazowiec) i po jego wyeliminowaniu zeszła (+smarowałam oilatum). Może ostatnio przesadziliście z nabiałem (za dużo jogurtów czy coś)?

Josie moja dziś pluskała się w muszelce:) Polecam! Wstawiłabym zdjęcie, ale nie chce gołego bobasa upubliczniać:p Moja majonez je okazyjnie w sałatce jarzynowej lub odrobinkę z ziemniakami (mogłaby jeść tylko ziemniaki).

Ostatnia edycja:
Kasiekz ja pieluchomajtek nie używałam. W ciepłe dni staram się. o drugą zmianę założyć wielorazową.

Msmickey mam znajomą księgową (mama chrzestnej Szymka) to mogę popytać. A z tego co pamietam to chyba Waris w księgowości "siedzi". Dzwon do Niej.
Ja też mialam tę przyjemność pracowac w księgowości ale wolę ten czas z życiorysu wykreślić.

Ostatnia edycja:
Kochane Cioteczki Antoś z mamą dziękują za życzenia!!!

Gosia buziaki dla Ciebie od Antosia i jego mamy :)

Mamy karmiące UU
, czy wasze bobasy w te upały też jedzą tylko cyca...moja dziś zjadła na śniadanie 2 łyżki kaszy, na obiad 2 łyżki zupy, a na kolację 3 kawałeczki ziemniaka - chce tylko UU:/
Ja się nie wypowiadam, bo o mojego zaczynam się martwić w drugą stronę:szok: on by cały czas jadł :/ czy bedzie gruby po matce ? :(

Dzięki za odzew:-)
Mlodak dzięki za podpowiedź. Tylko nie rozumiem, co chcesz z życiorysu wykreślić?

Aha, któraś wspomniała o wanience turystycznej dmuchanej - gdzież takie cudo można kupić? Z okazji ostatniego wyjazdu mój Pe stwierdził, że coś takiego przydałoby się. Bo już na wanienkę (nawet tak małą jak ikejowa), miejsca nie było. Na szczęście gospodyni miała trzyletniego wnuczka i oprzyrządowanie ale next time... tylko nie piszcie allegro, plis tylko linki ładne:-) sękju :-):-):-)

Aga dzięki:-):-):-)

A z uu to u nas G częściej na cycu wisi ale podaję wtedy wody i soczkow pod nos. Bo pić się chce i tyle.

Że też dziś nie pomyślałam o wanience z wodą na balkonie... damn ... jutro:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Laski, mi chodzi o zakładanie pieluchomajtek. Jak gorąco to młoda lata bez pampersa kilka razy dziennie, więc się wietrzy:) Po kąpaniu założenie jej pampersa (naklejenie rzep) graniczy z cudem! Awantura i uciekanie:/ Poza tym jak śpi i się kręci to te rzepy nie raz podrażniły jej skórkę. Dlatego myślę o tych pieluchomajtkach chociaż do spania na te upały (bo zimą młoda spała w spodenkach trzymających pampersa, a w upały śpi bez). Ale mówisz, że szybciej się napełniają, więc sama nie wiem:/

agaundpestka to chłop, chłop musi jeść i wyglądać, a nie chuchro! Poza tym to niemowlaki, muszą jeść tyle ile potrzebują i kiedy chcą, a nie żadne diety! Zacznie biegać to będziesz narzekać, że on taki chudy:p

msmickey dawaj wanienkę, bo sprawia multum radości i ochłodę:) Moja soczków nie tyka, dziś nawet 'olała' pyszny zimny koktajl z jagód, malin i truskawek :angry: Na szczęście wodę pije litrami:p Sama popatrzę na te wanienki turystyczne dmuchane - niesamowite!

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon - nie umiem robic multicytatow :zawstydzona/y: Sprobowalam i nie wyszlo :confused2:

andzia - alez to zaden wysilek myc pupe wacikiem :-) Wyjecie wacika z folii zajmuje tyle samo co wyjecie chusteczki z opakowania, dochodzi tylko ruch zanurzajacy reka w miseczce z woda (pod kran tez by mi sie nie chcialo):tak:My kupujemy takie duze, krowiaste, waciki, zeby mozna bylo ze 2-3 razy przejechac po pupie a nie wciaz chwytac za nowy wacik. I tak na jedna rzadsza kupe wyjda jakies 3-4 waciki (na sucha 1-2).

kasiekz - a czemu nie uzywasz juz olejku migdalowego? Ja do kapieli uzywam lnianego (substancja lecznicza w masci linomag jest wlasnie olej lniany, mega zdrowy olej, kupuje olej spozywczy, wychodzi wiec niedrogo) a do smarowania (jak czasem cos trzeba) z jojoby (hypoalergiczny, moze go uzywac absolutnie kazdy). Tak sie zastanawiam czy tych wszystkich emolientow nie da sie zastapic olejami roslinnymi? Emolienty to wszak tez oleje, tylko ze pochodne ropy naftowej. Roslinne sprawdzaja sie wysmienicie w zwyklej peielegnacji a czy w stanach zmian skory rowniez by daly rade? Pytam z ciekawosci, bo ja jeszcze nigdy nie uzywalam emolientow. Raz dostalismy jedno male opakowanie od pediatry ale nie bylo koniecznosci uzycia, bo nasze oleje tez sie sprawily :happy:

Jesli chodzi o UU to tak. Dzis mielismy ponad 30st i dziec zredukowal swe posilki o jakies 3/4 a z cycka doil z zapamietaniem. Mysle, ze to normalne. Piesa ma mniejszy apetyt, ja tez. Bejbiszonek rzuca sie tylko na lody - nie wiem na co mu to bardziej pomaga - na upal czy na dziaselka.

No i wlasnie, Kasienka, bejbiszonek nam sie dzis po raz pierwszy spocil w aucie. No ale przy takiej zarze mysle, ze to nie uniknione, z nas tez plynelo. Pomyslalam sobie, ze moze wczesniej sie nie pocil, bo my mamy caly czas nawleczona bawelniana poszewke na fotelik (cos jakby przescieradlo na gumce tylko przez producenta skrojone na fotelik ).

My dzis sie tez kapalismy sie na balkonie :-) Jaka robicie temperature wody w takie upaly? ja dzis zrobilam na niecale 35 (czyli jak na basenie) i bylo przyjemnie orzezwiajaco ale wciaz cieplo :tak:

No i cos jeszcze mialam i zapomnialam :sorry: Zrobie Edyte jesli co :nerd:

Edyta: Aylin - znasz nazwe tego srodka antykomarowego na trawnik? Dzis nie wytrzymalismy nawet kwadransu w ogrodku. Rozstawilam taka muszelke plazowa (system pop-up, nie wiem, czy kojarzycie, byly niedawno w lidlu) i zawiesilam na niej moskietiere ale mozna sie bylo udusic w srodku (nietrafiona ta moskitiera, nie przepuszcza nie tylko komarow ale i powietrza). Bejbik oczywiscie szturmowal siatke, komary wykorzystywaly najmniejsza szczeline, nalot jak u Hitchkoka :growl: Trzeba sie jakos ratowac...

A Twoje dziecie przestawilo sie tak samo z UU na butelke? Moj nie chce za nic butelki (probowalam podawac soczki, wode czy herbatki), uratowala nas slomka. Innego mleka niz mamine tez nie akceptuje. To cud, ze lody waniliowe mu podeszly. No i jogurt z owocow lesnych (slodzony syropem z agawy) Poza tym bojkot mleka krowiego, owczego i koziego :confused2:

Kasiekz: jeszcze jak bylam w ciazy ogladalam/obmacywalam/wypytywalam o wszelkie mozliwe rodzaje pieluch - zwykle, jednorazowe ekologiczne, wielorazowe (kilka rodzai) i stwierdzilam, ze wszystkie sa takie same, jesli chodzi o niemowleca pupe. Takze ja nie pomoge. Ale jak znajdziesz alternatywe to chetnie sama sie dowiem :-) A nie boisz sie dawac Polki do piany? Moj piany na oczy jeszcze nie widzial ale wyobrazam sobie, ze zaraz cala by zjadl :rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry