reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aronia większość z Twoich dziwadeł sama robię:p i dużo nas tutaj. Więc chyba dobrze trafilas w końcu:-D

G też się czasem poci przy jedzeniu uu, odkąd jest gorąco to do mokrych wloskow z tylu.

Kasienka to gratki wózka jeszcze raz:-):-):-)

Wiecie co, z okolicy, gdzie budziły nas okrzyki przelatujacych zurawii trafiliśmy prosto na remont ogrodzenia pod oknem:-:)-:)-( spawanie i cięcie metalu:-:)-:)-( Buuuuu:-:)-:)-(

Iwon a cóżeś Ty taka zapracowana??? I od kiedy przeszkadza Ci to w bebowaniu, hę???;-)

reklama
Aronia - nie przeczytałam również i w tym poście niczego szokującego:-D Zamień koleżanki na nasze towarzystwo. :-D:tak:Ja na zwykły spacer tez raczej nie stosuje filtrów, chyba,że wiem,że będziemy dużo na słońcu.:tak: Twój mąż ma racje co do fotelika. My musieliśmy przesiąść się w większy, bo w tamtym wystawały Matiemu nózki i główka.
MAti jest bardzo zazdrosny o wszystkich i wszystko.

No i pisz , pisz ile chcesz i kiedy chcesz.

Moj sie poci bez wzgledu na to czy spi na bawełnie czy na jakimś innym materiale

Aronia nie wiem czy to zazdrość, ale jak M. albo starszak do mnie podchodzą i się przytulają, to bąbel też przybiega ;)
Z rzeczy wymienionycvh przez Ciebie za jedyne "dziwactwo" uważam nie mycie dziecka codziennie :sorry2::-p Ja bym tak nie mogła, bo jednak ciepło, pot itp. Ale spoko, Twoja sprawa. Widzisz? Nie krzyczę ;)

Msmickey współczuję spawania :baffled:

kasiekz - mi też ta lekarka poleciła tą maść w razie ukąszeń, jest świetna!! :-)

aronia - dziewczyny dobrze radzą, zmień koleżanki, bo wygadują głupoty. Po przeczytaniu Twojej ostatniej wiadomości nie zauważyłam w Twoim postępowaniu nic dziwnego - może nawet ja mam czasami dziwniejsze akcje :tak: Gdyby Gabi miała kolki, też bym nic nie dawała, bo i tak nie pomagają, a jest to naturalne, że układ pokarmowy musi przystosować się do zmian. A trzeba dziecku małemu mierzyć codziennie temperaturę??? pierwsze słyszę. P/gorączkowe daję Gabi dopiero od temperatury 38, a żel na dziąsełka użyłam może 3 razy. Fakt, ze ona ząbkowanie przechodzi bardzo łagodnie, a ja wybudzania w nocy bez wielkiego marudzenia nie uznaję za powód do smarowania dziąseł, czy podawania p/bóli. Uwielbiamy spać z Gabi, więc jak przebudzi się w nocy i nie chce usnąć, to od razu zabieramy ją do siebie :-D:-D no i jedzenie: najlepiej bym się czuła, gdybym wszystko miała swojej produkcji, no ale niestety to nie jest już takie łatwe:baffled: Także wszystko z Tobą oki ;-)

Sunshine - supert imprezka!!! miałyśmy ten sam tort!!!! (sówkę) :-D:-D:-D

Dojechali:-):-):-)
Witaj, stolico;-)

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjj!!!!!!!!! :-)

My po imprezie, było czadowo!!!!!!!!!! dzis odjechali ostatni goście (siorka z rodzinką). Gabi mi właśnie wstała, więc dokończę za jakiś czas! :-)

Aronia u mnie identycznie z UU:) Cycuś jest najlepszym lekarstwem na swędzące dziąsełka. Mała również śpi z nami:) Kremów nie używam żadnych, nawet po kąpaniu (stosowałam jedynie na buzie podczas skazowych wysypek, a i smaruję ugryzienia komarów, bo inaczej paprają się jej). Filtrem smaruje tylko, gdy siedzi w południe na słońcu. No i kąpałam zimą co 3 dni, a teraz co dwa dni...no chyba, że nasypie sobie wszędzie piachu:D Tak też robi moja kuzynka i sąsiadka, więc nie widzę nic w tym dziwnego:) Panadol tylko jeśli powyżej 38C, a o codziennym mierzeniu temperatury dziecku pierwsze słyszę:p

Muńka zazdroszczę łagodnego ząbkowania, oj jak ja ci zazdroszczę!

Gabi szama chrupki, więc mam chwilkę ( trochę ją rodzinka rozpuściła nosząc na rękach i teraz mała maruda z niej).

No więc, jak pisałam wcześniej, imprezka udana, choć cieszę się, że już za mną, bo byłam nieźle zmęczona, no i oczywiście z migreną przez cały dzień!:hmm: Jedzonko mniam i byłam szczęśliwa, że wsio mi się ładnie upiekło :-) Świeczka samodzielnie zdmuchnięta, więc goście zachwyceni :-D Było wesoło, kolorowo. Na drugi dzień miałyśmy niespodziewajkę, bo wpadła moja kuzynka z synkiem, którzy mieszkają w Gdańsku. Byli pod Wawą na weselu i spali u jej siostry. Nic mi nie powiedzieli, a wiedzieli wszyscy od miesiąca :-)

aha - zamówione obrusy dotarły dziś rano :-D:baffled:

Prezenty jakie dostała G to:

jak już wiecie - spacerówka:-), śpiewająca piłka nożna, buciki, szlafrok, getry,tunika z krótkimi spodenkami, aniołek do powieszenia, bajka happy feet 2, namiot na plażę, tunel z ikei ( Gabi go uwielbia!!!), zestaw zabawek do piaskownicy, gadający smok spike, dwa pluszaki, drewniane puzzle zwierzaki i kaska.

Pokażę Wam jak wyglądały moje wypieki, ale wkleję w takim razie fotkę na wątku imprezowym.

a gdzie wy wszystkie poszlyscie?

kaloszki juz nieaktualne, kupilam w entliczku, takie moro :) co prawda rozmiar 20, ale to byl najmniejszy rozmiar, beda tez na jesien przynajmniej:tak: tak wiec deszcz nad morzem juz nam niestraszny! a podobno ma sie zepsuc pogoda w przyszlym tygodniu :dry:
Munka
a ty gdzie w koncu jedziesz bo nie zarejestrowalam? chyba tez w przyszlym tygodniu nie?

a poza tym odebralam w koncu scuttle buga, mial byc na roczek ale pani wyjechala na urlop i dopiero teraz sie udalo odebrac. mlody zachwycony!!! i jezdzi sobie sam... do tylu :-D:-D:-D

tak wiec lista prezentow juz skompletowana i dostal: domek ksztaltow, krokodylka, pilke, zabawki do piaskownicy, ksiazeczki, namiot plazowy, kubek lovi 360 z ktorego nie chce pic :confused:, ubranka, no i jezdzik. chyba tyle.

a tu przeslodkie zdjecie z Nikosiem :

DSC08536.jpg

mojej roboty "tort" i sam zdmuchnal swieczke:tak::

DSC08489.jpg

i nasz scuttle bug

DSC08538.jpg

Załączniki

• DSC08536.jpg
    DSC08536.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 45
  • DSC08490.jpg
    DSC08490.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC08489.jpg
    DSC08489.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 46
  • DSC08538.jpg
    DSC08538.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 44
Josie - to nie ja jadę w przyszłym tygodniu. Póki co wstępnie z siorką ustaliłyśmy termin i mniej więcej okolice. Teraz szukamy miejscówy.
Uściskaj ode mnie roczkowo Jasia, bo ja chyba nie złożyłam mu życzeń :sorry2: Buziol wielki dla ślicznego chłopaka :-D

reklama
Do góry