reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Młodak mój mąż często tak ma, że zamiast spać to ogląda pierdoły w TV, a potem mu się nie chce wstawać.. A ja jako dobra żona wstaję wcześniej, żeby on mógł spać dłużej, bo chodzimy na tą samą godzinę do pracy, więc musimy jakoś się podzielić łazienką ;-) i jeszcze mu kanapki pod nos podstawiam :nerd::-p

Josie ja z zajadami nie pomogę, a młody cudnie wygląda na jeździku :rofl2:

Kasienka moja Lenka się poci okropnie też, ciągle ma włosy mokre, ale ja z tym nic nie robię, jestem tak wyrodna, że nawet jej nie przebieram :sorry: Czasem tylko te włosy powycieram, ewentualnie jak idziemy z domu na dwór, a w domu taka spocona to wtedy wysuszę...W aucie otwieramy szybę z przeciwnej strony gdzie siedzi L., ja się po klimie fatalnie czuję :confused2:.
I właśnie sobie nie wyobrażam nie kąpać dziecka codziennie, przecież ona by brudem mi zarosła! :szok::-p

Pamka moja jest tak samo o mnie zazdrosna, jak tylko widzi, że się tulimy to w momencie jest przy nas i wchodzi pomiędzy nosze nogi i odpycha tatę :-D Wzrostu gratulujemy, u nas około 82 cm :happy: no i waga, fiu, fiu, nasza od dłuższego czasu balansuje na 11,5 :rofl2:

kasiekz my mamy to z ikei i świetnie służy jako.. pchacz ;-) - Lena jeździ nim po całym mieszkaniu...

Idę do pracy się smażyć. Biuro bez klimy, więc możecie sobie wyobrazić temperaturę w pomieszczeniu gdzie siedzi 8 osób i nie jest wcale wyjątkowo duże..:confused2:

reklama
czołem!

u nas nocka w miarę fajna, dopiero o 3.40 młody wylądował u nas :) znaczy się zęby jak zwykle się rozmyśliły i zaatakują niebawem ze zwdojoną siłą:confused2: czy nie mogłyby chociaż raz wyjść za pierwszym podejściem?:sorry:

Aronia no widzisz ile u nas wariatek:-D ja co prawda dziąsła smarowałam, dopóki nie odkryłam, że młody ma uczulenie na rumianek, ale przy takim ząbkowaniu to by każdy wymiękł;-):-p

Mam dwa problemy z mlodym. 1-od czasu trzydniowki mq zajady i nie chca sie zagoic, co moge z tym zrobic?
2-Wydawalo mi sie ze lek separacyjny juz przechodzilismy ale chyba jednak nie... Non stop wisi mi przy nodze, jak tylko odejde to chocby nie wiem jak super sie bawil biegnie za mna i ryk... Nie moge go na sekunde zostawic a jak bron boze zamkne sie w lazience to histeria....
na zajady to wit. B2 albo B6 (spr w necie, bo nie pamiętam która:sorry:), mnie pomagała tez maść Clotrimazolum (przeciwgrzybiczna) ale nie wiem czy maluszki ją mogą... i pomadka Neutrogeny

Hej Dziewczyny,
chcialam sie tylko przywitać i napisać ze ponad godzinę temu wróciliśmy z Polski. Roczek i chrzciny udane. Jutro napisze wiecej i oczywiscie postaram sie chociaż trochę nadrobić. Pozdrowienia dla Was i buziaki dla dzieciaków
w końcu jakiś przełom :) cieszę się, że imprezki się udały :yes:

Normalnie pójdę siedzieć za morderstwo ze szczególnym okrucieństwem. Mój cudowny mąż wczoraj zamiast isc spać o ludzkiej porze to oglądał jakieś mordobicie w tv. I oczywiście dsisiaj zaspał i obudził mnie abym mu kanapki do pracy zrobiła. Baran skończony. Tylko ubić! Młody kwekal pół nocy wiec jestem hiper wyspana.....
za dobra jesteś, bo ja bym nie wstała:-D

a ty Claudette to już w ogóle zakochana jesteś;-)

Wpadam tylko na chwilę powiedzieć, że rok temu właśnie ordynator z brzuchem zarządził cesarkę ... Eh, wspomnienia;-)

Antoś buziole i uściski od Gosi i ciotki Magdy:-):-):-) Rosnij mądry i piękny:-)

UFFF przeżyłam ....... Pobieranie krwi u starszaka- oj cięzko było.

Gosia , Antoś wszystkiego naj naj najlepszego

Dziewczyny czy Wy nie za bardzo rozpieszczacie swoich małżonków :szok:;-)
Mój jak za długo siedzi przed kompem albo tv to wtedy mu funduje pobudkę jeszcze wcześniej ( no chyba że jest przykładnym mężem dzień wcześniej, ale zazwyczaj czymś mnie wkurzy):evil:

Pola - super, że wkońcu wszystko idzie po twojej myśli:-)

U nas na komary nic nie pomaga. Adi mówi,że to nie komary tylko koszmary :-D

Laski na ugryzienia po komarach (te guzki, ropne bąble itp.) najlepsze są:
1) Tanno-Hermal
Tanno-Hermal Lotio swędzące wysypki skórne, rany, potliwość - Strefa leków
2) Pudroderm
PUDRODERM Puder pLynny na obrzęki alergię ukąszenia ospę 140g - porównaj ceny - NOKAUT.pl

Pudroderm przepisała mi w tamtym roku pediatra jak komar Polę ugryzł pod okiem i strasznie jej się to paprało. Po pudrodermie błyskawicznie zeszło!Sąsiadka stosuje Tanno-Hermal, który przepisała jej również pediatra na pogryzione ręce dziecka. Niektórzy smarują fenistilem, ale on tylko łagodzi swędzenia, a nie likwiduje problemu.

Aronia
tam gdzie śpicie polecam montaż do okna siatki na komary. Kupiłam na allegro z włókna szklanego za 20zł i jest rewelacyjna!:)Montuje się samemu na specjalnej taśmie rzepowej!

Aylin
cena oryginalnych butów rewelacyjna, aż się przejdę:)

Josie na zajad może pomóc jak napisała zaza maść clotrimazolum. Można stosować u maluszków! Moja też tak ma z krzykiem za mną. Ale jest przyzwyczajona do psa, więc jak chce do łazienki czy coś zrobić, to wołam psa żeby przy niej siedział i mam chwilę dla siebie, bo wtedy nie histeryzuje, że nikogo nie ma.

Mlodak mój tez fanem siedzenia po nocach przed tv i jeszcze tam zasypia...budzi mnie jego chrapanie i wtedy zaciągam go do łóżka na pół śpiocha...masakra!

ANTOŚ i GOSIA - NAJLEPSZEGO!!!

Andzia mój już dostał obskok że tak zrobił. No jakby n ii w patrzeć ale on do dziecka w nocy tylka nie ruszył ani razu. Bo gdyby wstawał to wtedy bym te kanapki robiła bez gadania.

No właśnie co na komary? Na dwór, fo domu, na ciało no i po ukąszeniu u takiego maluszka? Dodajcie nazwy w apteczce, co?
Muńka ten swój specyfik na krostki też tam umiesc jak możesz bo ja juz nazwy nie pamietam a może sie przydać.

Gosiu i Antosiu wszystkiego najlepszego :-D:-D:-D:-D:-D

tort_na_roczek.jpg

Hej
Laski na ugryzienia po komarach (te guzki, ropne bąble itp.) najlepsze są:
1) Tanno-Hermal
Tanno-Hermal Lotio swędzące wysypki skórne, rany, potliwość - Strefa leków
2) Pudroderm
PUDRODERM Puder pLynny na obrzęki alergię ukąszenia ospę 140g - porównaj ceny - NOKAUT.pl

Aylin
cena oryginalnych butów rewelacyjna, aż się przejdę:)

wrzuc te nazwy w apteczkę. Przydadzą sie teraz w sezonie.

W ogle ceny butów super. smykowskie skórzane za 35 zł
ja kupiłam te Sandały Nike Sunray Protect r. 22 - 247sport (3306039854) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko za 40 a nie za 100.

Roczniaczki sto lat:
Zobacz załącznik 566840Gosia315.jpg

Załączniki

• 315.jpg
    315.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 18
reklama
Do góry