reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

josie zazdroszczę wakacji i już nie mogę doczekać się swoich:) A tu do drugiej połowy sierpnia daleko...

munka daj znać co powie lekarz. a skierowanie na usg nerek dla kogo?

pamka u mnie pojawiają się dokładnie w upały i jak młoda jest dłużej na słońcu. i schodzą po oilatum:) a jaką maść dokładnie mieliście?

andzia życzę, aby 'mendy' szybko wylazły!

claudette naleśnik ze szpinakiem, serkiem, owocami lub racuch z jabłkiem/bananem/mango, kanapeczka (zazwyczaj chleb wywala i zjada samą szynkę z ogórkiem), budyń lub kisiel, czy po prostu banan cały lub jogurt z owocami.

aylin
miałam kiedyś genialną rozpiskę na wypasione menu dla dzieci na 7 dni. jak znajdę to wkleję linka:)

kasienka ufff nie jadam łososia:)

Sto lat NATASZKO!

Ostatnia edycja:
reklama

no i wszystko jasne - dlaczego tysiaczek sie malutki urodził i skąd ma tyle energii :) Lubie łososia....

Aaaa, jeszcze ważna sprawa! Pamka Ty jesteś specjalista od dwukołowców ;) (choć opinię innych koleżanek również chętnie usłyszę ;-)). Poradźcie proszę, jaki rower kupić dla siebie? Moje kryteria: ma być głównie do jazdy po mieście (żaden wyczynowiec ze mnie nie jest), cena tak do tysiaka jak się uda ;) i przede wszystkim ma się prowadzić tak, żebym nie czuła zmęczenia!! I żeby mnie tyłek nie bolał. Jechałam takim rowerem na wakacjach dwa lata temu, wypożyczonym. Po prostu bajka! Płynęłam, a nie jechałam, a dodam że zrobiliśmy kawałek drogi. To była chyba amerykanka czy jakoś tak? :eek: Miał dużą kierownicę i koła. Sorry, ale jestem totalnym rowerowym amatorem :sorry:

batavus z napędem elektrycznym??

Papitkaa no to gratuluje malemu biegaczowi :)

Claudette ja daje jogurt, owoce w kawalkach lub ze sloiczka, moj obiad (w koncu bez wyrzutow sumienia, bo zaczelam lekko gotowac), albo obiadek ze sloiczka jak zostanie + jakis owoc, czasem kanapke.
Ostatnio mlody sam zjadl pol wysuszonej na wior bulki. Na klamce mam lniany woreczek i tam zawsze sobie wkladam resztki pieczywa zeby bylo do kotletow mielonych no i Tomcio sie sam obsluzyl. Nie dal sobie zabrac :/

Josie oj musi byc Ci ciezko sie wbic w prace znow. Po taaakich wakacjach.

Aylin jesli rzeczywiscie tak sie dzieje to niedlugo bede tak wygladac :
b.jpeg

A wlasnie mialam zapytac czy ktos jeszcze daje jedzonko ze sloiczkow? Ja daje mlodemu jak mi sie nie chce gotowac, ale te sloiczki maja po 250 g i on w zyciu tyle nie zje. Rozdzielam mu to na dwa dania - wieksza porcja i mniejsza plus owocki. A wasze zjadaja cale takie porcje?

Załączniki

• b.jpeg
    b.jpeg
    6,5 KB · Wyświetleń: 27
Niespodzianka ja czasem daje ... a co ciekawe mlody u mnie wtrynil niedawno caaaaaale 250 :|

Aylin a mowi sie ze ryby takie zdrowe wczesniej jesc teraz nie jesc

Dzięki, czyli nie jest z nami tak źle :-p Idę właśnie upiec małej babeczki :-)

A powiedzcie mi jeszcze co i w jakich ilościach piją wasze bąble w ciągu dnia? I czy wypijają te 100ml na każdy kg masy ciała? Czy więcej? Czy mniej? :sorry:

edit: Kasiekz kisiel robisz z soczku? A budyń z mleka i mąki ziemn? Si?

litr wody dziecku na dzien ??? o zesz az tyle nie pije ale lubi pic i pije jak mu daje ... a pije soczki (w niedziele :p) herbatki ziolka wode .... glownie wode

Aylin jesli rzeczywiscie tak sie dzieje to niedlugo bede tak wygladac :
Zobacz załącznik 565618

A wlasnie mialam zapytac czy ktos jeszcze daje jedzonko ze sloiczkow? Ja daje mlodemu jak mi sie nie chce gotowac, ale te sloiczki maja po 250 g i on w zyciu tyle nie zje. Rozdzielam mu to na dwa dania - wieksza porcja i mniejsza plus owocki. A wasze zjadaja cale takie porcje?

uwielbiam basety :)
daje słoiczek czasem. Mam bony do gerbera wiec czasem kupuje soczki/słoiczki na zapas pt nie chce mi sie gotować. Lub tak jak teraz kiedy warzywa mam z niepewnych żródeł. Wiec wole dać słoiczek. Kuraka sklepowego też nie chcę dawać - wiec też słoiczek.
I moja też 250 nie zjada. aczkolwiek moja jest mikrojadkiem :) wiec nie wiem czy mozna z niej brac przykład.
Dzięki, czyli nie jest z nami tak źle :-p Idę właśnie upiec małej babeczki :-)

A powiedzcie mi jeszcze co i w jakich ilościach piją wasze bąble w ciągu dnia? I czy wypijają te 100ml na każdy kg masy ciała? Czy więcej? Czy mniej? :sorry:

edit: Kasiekz kisiel robisz z soczku? A budyń z mleka i mąki ziemn? Si?

dużo. Wody ok 500 ml + mleko 90 + 150 (no i w nocy z 200)

Ja z doskoku ;)
Josie, aylin zaraz luknę bliżej na te rowery, dzięki!
Niespodzianka gotuję młodemu sama już od dawna, ale zawsze kupuję kilka słoiczków tak w razie "w" ;) Przydają się.

moj jak zjadal jeszcze sloiczki to potrafil taki 190g zjesc caly
ale teraz nie je sliczkow w ogole. nawet nie tknie lyzeczki. wiec z obiadami slabo, za to 2x dziennie dostaje chelbek z szynka i serem w kosteczke i to jeszcze zjada w miare...

reklama
josie ależ Ci zazdroszczę tego wypoczynku! :-)

Aylin przytulasy i całusy w siniaka dla Martynki! Ja jestem panikara straszna niestety...

Dziewczyny co dajecie bąblom na drugie śniadania i podwieczorki? Bo ja mam wrażenie, że jestem monotematyczna w tym temacie.. :sorry:
Też mam problem z tym mam wrazenie że ciągle jest to samo.
Iwon Sama go nie mam więc nie pomoge w rowerach.
Mój Kubulek pije jak smok ma taką buteleczke 120ml do picia i napełniam ją po kilka razy dziennie + to co wypije mi ze szklanki bo ciągnie go strasznie żeby z nich pić.
A po ile ml mleka wypijają wasze maluchy? bo kuba rano i wieczorem po 180 z dwoma miarkami kaszki na gęsto nie chce ich jeść a samego mleka nie chce pic.:eek:
Właśnie zjadlam truskawek z makaronem mniam. Małemu dałam spróbować toskawki ale sie skrzywił bo co jak co tegoroczne smaku nie mają aż tyle.

Ostatnia edycja:
Do góry