reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

W koncu spakowana i za godzinę ruszamy :) ciekawe jak młody zniesie podróż. Postaram się zaglądać, bo braciszek dał mi tableta.
Oczywiscie Najlepsze życzonka dla roczniakow!!!

reklama
Dzień dobry :-D

Obiecałam, że już będę to postaram się dotrzymać słowa.
My wczoraj byliśmy na urodzinach z innymi takimi brzdącami jak mój KJ- normalnie szok był. Szaleństwo takie, że wieczorem jak zasypiał to jeszcze przez sen popiskiwał:szok:
Dziś mam urlop bo niania z Rzymu wraca, więc planuję iść do lekarza z KJ po odbiór wyników krwi, kupię mu też kalosze bo znowu paskudna pogoda się zrobiła a tak to choć po kałużach polatamy:tak:

Aga- spokojnej podróży i miłego wypoczynku :tak:

Muńka super, że wyjazd taki udany. No i grATki z postępów Gabi :tak:

AAAA zapomniałam powiedzieć, że popsuł się mój superowy telefon i oddałam do serwisy- Muńka​ Twój działa bez problemowo??

Hej, hej

u nas weekend też deszczowy :( To znaczy sobota jeszcze jak cię mogę, było zimno ale nie padało i wybyliśmy z chłopakami do teatru letniego i połazikować to tu, to tam bo 1 czerwca sporo się działo. Ale niedziela koszmar. Jak nie ulewa to mżawka i tak cały dzień.
Nie sądzicie, że to mega przegięcie z tą pogodą? :oo2:

Aylin fajnie się was ogląda w trasie ;)

Niespo gratuluję roczku :)) A jak Twoje nastroje?

Josie mój też się boi obcych, to znaczy jeszcze jak nas widzi w pobliżu, to jak cię mogę, ale generalnie jest zdystansowany i podejrzliwy ;)

Młodak zdrówka dla bąbla. A co mu jest? Przeziębienie czy coś poważniejszego?

Muńka fajnie że wypoczęłaś na trawie ;) Ja poranny spiew ptaków słyszę niemal codziennie, bo mój bąbel budzi się z kogutami :-D

Pamka fajno że wpadłaś :) Właśnie - kalosze! Też muszę zaopatrzyć małego.

Aga szerokiej drogi!

Alijenka zdrowiej!

Ostatnia edycja:
hej
u mnie troszkę lepiej, ja dochodzę do siebie ale za to mój K chory :-(

Uff przezylismy roczek. Mlody wybral pieniazek :-) i pokochal wasy mojego taty :-) :-) :-)
Czy wasze dzieci nadal boja sie obcych/rodziny ktorej dawno nie widzieli? Moj tak i zastanawiam sie kiedy mu przejdzie....
moja to w ogóle się nikogo nie boi, cygańskie dziecko !!!!!
mi mojego K mama nakazała dać ale to dokładnie w dniu jej narodzin różaniec, pieniążek i coś tam jeszcze nie pamiętam już co przecież nie będę tego brać ze sobą na wyjazd :-)
Witam!

Najlepszego dla dzieciaczków! :-)

U nas dzień niezbyt udany, bo prawie cały dzień padało :dry: Jedynie pod wieczór poszliśmy na szybki spacer...
u mnie takich dni nieudanych już sporo nawet nie pamiętam kiedy było słońce :-:)-:)-(
Laski, a dawałyście na Mszę Świętą z okazji roczku, bo mi mama marudzi, że trzeba?I nie wiem ile dać - 50zł?
hmmmmmm pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju :szok::szok::szok::szok:
Witam

No i zaliczamy pierwszą chorobę. Wczoraj Mlody miał tylko katarek a dziś doszła gorączka. Zaraził go chrzestny na urodzinach bo przyjechał nie dość że spóźniony 2 godziny to przeziebiony, flukający i kichajacy. Debil. Normalnie przestanę rodzinę K do domu wpuszczać.
zdrówka !!!!
Josie, Aylin- ja pracuję w rowerówce i za piernika nie wiem co oznacza batavus? Przecież to jest firma rowerowa, która ma całą KOLEKCJĘ łącznie z rowerami elektrycznymi (dużo rowerów dla nich my robimy ;-)) jak wy się rozumiecie?? :-D Josie a tak serio to jak coś to wagę w rowerze obniża aluminiowa rama, widelec sztywny, bo amortyzowany mimo, że wygodny to ciężki itp... My np, produkujemy rowery, które są z wyglądu identyczne a różnica wagowa jest znaczna. :szok::-D:-D:-D

Fajnie poczytać takie rozważania...

A w ogóle to witam po długiej przerwie. Nie mam czasu pisać, bo każdą możliwą wolną chwilę spędzamy na świeżym powietrzu a wieczorami to już sił brak.

Wszystkiego NAJ dla solenizantów niedawnych :-D:-D:-D
o to już wiadomo do kogo się zgłosić jeżeli chodzi o rowery :-):-):-):-)
Cześć Kochane!

Wróciłam do cywilizacji :-D na działce zasięg internetu jest mega słaby, więc nie było opcji, żeby tu zajrzeć - odpoczęłam ;-)
Było fajowo, dzieciaki się wybawiły! Szkoda tylko, że pogoda nie pozwalała, żeby maluchy mogły siedzieć na trawie, ale najważniejsze, że jak padało, to raczej w nocy. Gabryśka przez te 4 dni w ciągu dnia spała na powietrzu, więc nawdychała się świeżości. Ptaki o 4.00 nad ranem taki dawały koncert, że aż szkoda było spać :-) Oczywiście nocne burze i ulewy, będąc w środku lasu, podkręcały atmosferę, ale ja ogólnie lubię takie klimaty, no i Gabioszka nie zwracała na to w ogóle uwagi.

Młoda powtarza coraz więcej słów, umie powiedzieć "dzidzia", naśladować różne zwierzątka i oczywiście trzeba potem bić jej brawo.

.
fajnie że wypoczeliście, może i mi się niedługo to uda :-D
a co do mojego kręgosłupa to już miałam skierowanie na rehabilitację i nawet termin umówiony ale nie poszłam bo trafił mi się wyjazd do Tunezji, a teraz to nawet nie mam z kim Niuśki zostawić także narazie nie mam jak iść znowu
W koncu spakowana i za godzinę ruszamy :) ciekawe jak młody zniesie podróż. Postaram się zaglądać, bo braciszek dał mi tableta.
Oczywiscie Najlepsze życzonka dla roczniakow!!!
ale Ci sie pogoda zapewne trafi, ma być o wiele cieplej i słoneczniej niż u nas :-D
Hej, hej

u nas weekend też deszczowy :( To znaczy sobota jeszcze jak cię mogę, było zimno ale nie padało i wybyliśmy z chłopakami do teatru letniego i połazikować to tu, to tam bo 1 czerwca sporo się działo. Ale niedziela koszmar. Jak nie ulewa to mżawka i tak cały dzień.
Nie sądzicie, że to mega przegięcie z tą pogodą? :oo2:
oj sądzimy !!!!!!!!!!!!! można dosłownie bzika dostać w domu z małym dzieckiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hello dziewczęta.
Po weekendzie wracam do zywych - czyli odpocząć w pracy. Młoda od 3 nocy piszczy, jęczy a dzis prawie cała noc przepłakała. Nie mam pojęcia o co chodzi.
Zapomniałam dodać ze to była dziecięca masa krytyczna więc masa dzieciaków na rowerach i jeden 4-5 laten na hulajnodze. Przejechał cała trasę w czołówce peletonu, w ogóle nie zwalniająć.
Wczoraj bylismy u znajomych na chwilkę (w ramach wycieczki rowerowej) mała szalała po ogrodzie z ich psem. Dogadywały się - pies ma 4 msc wiec miały wspólny cel - dopaść gumowa piłkę :)

Moje dziecie nie ma problemów z nawiązywaniem kontaktów - przez 5 minut obserwuje i ocenia. Następnie strzela super usmiech i przystępuje do eksploracji nowego terenu badz nowego osobnika. Przecież trzeba sie powspinać, wrzucić kamyczki do piwa delikwentowi itp :)

Josie, Aylin- ja pracuję w rowerówce i za piernika nie wiem co oznacza batavus? Przecież to jest firma rowerowa, która ma całą KOLEKCJĘ łącznie z rowerami elektrycznymi (dużo rowerów dla nich my robimy ;-)) jak wy się rozumiecie?? :-D Josie a tak serio to jak coś to wagę w rowerze obniża aluminiowa rama, widelec sztywny, bo amortyzowany mimo, że wygodny to ciężki itp... My np, produkujemy rowery, które są z wyglądu identyczne a różnica wagowa jest znaczna. :szok::-D:-D:-D

Fajnie poczytać takie rozważania...

Josie - a tej firmy to nie znam i nie ogladałąm. A ty nowy kupujesz? Myśmy uzywki kupili bo jednak cena 4 tyś za rower troszkę przerasta nasze możliwości :)

hehe Pamka - ja wiem ze ty rowerowa dziewczyna :)
Dla mnie rower ma jeździć - być mało awaryjny, nie produkowany w chinach :) a waga w moim przypadku nie ma raczej znaczenia bo go nosic nie muszę.
I moze dlatego z Josie jakoś sie dogadujemy :)
A Ty masz zboczenia zawodowe :) i to rozumiem bo jak ktos o totolotku rozmawia to mnie też od razu potrzeba korekcji tematu rozpiera :)

Iwon - dziękuję :) polecam imprezę. Organizowana w wiekszości miast w Polsce. W ten weekend jest święto cykliczne.

Iwon ma gorączkę i katar. Mam nadzieje ze w nic grozniejszego sie nie przerodzi.......
Teraz jest ok tylko z noska trochę leci.

Ledwo żyjębo do 4 przy nim siedzialam. Na szczęście pospal do 8:40.

Witam,

Iwon masz rację pogoda denerwująca :/ ale u nas lało w sobotę, a w niedzielę było bardzo ciepło i słonecznie :)

w sobotę wybralismy się do zoo w Opolu z nadzieją, że się "przetrze" ;) ale rozpadało się na dobre, więc tylko zjedliśmy w Burger Kingu i wróciliśmy do domu
w niedzielę zaryzykowaliśmy i się opłaciło! Sergiusz zadowolony, zafascynowany strasznie, a najbardziej to mu się podobała oczywiście lama w minizoo :) za to chrzesniak się wybiegał za wszystkie czasy ;) dorośli tez zadowoleni, czyli wypad udany na 102 :)
w ogóle zoo opolskie jest przecudowne!!! na prawdę polecam, mimo, że zwierząt nie jest tak wiele jak we wrocławskim, ale klimat, zieleń, ławeczki, place zabaw - rewelacja!

Niespodzianka spóźnione sto lat dla Tomaszka!!!!!!!!!!!!!!!

Aylin ale super akcja z tymi rowerami!!!!!!!!!!!!! najważniejsze, że Martynka zadowolona! chyba ma zamiłowanie do rowerów w genach odziedziczone ;)

Alijenka zdrówka dla Ciebie!

Mlodak zdrówka dla Szymusia!!!!!

Andzia bidulo, jak tam cycuś i Adi? lepiej już?

Josie fajnie, że się roczek udał!! no a własnie co znaczy jak dziecko pieniążej weźmie? że na kasę będzie leciał? :)
Sergiusz raczej jest ufny i towarzyski, ale jak mu ktoś się nie spodoba to koniec... jak ciotki mojej dłużej nie widzi to potrzebuję chwilkę, żeby się w jej towarzystwie zaklimatyzować
jeśli siusiak jest czerwony, bo odparzony (?) to ja smaruję bephantenem maścią - jest rewelacyjna na odparzenia

reklama
zaza - ona ma wszelkie formy ruchy w genach po dziadku juz nieżyjącym. Takie małe turbo adhd - czasem czekamy az bateryjki sie wyczerpia ale niestety nie.... na pełnych obrotach przez cały dzień działa :) a rower ma to co potfoly lubia najbardziej - prędkość i wiatr we włosach :) jak zacznie chodzić to jej chyba nie dogonimy :)

Do góry