reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam!

Najlepszego dla dzieciaczków! :-)

U nas dzień niezbyt udany, bo prawie cały dzień padało :dry: Jedynie pod wieczór poszliśmy na szybki spacer...

reklama
Laski, a dawałyście na Mszę Świętą z okazji roczku, bo mi mama marudzi, że trzeba?I nie wiem ile dać - 50zł?

Pola wciąga mleko owsiane tj. budyń na nim, płatki śniadaniowe i naleśniki - polecam jako alternatywa do krowiego czy mm:)

josie
super, że wszystko się udało no i że młody wybrał pieniążek, a nie kieliszek:p Nie wiem jak u chłopczyków, ale jak Pola kiedyś miała zaczerwienione to położna kazała posmarować mi maścią za 3zł clotrimazolum i od razu zeszło:) Sąsiadka też smarowała swojej córce, bo po basenie miała zaczerwienie i pediatria jej przepisała tą maść. Moja młoda też boi się obcych, a u sąsiadki lęk ten minął jak jej Karina skończyła 14 mies. Teraz ma 1,5 roku i dosłownie do każdego obcego pcha się na ręce:D

alijenka jak jechałam nad morze byłam na maksa zawalona katarem. zmiana klimatu na dużą dawkę jodu wpłynęła na mnie zbawiennie - rano nad morzem obudziłam się bez kataru! Głowa do góry:)

agaundpestka zrobiłam jak ty. ugotowałam garnek zupy i podzieliłam na trzy (z ryżem, makaronem, kaszą) i zamroziłam:) Dzięki, bardzo to wygodne!

Najlepszego dla dzisiejszych dzieciaczków!

Ostatnia edycja:
Witam

No i zaliczamy pierwszą chorobę. Wczoraj Mlody miał tylko katarek a dziś doszła gorączka. Zaraził go chrzestny na urodzinach bo przyjechał nie dość że spóźniony 2 godziny to przeziebiony, flukający i kichajacy. Debil. Normalnie przestanę rodzinę K do domu wpuszczać.

Wszystkiego najlepszego : )

DSC_9978_hf.jpg

Załączniki

• DSC_9978_hf.jpg
    DSC_9978_hf.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 28
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KOJELNYCH JUBILATÓW !!!

kasiekz
ja daje na mszę ale dopiero w sierpniu i tak jak napisałaś 50 zł.

mlodak dużo zdrówka dla Szymka i podpisuję się pod "debil" :-D

josie moja mała to nawet do "swoich" nie chce iść jak ja jestem, najlepiej to by wisiała na mnie cały dzień.

A my dzisiaj zaliczyliśmy dwa festyny - jeden u męża w pracy z okazji dnia dziecka, drugi u znajomych na trawce. Dzieki bogu pogoda dopisała tzn. nie padało, normalnie cud:-D:-D

Josie, Aylin- ja pracuję w rowerówce i za piernika nie wiem co oznacza batavus? Przecież to jest firma rowerowa, która ma całą KOLEKCJĘ łącznie z rowerami elektrycznymi (dużo rowerów dla nich my robimy ;-)) jak wy się rozumiecie?? :-D Josie a tak serio to jak coś to wagę w rowerze obniża aluminiowa rama, widelec sztywny, bo amortyzowany mimo, że wygodny to ciężki itp... My np, produkujemy rowery, które są z wyglądu identyczne a różnica wagowa jest znaczna. :szok::-D:-D:-D

Fajnie poczytać takie rozważania...

A w ogóle to witam po długiej przerwie. Nie mam czasu pisać, bo każdą możliwą wolną chwilę spędzamy na świeżym powietrzu a wieczorami to już sił brak.

Wszystkiego NAJ dla solenizantów niedawnych :-D:-D:-D

reklama
Cześć Kochane!

Wróciłam do cywilizacji :-D na działce zasięg internetu jest mega słaby, więc nie było opcji, żeby tu zajrzeć - odpoczęłam ;-)
Było fajowo, dzieciaki się wybawiły! Szkoda tylko, że pogoda nie pozwalała, żeby maluchy mogły siedzieć na trawie, ale najważniejsze, że jak padało, to raczej w nocy. Gabryśka przez te 4 dni w ciągu dnia spała na powietrzu, więc nawdychała się świeżości. Ptaki o 4.00 nad ranem taki dawały koncert, że aż szkoda było spać :-) Oczywiście nocne burze i ulewy, będąc w środku lasu, podkręcały atmosferę, ale ja ogólnie lubię takie klimaty, no i Gabioszka nie zwracała na to w ogóle uwagi.

Młoda powtarza coraz więcej słów, umie powiedzieć "dzidzia", naśladować różne zwierzątka i oczywiście trzeba potem bić jej brawo.

, Muńka powiedz jak sobie z nią radzić bo ja już nie mogę wstać z pozycji siedzącej i ciągle mnie jeden półdupek boli :-:)-(, a ile można żreć mydokalm i vit b hmmm tylko już nie pamiętam którą taką śmierdzącą bardzo !!!!!!!

na to żadne leki nie pomogą... musiałabyś pochodzić na rehabilitację. Rehabilitant pokazałby Ci odpowiednie ćwiczenia, które mogłabyś wykonywać sama. Ja nie jestem w stanie pomóc na odległość niestety, choć bardzo bym chciała. Półdupek boli Cię, bo pewnie jest ucisk na nerw. Nie bagatelizuj tego długo, bo szkoda, żeby Ci się pogarszało. A skoro boli pupa to blisko do rwy kulszowej.

Msmickey przypadkiem znalazlam cos dla gochy :p

Zobacz załącznik 561802

ja pierdziu!!!! co za masakra!!! :szok: jeśli ktoś to kupuje, to musi być niezłym sadystą...

Zaza specjalnie dla Ciebie. Oczywiście reszta cioteczek też niech się czestuje
Zobacz załącznik 561813

wygląda super!

A ja Was pozdrawiam ze szpitala, jestem po pierwszej chemioterapii...

Buziaki

Nieustannie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Padam. Właśnie skończyłam sprzątać po imprezie.
Młody przywitał gości śpiąc bo akurat miał drzemkę. Potem byłgwoździem programu i pod koniec widać bylo tego skutki ho ciągle chciał na ręce. Czuję że jutro będzie jazda. Oby jednak nie pamietał tego jak to go wszyscy nosili.

Dorwal się do mojego tortu i troche go wszamal. Opitolil połowę kiełbaski z grilla.

Prezenty:
Basen dmuchany, klocki drewniane, ubranka, piłka, kregle, obrazek na sciane z Matką Boską i dzieciątkiem srebrny.

fajnie macie, że już po!! :-)

Muńka
mam nadzieję, że pozdrowiłaś HRC ;) A propo - młodak, miśki i rysica - wiecie, że znalazłam w torebce numerek do szatni? :-D Jednak był, a tak się upierałam przy pani, że żadnego już nie mam :-p

nie chcieli kasy za zgubiony numerek??

Munka jak ja moglam przegapic koncert Bijase :szok: Tez bym ja chetnie na zywo zobaczyla, a tymczasem for u:
SNL Single Ladies (Full Video) - YouTube

hehehe, niezłe!!

dziewczyny mojego meza zlapala rwa kulszowa ... Nikos nie daje nic zrobic ... no i sama weny w ogole nie mama :(:(

ale czytam Was i jestem z Wami

uuuuuu.... jaka szkoda, że nie mogę pomóc na odległość...

Jest wyysypka, taka ledwo ledwo na brzuchu ale jest :-) :-)

:-D:-D

Uff przezylismy roczek. Mlody wybral pieniazek :-) i pokochal wasy mojego taty :-) :-) :-)
Czy wasze dzieci nadal boja sie obcych/rodziny ktorej dawno nie widzieli? Moj tak i zastanawiam sie kiedy mu przejdzie....

moja nie. Jestem nawet zaskoczona, że ona do każdego obcego wali uśmiech. Nawet jak ktoś do windy wejdzie, to ona od razu ma rogala na buźce.

Dzien dobry
Ruch jak w ulu:-) :-)

Mlody ma czerwonego siusiaka dzis:-\ co robicie? Rumianek?

sprawdzone!! - nasadówki w korze dębu.

Laski, a dawałyście na Mszę Świętą z okazji roczku, bo mi mama marudzi, że trzeba?I nie wiem ile dać - 50zł?

hmmm.... u nas nie ma zwyczaju zamawiania mszy świętej z okazji roczku.

Do góry