reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

hmm moj ma szorstka skore na nozkach czasem i na bokach brzucha ale mi pediatra powiedziala ze to raczej nie alergia i zeby mu to natluszczac...

dzis chrype ma jeszcze wieksza ale nic poza tym :confused: idziemy do lekarza na 15.40

acha no wlasnie urodziny jednak bedziemy robic w boze cialo. wszyscy wtedy beda wiec w sumie czemu nie. chociaz bardzo nie chcialam robic roczku przed roczkiem :dry: no i musze dzis wybrac prezenty.

mam takie na razie:

plan-toys-krokodyl-drewniany-m-iext21593890.jpg

smoby-smoby-domek-ksztaltow-cottons-212518.jpg

Załączniki

• plan-toys-krokodyl-drewniany-m-iext21593890.jpg
    plan-toys-krokodyl-drewniany-m-iext21593890.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 35
  • smoby-smoby-domek-ksztaltow-cottons-212518.jpg
    smoby-smoby-domek-ksztaltow-cottons-212518.jpg
    53,7 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
reklama
tragedia z tymi alergiami ... moj nie mial jeszcze nic od sliny jedynie pod dolna warga i cyckania smoka :p

Josie oby nie bylo nic powaznego

Atinka cierpliwosci Ci zycze :) i wracaj do nas jak tylko masz czas

Atinka - dobrze ze powrocilas. Nie znikaj na tak dlugo. U mnie tez pogoda smetna. Ja osobiscie lepiej sie czuje jak napisze cos dziweczynom ( nawet jesli czasami zadna na moj wpis nie zareaguje) Nie poddaje sie:-)

Josie z taka chrypka to rzeczywiscie lepiej isc do lekarza. U Adriana jak mial roczek skonczyla sie zapaleniem krtani.

DZięki dziewczyny za ciepłe słówka:-)
Poza tym jestem na jakiejś durnej diecie oczyszczającej 12 dzień, a na wadze tylko -3 kg:wściekła/y:wakacje zbliżają się więc postanowiłam trochę zmniejszyć oponkę, ale chyba du.pa z tego

Sunshine ale czy te nasze dzieci w ogóle wiedzą co się w koło nich dzieje, czy to roczek czy inna impreza dla nich to to samo przecież, to tylko dla nas jest albo kasa albo wymyślone prezenty dla dziecka, aj normalnie mam dość najchętniej nic bym nie robiła !!!!

moze samego znaczenia urodzin nie pojmie ale to ze jest duzo dzieci i kazdy zwraca na nia uwage napewno przykuje jej uwage i bedzie zachwycona :tak: tym bardziej jak nie codziennie spotyka grono dzieci i robia ciekawe rzeczy:-)

moje dziecko sobie wynalazlo slowo i powtarza je w kolko od kilku dni. slowo brzmi : DOŃ.... wsxzystko jest doń, pokazuje palcem i mowi doń, lazi po podlodze i powtarza doń doń doń :-D nie mam pojecia o co mu chodzi.

ale ogolnie zauwazylam przyspieszony rozwoj jesli chodzi o rozumienie i mowe, niesamowite... z dnia na dzien rozumie coraz wiecej slow, wczoraj pytam go czy zrobil kupe a ten sie chwyta za pieluche i szarpie. i w koncu probuje powiedziec am am jak chce jesc, tzn na razie wychodzi mu cos w stylu my-am :-)
za to nastapil zanik slowa mama z jego slownika, jak mu kaze mowic mama to on mowi n-ma co oznacza "nie ma":baffled: wiec chwilowo zostalam tatą...

witaj tato :-p moja tez poszla do przodu z mowa :tak: nic tylko caly dzien gada....po swojemu.... poza tym jest bardzo zainteresowana wszystkim dookola, kiedy inne dzieci sie bawia ona patrzy co pani robi z tylu, kto przyszedl lub wyszedl :-D i to tak bardzo rozumnie od zawsze byla spostrzegawcza ale teraz to juz szok :-D

A u mnie źle :-(Mam przerzuty :-(

Kochana to nie wyrok!!!!!!! nie mozesz sie poddac!!!! masz dla kogo walczyc a jak potrzebujesz wsparcia my tu jestesmy aby Cie wesprzec :tak: Pamietaj o tym!!!!! :tak: Sciskam i moge sobie tylko wyobrazic jak sie czujesz....

Szybko piszę i spadam, bo dzisiaj niewyspana. M wyszedł wczoraj do sklepu ok 20 i wrócił o 23.30 :angry: a ja musiałam na niego czekać, bo w tym czasie nawet się umyć nie mogłam, bo zawsze jak idę się kąpać to Zochan budzi się z płaczem :dry: A dzisi córunia obudziła mnie po 5. Ona później dospała, ja musiałam się zebrać do pracy:confused2:
Uwaga! Chwalę się!
Moja Zosienka zaczęła sama chodzić! :-) Do tej pory stawiała po 2-3 samodzielne kroczki, a dzisiaj "ruszyła z kopyta" ;-)

Gratulacje! :tak::-) Go Go Go Zochna :-D

Usprawiedliwienie ( czy ktoras zauwazyla moja nieobecnosc????:no:)- w pracy brak czasu ( wkoncu), a w domu padniety laptop. Ale mam juz nowy, wiec bede sie pojawiac:-D:tak:.

oczywiscie, ze myslimy o tych ktore sie nie odzywaja :tak: Teraz jak juz masz lapka to zagladaj czesciej :tak:

kurde moja ma takie miejsca szorstkie pod bródką i na policzkach hmmmmmmmmmm nigdy żaden z lekarzy mi nie powiedział że to może być od mleka :-(, a może ona nie powinna jeść nabiału :-(

moja tez ma czasem policzki szorskie ale czesciej na ciele placki czerwone tu mowia, ze to egzema wiec kapie sie w oiliatum i smaruje kremem :-) i jest OKI ;-) wiec to nie musi byc alergia :no:

Hejo

Muńka wiedziałam, że to Ty mnie przywołasz do tablicy, ale jakoś nie umię się wbić tu do was. A poza tym dół:-(, mała maruda na całego, mąż całe dnie w pracy, a tu jeszcze starszaka trzeba przypilnować:sorry2:
No i ta pogoda- depresyjna
Sorki że marudzę
Pozdrawiam

No kochana o Tobie to juz sie od dawna mowilo :-D zniklas z dnia na dzien bez slowa, nie ladnie :-D ale super, ze sie juz odezwalas :tak:

dzis chrype ma jeszcze wieksza ale nic poza tym :confused: idziemy do lekarza na 15.40
daj znac co i jak....

Iwon- ja z centralnej PL (Wloclawek) sorki w pracy nie ma PL znakow :sorry2:)

Munka- jak sie mieszka? juz wszytsko rozpakowane?

Super zdjecia ze spotkania Wroclawianek :tak: oby wiecej takich :tak:

My wczoraj zakonczylysmy kure Baby Joga i Baby Balet i Aurelka dostala pierwszy dyplom ukonczenia Baletu Level 5 babies :-):tak: i ogolnie fajnie juz sie bawi z dziecmi :tak: podaja im zabawki do raczki albo im mamusia i mowi przy tym prosze po swojemu :-D smiesznie to wyglada.... kochana jest :-):rolleyes:

Alijenka no ja żeby schudnąć to musze być na jakiejś diecie bo tak sama od siebie nie mogę nic stracić - nie mogę się powstrzymać , zeby czegoś nie skubnąć.

Dobra młoda się wielce wyspała 40 min. :wściekła/y: Jadę do moich rodziców, może ten dzień jakoś przeleci:-D

Sto lat dla NIKOSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

Maćku
gratulacje dla Zochana!!!!!!!!!!
p.s. no właśnie nie tylko po mamie, ale i po tacie, więc jest kumululum:-p

Sunshine no proszę jaki nacisk na córeczkę od małego na karierę;-):-p a tak serio to gratuluję dyplomu i postępów! oj Sergiuszowi to daleko do takich relacji z dziećmi, bo on to wszystkim tylko pokazuje, gdzie mają oczko i chyba wiadomo jak to się kończy:-D

Aylin pchacz Smoby to super wybór!!!! na prawdę jest fajowy i super odmiana od tych wrzeszczącychy i świecących zabawek, S uwielbia te figurki :)

Atinka dobre i 3 kg :) najważniejsze, że masz zaparcie :)

co do roczku to najpierw się cieszyłam, że D czekał z chrzcinami aż do teraz i robimy jedną imprezę, ale potem ksiądz wyskoczył z godziną 17.30 i teraz żałuję, bo czuję, że nie będzie w ogóle roczkowej atmosfery - szybki obiad, tort, coś tam jeszcze wjedzie do żarcia i się goście rozejdą :(

a tak w ogóle to jest taki zwyczaj, że się daje dziecku do wyboru kilka rzeczy,chyba książeczke do nabożeństwa, kieliszek i coś tam jeszczem, ale nie pamiętam co, a wy wiecie może?
i może znacie jakieś inne roczkowe zabawy?

a to pierwsze to co to? tj wiem ze krokodyl :) ale taki do ciagnięcia czy ala jeździk?

A na domek poluje używany :) na razie jakieś paskudy mnie cały czas podkupują

DZięki dziewczyny za ciepłe słówka:-)
Poza tym jestem na jakiejś durnej diecie oczyszczającej 12 dzień, a na wadze tylko -3 kg:wściekła/y:wakacje zbliżają się więc postanowiłam trochę zmniejszyć oponkę, ale chyba du.pa z tego

oj podziwiam - mi sie nie chce
atinka ale chociaż zabrałaś się za jakąś dietę ja jakoś nie mogę :-:)-:)-:)-:)-(

no ja też - przynajmniej ruszam sie wiecej. I tyle w tym zakresie

Aylin pchacz Smoby to super wybór!!!! na prawdę jest fajowy i super odmiana od tych wrzeszczącychy i świecących zabawek, S uwielbia te figurki :)

a tak w ogóle to jest taki zwyczaj, że się daje dziecku do wyboru kilka rzeczy,chyba książeczke do nabożeństwa, kieliszek i coś tam jeszczem, ale nie pamiętam co, a wy wiecie może?
i może znacie jakieś inne roczkowe zabawy?

no ja mam pchacz z v-tech ale zainteresowana nim średnio. A ten jako wózek na pierdoły bedzie :)

kieliszek, różaniec i obrączke :) a mojej dam do wyboru tlelefon, laptop i pilot :) ciekawe która z ulubionych zabawek wybierze :)

a zwyczaj chyba z wróżb andrzejkowych się zrodził :)

reklama
Do góry