reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hej lachonki :-)

nie mam czasu ostatnio... MsMickey ciąga mnie po Warszawie, bo limuzyny dla Gośkuna kupuje :-D
Taaa...widziałam to jej cudo, testowałyśmy każdy wózek i faktycznie cybex onyx jest jak dla mnie naj naj :tak: Gabryśka dostanie taki na roczek, ale nie wiem jaki kolor :-) Wyjątkowo podoba mi się ten wózek w czerwieni
( Iwon - tak, tak, wiem, że nie wierzysz w to co czytasz), także kto wie, czy panny G nie będą woziły się w tych samych kolorach. Oczywiście w brązie też mnie zainteresował, no ale to już goście roczkowi zadecydują o kolorze.

Z Gabioszką wsio oki, póki co pokrzywka ustąpiła, więc teraz będę testować co ją uczuliło. Może będzie miała tak, jak ja, że było i już się póki co nie pojawia.

Jutro przyjeżdża do mnie moja Sisterka, bo w sobotę śmigamy na Orange Warsaw Festiwal :-) no i właśnie jestem w trakcie sprzątania chaty...

a u mnie roczek pod znakiem zapytania :-(
nas nie ma a jak chciałam roczek robić to nagle się wszyscy rozjeżdżają także nie będę każdemu z osobna robić imprezy mam to gdzieś, zeźliłam się na maksa !!!!!!!!!!!!! także u nas chyba tylko przyjedzie moja siostra z facetem i córką i zrobimy grilla

kurde i chyba muszę się od dziś zabrać za siebie bo wyjazd nad morze coraz bliżej a kałdon jaki był taki jest :-:)-:)-:)-:)-(

nie ma się co spinać, mała i tak będzie przeszczęśliwa :-D

kupilam wycieczke, jupiiiiii!!! lecimy 3.06 na lanzarote :-D:-) tzn mlody bedzie mial urodziny na kanarach

ale Wam fajnie;-)

Żyjemy i mamy się dobrze, ale... przypomnijcie mi jak ja się nazywam? :sorry2:

CLAUDETTE :-D

matko bosko Wy tylko ciągle prasujecie i prasujecie :-):-D, ja prasuję tylko na jakieś wyjścia a tak to podkoszulek itp nie prasuję, nikt nigdy mi nie zwrócił uwagi że mam coś wygniecione :szok::confused:, może się boją hahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja prasuję od święta, bo nie cierpię tego robić... teraz niestety troszkę ciuszków G mi się zgromadziło, bo dostałam po bratanicach męża, więc je zaraz machnę. Ja mam większość ciuchów, których na szczęście prasować nie muszę.

ech jakos mnie to ominelo! nastepnym razem jak bede szukac wycieczki to skorzystam :tak:

moje dziecko sobie wynalazlo slowo i powtarza je w kolko od kilku dni. slowo brzmi : DOŃ.... wsxzystko jest doń, pokazuje palcem i mowi doń, lazi po podlodze i powtarza doń doń doń :-D nie mam pojecia o co mu chodzi.

ale ogolnie zauwazylam przyspieszony rozwoj jesli chodzi o rozumienie i mowe, niesamowite... z dnia na dzien rozumie coraz wiecej slow, wczoraj pytam go czy zrobil kupe a ten sie chwyta za pieluche i szarpie. i w koncu probuje powiedziec am am jak chce jesc, tzn na razie wychodzi mu cos w stylu my-am :-)
za to nastapil zanik slowa mama z jego slownika, jak mu kaze mowic mama to on mowi n-ma co oznacza "nie ma":baffled: wiec chwilowo zostalam tatą...

słowo mama ustąpiło innym słowom, bo po co zaprzątać sobie głowę zbyt dużą ilością słów?? :-)

dziękuję alijence, agaundpestce i Marcie (???-sklerozę mam) oraz przede wszystkim Nataszce, Antosiowi i Bartusiowi z Madzią za wspaniałe spotkanie! Cudownie patrzeć na dzieci w tym samym wieku! Dziewczyny jesteście SUPER!!!

fajno, że kolejne spotkanko forumowe udane!!!

niemniej ednak jego humorki mnie czasem przerazaja ... np ak czegos chce a nie dostaje drze sie (nie placze a po prostu krzyczy ze zlosci) tak ze az uszy wiedna i cycki opadaja ... ciekawe po kim to ma i czy mu przejdzie

odstawilam butle :) je sniadanie w zlobku tym samym bo przesunelismy tez je na 8 (wytrzymuje spokojnie) i wszystkie inne juz posilki tak jak dzieci inne ... a wieczorem dostaje lyzeczka

dostal mleko zwykle dzieki temu moze jesc wlasnie to co inne dzieci zlobkowe ... dzisiaj sprobowal mandarynki i truskawki ...

dorasta Ci chłopak nie ma co :-) buziol od narzeczonej! :*

Kasiulka współczuję... nerwów, emocji i fizycznosci chemii. Sciskam i tulę. Mam nadzieję, ze wszystko się ułoży tyle jest historii ozdrowien w naprawdę skrajnych przypadkach. Jesteś w moich myślach&&&&&

Mlodak dzięki. Ten tel to galaxy 2 ma prawie dwa lata. Niedługo może na coś wymienię... ale chciałam Pe zostawić. On ma jakąś nokie z funkcją rysowania na glinianych tabliczkach jeszcze:p

Wrocławianki - fajnie, ze spotkanie się udało. Dzieciaczki wyglądają wspaniale :-):-):-):-):-)

Iwon wozior już w domku - dziś zaliczony pierwszy spacer:-) i wiecie co, w sklepie robi się mniejsze kroki;-) będę się musiała nauczyć z nim chodzic nie sadzic takich dlugasnych kroków ...
oprócz tego super - akurat padało, rozlozylam budę i nawet G nie miała skarpetek mokrych... bez rozkladania folii. I usnela w nim tak mocno, ze ok 30 min spala jeszcze w domu w nim... na siedzaco. Bo po to się kupuje parasolke z pozycją leżąca, żeby Dzieć się budził, gdy chciałabym ją wypróbować;-)

Cieszę się, że udało Ci się w końcu kupić wózek :-D:-D:-D Gosia pięknie w nim wygląda, Ty przy nim też :-p:-p Już niedługo podróże z wózkami będą bajką ;-)

Kasiulka - mocno ściskam za Ciebie kciuki, walcz z tą paskudą z całych sił !!!!!!!!!!!

reklama
Kasiulka musisz być silna!!! wal nam tu śmiało o czym tylko chcesz, jeśli masz potrzebę!!! chciałabym Ci jakoś pomóc...:zawstydzona/y: czemu to nie jest takie proste? tulę Cię mocno!!!

sorki, że nic więcej, ale mam doły straszne ostatnio i nawet nie chce mi się żalić, bo potem myślę i nie mogę przestać myśleć i jest jeszcze grzej :/ a najśmieszniejsze, że to nic strasznego, ale mam teraz tyle na głowie, że mi się wszystkiego odechciewa
aj low ju gerls (jakby to MsMickey napisała ;-) )

p.s. Kasienka pocieszę cię, że nasz też taki złośnik, ale ja akurat wiem po kim ;)

Dobry wieczór!

Szybko piszę i spadam, bo dzisiaj niewyspana. M wyszedł wczoraj do sklepu ok 20 i wrócił o 23.30 :angry: a ja musiałam na niego czekać, bo w tym czasie nawet się umyć nie mogłam, bo zawsze jak idę się kąpać to Zochan budzi się z płaczem :dry: A dzisi córunia obudziła mnie po 5. Ona później dospała, ja musiałam się zebrać do pracy:confused2:
No to se trochę ponarzekałam ;-)
a u mnie roczek pod znakiem zapytania :-(
nas nie ma a jak chciałam roczek robić to nagle się wszyscy rozjeżdżają także nie będę każdemu z osobna robić imprezy mam to gdzieś, zeźliłam się na maksa !!!!!!!!!!!!! także u nas chyba tylko przyjedzie moja siostra z facetem i córką i zrobimy grilla
My też przekładamy - na 6 lipca...

kupilam wycieczke, jupiiiiii!!! lecimy 3.06 na lanzarote :-D:-) tzn mlody bedzie mial urodziny na kanarach
Super! :tak:
Alijenka mój siedzi w wózku w miarę spokojnie. A jak zaczyna się wiercić, to tak jak maćku daję mu biszkopta, chrupka czy jakąś skórkę od bułki i jest względny spokój ;-)
Ufff! Dobrze, że nie ja sama, bo już miałam wyrzuty, że dziecko jedzeniem zapycham i będzie przeze mnie grubasem ;-)
matko bosko Wy tylko ciągle prasujecie i prasujecie :-):-D, ja prasuję tylko na jakieś wyjścia a tak to podkoszulek itp nie prasuję, nikt nigdy mi nie zwrócił uwagi że mam coś wygniecione :szok::confused:, może się boją hahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U mnie to samo :cool2:

A u mnie źle :-(

Mam przerzuty :-(
:-(
Trzymaj się i nie poddawaj!!!

niemniej ednak jego humorki mnie czasem przerazaja ... np ak czegos chce a nie dostaje drze sie (nie placze a po prostu krzyczy ze zlosci) tak ze az uszy wiedna i cycki opadaja ... ciekawe po kim to ma i czy mu przejdzie

odstawilam butle :) je sniadanie w zlobku tym samym bo przesunelismy tez je na 8 (wytrzymuje spokojnie) i wszystkie inne juz posilki tak jak dzieci inne ... a wieczorem dostaje lyzeczka

dostal mleko zwykle dzieki temu moze jesc wlasnie to co inne dzieci zlobkowe ... dzisiaj sprobowal mandarynki i truskawki ...
Skąd ja to znam... :dry:

Idziecie jak burza! ;-)
p.s. Kasienka pocieszę cię, że nasz też taki złośnik, ale ja akurat wiem po kim ;)
Po mamusi? :-p

Uwaga! Chwalę się!

Moja Zosienka zaczęła sama chodzić! :-) Do tej pory stawiała po 2-3 samodzielne kroczki, a dzisiaj "ruszyła z kopyta" ;-)

Kasiulka duzo sily. Musi byc dobrze. Badz dobrej mysli!

Agaundpestka
a moze bys dzieci po kolei opisala bo nie poznaje wszystkich:) ktore to kasiek jest twoje?

Kasienka janek ma chrypke, ale nic poza tym nie wiem co to... chyba przejde sie z nim do lekarza jak mi sie uda jutro umowic. ale jakby co to do srody jestem w krakowie i mozemy sie spotkac. jakby byla pogoda to moze by zrobic maly piknik u mnie na ogrodzie ktoregos popoludnia?

Macku gratuluje i zazdroszcze :tak:

josie moje pierwsze z lewej, wymiarowo babeczki z Nataszką (alijenka) podobne. Antoś (agaundpestka) najwyższy i długonogi, bartuś (stokrotka) wielkooki i mający najwięcej włosków:)

agaundpestka
coś za pochwała pod moim adresem! Mąż już nie mówi (zaraz 5 rocznica to wiadomka), więc jak przyjemnie od innych słuchać:p Wszystkie wspaniale wyglądamy i jesteśmy 'całe extra'!!! Normalnie już nie mogę doczekać się kolejnego spotkanka:p

maćku gratuluje:)

20130523_125613 (800x600).jpg20130523_125643 (800x600).jpg20130523_125705 (800x600).jpg

Załączniki

• 20130523_125613 (800x600).jpg
    20130523_125613 (800x600).jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 46
  • 20130523_125643 (800x600).jpg
    20130523_125643 (800x600).jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 47
  • 20130523_125705 (800x600).jpg
    20130523_125705 (800x600).jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Kasiulka trzymam kciuki. Nie ma innej opcji- pokonasz to paskudztwo. Tule.

Kasiek dzieki za przepisy na tort.

Dziewczyny dzieciaki super. Moj mialby niesamowita radosc jak znalazlby sie w takim towarzystwie.

Usprawiedliwienie ( czy ktoras zauwazyla moja nieobecnosc????:no:)- w pracy brak czasu ( wkoncu), a w domu padniety laptop. Ale mam juz nowy, wiec bede sie pojawiac:-D:tak:

Macku gratulacje dla Zosi. Dla pozostalych chodzacych tez, niestety nie pamietam kto.

Witam z deszczowego miasta....
rowerek stoi w mieszkanku i tęskni za jazdą..... ja też bo mnie korki denerwują.

Maćku - zazdraszczam :) I czekam az moja sie odważy.

Warszawskie dziewczyny - podobno pierwszego, najważniejszego itd Smyka likwiduja i mega wyprzedaże są.

i na razie tyle :)

A nie - wrocławianki - zazdroszczę spotkania :) Pamka - obiecałąś :) Angina juz wieki temu opuściła moje 4 ściany :)

czesc :)

Msmickey no to gratuluje zakupu :) Gosiaczek super sie prezentuje :)

Muńka Nikos rowniez przesyla buziola narzeczonej i mamy nadzieje ze juz nie pojawi sie wiecej ta pokrzywka...

Maćku gratulacje dla ZOOOSIII :D pieknie :)

Kasiekz skromonosc ;P pokaz no sie a nie uniki robisz :p

Josie to moze byc poniedzialek albo wtorek :)

Aylin chwila moment i pogoda sie zmieni :D

Zaza przytulasek

Aga moze uda Ci sie pojechac z Antosiem

andzia oczywiście że zauważyłam i się nawet zastanawiałam czy zerkniesz na przepisy o tortach dla smyków:p dobrze, że jesteś! Jak tam mleko? Przeszłaś już na hipp ha?

kasienka nie ma co pokazywać! Agaundpestka napisała tak z dobroci:p Ona zaś ma piękne przykuwające uwagę oczy i włosy! Stokrotka ma wielkie niebiesko śliczne oczy, a alijenka jest laseczką:p

alijenka ale pogadałyśmy sobie o tej Chorwacji...ho ho:D

moja mała ostatnio w wannie odkryła 'pipcię' i siedziała wciągając brzuch, aby zobaczyć co tam ma. a dziś rozciągnęła bodziaka do pępka, bo odkryła cycuszki:D

reklama
hej

wszystkiego naj dla dzisiejszych 11-sto miesięczniaków :-D

no moja mała ma pierwszą drzemkę a ja mam chwilkę spokoju

Dziewczyny dziekuję za spotkanie i mam nadzieję że powtórzymy w najbliższym czasie :-):-D

Agaundpestka
a moze bys dzieci po kolei opisala bo nie poznaje wszystkich:) ktore to kasiek jest twoje?
josie wstawiłam już wcześniej zdjęcia na odpowiedni wątek i opisałam :-):-D
josie moje pierwsze z lewej, wymiarowo babeczki z Nataszką (alijenka) podobne. Antoś (agaundpestka) najwyższy i długonogi, bartuś (stokrotka) wielkooki i mający najwięcej włosków:)

agaundpestka
coś za pochwała pod moim adresem! Mąż już nie mówi (zaraz 5 rocznica to wiadomka), więc jak przyjemnie od innych słuchać:p Wszystkie wspaniale wyglądamy i jesteśmy 'całe extra'!!! Normalnie już nie mogę doczekać się kolejnego spotkanka:p

Zobacz załącznik 560486Zobacz załącznik 560487Zobacz załącznik 560488
oj to prawda nasz Kasia to niezła laska jest, nie dość że ładna to jeszcze figura rewelacyjna :-):-D

maćku gratulacje dla Zosi :-)

Kasienka moja tak samo drze się jakby ją ze skóry obdzierali jak coś chce a nie dostanie także to chyba normalne :szok::eek:

MsMickey ja też się czasami zapominam daję kroki jak mutant i deptam spacerówkę

Muńka to już wiadomo czemu się tak cieszysz że MsMickey kupiła wózek - nie będzie cię już ciągać po wawce :-p, a dobrze że już ta pokrzywka ustąpiła ja jednak chyba będę musiała się wybrać do lekarza bo moja ma znowu coś na policzkach z boku

zaza tulę <uścisk>

kasiek no faktycznie żeśmy pogadały na maksa obie zapomniałyśmy !!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry