reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Goldenlucy mnie bolała głowa od środy rana do czwartku, nawet nie dałam rady w nocy zasnąć i w czwartek wieczorem mi już przeszło

Dredka
bardzo mi przykro, przeżyłam to samo w lipcu tego roku i doskonale cię rozumiem
Mocno cię tule

reklama
Kurczę tak weszłam sobie na Sierpniówki i przypominam sobię dzień w którym to ja zrobiłam test. wydaje mi się że to było wczoraj ... heh.
Już zaraz kończy się listopad... wgrudniu poczujemy pewnie pierwszego kopniaka... A jak będzie już styczeń to zleci w mig czas do czerwca... Szok ;) Powiedzcie mi następne USG to będzie już USG Połówkowe?? Bo jak tak to znaczy, że to już za chwilkę ;)

Psiaczek.jpg a oto mój psiaczek. Miał wtedy z 8 tygodni. Niestety teraźniejszego nie mam jak zrobić bo nam się aparat zepsuł.

Mam pytanie jeszcze do Mamuś które jeszcze nie mają latającego po domu brzdąca... Ile dzieci pragniecie/planujecie/chcecie mieć?? Bo ja zanim urodzilam syna mowilam ze chce mieć dwójkę. Po urodzeniu syna mowilam ze juz nigdy nie chce miec dzieci ze chce miec tylko jedno i na tym koniec.. Lecz kiedy mój syn podrósł, stał się mniej męczący to zapragnełam mieć 3 dzieci :) Ale to trzecie " kiedyś" a nie tak zaraz po drugim. Ale jeszcze przed 30-stką. Jak jest z Wami ?
Uważam że życie bez dzieci jest marne:) Nieważne w jakim wieku ważne żeby było :)
Każde dziecko bez wyjątku jest kochane :) Szkoda tylko że nasz kraj nie pomaga nam w tym, żeby mieć tych dzieci dużo.. tylko wolą narzekać na niż demograficzny.

Waris

Ale slodziak ten twoj psiunio

Co do drutow to rok temu zaczelam robic :) ciagle sie ucze jeszcze z youtube albo chodze na mini lekcje.... Teraz robie wymyslony sweterek moj projekt...

KamilaLublin- Ja teraz, z perspektywy czasu i rzeczy, ktore sie wydarzyly na dzien dzisiejszy uwazam, ze cudem jest fakt, ze jestem w ciąży i idzie póki co dobrze, wiec zatrzymałabym się na tym i koniec. Jakby nie bylo to moje trzecie dziecko :(
Nie wiem, może kiedyś mi się odwidzi, ale mam 32lata, mój mąż 39 i statystyki są niestety przeraźliwie szczere, mój lekarz i tak mi powiedział, ze w moim wieku chory dzidziuś zdarza się w 1:580 przypadkach i mnie to wszystko przeraziło trochę :(
Co prawda moja tesciowa rodzila w wieku 38 i 41 lat (lata 70-te) i wszystko bylo dobrze, moja mama miala dwie silne ciaze (w wieku 21 i 25lat), ale czy mam prawo opierac sie na tym i byc pewnym, ze to rodzinne?
We Wloszech Panstwo wypina sie na calego na swoich malych obywateli, jest niby baby bonus, ale losowany wsrod najbardziej potrzebujacych, albo np. 5tys euro niskooprocentowanej pozyczki- a rzeczy dla dzieci sa tragicznie drogie- jednym slowem jedna wielka kicha i zero polityki prorodzinnej.

Ostatnia edycja:
No tak czasem chęci mijają się z możliwościami dlatego zapytałam o chęci .. bo czasem nie pozwoli zdrowie czasem warunki materialne wiadomo jak to w życiu... nigdy z górki. Ciąży jest pięknym stanem ale bardzo szybko się kończy lecz jak juz jest 9 miesiąc to .... marzymy żeby to wreszcie sie skonczylo mamy dosć jak nigdy niczego :)

Moja teściowa mieszka we Włoszech i strasznie zachwala ten kraj no ale ja niewiem nigdy nie byłam poza granicą Polski ;)

Ja kiedyś myślałam, ze pierwsze dziecko do 24roku, potem mała przerwa i drugie, a około 30tki trzecie :-)los chciał inaczej za 3tygodnie mam 30tke :crazy:i pierwsza dzidzia i na chwile obecną myslę tylko o tym, aby była zdrowa i abym mogła ją dobrze i w dobrych warunkach wychować. Żyjemy w takich czasach, ze pieniądze dużo znaczą, a ja bym nie chciała powiedzieć, ze nie możesz na ten czy inny sport iść, bo :mamusi: nie stać:szok: wydaje mi się, ze kiedyś inaczej się podchodziło, ze jak wykarmię 1-2 to i troje też.

Ja leże i oglądam wózki :) macie już swoje typy jak tak to jakie ?? Ja od 13lat jestem nianią i nie jedną fure prowadziłam i przez to mam jeszcze trudniej z wyborem, ale choruje na bebecar i chyba tak zostanie :)

Ostatnia edycja:
dla mnie wózek ma najmniejsze znaczenie ze względów wiadomo jakich ważne żeby miał dużo kosz na zakupy i duże koła :) Mam straszny uraz do przednich skrętnych kół i nikomu nie polecam. na krawężnikach tragedia a o zimie już nie wspomnę;) chyba że mieszkacie w mieście gdzie macie zawsze odśnieżone chodniki i równe :D u mnie są same wertepy a w zimie zaspy po kolana:)

reklama
Właśnie wózek ma dla mnie duże znaczenie, bo godzinami łażę po lasach, parkach itp :) i nie wyobrażam sobie nie skrętnych kół :) jeszcze przy maluszku tak, ale przy obciążeniu wózka:szok:gdybym miała go ciągle podnosić ro :crazy: ale oczywiście duże koła.

Do góry