reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Zaza zdrowko :-) ja tez juz skonczylam i tez ide spac.
Agus smec jesli ci to poprawi humor. Ja tez nie moge powrocic do wagi sprzed ciazy. Niby wiem ze musze ćwiczyć ale po 8 h pracy wracam do domu, zajmuje sie mała, to cos trzeba zjesc itp i caly dzień mam zabiegany az na sam koniec dnia marze tylko o lozeczku tak jak teraz.
Kolorowych wan życzę

reklama
A my z Sz zasnęliśmy usypiając Gabi i przed chwilą się obudziłam :-) nie zdarza mi się to raczej, bo nie lubię tak zasypiać na chwilę, a to była dłuższa chwila. Pyknę sobie może teraz jakiś serialik bo spac już mi się odechcialo :-D

Hej. Ja nie wiem kedy wy macie czas pisac. Ja zagląda, do was , podczytuję ale nie wszystko. Staram się być w miarę na bieżąco :)
Co do bucików te są ekstra moim zdaniem i nie drogie. Co sądzicie?
Buty baby Light shoe DOMYOS - Maluch fitness Maluch fitness - Decathlon dla chlopca

G 3 Light skóra różowo-szare DOMYOS - Maluch fitness Maluch fitness - Decathlon i dla dziewczynek
jest lzejsza wersja na lato
Buty Baby Light shoe DOMYOS - Maluch fitness Maluch fitness - Decathlon

hhhmmm.....ciężko stwierdzić. Najbardziej rozwalają mnie teksty typu: zatwierdzone przez psychomotoryka... :-)

mam bebilon pepti i to ze zniżką:-D:-D:-D przypadkiem weszłam na temat w pracy i kolega dał mi namiary na aptekę, gdzie mają WSZYSTKO;-) a to zaledwie 20km więc pojechałam :)

co do kremów z filtrem to mam pytanie, może głupie - które kremy są do twarzy? a może wszystko, co nazywa się krem z filtrem jest do twarzy? :confused:

fajowo, że udało się mleczko kupić!!
Te dziecięce kremy z filtrem raczej wszystkie są do twarzy.
[/QUOTE]

claudette - jesteś naszą cichą podczytywaczką ;-)
Zdrówka!!!
Też mam nadzieję, że ten okres na nie jedzenie obidaków minie.

heeeeeeeej :)))))
wiem......wiem.....nalezy mi sie lanie pewnie....:cool2: ale mam nadzieje, ze jeszcze kochacie ;-)...
no wiec tylko chcialam dac znac, ze obecnie wygrzewamy dupki w turcji ;-)
a jesli chodzi o butki to Piter jeszcze nie biega samodzielnie, wiec wstrzymalismy sie na chwilę z zakupem, ale pani ze sklepu mivo kolo MsMickey ;) -bluecity - polecala nam tzw."emelki". nie wiem, czy o nich slyszalyscie...ja dopiero teraz...ale w sklepie wydawaly sie bardzo mieciutkie i sensowne.
EMEL | MivoKids - jedyne odpowiednie obuwie dziecięce dla waszych pociech
ps. Nie nadrobilam Was i pewnie juz nie nadrobie...ale mam nadzieje, ze u wszystkich ok!!!!!!
kisssss...:)))

hej hej !!!! a Wam dobrze!! :-)

Zaza zdrowko :-) ja tez juz skonczylam i tez ide spac.
Agus smec jesli ci to poprawi humor. Ja tez nie moge powrocic do wagi sprzed ciazy. Niby wiem ze musze ćwiczyć ale po 8 h pracy wracam do domu, zajmuje sie mała, to cos trzeba zjesc itp i caly dzień mam zabiegany az na sam koniec dnia marze tylko o lozeczku tak jak teraz.
Kolorowych wan życzę

ja zamierzma w końcu ruszyć tyłek na basen i znów zacząć ćwiczenia, bo czuję się taka rozlazła!!! Mam nadzieję, że w końcu zepnę dupkę i zacznę to robić systematycznie.

goldenlucy fajnie te domyosy wygladaja, jak bede w decathlonie to musze podotykac:tak:

zaza e miekkie bobuxy po 99 ale one tak wygladaja jak te od aylin za 50, ciekawe jak jakosciowo sie roznia.... a te takie bucikowe bardziej to od 150:dry:

munka fajne masz trampki na fb :)

mlody jednak zjadl dzisiaj warzywa gotowane i miesko, ale co ja sie nasilowalam... usiadlam na podlodze jadlam to sama, az sie zainteresowal, 15 minut mietolenia zawartosci miski raczka po czym postanowil wlozyc do buzi marchewe i od tego momentu juz buzie otwieral sam az zjadl wszystko:eek::confused2: nie rozumiem mojego dziecka

dobranoc

Dobra, to ja jeszcze sobie tak tylko napiszę blablabla, bo o tej godzinie nieczęsto tu bywam :-D

paaaaa

Aylin i Josie wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow

Ja dzisiaj wyspana i uszczesliwiona, bo po perwsze maly tylko raz sie budzil,a po drugie : wczoraj wkoncu zobaczylam mojego siostrzenca- jest malutki, slodziutki i taki do schrupania <chrum> <chrum>\
Boszeee ja juz zapomnialam jakie moje dzieci byly male:szok:

mam bebilon pepti i to ze zniżką:-D:-D:-D przypadkiem weszłam na temat w pracy i kolega dał mi namiary na aptekę, gdzie mają WSZYSTKO;-) a to zaledwie 20km więc pojechałam :)
ja tez zaopatrzona, ale w aptece" pod nosem"
Witam slonecznie dla mnie majowka dopiero sie skonczyla :tak::-) opalona, wygrzana i spragniona wiedzy co u Was :tak::cool2:

Z tego co pobierznie przejrzalam to wyglada na to ,ze majowki sie udaly :tak::-) i super!!!

Pozniej wpadne nadrobic ;-)
no prosze nie planowana, a jaka udana.

Dzięki, ale na nic nie czekam pilnuje się (poza tym tyg) jem przeważnie gotowane, parowane razem z A, do tego spacery 3-7h dziennie, a jest coraz gorzej :( nie smęcę się, bo i tak wyc mi się chce i odechciewa wszystkiego.
Wspołczuje. Mialam tak po pierwszej ciazy. Najpierw wrocilam do wagi sprzed ciazy ( w ciagu 3 tyg.), a potem sie zaczeło - 10 kg di przodu + inne dziwne objawy = niedoczynność + Hashimoto. Jak wyrównalam hormony to waga zaczela spadac, a po 4 m-cach zaszlam w ciaze ( z pierwsza sie nameczylam) przy pierwszej probie. W drugiej przybralam 6 kg, schudlam 16 kg.
Ale do rzeczy ( troche sie rozpisalam) wiem ze juz robilas tsh, ale moze zrob jeszcze raz, bo to dziwne, ze przy twojej aktywnosci tak przybierasz.:confused:

goldenlucy fajnie te domyosy wygladaja, jak bede w decathlonie to musze podotykac:tak:

zaza e miekkie bobuxy po 99 ale one tak wygladaja jak te od aylin za 50, ciekawe jak jakosciowo sie roznia.... a te takie bucikowe bardziej to od 150:dry:

mlody jednak zjadl dzisiaj warzywa gotowane i miesko, ale co ja sie nasilowalam... usiadlam na podlodze jadlam to sama, az sie zainteresowal, 15 minut mietolenia zawartosci miski raczka po czym postanowil wlozyc do buzi marchewe i od tego momentu juz buzie otwieral sam az zjadl wszystko:eek::confused2: nie rozumiem mojego dziecka

dobranoc

to pewnie za szybko sie poddajesz;-) Mlody potrzebuje czasu do namyslu:-D

A tak serio to dobrze ze wszystko zjadl

Dzięki dziewczyny :* najgorzej, ze nie moge żadnego sportu uprawiać poza spacerami i rowerek (którego nie mam) :( no nic, ale biorę dupę w trok i do dalszej walki.

Witam :) młody z babcią poszedł na zakupu, a ja miałam ogarnąć i co:cool2: no nic biorę się do roboty, bo potem idę z nim na działkę.
Miłego dnia w ten słoneczny dzionek.

Aylin Josie najlepszego :)

Josie - sto lat :) za miesiąc impre robimy :)

dobranoc

Na jutro jestem z nia umówiona na pooglądanie tego co ma i przymierzenie stópki młodej (wąska ma moje dziecie i wiekszość sklepowych butków jej lata) więć postaram się zdać relacje :)
O ile uda mi się do dotrzeć bo sobie zaplanowałam strasznie duzo zajęć..... masakra jakaś. Maja mi montować szafę w pokoju kluski, szafki w łazience, odebrać musze ze sklepu naczynie do zapiekania i te butki..... A niby mam urlop :)

A jeszcze kobitka ostrzegła ze tylko w dzwiach mnie przywita bo wśród jej dzieci ospa panuje - wiec zebym z moja raczej nie przychodziła....

Aylin buziaczki dla nuny ;-) no to slabo z ta ospa... a jak to jest, jak sie juz przechodzilo to przenosi sie wirusa i tak? a u mnie tez dzis gosciu od szafek bedzie :-)

w pracy dzis leniwie a po pracy musze jechac na zakupy do rossmanna i po szkla kontaktowe bo miesieczne nosze juz poltora miesiaca:no: wiec chyba zawine mlodego i pojedziemy razem. a jutro znow w trase, jedziemy na wesele do Bydgoszczy. Janka zostawiam w Poznaniu z moimi rodzicami, pierwszy raz sam na noc!!!! :-)

Josie Aylin sto lat dla dzidziolkow :) jeszcze tylko miesiac

Hatszept milego wygrzewania dupek :D i spoznione sto latek dla Piotrusia

Aylin no to udanych przymiarek ... szkoda ze bez corci ale trzeba chronic przed ospa

Aga a jak hormony ?? moze tarczyca... moja znajoma po ciazy tez dlugio zrzucic nie mogla poszla do lekarza zaczela leczyc tarczyce i chwila moment spadlo

Zaza super ze mlesio sie znalazlo

Josie z tym jedzeniem ja zauwazylam u Nikosia tez pewna zmiane ... jak cos co jadl pamieta to zje bez gadania, ale ma tez tak ze buzia zacisnieta jak widzi cos nowego i najpierw minimalnie otwiera buziola zeby sprawdzic czy bedzie mu smakowac i jak posmakuje to zje ladnie, a jak nie posmakuje to za chiny nie chce otwierac dziubka, moze Jas tez podobnie ma ... stac sie wydaje ze jesc nie chce

Sunshine takie wypady najfajniejsze :D

Muńka jaki serial ogladalas :>? a czemu takie okreslenie smieszy??

Waris czasem takie zabieganie wystarczy :) w trakcie mozna cwiczyc :D w pracy napinac miesnie i rozluzniac i juz jest cwiczenie :)

Andzia mozna pomyslec o trzecim :p:pale tez szybko urosnie :p

Claudette mnie ceny ecco zabily

co do jedzenia to ja staram sie nie latac ... sadzam w krzeselku i ma jesc ... kreci sie czasem ale wiem ze jak zaczyna sie krecic to juz sie najadl ... a takto ladnie siedzi, otwiera buzie jak mu smakuje jak mu nie smakuje zaciska i w zaden sposob nie da sie wcisnac :)
kiedys wlaczalam bajki albo dawalam zabawke teraz juz nie robie tak ... czasem mu daje zeby sam sobie jadl bardzo mu sie to podoba, trzymajac mu raczke w ktorej ma lyzeczke i kieruje do buziolka, albo klade stale jedzonko, ziemniaczki jakies miesko w kawalkach plus marchewa groszek na talerzyku i na tacce to sam wklada do buzi i sie bawi przy okazji :p

a z rzeczy ciekawych

moj syn mnie gryzie .... JAK MAM GO TEGO ODUCZYC??????????? wczoraj ugryzl mnie w policzek i warge :| pomijam ramie noge i nawet kiedys brzuch :|

ze smiesznych...
wczoraj siedzac na nocniczku znalazl swojego siusiaka, po tym jak wrzucil cos do nocnika miedzy nozkami i probowal wyciagnac, no i zawadzil o niego... zaczal go smyrac i smiac sie tak w glos ze ja zer smiechu turlalam sie po podlodze

przy odkurzaniu postanowil klasc sie na odkurzac i z nogami i rekami w gorze jezdzil sobie na nim ... komedia ;D

reklama
W ogóle muszę się pochwalić idealnym dzieckiem:-):-):-) chyba jakiś skok ZA nami:-) śmieje się cały czas, bawi ładnie, no i ... UWAGA... zrobiła pierwsze kroki przy wersalce:-):-):-):-):-) ok wczoraj przy koszu na pranie... podsumowując: (trochę na wyrost): GOŚKUN CHODZI!!!!!:-):-):-):-) I fanfary zza chmur, baloniki spadające z nieba, właśnie baner przeleciał nad miastem z napisem "GO GOCHA!!!", B, Obama zadzwonił z gratulacjami ... tak to widzę:-):-):-)

tak wlasnie mi sie wydawalo, ze ten baner przelatywal u nas :-D:-D :dry: gratki dla Gosiaczka:tak:

A krem mamy Nivea 50+ i to jedyny jaki znalazlam 50+ :shocked2::eek:

jaki rozmiar buta maja wasze dzieci? te sandalki kupilam 19 i sa z zapasem, w 18 tez sie miescil ale wolalam kupic wieksze bo na razie i tak malo co chodzi. na tej miarce z deichmanna wyszlo nam 18.

moja na 17 :eek:

Z jedzeniem u nas znow kiszka. Do lyzeczki buzi nie otworzy, kawalkow z talerza tez nie... Ja juz nie wiem co z tym dzieckiem. Suche bulki i mleko by jadl caly dzien...

musisz wrocic do dziadkow bo tam ladnie jadl :-D

heeeeeeeej :)))))
wiem......wiem.....nalezy mi sie lanie pewnie....:cool2: ale mam nadzieje, ze jeszcze kochacie ;-)...
no wiec tylko chcialam dac znac, ze obecnie wygrzewamy dupki w turcji ;-)
a jesli chodzi o butki to Piter jeszcze nie biega samodzielnie, wiec wstrzymalismy sie na chwilę z zakupem, ale pani ze sklepu mivo kolo MsMickey ;) -bluecity - polecala nam tzw."emelki". nie wiem, czy o nich slyszalyscie...ja dopiero teraz...ale w sklepie wydawaly sie bardzo mieciutkie i sensowne.
EMEL | MivoKids - jedyne odpowiednie obuwie dziecięce dla waszych pociech
ps. Nie nadrobilam Was i pewnie juz nie nadrobie...ale mam nadzieje, ze u wszystkich ok!!!!!!
kisssss...:)))

wygrzewaj dupke i wracaj bo teskno :tak::-)

Martynka i Janek sto buziaczkow :tak::-)

A u mnie noc porazka :confused2: nie wiem ile razy wstawalam do mlodej bo..... budzila sie na czworaka...... imusialam ja klasc na plecki :confused2: Normalnie spi na boku, potem przekreca sie na brzuch i wkoncu podwija nogi do brzucha i unosi raczki i potrafi przejsc dlugosc lozeczka na czworaka spiac :szok::-D:eek: i steka jak nie moze sie polozyc :confused2:

Czy Wasze tez tak maja albo mialy? i jak dlugo to trwa? bo padam..... moj organizm odzwyczail sie od wstawania w nocy :sorry2::-:)rolleyes:

Ostatnia edycja:
Do góry