reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Zaza zdrowko :-) ja tez juz skonczylam i tez ide spac.
Agus smec jesli ci to poprawi humor. Ja tez nie moge powrocic do wagi sprzed ciazy. Niby wiem ze musze ćwiczyć ale po 8 h pracy wracam do domu, zajmuje sie mała, to cos trzeba zjesc itp i caly dzień mam zabiegany az na sam koniec dnia marze tylko o lozeczku tak jak teraz.
Kolorowych wan życzę

reklama
A my z Sz zasnęliśmy usypiając Gabi i przed chwilą się obudziłam :-) nie zdarza mi się to raczej, bo nie lubię tak zasypiać na chwilę, a to była dłuższa chwila. Pyknę sobie może teraz jakiś serialik bo spac już mi się odechcialo :-D

Hej. Ja nie wiem kedy wy macie czas pisac. Ja zagląda, do was , podczytuję ale nie wszystko. Staram się być w miarę na bieżąco :)
Co do bucików te są ekstra moim zdaniem i nie drogie. Co sądzicie?
Buty baby Light shoe DOMYOS - Maluch fitness Maluch fitness - Decathlon dla chlopca

G 3 Light skóra różowo-szare DOMYOS - Maluch fitness Maluch fitness - Decathlon i dla dziewczynek
jest lzejsza wersja na lato
Buty Baby Light shoe DOMYOS - Maluch fitness Maluch fitness - Decathlon

hhhmmm.....ciężko stwierdzić. Najbardziej rozwalają mnie teksty typu: zatwierdzone przez psychomotoryka... :-)

mam bebilon pepti i to ze zniżką:-D:-D:-D przypadkiem weszłam na temat w pracy i kolega dał mi namiary na aptekę, gdzie mają WSZYSTKO;-) a to zaledwie 20km więc pojechałam :)

co do kremów z filtrem to mam pytanie, może głupie - które kremy są do twarzy? a może wszystko, co nazywa się krem z filtrem jest do twarzy? :confused:

fajowo, że udało się mleczko kupić!!
Te dziecięce kremy z filtrem raczej wszystkie są do twarzy.
[/QUOTE]

claudette - jesteś naszą cichą podczytywaczką ;-)
Zdrówka!!!
Też mam nadzieję, że ten okres na nie jedzenie obidaków minie.

heeeeeeeej :)))))
wiem......wiem.....nalezy mi sie lanie pewnie....:cool2: ale mam nadzieje, ze jeszcze kochacie ;-)...
no wiec tylko chcialam dac znac, ze obecnie wygrzewamy dupki w turcji ;-)
a jesli chodzi o butki to Piter jeszcze nie biega samodzielnie, wiec wstrzymalismy sie na chwilę z zakupem, ale pani ze sklepu mivo kolo MsMickey ;) -bluecity - polecala nam tzw."emelki". nie wiem, czy o nich slyszalyscie...ja dopiero teraz...ale w sklepie wydawaly sie bardzo mieciutkie i sensowne.
EMEL | MivoKids - jedyne odpowiednie obuwie dziecięce dla waszych pociech
ps. Nie nadrobilam Was i pewnie juz nie nadrobie...ale mam nadzieje, ze u wszystkich ok!!!!!!
kisssss...:)))

hej hej !!!! a Wam dobrze!! :-)

Zaza zdrowko :-) ja tez juz skonczylam i tez ide spac.
Agus smec jesli ci to poprawi humor. Ja tez nie moge powrocic do wagi sprzed ciazy. Niby wiem ze musze ćwiczyć ale po 8 h pracy wracam do domu, zajmuje sie mała, to cos trzeba zjesc itp i caly dzień mam zabiegany az na sam koniec dnia marze tylko o lozeczku tak jak teraz.
Kolorowych wan życzę

ja zamierzma w końcu ruszyć tyłek na basen i znów zacząć ćwiczenia, bo czuję się taka rozlazła!!! Mam nadzieję, że w końcu zepnę dupkę i zacznę to robić systematycznie.

goldenlucy fajnie te domyosy wygladaja, jak bede w decathlonie to musze podotykac:tak:

zaza e miekkie bobuxy po 99 ale one tak wygladaja jak te od aylin za 50, ciekawe jak jakosciowo sie roznia.... a te takie bucikowe bardziej to od 150:dry:

munka fajne masz trampki na fb :)

mlody jednak zjadl dzisiaj warzywa gotowane i miesko, ale co ja sie nasilowalam... usiadlam na podlodze jadlam to sama, az sie zainteresowal, 15 minut mietolenia zawartosci miski raczka po czym postanowil wlozyc do buzi marchewe i od tego momentu juz buzie otwieral sam az zjadl wszystko:eek::confused2: nie rozumiem mojego dziecka

dobranoc

Dobra, to ja jeszcze sobie tak tylko napiszę blablabla, bo o tej godzinie nieczęsto tu bywam :-D

paaaaa

Aylin i Josie wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow

Ja dzisiaj wyspana i uszczesliwiona, bo po perwsze maly tylko raz sie budzil,a po drugie : wczoraj wkoncu zobaczylam mojego siostrzenca- jest malutki, slodziutki i taki do schrupania <chrum> <chrum>\
Boszeee ja juz zapomnialam jakie moje dzieci byly male:szok:

mam bebilon pepti i to ze zniżką:-D:-D:-D przypadkiem weszłam na temat w pracy i kolega dał mi namiary na aptekę, gdzie mają WSZYSTKO;-) a to zaledwie 20km więc pojechałam :)
ja tez zaopatrzona, ale w aptece" pod nosem"
Witam slonecznie dla mnie majowka dopiero sie skonczyla :tak::-) opalona, wygrzana i spragniona wiedzy co u Was :tak::cool2:

Z tego co pobierznie przejrzalam to wyglada na to ,ze majowki sie udaly :tak::-) i super!!!

Pozniej wpadne nadrobic ;-)
no prosze nie planowana, a jaka udana.

Dzięki, ale na nic nie czekam pilnuje się (poza tym tyg) jem przeważnie gotowane, parowane razem z A, do tego spacery 3-7h dziennie, a jest coraz gorzej :( nie smęcę się, bo i tak wyc mi się chce i odechciewa wszystkiego.
Wspołczuje. Mialam tak po pierwszej ciazy. Najpierw wrocilam do wagi sprzed ciazy ( w ciagu 3 tyg.), a potem sie zaczeło - 10 kg di przodu + inne dziwne objawy = niedoczynność + Hashimoto. Jak wyrównalam hormony to waga zaczela spadac, a po 4 m-cach zaszlam w ciaze ( z pierwsza sie nameczylam) przy pierwszej probie. W drugiej przybralam 6 kg, schudlam 16 kg.
Ale do rzeczy ( troche sie rozpisalam) wiem ze juz robilas tsh, ale moze zrob jeszcze raz, bo to dziwne, ze przy twojej aktywnosci tak przybierasz.:confused:

goldenlucy fajnie te domyosy wygladaja, jak bede w decathlonie to musze podotykac:tak:

zaza e miekkie bobuxy po 99 ale one tak wygladaja jak te od aylin za 50, ciekawe jak jakosciowo sie roznia.... a te takie bucikowe bardziej to od 150:dry:

mlody jednak zjadl dzisiaj warzywa gotowane i miesko, ale co ja sie nasilowalam... usiadlam na podlodze jadlam to sama, az sie zainteresowal, 15 minut mietolenia zawartosci miski raczka po czym postanowil wlozyc do buzi marchewe i od tego momentu juz buzie otwieral sam az zjadl wszystko:eek::confused2: nie rozumiem mojego dziecka

dobranoc

to pewnie za szybko sie poddajesz;-) Mlody potrzebuje czasu do namyslu:-D

A tak serio to dobrze ze wszystko zjadl

Dzięki dziewczyny :* najgorzej, ze nie moge żadnego sportu uprawiać poza spacerami i rowerek (którego nie mam) :( no nic, ale biorę dupę w trok i do dalszej walki.

Witam :) młody z babcią poszedł na zakupu, a ja miałam ogarnąć i co:cool2: no nic biorę się do roboty, bo potem idę z nim na działkę.
Miłego dnia w ten słoneczny dzionek.

Aylin Josie najlepszego :)

Josie - sto lat :) za miesiąc impre robimy :)

dobranoc

Na jutro jestem z nia umówiona na pooglądanie tego co ma i przymierzenie stópki młodej (wąska ma moje dziecie i wiekszość sklepowych butków jej lata) więć postaram się zdać relacje :)
O ile uda mi się do dotrzeć bo sobie zaplanowałam strasznie duzo zajęć..... masakra jakaś. Maja mi montować szafę w pokoju kluski, szafki w łazience, odebrać musze ze sklepu naczynie do zapiekania i te butki..... A niby mam urlop :)

A jeszcze kobitka ostrzegła ze tylko w dzwiach mnie przywita bo wśród jej dzieci ospa panuje - wiec zebym z moja raczej nie przychodziła....

Aylin buziaczki dla nuny ;-) no to slabo z ta ospa... a jak to jest, jak sie juz przechodzilo to przenosi sie wirusa i tak? a u mnie tez dzis gosciu od szafek bedzie :-)

w pracy dzis leniwie a po pracy musze jechac na zakupy do rossmanna i po szkla kontaktowe bo miesieczne nosze juz poltora miesiaca:no: wiec chyba zawine mlodego i pojedziemy razem. a jutro znow w trase, jedziemy na wesele do Bydgoszczy. Janka zostawiam w Poznaniu z moimi rodzicami, pierwszy raz sam na noc!!!! :-)

Josie Aylin sto lat dla dzidziolkow :) jeszcze tylko miesiac

Hatszept milego wygrzewania dupek :D i spoznione sto latek dla Piotrusia

Aylin no to udanych przymiarek ... szkoda ze bez corci ale trzeba chronic przed ospa

Aga a jak hormony ?? moze tarczyca... moja znajoma po ciazy tez dlugio zrzucic nie mogla poszla do lekarza zaczela leczyc tarczyce i chwila moment spadlo

Zaza super ze mlesio sie znalazlo

Josie z tym jedzeniem ja zauwazylam u Nikosia tez pewna zmiane ... jak cos co jadl pamieta to zje bez gadania, ale ma tez tak ze buzia zacisnieta jak widzi cos nowego i najpierw minimalnie otwiera buziola zeby sprawdzic czy bedzie mu smakowac i jak posmakuje to zje ladnie, a jak nie posmakuje to za chiny nie chce otwierac dziubka, moze Jas tez podobnie ma ... stac sie wydaje ze jesc nie chce

Sunshine takie wypady najfajniejsze :D

Muńka jaki serial ogladalas :>? a czemu takie okreslenie smieszy??

Waris czasem takie zabieganie wystarczy :) w trakcie mozna cwiczyc :D w pracy napinac miesnie i rozluzniac i juz jest cwiczenie :)

Andzia mozna pomyslec o trzecim :p:pale tez szybko urosnie :p

Claudette mnie ceny ecco zabily

co do jedzenia to ja staram sie nie latac ... sadzam w krzeselku i ma jesc ... kreci sie czasem ale wiem ze jak zaczyna sie krecic to juz sie najadl ... a takto ladnie siedzi, otwiera buzie jak mu smakuje jak mu nie smakuje zaciska i w zaden sposob nie da sie wcisnac :)
kiedys wlaczalam bajki albo dawalam zabawke teraz juz nie robie tak ... czasem mu daje zeby sam sobie jadl bardzo mu sie to podoba, trzymajac mu raczke w ktorej ma lyzeczke i kieruje do buziolka, albo klade stale jedzonko, ziemniaczki jakies miesko w kawalkach plus marchewa groszek na talerzyku i na tacce to sam wklada do buzi i sie bawi przy okazji :p

a z rzeczy ciekawych

moj syn mnie gryzie .... JAK MAM GO TEGO ODUCZYC??????????? wczoraj ugryzl mnie w policzek i warge :| pomijam ramie noge i nawet kiedys brzuch :|

ze smiesznych...
wczoraj siedzac na nocniczku znalazl swojego siusiaka, po tym jak wrzucil cos do nocnika miedzy nozkami i probowal wyciagnac, no i zawadzil o niego... zaczal go smyrac i smiac sie tak w glos ze ja zer smiechu turlalam sie po podlodze

przy odkurzaniu postanowil klasc sie na odkurzac i z nogami i rekami w gorze jezdzil sobie na nim ... komedia ;D

reklama
W ogóle muszę się pochwalić idealnym dzieckiem:-):-):-) chyba jakiś skok ZA nami:-) śmieje się cały czas, bawi ładnie, no i ... UWAGA... zrobiła pierwsze kroki przy wersalce:-):-):-):-):-) ok wczoraj przy koszu na pranie... podsumowując: (trochę na wyrost): GOŚKUN CHODZI!!!!!:-):-):-):-) I fanfary zza chmur, baloniki spadające z nieba, właśnie baner przeleciał nad miastem z napisem "GO GOCHA!!!", B, Obama zadzwonił z gratulacjami ... tak to widzę:-):-):-)

tak wlasnie mi sie wydawalo, ze ten baner przelatywal u nas :-D:-D :dry: gratki dla Gosiaczka:tak:

A krem mamy Nivea 50+ i to jedyny jaki znalazlam 50+ :shocked2::eek:

jaki rozmiar buta maja wasze dzieci? te sandalki kupilam 19 i sa z zapasem, w 18 tez sie miescil ale wolalam kupic wieksze bo na razie i tak malo co chodzi. na tej miarce z deichmanna wyszlo nam 18.

moja na 17 :eek:

Z jedzeniem u nas znow kiszka. Do lyzeczki buzi nie otworzy, kawalkow z talerza tez nie... Ja juz nie wiem co z tym dzieckiem. Suche bulki i mleko by jadl caly dzien...

musisz wrocic do dziadkow bo tam ladnie jadl :-D

heeeeeeeej :)))))
wiem......wiem.....nalezy mi sie lanie pewnie....:cool2: ale mam nadzieje, ze jeszcze kochacie ;-)...
no wiec tylko chcialam dac znac, ze obecnie wygrzewamy dupki w turcji ;-)
a jesli chodzi o butki to Piter jeszcze nie biega samodzielnie, wiec wstrzymalismy sie na chwilę z zakupem, ale pani ze sklepu mivo kolo MsMickey ;) -bluecity - polecala nam tzw."emelki". nie wiem, czy o nich slyszalyscie...ja dopiero teraz...ale w sklepie wydawaly sie bardzo mieciutkie i sensowne.
EMEL | MivoKids - jedyne odpowiednie obuwie dziecięce dla waszych pociech
ps. Nie nadrobilam Was i pewnie juz nie nadrobie...ale mam nadzieje, ze u wszystkich ok!!!!!!
kisssss...:)))

wygrzewaj dupke i wracaj bo teskno :tak::-)

Martynka i Janek sto buziaczkow :tak::-)

A u mnie noc porazka :confused2: nie wiem ile razy wstawalam do mlodej bo..... budzila sie na czworaka...... imusialam ja klasc na plecki :confused2: Normalnie spi na boku, potem przekreca sie na brzuch i wkoncu podwija nogi do brzucha i unosi raczki i potrafi przejsc dlugosc lozeczka na czworaka spiac :szok::-D:eek: i steka jak nie moze sie polozyc :confused2:

Czy Wasze tez tak maja albo mialy? i jak dlugo to trwa? bo padam..... moj organizm odzwyczail sie od wstawania w nocy :sorry2::-:)rolleyes:

Ostatnia edycja:
Do góry