reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

czesc dziewczyny!

niespodzianka
super te buty co wkleilas, mi sie jeszcze podobaja te:
sandały dziecięce - Marki - DEICHMANN

dziewczyny a te buty to z zapasem sie kupuje nie??? czy takie na styk....

co do przytulania - ja przytulam jak chce, biore na raczki. nie wiem co ta twoja tesciowa wymyslila :szok:

munka chyba ty pisalas o annie german... zaczelam dzis ogladac i w drugim odcinku jak umarl ten chlopiec to myslalam ze sama umre, plakalam jak nie wiem.... cos strasznego....

u mnie powoli wraca do normy z praca ale jeszcze pare ciezkich dni. janek wczoraj i dzis zjadl pol sloiczka na obiad wiec jest nadzieja ze jednak zacznie jesc znowu.

reklama
Witam :cool2:

Niespodzianka- ja tez biore na raczki chyba, ze mam brudne i nie da rady, a ona sie na mnie wspina ale nie placze tylko chce zobaczec co robie a jak jej nie wezme to odchodzi :sorry2:

Aylin- super buciki

Zaza- smec i marudz ile wlezie

Polaa- a Ty sie nie wstydz tylko tez pomarudz jak tego potrzebujesz :tak:

Munka- powodzenia z przeprowadzka :tak:

Iwon- milej pracki :-p

Mlodak- jak Szymek z jedzeniem? moja odmowila obiadu 1,5h ja karmilam i nie calo polowe zjadla, nie mam pojecia czemu :sorry2:
:-(

Kasiek- nie potrzebnie sie tyle stresowalas :sorry2:

Kasia.natka- dobrze, ze to nie rozyczka, obserwuj ja :tak:

Aga- Zoo bez porowniania :shocked2::eek: a Antek super wystraszona minke zrobil :-D

Msmickey/Munka- wspolczuje @ i to oznacza, ze za chwilke do mnie zawita :wściekła/y:

Kifsi- no nie dobrze z ta bakteria :no: oby szybko przeszlo :tak:

Rysica- ladne wymary Monisi :tak: i dobrze, ze juz szczepionka z glowy. I brakuje mi tu Ciebie :tak:

Josie- jeszcze kilka dni ciezkiej pracy i odpoczniesz :tak: i super slyszec, ze Janek juz lepiej z jedzeniem :-)

Ostatnia edycja:
Josie te buty co wkleiłaś są świetne miękkie rewelka tylko co mądra ja kupiłam je jakiś czas temu i dupaaaaaaaaa bo są za małe już :( w ogóle to nie wiem gdzie ja miałam głowę kupując mu 19tkę.

Miłego dnia Wam życzę!!

Hej baby :-)

Sukces - mały przespał całą nockę bez żadnej pobudki i jedzenia, od 19.30 do 6.00 :rofl2::rofl2::rofl2:
Myślicie że to zasługa bułki z masełkiem, jaką mu dałam po popołudniowym spacerze? Wypił mleko o 16.30, potem o 18-tej dosłownie rzucił się na tą bułkę (nie zjadł jej za wiele, ale zawsze coś), przegryzł ją jeszcze kawałkiem kiwi i biszkoptem :sorry: A o 19-tej wypił całą flachę kaszki! W ogóle ostatnio doszłam do wniosku, że musze mu urozmaicić jedzenie, bo jest jakieś takie lajtowe i monotonne. Powoli zacznę wprowadzać twarożek i jogurty, kaszę jaglaną i więcej owoców i warzyw :tak: A co z szynką baby, macie jakiś pomysł? Trochę strach dawać nawet taką ze sprawdzonego mięsnego...

Aga super fotki z zoo :-) Ja nie byłam ani we wrocławskim, ani w berlińskim ale też mi się wydaje że niemieckie pewnie na lepszym poziomie.
I nie narzekajce baby, u nas na wsi jedyne "większe" zoo jest właśnie po niemieckiej stronie, 60 km od Sz-na ;-)

Muńka ja też z @! Ale wcale nie fajnie mi z tym, jakaś taka rozbita chodzę :confused2:

Zaza smęć nam, smęć, pliiis! ;-) Czasem jedno takie smętnięcie na forum działa cuda. No co tam?

Niespodzianka fajno, że bąbelek już zdrowy :) A co masz na myśli mówiąc, że już biega po dworze? Znaczy się, on już chodzi??

W kwestii brania na ręce, ja podobnie jak dziewczyny, biorę :tak: Na szczęście moja teściowa jest taką samą babcią jak u katriny, mega opiekuńcza i też nie przejdzie obok dziecka obojętnie. Poza tym dziwi mnie taka opinia, że to niby rozpieści dziecko :eek: Rozpieszczanie to wg mnie dawanie wszystkiego, co dziecko chce, uleganie szantażom, ale nie przytulenie, kiedy płacze i tego potrzebuje.

Polaa u nas też zaczął się sezon na długie spacery :) Jak tylko wracamy po pracy do domu, to coś zjemy i śmigamy do parku całą rodziną. Starszak szaleje na rowerze, a my z młodym albo łazimy albo na placu zabaw :happy:

Kifsi tulę, mam nadzieję że wszystko się u Ciebie ułoży!

Rysica poema di cafe, mmmm, zatęskniło mi się ;-)

Josie fajno, że już z górki u Ciebie :)

Aylin
a te butki co pokazałaś to będziesz kupowała przez internet czy wypatrzyłaś w sklepie? Kurde u nas tylko smyk i 5-10-15 :eek:

Sunshine :-*

Ostatnia edycja:
Witam ja tylko na chwilkę

Może jak mała zaśnie to coś nadrobię ale widziałam że pisałyście o naszym zoo wrocławskim, wiecie co teraz jest o wiele lepiej niż za czasów Gucwińskich, a najlepsze zoo to http://www.zoodvurkralove.cz/en/

kuźwa posta mi ucięło wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

oki nie będę już się produkować bo się napisałam i dupa

laski z Wrocławia oprócz zoo gdzie możemy się jeszcze spotkać ????? tu gdzieś od strony milenijnego ???

Ostatnia edycja:
witam

co do smęcenia, to dzięki za pozwolenie ;) a ogólnie mam wrażenie, że wszystko dookoła mnie się sypie... moje małżeństwo przede wszystkim... i z teściową to już w jakąś obsesję popadam... przynajmniej teraz może powiedzieć, że na prawdę źle ją traktuję, bo w ogóle nie słucham co do mnie mówi, wyłącznie to co nt. Sergiusza... a wkur.ia mnie wsszystko co z nią związane i nie umiem nabrac do tego dystansu... wczoraj w końcu D wykrzyczałam, że w ogóle swojej matce nie zwraca uwagi, ale on nic nie kuma, a mnie chodiz o to własnie, że ona ma w dupie wszelkie wytyczne! miała nie sprzątać - tak się oburzyła, że nawet jak ona coś nachlapała na podłogę to nie sprzątnęła, a teraz zaczyna od nowa - już kocyki składa po swojemu, moje ciuchy zostawione na fotelu rozwiesza gdzie jej się podoba
a dziecku temperatrury nie potrafi zmierzyć :/

tekstu a tekstu a to tylko kropla w morzu...

Niespodzianka S często tak robi i zawsze biorę go na ręcę, bądź przez chwilę przytulam, ale zaraz odkładam na pdołogę, bo on zwykle tak robi, kiedy ja coś w kuchni szykuję ;) czasami jak bardzo się domaga, np. płacze to wtedy dłużej go poprzytulam, albo chwilę się z nim pobawię

No i dziś mama bliźniaków mówi do córeczki daj Antosiowi cześć, a Antek pięknie pierwszy rączkę wyciągną :D
super! gratuluję postępów!

Dzisiaj tesciu wzial Tomcia, robil awanture wiec go zabral do auta. Efektem jest urwane lusterko (to w srodku) :p No coz pilnowal, wiec moze winic tylko siebie :p
hehe dokładnie - mógł lepiej pilnować ;-)

Ja tylko na chwilunie :-(
ostatni znów czasu brak :-( w pracy nerwowa atmosfera , sypią się zwolnienia więc letka dooo....pka jest :-( w rodzinie tez niefajno ehhh, życie :no:
przepraszam ,że smęce , ale dołek mam i ogólnie do kitu :-( no i jeszcze przepraszam ,że nie odpisze każdej z osobna :zawstydzona/y:
Dziękujemy za życzonka i Wik śle całuski :-)

Tialana niestety twoje przestrogi okazały sie rzeczywistością- mały ma bakterie w moczu :no: co prawda przestał gorączkować w sobote, ale na wszelki zrobiłam mu wczoraj badania , no i wyszły skubańce jedne źle :no: na szczęście jeszcze bez antybiotyku i w poniedziałek kolejne badanie :no:

no cóż zmykam się pakować bo jutro na szkolenie jadę i trzy dni mnie w domu nie będzie , a tak mi się nie chce ,że masakra :-(
zdrówka dla Wiktorka!!! i trzymam kciuki za poprawę atmosfery zarówno w domu jak i w pracy!!!

Niespodzianka dziwna ta babcia jakas ... u nas na raczkach siedzi .,.. a babcia to by go w ogole nie spusczala na podloge ... ja przytulam jak tylko chce a on czesto sie sam odpycha bo ma ciekawsze rzeczy ... tylko jak nop myje gary to go nie wezme ... ale on wtedy lubi sie rozplakac :p i trza kombinowac i czyms zajac go

Josie dobrze ze zaczal jesc ... a Wy myslcie kiedy sie spotkamy :p

Iwon plan z jedzeniem dobry ... :D no i super nocka !!!

Kifsi zdrowka dla Wikusia !!

Rysica Monia idealna :D:D

Alijenka w jakim sklepie taka przecena ??

Muńka my nie bylismy u lekarza na zdrowych od stycznia :|

Kasiek no to pieknie jej przeszlo

Zaza skarz sie nam ... pomozemy

MsMickey fajny masz awatarek

dzieki dziewczyny za podpowiedzi z butkami ... tylko czemu buty dla dzeici sa drozsze niz dla doroslych :p no i wie ktoraqs jak szybko dzieciom rosna nozki ??

Zaza tulę! Czy dobrze rozumiem, że problem waszego małżeństwa dotyczy głównie teściowej? Bo jeśli tak, to chyba nie jesteś wyjątkiem ;-) Faceci już tak mają, że wolą nie zauważać problemu. Ba! On pewnie nawet serio go nie widzi ;) Trudno mieć do niego pretensje, że nie kuma dlaczego się wkurzasz, kiedy teściowa Ci układa kocyki ;-) A może skoro na dzień dzisiejszy nie umiecie się dogadać, lepiej znaleźć małemu jakąś opiekunkę z zewnątrz?

Msmickey współczuję złego samopoczucia! Zdrowiej :)

Kasieńka oj drogie, drogie :rolleyes2:

Dobra, ja przecież w pracy jestem, koniec przerwy ;-)

reklama
Kasieńka u nas we Wro w factory w Deichmannie taka przecena elefanta jest ale zapewne i we wszystkich sklepach jest przecena

Hejka!

Na ostatniej wizycie szczepiennej powiedziano mi, żebym przyszła z małą na wizytę kontrolną w 11 miesiącu. Zadzwoniłam dziś, żeby ją zapisać... termin na koniec czerwca...porażka!!!! wtedy to ona będzie tuż przed kolejną wizytą szczepienną, więc po co mam ją zapisywać na czerwiec. Chory jest ten NFZ...

:-D:-D
kurde a mi nic na temat wizyty kontrolnej nie mówili, byłam z małą ostatni raz na szczepieniu 28 grudnia i kazali przyjść jak skończy rok
Młoda dwa dni temu zjadła paprykę z zupy, 2 truskawki i zero wysypki, więc luzik. No i wciągnęła makaron jajeczny, a więc i na jajo kurze przeszło uczulenia! Normalnie skaza nam minęła:DDD Ale jak czytam, że wasze ogórki kiszone wciągają to szok:D Moja kocha brokuły - ostatnio zjadła cały głęboki talerz sama, no ale ogórek kiszony? Musze sprawdzić:p

Alijenka jak masz za daleko to faktycznie bezsensu. Ja w sumie też mam daleko, ale jakoś się tam przetransportuje - jutro jadę, bo mnie agaundpestka zachęciła:D Poza tym moja uwielbia zwierzęta (u mnie na wiosce konie, kuce, daniele, bażanty:p). No i nie wiedziałam, że wstęp 30zł!!!! Porąbało ich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kurde sama bym małej dała kiszonego ale chyba na tarce bym musiała zetrzeć

no do zoo mam daleko bo kurde ja muszę ciągnąć się przez całe miasto, a wiadomo jak Wrocek zakorkowany !!!!! jeździłam na kliniki jak byłam w ciąży i porażka !!!!!!
Witam, ja dziś miałam 3h dla siebie czyli fryzjer zaliczony :) mody z babcią, ale ostatnio taki mamisynek się zrobił, ze babcia musiała z nim już po 8ej wyjsc na spacer bo wył.

Co do zoo to z ceną przegięli dlatego kupiłam na 365dni za 80zł więc niecałe 3wyjscia do zoo i zwrócony jest.
Kasiekz kozy jeszcze ni były na wolności :D
niooo to się wyrwałaś z domku sama :-):-D:-)

a z tą ceną biletów to naprawdę przegięli !!!!!!!!!!!!
Munka mlody czuje sie znacznie lepiej. Nie ma goraczki i generalnie ma dobre samopoczucie :)

Dziewczyny mlody biega juz na calego wiec za wszelkie info o butach bede bardzo wdzieczna. Chcialam go puscic na podworko u tesciow, ale bez butow nie ma bata. Ogladalam dzisiaj elefanten (gietka podeszwa, przed kostke, ze skorki). Czy ktos moze mi cos powiedziec o tych bucikach? Warto kupic?
http://deichmann.scene7.com/is/image/deichmann/t_elefanten_kollektion?$product=deichmann/1104895_P

Mam tez pytanko do Was. Czy jak Wasze dzieci placza i wyciagaja raczki (staraja sie wdrapac) to je bierzecie na raczki czy nie? Ja zawsze bralam i tulilam, a tesciowa truje, ze rozpieszczam dziecko. Wg niej mam go zostawic i odejsc najlepiej (pozwolic sie wyplakac), ale ja nie potrafie / nie chce. Wychodze troche z zalozenia, ze samej by mi bylo przykro jakbym sie chciala przytulic, a ktos by mnie olal :/ A jak jest u Was?
ja właśnie zakupiłam elefanta dla małej

a co do przytulania to moja tak robi najczęściej jak chcę usiąść przed kompem, to wtedy muszę ją na kolana brać i biorę ją powygłupiam się z nią poprzytulam ale już nie da się jej odłożyć na podłogę
Josie te buty co wkleiłaś są świetne miękkie rewelka tylko co mądra ja kupiłam je jakiś czas temu i dupaaaaaaaaa bo są za małe już :( w ogóle to nie wiem gdzie ja miałam głowę kupując mu 19tkę.

Miłego dnia Wam życzę!!
ja właśnie małej kupiłam rozmiar 19 i są lekko za duże :-)
Hej baby :-)

Sukces - mały przespał całą nockę bez żadnej pobudki i jedzenia, od 19.30 do 6.00 :rofl2::rofl2::rofl2:
Myślicie że to zasługa bułki z masełkiem, jaką mu dałam po popołudniowym spacerze? Wypił mleko o 16.30, potem o 18-tej dosłownie rzucił się na tą bułkę (nie zjadł jej za wiele, ale zawsze coś), przegryzł ją jeszcze kawałkiem kiwi i biszkoptem :sorry: A o 19-tej wypił całą flachę kaszki! W ogóle ostatnio doszłam do wniosku, że musze mu urozmaicić jedzenie, bo jest jakieś takie lajtowe i monotonne. Powoli zacznę wprowadzać twarożek i jogurty, kaszę jaglaną i więcej owoców i warzyw :tak: A co z szynką baby, macie jakiś pomysł? Trochę strach dawać nawet taką ze sprawdzonego mięsnego...
moja też nie ma urozmaiconej diety już w ogóle nie wiem co mam jej na obiad dawać bo nic mi nie chce jeść ani zupek, ani rosołu, zrobiłam jej ostatnio jajko sadzone i ziemniaczki z masłem też nie chciała, wszystkiego zjada mi tylko połowę, hmmmmmmmm może jej to poprostu wystarcza ???

gratuluję przespanej nocki :-):-D, u nas też coraz lepiej mała od 2 nocy też śpi :-D

Do góry