reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

wiem,wiem że to z perspektywy lekarza inaczej wygląda:)
ale mimo to chcę:) znam parę par,które wspólnie przez to przeszły i wszystkie sobie chwalą:) tak więc chyba też się skusimy:)))
PS dopisałam się do Twojego zbioru mamusiek:p

Powiem Ci to zależy od osoby jeżeli Ty chcesz ok Wasza decyzja :) ja mam nadzieje tylko że mój P na to nie wpadnie ze chce byc przy porodzie bo bede musiala mu to z glowki wybic ;p

juz dopisalam :)

ja zmykam bo jakoś źle się czuję Milego wiczorku życzę

reklama
Jaki krem byscie polecily do ciala na czas ciazy? Czy warto kupic popularna Mustele czy moze znacie z autopsji lub z polecenia jakies inne marki.
Musze zaczac sie smarowac,by za bardzo sie nie 'rozstapic' :cool:

witam bardzo porannie :-) dziś niedziela więc pewnie wszystkie się wyśpicie a ja niestety do pracy idę :wściekła/y:
Asik ja do tej pory używałam zwykłego balsamu odżywczego ale właśnie wczoraj zakupiłam oliwkę bo słyszałam, że jest bardzo dobra ale czy zda egzamin będę mogła powiedzieć dopiero za kilka m-cy :-D

doczytałam właśnie że o cerze rozmawiałyście więc i ja się dołączę-u mnie bardzo kiepsko, nigdy nie miałam jakiejś super cery, po odstawieniu anty było raz lepiej raz gorzej no i teraz...ciągle coś...:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Witam również wczesnym rankiem:)

Ja zawsze używałam krem na rozstępy z Vichy, móglby byc co prawda tanszy ale z mojej strony godny polecenia.

katrina 115

Dzięi za uwagę kąpielową - zawsze Mój S czuwa i zagląda czy wszystko gra:))))

Asik.

trafiłaś wczoraj z tym kremowo balsamowym pytaniem, bo się po kąpieli smarowałam (akurat ujędrniającym z Lirene) i zastanawiałam czy mogę go nadal stosować, czy wystarczy czy może czymś innym lepiej przygotować brzuchol i ciało na powiększenie... w sumie nie wiem, z chęcią poczytam waszych opinii:)

a tak wogóle DZIEŃ DOBRY :) czas na poranną kawkę:)))))))))))))

Witam:)
W poprzedniej ciąży używałam oliwki dla dzieci na brzuszek i nie miałam żadnych rozstępów, ale wtedy byłam chudziutka i miałam mały brzusio hehe teraz po 15 latach.....

Miłej niedzieli dziewczyny:)

Ja w pierwszej ciąży on samego początku smarowalam brzuch roznymi kremami dla kobiet w ciazy przeciw rozstepom i NIC brzuch caly mialam pokryty sinymi rozstępami nic to nie dalo .. a jak wiadomo rozstępy do konca zycia pozostają.... więc w tej ciąży juz niczym sie nie smaruje bo i tak mam okropny brzuch i tak... trzeba sie tylko pogodzic z faktem ze naplazy juz nigdy nie pokarze sie w samym stroju kapielowym

Ja w poprzedniej ciąży używałam najpierw mustele (swietna) a póżniej mama i ja, w ramach oszczędności i rozstępów nie miałam :-)

Co do porodu rodzinnego, to takze chciałam aby był ze mną mąż, nawet wykupiliśmy salę rodzinną, ale tuż przed (w drodze, a biegłam na porodówkę) zrezygnowałam. Nie chciałam męża na sali. Wkurzali mnie wszyscy wokół. Miałam jeden cel - urodzić i to jak najszybciej, żadnych wielkich uniesień. Mąż nie był mi potrzebny. Stał za ścianą i słyszał jak się drę. Jemu to wystarczyło i mi też. Nie żałujemy ;-)

No ale ja miałam poród wywoływany (przez 4 dni:baffled::baffled:). Podawali mi oksytocynę (2xdziennie) i grobulki dopochwowe i NIC. I tak 4 dni. Nawet na porodówce leżałam. Chyba jestem pierwszą kobietą na świecie która zasnęła na porodówce z nudów :-D A lekarze cały czas mówili i, że za chwilę urodzę:baffled: Mąż non stop był przy mnie (bo mieliśmy rodzić razem). W ostatnim dniu, miałam już 5cm rozwarcia i najmniejszego skurczu :-) Już sie cieszyłam, ze jako pierwsza na świecie urodzę bez bólu :-p. Wtedy na odsiecz przyszła położna i przebiła mnie, po czym odeszły mi wody. Wtedy bóle dopadły mnie w ciągu 0,5 godziny i to jakie :szok: Cała oksytocyna dała o sobie znać. Organizm przeszedł na turbo. Urodziłam w ciągu niecałych 3 godz. od pierwszego skurczu, ale wszystko działo się tak szybko i tak boleśnie, ze na porodówkę musiałam biec (z pokopju przedporodowego) zeby zdążyć przed kolejnym skurczem. Nienawidziłam wtedy męża, choć widział jak cierpię powtarzał będzie dobrze:baffled: Na porodówce urwałabym mu głowę, także ja sobie chwalę jego brak:-) Bo teraz mogliśmy zrobić sobie drugie :-D

Jak już jestem po usg to i wstaję o normalnej porze :) Witam :) Koleżanka z własnego doświadczenia polecała Clarins...ale cenę ma powalającą...chyba trzeba życzyć sobie pod choinkę od rodzinki...hihi

reklama
Witam niedzielnie
Ja w poprzedniej ciazy smarowalam sie czyms z rossmana na rozstepy dla kobiet w ciazyz tej serii babydream , potem mama i ja ale rozstepy i tak mam. co prawda jasne i niewidoczne ale sa.dopiero w 9 miesiacu mi wylazly jak na zlosc
a cere to juz tez mam slaba, tak jak w poprzedniej.ale co tam jeszcze rok i bedzie piekna:cool:
wy tez takie drazliwe jestescie?bo ja sama ze soba ciezko wytrzymuje ostatnio:sorry2:

Do góry