reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

zamówiłam tula, bo mnie kuzynka przekonała...wysłała mi z 20 zdjęć małej w nosidełku:D:D Zapłaciłam 350zł za nowe (cena niska, bo starszy model wzoru:p).
spacerki też dziś były dwa, choć pizgało niemiłosiernie!
plac zabaw też już mamy zaliczony:)
a propos lęków to przypomniało mi się, że Pola boi się odgłosu cieszącego się dziecka (w swojej książeczce):p

msmickey moja też zaczęła kąsać! a co do papieru to również jest wielką miłośniczką (ja jak twój mąż jeszcze w podstawówce żułam:p)

muńka a może ciuszki na roczek np. większe rozmiary?

rysica niezła jesteś w te klocki z grupą krwi!

kasia.natka polecam romer king 9-18 za jego wygodę, obszerność i lekkie odchylenie do tyłu umożliwiające dziecku spanie:)

mlodak rajtuzy+spodenki+skarpetki i buty, body z długim rękawem+cienka bluzeczka+kurteczka:)

agaundpestka gratuluje nowej posady:) dobry pomysł z tym zoo - koniecznie zdaj relacje!

alijenka
gdzie na basen chodzicie? ja również jestem za spotkankiem (choć jestem tu nowa więc nie wiem czy mnie zaprosicie i czy w ogóle wypada mi się wpraszać).

Ostatnia edycja:
reklama
Siemanko :-):-)

U mnie nocka taka "se", mała zaś zrobiła sobie przerwę w spaniu choć nie była długa jak zawsze bo postanowiłam być twarda i nie chodzić do niej, zastosowałam metodę o której mi ktoś na basenie mówił 9 na 2, na 9 min dziecko się zostawia samo nawet niech płacze a po 9 minutach idzie się na 2 uspokoić i zaś wychodzi iiiii zadziałało :-):-D:-):-D

Avo także już wiadomo o co kaman z tą grupą krwi :-)

Aga ja chętnie zapraszam do mnie, ale tez nie omieszkam się wybrać do Wrocka :-D, a z tymi działkowiczami to nieźle Cię wrobili :p

kasiek ja jeżdżę na basen do Trzebnicy, także zabieraj Agę i resztę bandy przyjeżdżajcie razem !!!!!!!!!!!! i z tym czy wypada czy nie to przegięłaś !!!!!!!!!!!

a jeżeli chodzi o ubieranie to ja wczoraj małą ubrałam w rajstopki, spodnie, body na to lekka kurtka i bezrękawnik :-D i nic do przykrycia w wózku nie miała

Ostatnia edycja:
Miałam wczoraj wpaść w przerwie na the voice of poland, ale przecież na dwójce nie dają reklam ;)

Spóźnione wojtusiowe gratulacje Polaa :-)

Dzisiaj za oknem pachnie wiosną, ale suuuper :-)

witam się niedzielnie

Ja tam nie wiem jaką grupę krwi ma mój ślubny i pewnie nigdy się nie dowiem, bo to taki cykor, że w życiu nie pójdzie na pobranie krwi.

Miłego dnia Wam życzę, ja walczę z bólem głowy.

Witam,

u nas super pogoda, słońce świeci az miło. Kuba z tata na basenie, Wojtek śpi a ja zaraz biorę sie za obiad :tak: Normalnie zła jestem jak nie wiem, Wojtek od nowa tak kaszle, ze głowa mała, katar na całego, żyć nie umierać. Musze znowu pewnie iść z Nim do lekarza bo ma podejrzenie tej astmy i zobaczymy co bedzie. Kurcze czemu nie ma zdrowia jak jego brat?! Załamuje mnie to.

wczoraj kupiłam bilety do Polski na 28 maja, roczek bedzie miał w Polsce :tak: Wracamy 17 czerwca, mam nadzieje, ze to bedzie udany pobyt a nie tak jak ostatnio. Az sie boje...

U mnie nocka juz druga z rzedu super tzn maly spal do 7.30 u siebie!!!! No jestem w szoku, bo juz ze 3 tygodnie nie bylo tak zeby dotrwal u siebie do rana...

Z jedzeniem bez zmian :-\ jutro lekarz, ciekawe co powie....

Bylismy znow na placu zabaw tym razem z aparatem i wrzuce fotke wieczorem jak bede na kompie:-)

A u nas dzisiaj wiosenne porządki - M. poczuł się lepiej (yes, yes, yes ;-)) i od razu po tygodniu leżenia dostał powera. Efekt - na wieszakach mamy już wiosenne kurteczki, zimowe spakowane do czyszczenia, z butami też zrobiliśmy porządek.
Ech, aż chce się żyć, jak za oknem taka piękna pogoda :-) I w końcu mogę znowu suszyć pranie na balkonie, jupiii :rofl2:
Jeszcze niech tylko bąbel wydobrzeje, to zaczniemy weekendowe eskapady :tak:

Pola znowu pięknie spała. Dziś nawet do 8.00 (wczoraj już o 6.25!). My po podwójnym spacerze w parku, Polka coraz więcej chodzi na dwóch (trzymana oczywiście) niż w wózku:p Dziś latała w cieniutkiej wiosennej kurteczce, bo w cieniu było 18C! Oby tak dalej:)

Iwon
co za wiosenne porządki! Ja nie wiem kiedy w końcu się za nie wezmę - taka słoneczna pogoda nie motywuje mnie do sprzątania:D Zazdroszczę!

Alijenka w takim razie jestem jak najbardziej za spotkankiem. A może właśnie w Zoo (zgodnie z pomysłem Agaundpestka):D? My na basen do Redeco na Nowy Dwór, bo najbliżej:) Pierwszy raz byliśmy w wieku 5 mies. i od tamtej pory uczęszczamy, ale nieregularnie:p

reklama
Hej dziewczynki!

Chwila wolnego :-) Gabi już śpi, bo dziś ominęła drugą drzemkę, więc padła teraz. Coś czuję, że i tak się obudzi za jakiś czas w pełnej gotowości do zabawy, no a jutro pewnie po 5.00 wywali nas z wyra :baffled: oby nie!

U nas weekend oczywiście minął przeprowadzkowo. Część rzeczy już przewieźliśmy, ale najgorsze jest to, że póki co, nawet nie widać, że czegoś ubyło...

Muńka a kiedy planujecie się już tak definitywnie przeprowadzić?

chcielibyśmy 27-go przewieźć najcięższe graty i już tam zostać.

muńka a może ciuszki na roczek np. większe rozmiary?

to z pewnością będę zmawiać :-)

Siemanko :-):-)

U mnie nocka taka "se", mała zaś zrobiła sobie przerwę w spaniu choć nie była długa jak zawsze bo postanowiłam być twarda i nie chodzić do niej, zastosowałam metodę o której mi ktoś na basenie mówił 9 na 2, na 9 min dziecko się zostawia samo nawet niech płacze a po 9 minutach idzie się na 2 uspokoić i zaś wychodzi iiiii zadziałało :-):-D:-):-D

Cóż za metoda!! :-) kurcze...nie wiem czy dałabym radę wytrzymać przez 9 minut, jak Gabi by płakała...

Witam,

u nas super pogoda, słońce świeci az miło. Kuba z tata na basenie, Wojtek śpi a ja zaraz biorę sie za obiad :tak: Normalnie zła jestem jak nie wiem, Wojtek od nowa tak kaszle, ze głowa mała, katar na całego, żyć nie umierać. Musze znowu pewnie iść z Nim do lekarza bo ma podejrzenie tej astmy i zobaczymy co bedzie. Kurcze czemu nie ma zdrowia jak jego brat?! Załamuje mnie to.
wczoraj kupiłam bilety do Polski na 28 maja, roczek bedzie miał w Polsce :tak: Wracamy 17 czerwca, mam nadzieje, ze to bedzie udany pobyt a nie tak jak ostatnio. Az sie boje...

Oby mu szybko przeszło !!!! :-) A na wyjazd nastaw się pozytywnie to na pewno się uda!! :tak:
no i spóźnione sto lat dla Wojtusia!

Kurcze, dwa miesiące do roczku...pora myśleć o organizacji imprezy!

Do góry