reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Josie fajnie, że się udało i Janek się ośmielił:)

AVO
leukocyty obecne kryją p.w.
nabłonki płaskie d. liczne
pasma śluzu nieliczne
bakterie b.liczne

to wyciąg tych złych wyników.

Mamy bactrim 2x3,5 ml przez 10 dni. Plus furagina na wieczór 1/3 przez trzy tyg.
mocz ogólny za 7 dni plus posiew po leczeniu.

Na szczęście nie gorączkuje więc mamy ją traktować jak zdrową.

Za to dziś G ma dzień na marudę. Bawi się, bawi, a gdy się ruszę (wstanę po porstu) to płacz i rączki... gdy zignoruję czasami to raz się sobą zajmie raz płacze mocniej... już wieczorem maiałm dość...

reklama
Czy Wasze dzieci też tak "sępią" jak coś jecie? :dry:

taaaaakkkkk :tak:

kurde mam taką ochotę wybyć na jakieś bale że szoooooook !!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie jak małolata jakaś !!!!!!!!!!!!!!!!

no to na co czekasz, sprzedaj mloda tacie i w tany :-D:tak:

Spakowalam ile sie zmiescilo do mojej walizy, a reszte zostawiam L do dopakowania. Pewnie bede stac i patrzec mu na rece, bo w przeciwnym wypadku cos mu sie zapomni, albo uzna za niepotrzebne. Troche sie stresuje ta cala podroza no i rozwiazaniem spraw socjalno - bytowych ;) Tesciowie mysla, ze ja bede non stop u nich i siedziec i spac, a L jakos sie nie garnie zeby im wytlumaczyc, ze bedzie inaczej... Wszystko spadnie na mnie i to ja bede "be". Aaale nie ma co sie przejmowac :) Najwazniejsze, ze spotkam sie z moja ukochana siostra i z tata, i ciocia i psiapsiola. Achhhh. A moze mlody bedzie nocowal z tatusiem w Konstantynowie (przeciez mama mu pomoze), a ja bede hulac po Lodzi -hihihih ;-)

To pilnuj, pilnuj :tak: i spokojnego lotu, a to Wasz pierwszy z Tomciem? I oczywiscie musisz skorzystac z tego, ze bedzie mial kto zostac z malym!!! :tak::-) tutaj nie mamy takiej opcji wiec ja staram sie zawsze korzystac ;-)

Rysica- oj Ty kochana moja od razu wodac ze wrocilas do pracy, jeden post na dzien :-p to nie w Twoim stylu :-( brakuje mi fotek Monisi :tak: i recenzji ;-)

Josie- super, ze sie spotkanie udalo i Janek sie dobrze czul w gronie rowiesnikow :tak:

MsMickey- no nie dobrze, ze wyniki kiepskie ale plus taki, ze nie goraczkuje....

Jutro w pracy bede tylko ja i kolezanka- nice...... :dry: :baffled:

Ostatnia edycja:
Magda, to my ostatnie miałyśmy ciut gorsze, bo slad bialka( to niby norma jeszcze zwąłszcza przy goaczce jaka wtedy miała) i 4-6 krwinek świeżych. Trzymam kciuki za furaginę - oby w obu przypadkach pomogła. A o zachowaniu takim jak Gocha piszę na FB:)

Sunshine ale tak sama nie pojadę, niestety nie mam z kim jechać :-(, także chciałam zostawić mała u mojego K mamy na następny weekend i gdzieś wybyć ale mojemu K jakoś balety nie w głowie

MsMickey dziś chyba taki dzień bo u mnie z małą od drugiej drzemki tak samo, wiszenie na nogawce, płacz, tylko kolanka by chciała i nie potrafiła się niczym zająć, jak odkurzałam to miała radochę, mam nadzieję że choć nocka będzie spokojna

Munki mąż kupił klapki :-)

W jakim kolorze???:nerd:

:-D:-D:-D

Josie super, że Janek taki odważny- nagrałyście filmik z goniącymi się dziećmi???

Ms Mickey-&&&& za szybki powrót do zdrówka. Mój też dziś maruda straszna... płakał nawet jak dotknął się czołem w stół:baffled: a przy zasypianiu zupełnie bez powodu, nie wiem o co chodziło... mam nadzieję, że nic go nie bierze.

Alijenka zaś musi być:tak:. Taki Twój urok forumowy ;-)

Dziewczyny któraś wybiera się w góry Świętokrzyskie na weekend majowy...
Ja pochodzę z Kielc, harcerzem byłam więc przeszłam te góry w każdą stronę;-) Na czym zależy tej co tam chce jechać?
Siedzieć w miejscu czy np. dziecia w wózek i na św. Krzyż wyjść?

Moja dziś kończy 10miesięcy:)

alijenka
będzie trzeba dopilnować spotkania i tyle! Też chce tak jak pisze josie, aby masze małe fajnie razem się bawiły! Moja zawsze ryczy podczas wycierania i ubierania - po każdej kąpieli:p

rysiaca
oj biedna ty! trzymaj się, niedługo weekend majowy, więc parę dni wolnego!

msmickey moja miała wyniki jak twoja i dostała tylko bactrim. Lekarka zastanawiała się w ogóle czy dać bactrim na 10dni czy furagine na 2 tyg. A miała gorączkę aż 39,5C. Nefrolog poleciła mi podawać 1 łyżeczkę syropu z żurawiny do wody lub herbaty. Od tamtej pory zero bakterii:)

josie
super, że szkraby ładnie się bawiły:)

pamka ja z moją zasuwam wózkiem w Karkonoszach i Izerach

Ostatnia edycja:
josie zazdroszczę tego spotkanka. MsMickey, Muńka kiedy przyjedziecie na moją "wieś"?????

Rysica - współczuję zaganiania. jednak chyba wolę siedzieć z małym w domu, nawet kosztem wychodzenia z siebie czasami.

kasiekz - sto latek dla Twojej Księżniczki!!!!

MsMickey - zdrówka dla Gosi. Oby szybko wszelkie dolegliwości poszły precz. No i spokojnej mimo wszystko nocki życzę.

alijenka - zgadzam się z dziewczynami "zaś" musi być!!! :-)
No i życzę rozerwania się trochę. Ja też całymi dniami z małym tylko, ale dużo daje mi pomaganie zwierzętom. Teraz działam jak szalona i dziwnym trafem nawet lepiej idzie mi to niż wcześniej, a młody wcale nie przeszkadza.

Kurcze ale mi się fajnie pisze z kompa :-D:-D

Pamka ja się w weekend w Świętokrzyskie nie wybieram, ale też byłam harcerką, nawet swoją drużynę miałam, ha!!

reklama
Do góry