reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

butterfly gratuluje raczkowania:)! Ja polecam romera king, bo można go trochę odchylić do tyłu i młodej wygodnie się śpi, poza tym jest obszerny i Pola w zimowym kombinezonie ma dużo miejsca i na prawdę od kiedy zamieniłam fotelik z 0-13 maxi cosi na romer 9-18 siedzi spokojnie i wygodnie (pewnie też dlatego, że wszystko widzi:D). Dziewczyny też tu polecały jakiś maxi cosi, który obraca się w kierunk drzwi, aby łatwiej było wsadzić/wyciągnąć dziecko:)

Dokładnie - fajny fotelik, młoda zachwycona. Wcześniej sie wkurzała na dłuzszych trasach a teraz jeżdzi i podziwia okolice. Ale na razie nie zasneła więc rozkładania nie mamy przećwiczonego :)

Mój T. ma angine - i zakaz zblizania się do dziecia. Masakra....

reklama
Bry dzień!

Niespodzianka - teraz jak jest szybko widno za oknami to sie budzą między 7.30 a 8-mą, czyli daja pospać, z tym, że ja wieczorem nie potrafię szybko chodzić spać, chyba, że jestem bardzo zmęczona.
W dzień nie bardzo mam czas na kompa (teraz akurat Alinka jest w szkole, Kuba śpi, a szef wyjechał na tydzień, wiec mam chwilę dla siebie), ale jak Kuba wstanie to mam parę spraw do pozałatwiania w biurze, potem odebrać Alinkę ze szkoły, obiad i tak zleci do wieczora.

witam następną nową mamę!!!

Miłego dnia!!!! U nas słoneczko i jakieś + 6 stopni w cieniu, zapowiada się ładny dzień.

Butterfly ja mam chicco key 1 po siostrzencu i jestem zadowolona, mlody chyba tez jak juz pozwoli sie w niego wsadzic :sorry: Gratuluje raczkowania i wstawania.

Waris mialam pytac i mi ucieklo. Jak malutka?

Aylin o kurde, wspolczuje, kiedys sama czesto mialam - okropienstwo. Mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje - a do tego czasu chowaj mala.

Atinka przylatuje do Lodzi, a Ty skad jestes?

Ktos w ogole jest z Ldz lub okolic?

Ostatnia edycja:
HEj :)

jejku nie było mnie sporo a tu tyle nowych kobitek i dzieciaczków :-)
witam wszystkich :-D i dziękuje za pamięć :tak:

na pytanie czemu mnie nie było , odpowiem po prostu brak czasu :no:
w końcówce lutego wróciłam do pracy :-( troszkę hardkorowo bo zaczynając delegacją, ale tatuś z teściówką dali rade :-) potem pochłoną mnie ogrom pracy ( do tej pory ogarniam po poprzedniku) a wymagania od szefostwa wielkie :szok: doliczając do tego obowiązki domowe i zajmowanie się małym ( kolejne zęby rosnące chyba tylko w nocy, kolejne etapy mobilności bąbla) = niewyrabianie na zakrętach :-( na chwile obecną wracam do życia :-)

Gratulacje dla wszystkich "okrągłych" jubilatów :-)
Wielkie brawa za kolejne postępy ruchowe , za każde mama, baba, tata itp.

Co u nas w skrócie : 8 zębów, rozgadaliśmy się na całego (a tak marudziłam ,że nic nie mówi a teraz mama, baba, papa i innne twory słowne) no i chodzimy coraz więcej sami :tak: ( dowody w galerii wrzucę )

mam nadzieje już być na bieżąco
:-)

Witam się i ja :-D

Na początku chciałabym Was wszystkie i każdą z osobna ZAPROSIĆ na wieczorne uczczenie rozpoczęcia dziś przeze mnie ostatniego roku z 2-ką na przodzie :-D:-D Bedą:

cocktail3.jpg

oraz najpyszniejszejszy i najsłodszy tort pod słońcem:

Tort_dacquoise_z_orzechami_i_daktylami_2.jpg (tak, tym opychamy się na warszawskich spotkaniach ;-))

Munka wstaw filmik z rozmowa :D

próbuję, ale jak widzi, że nagrywam to chce mi odebrać telefon i koniec gadania :-) zobaczymy, może się uda!

U nas okej, mała się rozkręca... od paru dni raczkuje, wreszcie;p No i pięknie wstaje sama w łóżeczku i przemieszcza się po nim na dwóch kończynach:D To tyle z nowości:D
Nocki mogą być, chodzi spać około 21 i śpi gdzieś do 6 z przerwą ok 1 w nocy na butle... czy Wasze maluchy dalej jedzą w nocy? Czy to moja taki wybryk natury?:)
Buziaki i miłego dnia Wam laski życzę:)
A i mam pytanie jaki fotelik samochodowy polecacie jeśli chodzi o wagę 9-18??? Używany czy nie używany? Bo jeśli chodzi o używany to myślałam o jakimś takim z górnej półki, bo na nowy raczej mnie nie stać... no chyba że z tych tańszych w granicach 300 zł... ale nie wiem... Poradźcie coś;)

gratuluję postępów !!! :-)
moja w nocy już nie jada.

A co do używanego fotelika, to trzeba się zastanowić, bo nie ma się pewności, czy nie brał on przypadkiem udziału w wypadku samochodowym i czy na pewno spełnia swoją funkcję.

Młoda od wczoraj chodzi trzymając się jedną ręką np. stolika, łóżka:) Teraz siedzi i właśnie postanowiła się rozebrać ze skarpetek i rajtuz! Poza tym jak już pisałam mam problem, bo nie chce jeść owoców:(

:-D:-D:-D:-D

nawet owoców ze słoiczków?? Moja kumpela ma do tej pory taki problem z córcią ( ma 2 latka), przemyca jej owoce, dodając np. do kaszki.

Zaś pogoda do d....:crazy: U mnie pada deszcz ze śniegiem, więc nici ze spaceru :( A wczoraj byliśmy, aż trzy razy

no to mamy kolejną "zaś" dziewczynę :-) alijenka też pisze "zaś" ;-)

Dokładnie - fajny fotelik, młoda zachwycona. Wcześniej sie wkurzała na dłuzszych trasach a teraz jeżdzi i podziwia okolice. Ale na razie nie zasneła więc rozkładania nie mamy przećwiczonego :)

Mój T. ma angine - i zakaz zblizania się do dziecia. Masakra....

zdrówka dla T, oby nie zaraził małej!

Co u nas w skrócie : 8 zębów, rozgadaliśmy się na całego (a tak marudziłam ,że nic nie mówi a teraz mama, baba, papa i innne twory słowne) no i chodzimy coraz więcej sami :tak: ( dowody w galerii wrzucę )

8 ząbków wooww!!! my nadal 2 :-D

Co do spacerówek, to nie pomogę, bo nie mam kompletnie rozeznania. Czy tylko ja póki co nie planuję kupna lżejszej spacerówki??

Załączniki

• cocktail3.jpg
    cocktail3.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 37
  • Tort_dacquoise_z_orzechami_i_daktylami_2.jpg
    Tort_dacquoise_z_orzechami_i_daktylami_2.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Atinka przylatuje do Lodzi, a Ty skad jestes?
Ja jestem z okolic Katowic. Claudette też chyba jest z moich okolic o ile się nie mylę. Ciekawe co u niej i u Lenki ?
Iwon miałam jeszcze pytać , a jak u Ciebie wyglada sytuacja między braćmi ?
Muńka to wszystkiego naaaajlepszego:-) (smarkula no:-D:-D)
Napewno będę wieczorem i obiadu już jeśc nie będę co by mieć miejsce na te pyszności:-DZaś kalorie (hihi)

reklama
Na poczatek sto lat dla MUNKA i jesli mozna to ja sie wpraszam :tak::-D

Andzia- to super masz meza :tak: moj juz nie jest taki przychylny jak spedzam czas na BB zamiast z nim :no: teraz to juz raczej - wyjacze Ci ten internet, zabiore Ci tego laptopa :-D:-D:-D echhhhh zazdrosny i tyle :-p:-p:-p

Niespodzianka ja z Wloclawka wiec mozna by rzec ze z okolic :-p

Butterfly- gratulacje postepow, co do fotelika my mamy Mamas&Papas w spadku po kolezanki coreczce ;-)

Kifsi-8 zebow!!! my tylko 1 :-D niooo widzisz jak Ci sie dziewczyna rozgadala :-D

Macku- z tygladu ostatni mi sie podoba ale wiadomo wyglad to nie wszystko:sorry:

Munka- my na razie nie kupujemy ;-)

Kasiek- w UK boje sie kupowac "zwierzyne" kiedys Pe mial kolege ktory polowal na kroliki ale nie potrafilabym go zrobic dlatego wole kupic w sloiczku ale w UK nie podaja tego dziecia wiec zostaje PL sklep i tu nie zawsze :-(
Moja ostatnio marudzi przy owocach ale zje, i to lepiej jej wchodzi jak dostanie banana do reki :tak:

A ja zamiast robic to co zaplanowalam siedze tutaj ehhhhhh jestescie uzalezniajace :-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry