reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

heloł

Sergiusz znowu się przesikał :/ chyba kupię mu te pampersy 4+ do spania

Dziś w pracy zachowywałam się jak prawdziwy leser za co będę zapewne płacić do końca tygodnia albo i dłużej ale miałam dziś całkowicie seksualny stosunek do pracy i nic się z tym nie dało zrobić:sorry2:
taki stosunek do pracy to ja mam co poniedzialek :-D

Co do znalezisk naszych dzieci- mój ostatnio znalazł na kaloryferze suchą kromkę chleba (nie umiem wyrzucić chleba to odkładam dla wron i wróbelków), siedział koło tego kaloryfera jadł ten chleb i płakał w niebo głosy bo go kuł w podniebienie i dziąsła:-D ale nie przestawał go rzuć, a matka co robiła? leżała ze śmiechu na podłodze:baffled:
:-D:-D:-D:-D

Moja Gabi zaczyna tak śmiesznie gadać. Pisałam już, że czasem mam wrażenie jakby zdaniami mówiła, ale w innym języku :-D:-D no bosko to brzmi!! Po kąpieli wychodziło jej coś w stylu: Bozie bozie bje bozie :-D I najfajniejsze jest to, że zaczynam wtedy podobnie do niej mówić i tak sobie "rozmawiamy".
fajowo!!! S tez gada jakby w swoim języku i też go naśladuję, więc bardzo mnie cieszy, że nie jestem sam, bo myślałam, że nienormalna jestem ;-) ale jest nas dwie ;-)

Aylin co to gazela? :unsure:

hahahaha ale masz sklerozę:-p sama jej gazelę sprzedalaś, a teraz zpytasz co to?:-D

mlodak ja wstałam chwilkę później! fajnie, że Szymek zaczął pić mleczko znowu

reklama
Rysica mam nadzieje, ze bedzie dobrze w pracy. Spojrzeniami zlosliwcow sie nie przejmuj - zawsze gdzies sie znajda takie osoby. Fajnie, ze juz masz swoje stanowisko i powoli wkrecasz sie w prace.

Zaza przykro mi :(

Mloda K Szymek wyglada uroczo :) Ile razy juz mu wloski scinalas?

Katrina o ktorej Twoje dzieciaczki wstaja, ze masz sile po nocach w necie buszowac ;)

Polaa lecimy 12 w pt (juuuupiii) L zostaje 2 tygodnie , a ja z mlodym do 10 maja czyli prawie miesiac :)

Co do proszkow i plynow - juz dawno piore w normalnym proszku.

Munka wstaw filmik z rozmowa :D

Iwon ty pytalas o to kto z maluszkiem w domu siedzi? Jaaaaa - siedze i nic nie robie :D A w domu sie samo sprzata, pierze i gotuje (jak niektorzy sadza ;-))

Pracowalam wczoraj nad zwiazkiem ;) L mi pokazywal w necie toyoty i pytal co sadze ;-) Chce zmienic samochod po powrocie z Pl. Zobaczymy co z tego bedzie.

Z rzeczy poprawiajacych humor. Znalazlam w szafie spodnie (kolejne ;) ) ktore sprawiaja, ze mam talie, a nie blooba.

Z postepow - Tomek zasuwa na coraz dluzsze dystanse. Chcialam go nagrac, ale jak widzi aparat to pedzi do mnie na 4 i sie smieje.

Kurde paskudna pogoda u nas, a musze isc na zakupsy ciuchowe dla siostrzenca.

Witam! :-)

Ja znowu nie na bieżąco, bo znowu mam kosę z M, więc nastroju i czasu brak :dry:

Wczoraj jak mała w końcu padłą (po 22) to wzięłam się za wybieranie spacerówki. I tu prośba o opinie (zwłaszcza Rysica, jak znajdziesz chwilkę ;-)). Biorę pod uwagę:
4baby Shape
wozek-spacerowy-4baby-shape.jpg
Chicco echo
1.jpg
Senso EasyGo
easygo_senso_s.jpg

Quatro Lili
wozek-quatro-lili_3581.jpg

Załączniki

• wozek-spacerowy-4baby-shape.jpg
    wozek-spacerowy-4baby-shape.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 30
  • 1.jpg
    1.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 24
  • easygo_senso_s.jpg
    easygo_senso_s.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 24
  • wozek-quatro-lili_3581.jpg
    wozek-quatro-lili_3581.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Niespodzianka to było drugie podcinanie.

Mój młody zasuwa już za jedną rączkę. Sam stoi już całkiem pewnie ale zbyt gwałtowny ruch i leci na dupsko :))

Cześć laski;)
Rysica - super, ze powrót do pracy udany no i że Monika dobrze znosi nieobecność mamy;)
Młodak - gratuluje postępów u Szymka;)

U nas okej, mała się rozkręca... od paru dni raczkuje, wreszcie;p No i pięknie wstaje sama w łóżeczku i przemieszcza się po nim na dwóch kończynach:D To tyle z nowości:D
Nocki mogą być, chodzi spać około 21 i śpi gdzieś do 6 z przerwą ok 1 w nocy na butle... czy Wasze maluchy dalej jedzą w nocy? Czy to moja taki wybryk natury?:)
Buziaki i miłego dnia Wam laski życzę:)
A i mam pytanie jaki fotelik samochodowy polecacie jeśli chodzi o wagę 9-18??? Używany czy nie używany? Bo jeśli chodzi o używany to myślałam o jakimś takim z górnej półki, bo na nowy raczej mnie nie stać... no chyba że z tych tańszych w granicach 300 zł... ale nie wiem... Poradźcie coś;)

butterfly gratuluje raczkowania:)! Ja polecam romera king, bo można go trochę odchylić do tyłu i młodej wygodnie się śpi, poza tym jest obszerny i Pola w zimowym kombinezonie ma dużo miejsca i na prawdę od kiedy zamieniłam fotelik z 0-13 maxi cosi na romer 9-18 siedzi spokojnie i wygodnie (pewnie też dlatego, że wszystko widzi:D). Dziewczyny też tu polecały jakiś maxi cosi, który obraca się w kierunk drzwi, aby łatwiej było wsadzić/wyciągnąć dziecko:)

rysica - masz ciekawą pracę i w ogóle jesteś mega!

niespodzianka - dokładnie jak i u mnie: sprzątanie, prasowanie (stos męża koszul), gotowanie dwóch obiadów (Pola i my) + tona innych rzeczy robią się same:p

muńka - ja również gotuję królika z warzywami czyli w wywarze:)

młodak - mi przed samymi świętami nawaliła lodówa, a na drugi dzień pralka - wszystko electroluxa! Serwis był tuż po świętach, popatrzył, zrobił notatkę i pojechał - ma wrócić z częściami (do tej pory cisza!).

sunshine - w Tesco jest cały królik, ale w Auschan można kupić sobie małą porcję (części). Wrzucam do zupki z warzywami i gotuję (tj. najpierw sam królik, a potem dorzucam warzywka) :)

zaza - ja do spania używam 4+. Jak po kąpaniu zmienię jej pampersa, tak dopiero ok. 8 rano przebieram i nigdy jeszcze nie przeciekł:)

maćku - wizualnie najbardziej podobają mi się dwa ostatnie modele. Ostatni testowałam w sklepie i ma spore siedzisko - dłuższe i szersze, więc jest bardzo wygodny.

Młoda od wczoraj chodzi trzymając się jedną ręką np. stolika, łóżka:) Teraz siedzi i właśnie postanowiła się rozebrać ze skarpetek i rajtuz! Poza tym jak już pisałam mam problem, bo nie chce jeść owoców:(

Ostatnia edycja:
Butterfly moj jeszcze je w nocy, a moze tylko sie przytula, bo on cyckowy. Napewno rano o 6ej wyciąga z cycow, a potem to butelka o 8-9ej u mojej mamy.
Co do fotelika to mij jezdzi w Coneco Zenith Armor(po starszym bracie). Ktos mi go polecił, ja jestem zadowolona, wiec polecam. No i nie jest drogi.

reklama
Butterfly mnie w oko wpadł maxi cosi axiss, nówka ok. 800, więc chyba będę szukała używki, ale zanim ją kupię to chce ją zobaczyć na żywo. Także szukam na allegro i na tablicy czy gdzieś w pobliżu ktoś nie sprzedaje czasem:-)
Fotelik 0-13 też tak kupiłam i byłam zadowolona:-)
Rysica fajnie, że pierwsze koty za płoty i jest ok:happy:No i masz ciekawą pracę
Mlodak no to jeszcze chwila i będziesz go w domu szukała jak sam ruszy:-D
Maćku dla mnie wszystkie fajne, ale wizualnie ten ostatni
Iwon no u mnie 8 lat różnicy, trochę dużo, ale za to młody dużo pomoże przy małej. On to w ogóle bardzo samodzielny jest, a proszenie go o pomoc powoduje, że czuje się taaaaki dorosły:-):-)I jeszcze nigdy nie był zazdrosny o małą, chyba to rozumie, że ona potrzebuje nas bardzo
Niespodzianka a gdzie przyjeżdżasz do Polski ?
Zaza współczuję :(

i... dalej już nie pamiętam
Zaś pogoda do d....:crazy: U mnie pada deszcz ze śniegiem, więc nici ze spaceru :( A wczoraj byliśmy, aż trzy razy

Do góry