reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam sie z pieknym sloneczkiem za oknem :-)

zaza- moja jak zostawala z babcia to nie plakala za mna i nie robilo jej roznicy czy jest czy mnie nie ma :-( dopiero teraz jak zostaje z opiekunka to docenia bardziej mamusie :-p wiec nie masz co sie dolowac tylko wymien tesciowa na opiekunke :-D

dzis chyba caly dzien na dworze spedzimy wiec do wieczorka. Udanego weekendu!!! :tak::-)

reklama
Witamy z rana :)
I jak kacyka mają panie??
U nas nocka super do 6:20 bez pobudki :) wczoraj posprzątałam więc weekend wolny :)

Miłego dnia!!

a ja mam d rana mega wkurw! Wczoraj powiedziałam mężowi, że dzisiaj jest ostatni dzień, kiedy mogę pospać i chciałam pospać, to najpierw Monika od 4 do 5 zrobiła koncert aż w końcu zgłodniała i musiałam JA jej dać butlę, chociaż R do niej też wstawał ale tak "na odczepnego" ... jak Monika zasnęła to spała do 8:00 ale znów ja musiałam się obudzić i wręcz wygonić do niej a potem się wolał położyć zamiast się nią zająć a ona narzekała, aż go znów wygoniłam. I w sumie tyle mojego, że sobie poleżałam, ale wyspać to się nie wyspałam........:angry::angry::angry:

Zaza a wlasnie jeszcze jedna rzecz :) tak jak napisala Sunshine o opiekunce ... mysle ze dziec zaczyna mocno zauwazac mame wtedy kiedy jest z opiekunka, opiekunkami ale i wieksza iloscia dzieci nie samo ... bo jak zostaje no moj z tesciowa to zero reakcji na mnie ... jak przychodze po niego do zlobka to jest taka radosc ze normalnie ciezko zapanowac nad nim ... na tate ma staly bum bo tato nigdy nie byl ciagle ... no i rzadziej opiekunka jest mezczyzna wiec nie ma jako takiego zastepstwa ... bo z tego co pamietam tez Josie pisala ze zazdrosna o opiekunke bo Jasio zachowuje sie jakby bardziej byl za opiekunka ... ale tak dzieci maja ... bo wtedy uwaga tej osoby jest tylko skierowana na jednego dziecia ..

Hehe Kasieńka, a czy ja ostatnio nie pisałam, że mój młody odchyla się od wszelkich "wzorców" książkowych? Nawet zęby mu niestandardowo rosną, no bo po co miałby mieć tak, jak inne dzieci ;)

Dzień dobry :)

Rysica ojojojoj, a czemu ostatni raz dzisiaj mogłaś się wyspać? A noc z soboty na niedzielę?
Aga nocka bez pobudek? Zazdrosnam ;)
Polaa no koniecznie musisz nadrobić straty ;)

Ja też póki co uciekam, miłej soboty :-)

Zaza - nie przejmuj się, Sunshine ma rację! Bo to "tylko babcia" z nią siedzi. Szymekjak miał 5 m-cy i wróciłam do pracy, to ja pracowałam pon-czwartek a mąż pt-weekendy i jakoś Szymek miał gdzieś, że wróciłam z pracy :p To samo jak zostawał z moimi rodzicami na cały dzień jak studiowałam zaocznie, to też miał w nosie, że mnie nie było, aaale, jakmiał rok i m-c i poszedł do żłobka, to oooo jak wracała to się tulił i mama była kochana :p
A ja Ci "zaraz" powiem jak Monika będzie reagowała jak będę z pracy wracać jak mąż jest w domu a potem jak będzie z opiekunką
;P

U mojego sie juz odmienilo z opiekunka, od dwoch tygodni w pgole ma faze na wyciaganie raczek do nas. I kolejnosc jest tata mama niania. Zadowalajaca choc wolalabym pierwsze miejsce. Ale ja to rozumiem tak: ja zaspokajam jego wszystkie potrzeby jestem z nim duzo i bawie sie. Wiec nic dziwnego ze za mna nie placze przy tacie bo ma mnie wiecej. Tata za to tylko patrzy zeby go sprzedac wiec ja wrecz przeciwko niemu zwracam takie sytuacje mowiac mu ze wiecej czasu powinien z malym byc bo pozniej maly za nim placze. I u nas to ojciec ma wyrzuty sumienia nie ja:-)

Moja kolezanka kiedys miala problem bo corka w ogole sie nie bala obcych i mogla z kazdym wszedzie isc. Poszly do psychologa a babka jej powiedziala ze tylko pogratulowac bo dziecko ma pelne poczucie bezpieczenstwa i zaspokojone potrzeby. Tak wiec zaza ja mysle ze powinnysmy sobie pogratulowac:-)

A tak w ogole dzien dobry u mnie pobudka 7.30. Pieknie!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry