reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej,
Rysica - ja myje codziennie - dlatego ze moja ma dziwny zwyczaj sparawdzania co je i następnie wcierania tego we włosy :)
Nie zawsze ale często tak robi.

Nocnik - mam od wesela - zespół przygotował nam piosenkę z akcesoriami. I dostalismy miedzy innymi niebieski zwykły nocnik :)

reklama
hej

umieram w lozku. cale szczescie jest niania to sie mlodym zajmuje. juz dawno tak chora nie bylam...

A ja wczoraj musialam opuscic impreze :( L powiedzial, ze robie 4 rzeczy na raz (lezenie, pisanie, smianie sie, picie :confused2:) i zadna go nie dotyczy, i zrobil minke jak kot ze Shreka :sorry:

:-D:-D

Witam z poranną kawusią.
Młody w lezaczku odpoczywa po śniadaniu wiec na bank jej nie tknie.

Zaza nie wiem co mi sie stało z kompem ale jak zrobię odpowiedź to zamiast białego pola na odpowiedź ja mam fioletowe i nie reagujace na kursor. Nie da nic napisać.
Mamy pracujące podpytajcie informatyków może? Bo sama to na bank nie dojde co schrzanilam.

Iwon jo bujną masz wyobraźnie. Ja na drzewie z moim lekiem wysokości, hauaha!!!!

Dzisiaj idę do fryzjera i może znów jak człowiek bede wyglądać. Bo teraz to mam 3 kolory na głowie.

to twoj jeszcze usiedzi w lezaczku??? na mojego juz nie ma sposobu, lezaczek zdemontowalismy
powodzenia u fryzjera
i sobie wyobrazilam jak podchodze do kolegi informatyka pokazuje mu bb i prosze zeby pomogl kolezance bo jak klika odpowiedz to ma fioletowy kwadrat :-D:-D

moj maly kasiaze wczoraj cwiczyl kucanie po zabawke ze stania trzymajac sie jedna reka. dzis cwiczy maszerowanie wzdluz kanapy - na razie tylko w prawo :eek: a ogolnie to w tym tygodniu najbardziej skupil sie na rozwoju mowy i robi niesamowite postepy, coraz to nowe dzwieki wydobywa z siebie i patrzy uwaznie na usta jak sie do niego mowi i probuje powtarzac. niesamowite jak sie rozwija !! a ja umieram w lozku :crazy:

mlodak moja jak u josie w leżaczku nie wytrzymałaby:D Pod koniec 6 mies. zdemontowałam, w folie i na strych! Teraz jak coś gotuje to siedzi w foteliku do karmienia z toną zabawek na desce i wówczas mam chwilę:)

Kuzynka mająca 2 letnią córę poleciła mi nosidełko ergonomiczne TULA. Drogie (ok.400zł), ale kupiła je zamiast lekkiej spacerówki. Szukam czegoś na majowy wypad w góry (mój mąż to człowiek gór, więc nie mam wyjścia).
Oto jej recenzja:
'Po pierwsze zwróć uwagę, żeby kupić wersję 7-20kg i nosidełko ergonimiczne, a nie chustę!! Tula jest wspaniałe dla dziecka bioderek i kręgosłupa. Jednak rewelacja pod kątem nie tylko dziecka, ale i twojego kręgosłupa, bo całość masz na pasie biodrowym. Zosia waży 13kg i noszę ją jak piórko. Poza tym kwestia wkładania i wyjmowania dziecka to jeden ruch ręką, a jak zacznie brykać to będzie chciała włazić i złazić po sto razy w czasie jednego spaceru. No i wreszcie w odróżnieniu od innych poliuretanów i poliestrowych jest bawełniane, więc na lato jak znalazł, bo ani ty, ani Pola nie spocicie się. Poza tym jak dzidzia starsza to można na plecach nosić, więc długo posłuży. Ponadto do Tula dają kapturek chroniący przed wiatrem. Pod tym kapturkiem dziecko może również ssać pierś i nikt tego nie widzi, a wy możecie dalej maszerować".

Ufam jej i kupuje, bo w sam raz na górskie wyboje :) To tak jakby ktoś jeszcze był zainteresowany nosidełkami:p

AAAAAAAAAAAA Pola sięga mi ręką na stół i właśnie zabrała - na szczęście - pusty kubek!!! Kiedy ona urosła???

Ostatnia edycja:
Josie zdroweczka !!!! wiosna idzie trzeba na jakis spacer sie umowic a nie chorowac

Kasiek Tule mam ja i Josie... pare dziewczyn chustuje ... Aylin ma mt i chuste takze cos niecos wiemy na ten temat :) ja tez moge polecic TULKE swietna jest i uzywane mozna kupic tez w niezlej cenie i prawie jak nowe ... ja kupilam za 300 uzywane moze ze trzy razy wyglada jak nowe

Muńka ano o tym wycieraniu nie pomyslalam :p

Ostatnia edycja:
Kasiek potwierdzam mam tule i jest super :) nie zamienilabym na zadne inne! a wczesniej mialam bjorna ale slabo

a co do kubka.... moj dzis wyladowal u nas w lozku w nocy a ze nie chcialam go zarazic to sie odwrocilam i spalam do niego nogami. zawsze spi pomiedzy nami i jest bezpieczny no a dzis nawet nie poczulam jak sie obudzil, i siegnal do stolika nocnego po moj kubek po herbacie z fusami i jak sie obudzilam to zadowolony podgryzal ten kubek caly w mokrych fusach:baffled:

Kuzynka mająca 2 letnią córę poleciła mi nosidełko ergonomiczne TULA. Drogie (ok.400zł), ale kupiła je zamiast lekkiej spacerówki. Szukam czegoś na majowy wypad w góry (mój mąż to człowiek gór, więc nie mam wyjścia).
Oto jej recenzja:
'Po pierwsze zwróć uwagę, żeby kupić wersję 7-20kg i nosidełko ergonimiczne, a nie chustę!! Tula jest wspaniałe dla dziecka bioderek i kręgosłupa. Jednak rewelacja pod kątem nie tylko dziecka, ale i twojego kręgosłupa, bo całość masz na pasie biodrowym. Zosia waży 13kg i noszę ją jak piórko. Poza tym kwestia wkładania i wyjmowania dziecka to jeden ruch ręką, a jak zacznie brykać to będzie chciała włazić i złazić po sto razy w czasie jednego spaceru. No i wreszcie w odróżnieniu od innych poliuretanów i poliestrowych jest bawełniane, więc na lato jak znalazł, bo ani ty, ani Pola nie spocicie się. Poza tym jak dzidzia starsza to można na plecach nosić, więc długo posłuży. Ponadto do Tula dają kapturek chroniący przed wiatrem. Pod tym kapturkiem dziecko może również ssać pierś i nikt tego nie widzi, a wy możecie dalej maszerować".

Ufam jej i kupuje, bo w sam raz na górskie wyboje :) To tak jakby ktoś jeszcze był zainteresowany nosidełkami:p

?

Kasiek ja mam mt. Nie chcialam nosidla. Chustę też mam. I elastyczną i tkaną. I powiem Ci szczerze ze każda ma swoje plusy i minusy.

A zamiast płacić za Tule 400 zł zamów sobie u pathi - też szyje nosidła ergonomiczne - a koszt 280 zl. I masz wzór i kolor jaki tylko sobie zamarzysz.

Kasiek Tule mam ja i Josie... pare dziewczyn chustuje ... Aylin ma mt i chuste takze cos niecos wiemy na ten temat :) ja tez moge polecic TULKE swietna jest i uzywane mozna kupic tez w niezlej cenie i prawie jak nowe ... ja kupilam za 300 uzywane moze ze trzy razy wyglada jak nowe

dokładnie. Ja lubie - ale spacerówke też lubie.

I jedno - nie ma cudów - jak na zewnątrz będzie 35 stopni to spacerówka wygra zarówno z chustą, mt jak i nosidlem. Bo cialo do ciała da jedno - upocisz się.

Aylin zastanawiałam się nad mt - jaki masz model, polecasz? Ja mam swoją spacerówkę od wózka 3w1 i ją kocham, bo na moje polne drogi niezastąpiona. Lekką na zakupy mam po dziecku szwagierki i dokładnie jak ty wolę spacerówę na zakupy niż nosidełko/chustę. Nosidełko potrzebuję z konieczności na wyprawy w góry, które są co 2 tygodnie. Chusta odpada, bo ja ich nie uznaję i nie mam zamiaru praktykować - żadnych!:D

A ta pathi to szyje takie z pasem na biodra jak tula i bawełniane? I tan kapturek (bo w górach wieje)? Ona jest z BB?

Kasienka
dokładnie, mam zamiar kupić mało używaną:D

Ostatnia edycja:
hej

umieram w lozku. cale szczescie jest niania to sie mlodym zajmuje. juz dawno tak chora nie bylam...

:-D:-D

to twoj jeszcze usiedzi w lezaczku??? na mojego juz nie ma sposobu, lezaczek zdemontowalismy
powodzenia u fryzjera
i sobie wyobrazilam jak podchodze do kolegi informatyka pokazuje mu bb i prosze zeby pomogl kolezance bo jak klika odpowiedz to ma fioletowy kwadrat :-D:-D

moj maly kasiaze wczoraj cwiczyl kucanie po zabawke ze stania trzymajac sie jedna reka. dzis cwiczy maszerowanie wzdluz kanapy - na razie tylko w prawo :eek: a ogolnie to w tym tygodniu najbardziej skupil sie na rozwoju mowy i robi niesamowite postepy, coraz to nowe dzwieki wydobywa z siebie i patrzy uwaznie na usta jak sie do niego mowi i probuje powtarzac. niesamowite jak sie rozwija !! a ja umieram w lozku :crazy:

Teraz jest najlepszy czas na mówienie do dziecka z takiej odległości, żeby widziało usta :biggrin2:

Zdrówka!!

a co do kubka.... moj dzis wyladowal u nas w lozku w nocy a ze nie chcialam go zarazic to sie odwrocilam i spalam do niego nogami. zawsze spi pomiedzy nami i jest bezpieczny no a dzis nawet nie poczulam jak sie obudzil, i siegnal do stolika nocnego po moj kubek po herbacie z fusami i jak sie obudzilam to zadowolony podgryzal ten kubek caly w mokrych fusach:baffled:

moja też przeważnie między nami i zawsze się boję, że nie poczuję, jak gdzieś sobie idzie

a tak w temacie:

577310_518234748229342_195289789_n.jpg

Załączniki

• 577310_518234748229342_195289789_n.jpg
    577310_518234748229342_195289789_n.jpg
    44,2 KB · Wyświetleń: 53
Muńka i Josie moja też śpi z nami (mąż zabronił wywalić ją do łóżeczka:D). Łóżeczko jest przysunięte do naszego łóżka i Pola śpi właśnie po jego stronie, ale nie kręci się jak na rysunku, więc się wysypiamy:)

Muszę się pochwalić, bo właśnie przyszły butki Absorba dla Poli. 100% skórki, w środku, na zewnątrz, no cudo tak mięciutkie. Tylko podeszwa bardzo mięciutkie tworzywo. Profilowane, na dodatek moja ma wysokie podbicie, a te buki są idealne:
b1.jpgb2.jpg

Załączniki

• b1.jpg
    b1.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 24
  • b2.jpg
    b2.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
reklama
WEEKEND!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D

Kasiekz- my wszystko na kranowce a jeszcze nidgy nie robilam pazonej tzn z toreki herbatki bo nie wiedzialam ze moze :sorry: Dostalam od siostry 4 wielkie puchy HIPP i tak po kilka zairenek dodaje do wody, bo to cukier zawiera wiec tylko tyle zeby ciut inny smak byl :tak:

Mlodak- powodzenia u fryzjera i czekamy na foteczki :tak::-)

Sunshine - o matko co za historia z nocnikiem!!!!! To ja czasem zawału dostałam jak ni z tego ni z owego Szczeniaczek uczniaczek leżący na podłodze w nocy wrzaśnie "przytul mnie" a przecież był w trybie "papa"...... zawału można dostać od tej elektroniki....
pokazałam mężowi piżamki - nie wiem co go bardziej ucieszyło, cena :p czy to, że Ci się udało kupić biedroneczki takie jak on Monisi kupił body i był z siebie taki dumny :D Pewnie uznał, że to, że mi się podobało to była prawda naprawdę a nie takie gadania, żeby mu przykro nie było i się ucieszył :D a ja naprawdę zakochana jestem w tych biedroneczkach i żuczkach! :D aaaa i jeszcze "ooo i ta ma spodenki nie różowe" hehe... facet :p powiedziałam, ze w takim razie będzie miał ten zaszczyt założyć jej tę piżamkę sam po własnoręcznym jej wykąpaniu hehehe

to super, ze udalo mi sie meza zadowolic :-D:-D:-D Mojemu tez sie te biedroneczki podobaja :tak::tak::tak:

Aurelki pierwszy rysunek: Mamusia i tatus a miedzy mami Aurelka :-)

IMG_5900.jpg

Załączniki

• IMG_5900.jpg
    IMG_5900.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 50
Do góry