reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

A ja wczoraj musialam opuscic impreze :( L powiedzial, ze robie 4 rzeczy na raz (lezenie, pisanie, smianie sie, picie :confused2:) i zadna go nie dotyczy, i zrobil minke jak kot ze Shreka :sorry:

Munka, Zaza ja mam nocnik z ikei - zielony. Mamy z nim super zabawe - mlody zaklada mi go na glowe :) Czasem go posadze w ubranku (3 sec) ale siusiania na, jeszcze nie ucze.

Iwon niezla wizja :)

Macku nie czuj sie niezaproszona :) Iwon zaczela pic, a my sie wprosilysmy :D

Mloda to powodzenia u fryzjera - wklej nam efekty :)

reklama
hej Wam :)

ja tam bez kaca bo co tam taki ajerkoniaczek, na smak bardziej :D

u nas nocka ok, spała do 7:30 ;] właśnie się z Szymkiem bawią torami, Szymek układa, Monika rozkłąda, Szymek się wściaka, Monika śmieje :laugh2:

ja już po kawusi - mężu zrobił :-)

dziś musze wyjść z domu na zakupy i na pocztę, tylko jak ja dzieci ubiorę... tzn Szymka wiem jak, ale Monikę...

pytanie - jak często myjecie dzieciom włosy??
ja ostatnio Monice zrobiłam 4dni przerwy z powodu tego kataru i wiecie co odkryłam? że już jej się nie przetłuszczają tak jak kilka (8? 10?) tygodni temu, że rano po myciu już miała lekko tłuste a wieczorem już strąki! Ale bacznie im się przyglądałam codziennie, i naprawdę były w super stanie i nie miały kołtuna z tyłu po nocy! Wczoraj jej umyłam, wysuszyłam i rano też wstała bez kołtuna!!! :D A ma już takie fajne długaśne i coraz gęściejsze i coraz więcej się da złapać gumką w kucyku :D

Wiedziałam, że skoro wyrzygała kaszkę to na cycku będzie cienko ze snem. Budziła się co chwilę, dopiero nad ranem porządnie zasnęła i wstała o 8.15:))

Wczoraj przeglądałam Galerię Czerwcowych Maluchów i chyba muszę się też tam 'wpisać' czyli wrzucić jakieś fotki w wolnym czasie:)

Rysica
ja moją kąpię co dwa dni i wtedy też myję jej głowę. Ale ci dobrze, przynajmniej masz trochę swobody dzięki Szymkowi:) Ps. jakie Monika ma piękne włosy, najpiękniejsze na całym BB!

Aylin
moja po nocy też ma całego pampersa zasikanego:D

Muńka to ja nie wiem kiedy moja nauczy się kontrolować pęcherz, bo ja do tej pory wstaje ok. 3 w nocy zrobić siku:D:D Nocnik nie grający. Mam dużo młodszą siostrę i pamiętam jak zaczęła wlewać tam wodę, soczki, herbatki - wszystko, żeby tylko grał (oprócz siku):D

Ostatnia edycja:
halooooo :)

trzezwosc umyslu na poziomie 10% :p

noc w miare jedna pobudka kolo 4 woda smok i spal do 6 ... myslalam ze jeszcze bedzie spal a ten przez szczebelki dobral sie do grzechotek w oudle ktore stalo kawalek od lozeczka i zaczal nimi walic o lozeczko... cud miod i orzeszki a spac poszedl o 21 :|

Rysica codziennie ma mokra glowe przy kapieli :) ale on ma zgolone wloski na krotkie wiec szybko schna

Mlodak to jakas wyzsza szkola jazdy...

Goldenlucy bedzie kiedys lepiej :)

Muńka nocnik NIEGRAJACY :) a to dlatego ze dziec bedzie rozproszony jak poleci pare ktropelek i koniec z siusiania .... ja bym chciala zeby nie siusial w nocy

Aylin u nas tez pampersem mozna zabijac rano :D

Iwon milego naradowania :)

Niespodzianka oczy ze szreka tak dzialaja :p?

Zaza czyli jednak zeby??

Kasiek wspolczuje nocki

a ja sie zastanawiam jak nauczyc dziecia siusiania do nocnika :p haha wczoraj i przedwczoraj z glupa przed kapiela posadzilam mlodego na kancie wanienki nogi do wody i 5 sekund i sik byl ... i sobie pomyslalam jak sie posadzi na nocniczku i wsadzi nozki do miseczki z woda to bedzie sik ... tylko czy sie przyzwyczai do tego w taki sposob??i czy nie bedzie myslal ze wtedy jest pora na sik jak nogi w wodzie ??

Ostatnia edycja:
Rysica u nas kąpiel codziennie, nie wyobrazam sobie inaczej. Główkę myjemy co 3-4 dni. Szymkowi się włoski nie przetluszczaja.

Kasieńka u nas sik jest zawsze po włożeniu do brodzika. Ale czy może sie przyzwyczaić jak będzie na nocniku to nie wiem.
No i pielucha też coraz bardziej sucha rano. Nocnika brak jednak.

Witam bez kaca :-p

Dziecko odstawione do opiekunki :tak: dzis wyjatkow tata pojechal z nami bo ma wizyte w szpitalu wiec prace zaczyna pozniej, i ku mojemu zaskoczeniu Aurelka prawie wogole nie plakala tylko zrobila smutna minke jak tata ja dawal Claire i tyle :eek: Chyba zgrywala trwadzielke przy tacie :-D:-D:-D

Ja myślałam, że to niedobrze, że tak małe dziecko w nocy nie sika, a tu taka niespodziewajka! no dobra, to pora kupić nocnik, tylko jaki??? Doświadczone mamy, pomożecie??? z melodyjką? bez?? Nie zastanawiałam się jeszcze nad tym...

Ja to kupie bez melodyjki zwykly chyba :sorry: bo po przezyciach kolezanki wole nie ryzykowac :-D
W nocy obudzil ja dziwny dzwiek jakby alarm i dochodzil z lazienki ze sciany a ze mieszkaja w swiezo wybudowanym bloku to myslala, ze rura pekla (bo juz zdarzylo im sie zalac sasiada) i stad ten dzwiek i o 4 nad rane leci do sasiadow i poka czy oni tez cos slysza ze to moze od gazu albo co :szok: Sasiad mowi, ze nic nie slyszy,kolejny nie otworzyl wiec wraca do lazienki i stara sie zlokalizowac dzwiek az wkoncu znajduje nocnik w ktorym baterie sie rozladowuja :szok::-D:-D:-D:szok:

Rysica- kapiemy co dwa dni i wtedy wloski myjemy

Kasienka- ciezko stwierdzic czy sie przyzwyczai :sorry: a chlopcy chyba tak maja, ze jak poczuja wode to sikaja :sorry::-D

Dobra wracam do pracy bo sie znowu nie wyrobie ze wszystkim :-p:sorry:

Moje drogie powiedzcie mi jeśli robicie swoim pociechom herbatę, to na wodzie z czajnika (kranówie) czy gotujecie butelkową w garnku (mowa o herbacie do zaparzania) :D
Zupy oczywiście robię na kranówie, wodę do picia z butelki, ale w przypadku herbaty?

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi :)
Ja kąpię ich codziennie, nie ma bata, ale te włoski to będę myć rzadziej, bo chyba są w o wiele lepszej kondycji wtedy!!!

Sunshine - o matko co za historia z nocnikiem!!!!! To ja czasem zawału dostałam jak ni z tego ni z owego Szczeniaczek uczniaczek leżący na podłodze w nocy wrzaśnie "przytul mnie" a przecież był w trybie "papa"...... zawału można dostać od tej elektroniki....
pokazałam mężowi piżamki - nie wiem co go bardziej ucieszyło, cena :p czy to, że Ci się udało kupić biedroneczki takie jak on Monisi kupił body i był z siebie taki dumny :D Pewnie uznał, że to, że mi się podobało to była prawda naprawdę a nie takie gadania, żeby mu przykro nie było i się ucieszył :D a ja naprawdę zakochana jestem w tych biedroneczkach i żuczkach! :D aaaa i jeszcze "ooo i ta ma spodenki nie różowe" hehe... facet :p powiedziałam, ze w takim razie będzie miał ten zaszczyt założyć jej tę piżamkę sam po własnoręcznym jej wykąpaniu hehehe

kasiekz - ja wszystko robię na gotowanej kranówie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ahjo!

Czuję się oki :-) Mąż nad ranem przejął na troszkę Gabrysię, więc nie jest tak źle.

No dzień dobry królewny :-)

Żadna nie pisze z rana, główka boli? :-p Hehe przypomniała mi się scena z Kac Vegas i już mi się włącza wyobraźnia, jak każda z nas budzi się rano, zaza znajduje tygrysa w łazience, muńka ma na twarzy ogromny tatuaż, a młodak otwiera oczy i widzi gałęzie, bo leży gdzieś na drzewie :-D Taka impreza na BB była :-D

widzę, że od rana wyobraźnia działa :-) hehehe!! młodak ma lęk wysokości, zaza pewnie panicznie boi się dzikich zwięrząt, a ja w życiu nie dałabym sobie zrobić tak wielkiego tatuażu, tym bardziej na twarzy :-D nooooo, ale bohaterowie kac vegas też pewnie na trzeźwo nie przeżyliby takiej przygody - także dziewczyny !!! wszystko przed nami!!!!

skorzystałam z metody D i wsadziłam młodego do fotelika :zawstydzona/y:i zaczęłam bujać i... zasnęłam:szok:

czyli metoda okazała się skuteczna :-) :-D

Zaza nie wiem co mi sie stało z kompem ale jak zrobię odpowiedź to zamiast białego pola na odpowiedź ja mam fioletowe i nie reagujace na kursor. Nie da nic napisać.
Mamy pracujące podpytajcie informatyków może? Bo sama to na bank nie dojde co schrzanilam.

mogę męża zapytać, jak wróci z pracy...tylko czy nie zapomnę...??

Munka, Zaza ja mam nocnik z ikei - zielony. Mamy z nim super zabawe - mlody zaklada mi go na glowe :)

przynajmniej się nie kurzy ;-)

pytanie - jak często myjecie dzieciom włosy??
ja ostatnio Monice zrobiłam 4dni przerwy z powodu tego kataru i wiecie co odkryłam? że już jej się nie przetłuszczają tak jak kilka (8? 10?) tygodni temu, że rano po myciu już miała lekko tłuste a wieczorem już strąki! Ale bacznie im się przyglądałam codziennie, i naprawdę były w super stanie i nie miały kołtuna z tyłu po nocy! Wczoraj jej umyłam, wysuszyłam i rano też wstała bez kołtuna!!! :D A ma już takie fajne długaśne i coraz gęściejsze i coraz więcej się da złapać gumką w kucyku :D

Gabi włosków dużo nie ma, choć coraz więcej :-) i myjemy jej tak co drugi dzień. Ale ona tak szaleje w wannie, że sama się cała zachlapuje, więc mimo wszystko włoski ma mokre.

Fajno, że zmieniłaś fotkę Monisi w suwaczku, bo na poprzedniej była smutna ;-)

Wczoraj przeglądałam Galerię Czerwcowych Maluchów i chyba muszę się też tam 'wpisać' czyli wrzucić jakieś fotki w wolnym czasie:)
Muńka to ja nie wiem kiedy moja nauczy się kontrolować pęcherz, bo ja do tej pory wstaje ok. 3 w nocy zrobić siku:D:D Nocnik nie grający. Mam dużo młodszą siostrę i pamiętam jak zaczęła wlewać tam wodę, soczki, herbatki - wszystko, żeby tylko grał (oprócz siku):D

koniecznie wrzuć fotki!!

Ja właśnie też myślałam o tym, że grający nocnik nie jest dobrym rozwiązaniem, dlatego kupię pewnie bez melodyjki.

halooooo :)
Muńka nocnik NIEGRAJACY :) a to dlatego ze dziec bedzie rozproszony jak poleci pare ktropelek i koniec z siusiania .... ja bym chciala zeby nie siusial w nocy

a ja sie zastanawiam jak nauczyc dziecia siusiania do nocnika :p haha wczoraj i przedwczoraj z glupa przed kapiela posadzilam mlodego na kancie wanienki nogi do wody i 5 sekund i sik byl ... i sobie pomyslalam jak sie posadzi na nocniczku i wsadzi nozki do miseczki z woda to bedzie sik ... tylko czy sie przyzwyczai do tego w taki sposob??i czy nie bedzie myslal ze wtedy jest pora na sik jak nogi w wodzie ??

masz rację z tym siusianiem kilkukropelkowym :-)

Myślę, że nie ma co uczyć go, że sikamy, kiedy nogi w wodzie, bo możesz sobie tylko problemu z tym narobić. Poza tym będzie Ci się chciało za każdym razem szykować miseczki z wodą?? a potem to wycierać??? bo myśląc o swojej Gabi, to na bank cała woda z miseczek wylądowałaby na podłodze ;-)

Ja to kupie bez melodyjki zwykly chyba :sorry: bo po przezyciach kolezanki wole nie ryzykowac :-D
W nocy obudzil ja dziwny dzwiek jakby alarm i dochodzil z lazienki ze sciany a ze mieszkaja w swiezo wybudowanym bloku to myslala, ze rura pekla (bo juz zdarzylo im sie zalac sasiada) i stad ten dzwiek i o 4 nad rane leci do sasiadow i poka czy oni tez cos slysza ze to moze od gazu albo co :szok: Sasiad mowi, ze nic nie slyszy,kolejny nie otworzyl wiec wraca do lazienki i stara sie zlokalizowac dzwiek az wkoncu znajduje nocnik w ktorym baterie sie rozladowuja :szok::-D:-D:-D:szok:

oj tak....znam dźwięk wydobywający się z grającego nocniczka, któremu rozładowują się baterie... :-)

Moje drogie powiedzcie mi jeśli robicie swoim pociechom herbatę, to na wodzie z czajnika (kranówie) czy gotujecie butelkową w garnku (mowa o herbacie do zaparzania) :D
Zupy oczywiście robię na kranówie, wodę do picia z butelki, ale w przypadku herbaty?

ja mam filtr do wody i zawsze z kranu najpierw wlewam wodę tam, a potem do czajnika.

Do góry