reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon - Co?? że niby ja??? :-p:-p szkoda, że lecisz, ale ja też za chwilunię zmykam, bo obiecałam sobie, że pójdę wcześniej spać, żeby na jutrzejszy wieczór być wyspana a tu doooopa, przepadło :-D:-D Ale co tam, dla Was mogę się poświęcić!!!

Zapomniłam napisać o dzisiejszej wizycie u pediatry.

Gabi waży 8850, mierzy 72cm. Zapytałam, czy to normalnie, że rano nie ma ciężkiej pieluchy od sików, a czasami prawie jest sucha i lekarka powiedziała, że są dzieci, które szybko uczą się kontrolować pracę pęcherza i może ona tak, jak dorosły nie sika w nocy. Dlatego też mogłabym już sadzać ją rano na nocnik :sorry:

reklama
Muńka - moje dziewczyny tez budziły się z sucha pieluchą. To jest bardzo pomocne przy odzwyczajaniu od noszenia pieluszki (zwłaszcza jak Magda tetrowe jeszcze nosiła).

Jak zwykle gdy się pojawiam to już jest koniec alkoholizowania się przez Was - u nas był kolega z synkiem i im trochę zeszło (dzieci w tym tyg. mają jeszcze ferie w szkole) i tak sobie cytrynóweczkę otworzyliśmy własnej roboty i fajna była....

Muńka - zazdraszczam niesikajacego dziecka w nocy. Moja ma tak zasikana ze po pierwsze na noc tylko premium pampers wytrzymują, a po drugi pieluchą można by koggos zabić jakby dobrze rzucil :)

Pa ide wo wyrka - jutro wielki dzień - piatek :p i weekend

Mialam odpisac dużo ale z kompa nie mogę bo tylko fiooetowy kwadrat mam zamiast białego a na pisanie z komórki za bardzo wstawiona jestem..... Dobranoc.

Ja myślałam, że to niedobrze, że tak małe dziecko w nocy nie sika, a tu taka niespodziewajka! no dobra, to pora kupić nocnik, tylko jaki??? Doświadczone mamy, pomożecie??? z melodyjką? bez?? Nie zastanawiałam się jeszcze nad tym...

Ja też uciekam!! masakra - jedno piwo i w głowie mały rausz :-p

No dzień dobry królewny :-)

Żadna nie pisze z rana, główka boli? :-p Hehe przypomniała mi się scena z Kac Vegas i już mi się włącza wyobraźnia, jak każda z nas budzi się rano, zaza znajduje tygrysa w łazience, muńka ma na twarzy ogromny tatuaż, a młodak otwiera oczy i widzi gałęzie, bo leży gdzieś na drzewie :-D Taka impreza na BB była :-D

Ja uciekam na naradę, ale najpier kawa. Buźka :-)

Ostatnia edycja:
witam zza biurka :) roboty mnóstwo ale muszę nadrobić to co się działo po moim odejściu:-p

Muńka to leć kupić nocnik! ja nie doświadczona, ale no początek mam zamiar kupić zwykły

Goldenlucy a nie da rady nie nakarmić młodej czasami cycem? u mnie to przechodziło... mogłabyś się do nas dołączyć :)

Jeszcze ktoras chetna to wizja Iwon sie zisci :-D:-D:-D:-D
koniecznie chcę zobaczyć fotorelację z twojej dzisiejszej wyprawy do tesco:-D:-D

Maćku nie fochaj, ty nie potrzebujesz zaproszenia ;) musisz z góry zakładać, że jesteś zaproszona :)

Mialam odpisac dużo ale z kompa nie mogę bo tylko fiooetowy kwadrat mam zamiast białego a na pisanie z komórki za bardzo wstawiona jestem..... Dobranoc.
weź no szybko tlumacz o co kaman z tym fioletowym/białym kwadratem, bo umrę z ciekawości :-p

No dzień dobry królewny :-)

Żadna nie pisze z rana, główka boli? :-p Hehe przypomniała mi się scena z Kac Vegas i już mi się włącza wyobraźnia, jak każda z nas budzi się rano, zaza znajduje tygrysa w łazience, muńka ma na twarzy ogromny tatuaż, a młodak otwiera oczy i widzi gałęzie, bo leży gdzieś na drzewie :-D Taka impreza na BB była :-D

Ja uciekam na naradę, ale najpier kawa. Buźka :-)
Iwon ciebie to jeszcze trzyma chyba, co? ;-):-p

a ja nocke miałam do dupy nie przez kaca, a preze młodego, bo jak tylko zawitałam do sypialni to obudził i zacząła się histeria z przewrami do 4:30 rano... w końcu nie wytrzymałam juz noszenia na rękach wijącego się dziecka i skorzystałam z metody D i wsadziłam młodego do fotelika :zawstydzona/y:i zaczęłam bujać i... zasnęłam:szok: obudziło mnie pacnięcie dupki małego o podłogę bo się wyslizgnął tak się prężył... na szczęście dał mi pospać AŻ do 6.30 :)
jest w końcu mała kreseczka na dziąśle, ale jeszcze nic nie wystaje :/

reklama
Witam z poranną kawusią.
Młody w lezaczku odpoczywa po śniadaniu wiec na bank jej nie tknie.

Zaza nie wiem co mi sie stało z kompem ale jak zrobię odpowiedź to zamiast białego pola na odpowiedź ja mam fioletowe i nie reagujace na kursor. Nie da nic napisać.
Mamy pracujące podpytajcie informatyków może? Bo sama to na bank nie dojde co schrzanilam.

Iwon jo bujną masz wyobraźnie. Ja na drzewie z moim lekiem wysokości, hauaha!!!!

Dzisiaj idę do fryzjera i może znów jak człowiek bede wyglądać. Bo teraz to mam 3 kolory na głowie.

Ostatnia edycja:
Do góry