reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam! Chciałąm nieco więcej nadrobić, ale nie dam rady :sorry:

Puszorki to właśnie pasy. Ja ten wyraz dopiero niedawno usłyszałam i wydaje mi się zabawyny ;-)

Nocnik mamy zwykły, niebieski. Dzisiaj ją posadziłam i nie była tym faktem zbytnio zadowolona :sorry:
Nam się kilka razy w nocy załączyła grająca pszczółka - wymontowałam baterie i już nie jest grająca ;-)
pytanie - jak często myjecie dzieciom włosy??
Ja codziennie w czasie kąpieli. Zochna, tak jak Martynka, lubi sobie wcierać jedzonko we włosy ;-) I mam wrażenie, że pod wieczór już ma spoconą główkę, bo "brzydko" pachną ;-)

hej

umieram w lozku. cale szczescie jest niania to sie mlodym zajmuje. juz dawno tak chora nie bylam...
Kurde - ale mnie impreza wczoraj ominęła :-D

Aurelki pierwszy rysunek: Mamusia i tatus a miedzy mami Aurelka :-)

Zobacz załącznik 550217
Ślicznie! :-)

A dzisiaj ktoś pije? :cool2:

reklama
Hello Bando Pijaczek :-):-):-)
Taka impra a ja z zelazkiem wieczór wczorajszy spędziłam... no nie!:-[

Claudette drugi mocz Gosi idealny wyszedł:-):-):-) więc wczoraj byłam cała szczęśliwa cały dzień:-) G już nawet maruda nie jest, widać, że zdrowa:-):-):-)

Iwon rysunek ferstklas:p

Kasiek ja właśnie jestem w trakcie zamawiania od pathi mt. Można ją wyguglowac. Aylin miała wyszywane wzory więc droższa wersja. Nasz będzie prawdopodobnie grafitowy lub czarny z jednej a z drugiej taka tkanina, którą kupiłam i wyslalam. Ponieważ to wymaga mniej pracy, plus częściowo mój materiał, to będzie taniej.

No i rozwija mi się Gosiak niesamowicie:-) Już Muńka wspomniała, że wstaje:-) a dziś "mammamammammama" :-):-):-):-):-) bez odniesień osobistych jeszcze ale i tak bosko:-)

Naszło mnie na porządki wiosenne... chyba;-) więc prasuję, ukladam, przekładam, szykuję ... Gocha ze mną, więc co jakiś czas ogarniam też jej porządki:p

Wrzucę foty do galerii:-)

Fajne te pizamki :-)
Ja chętnie sprobowalabym ale może na lato...

MsMickey juz od jakiegos czasu obserwuje ze nasze dzieci ida z rozowjem leb w leb:-) moj wlasnie padl po dwoch godzinach walki ze snem - a walczyl bo cwiczyl wstawani w lozeczku plus nawijke mamama nenenene bababa na okraglo....
wiem ze wassze dzieci juz dawno sobie gadaja ale u mojego to przelom, dzis to az sie dziwie ze chrypy nie dostal, bo buzia mu sie nie zamykala. i pamietam jak czytalam chyba ze dwa tygodnie temu ze dziecko w tym wieku nasladuje intonacje i mozna w jego gadaniu rozroznic pytanie, i bylam zalamana bo moj doslownie ani be ani me :-D a dzis prosze. cudowny dzien , szkoda ze taka chora jestem nei moge go wycalowac ani nic

kasiek sliczne te butki :) i jest nadzieja ze nie beda spadac:-D
edek: chyba cie zamorduje, jakie oni maja piekne buciki dla chlopcow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Josie wyzdrowiejesz to wycalujesz :-):-):-)
Ależ cieszą takie postępy:-):-):-)

Ja się ostatnio zaczęłam zastanawiać, gdy przeczytałam o SŁOWACH: mama, tata, DZIDZIA !!! no ale wtedy zamykam oczy i powtarzam sobie jak mantrę: dzieci rozwijają się w różnym tempie... dzieci rozwijają się w różnym tempie... dzieci rozwijają się w różnym tempie... ;-)

U G dziś zaczęłam wylapywac różne dźwięki, tzn melodia czyli samogloski plus dodatkowo właśnie m, g, b. Wplecione w muzykę;-)
G od paru dni usypia błyskawicznie. Butla, cyc i kimono. A o 4 (dziś o 5) pobudka i 'bawimy się';-) I po godzinie zabawy zmęczy się, przycycujemy i śpi. Do 7, dziś do 8.

Macku co pijesz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja się ostatnio zaczęłam zastanawiać, gdy przeczytałam o SŁOWACH: mama, tata, DZIDZIA !!! no ale wtedy zamykam oczy i powtarzam sobie jak mantrę: dzieci rozwijają się w różnym tempie... dzieci rozwijają się w różnym tempie... dzieci rozwijają się w różnym tempie... ;-)

U G dziś zaczęłam wylapywac różne dźwięki, tzn melodia czyli samogloski plus dodatkowo właśnie m, g, b. Wplecione w muzykę;-)
G od paru dni usypia błyskawicznie. Butla, cyc i kimono. A o 4 (dziś o 5) pobudka i 'bawimy się';-) I po godzinie zabawy zmęczy się, przycycujemy i śpi. Do 7, dziś do 8.
No pewnie! Pamiętam jak ia od Gkvip szybko zaczęła podnosić główkę. A teraz się okazało, że raczkować/wstawać jakoś na końcu ogonka ;-) Zosia długo nie podnosiła główki i myślałam, że do chodzenia długa droga. A na dzień dzisiejszy raczkuje, pewnie stoi i chodzi przy meblach :tak:

Ja nie jestem w stanie wyłapać żadnych konkretnych dźwięków ;-)

Zosia też ładnie zasypia po kąpaniu, ale budzi się o 6/7 w zależności, czy mam idzie do pracy na 8 (wtedy śpi do 7), czy na 11 (dzisiaj pobudka była przed 6 :dry:)
Macku co pijesz?
Też winko :tak: Znalazłąm jeszcze takie sprzed ciąży. Było otwarte i ma jakiś dziwny osad, ale w smaku dobre ;-)

Dziewczyny dzięki za odpowiedź w sprawie mycia włosków :)

Muńka
- Monika na zdjęciu w suwaczku nie była smutna tylko POWAŻNA! :p:p:p
albo inaczej - po prostu nie-uśmiechnięta :p:p:p
Dobrze, że czujesz się lepiej

oglądasz Zmierzch? :p

Aylin - hahaha moja ostatnio nie wkłada rąk do buzi :p znaczy jak je ;P na szczęście!!! Za to włosków dotyka baaardzo często i wszystkie spinki co chwilę ściąga! gumek jeszcze nie...

Josie - zdrowie! jak to dobrze, że Monika śpi w swoim łóżeczku :D te pozy są jakieś kosmiczny :-D gratuluję nowych umiejętności Janka! Ale fajnie, moja ma w nosie co kto do niej mówi ;P

Kasiekz - teraz to już co chwila będzie zaskoczenie :p ja ostatnio się zszokowałam, że Szymek w windzie już dosięga do przycisku 10 piętra :p
a buciki superanckie!

Sunshine - gratuluję pierwszego rodzinnego portretu made by Aurelka :D

MsMickey - gratuluję postępów Gosiaka!!!

A Monika dzisiaj to był mały nerwus, aż w szoku byłam, jak ona potrafi płakać=piszczeć! Ale podejrzewam, że to dzisiaj było ze zmęczenia, bo spała tylko 10:30-12 i do 19 już nie, bo po obiedzie zasnąć nie mogła...

reklama
No heeej,

Sunshine rzuciła jakiś komunikat o weekendzie, a ja się pytam: co to jest weekend?:unsure:
Mój zaczął się tak, że siedzę z otwartym służbowym lapkiem i .. pracuję :rolleyes: Jutro też mnie to czeka, i w niedzielę. Ech...
Przy okazji sunshine, wymiękłam jak zobaczyłam ten obrazek, sweet :sorry:

No, ale przyjemności zajrzenia do Was sobie nie odmowię ;-)

Josie
zdrowiej!

Muńka cudny obrazek z wariacjami nt. spania z dzieckiem :-D Najbardziej wymiata przedostatni, gdzie bąbel leży ojcu na twarzy :-D:-D:-D

MsMickey ale się rozbrykałaś z robotą :wink: No i nie wiem, czy chciałaś nas zawstydzić tym żelazkiem? :-p;-)
Gratuluję wszystkich postępów Gosi :)

A mój jeszcze nie mówi, tylko jakieś tam ma-ma czy dede ;)

Do góry