reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kasieńka nie, u nas płaci się za posiłki i godziny w których dziecko było w przedszkolu PO 13tej, a Szymek jak chodzi raz na jakiś czas to i tak DO 13tej. I to jest państwowo. U nas rozumieją, że mamy małe dziecko i daleko mieszkamy (Szymka musimy zawozić SKMką i tramwajem, kawał drogi, więc ja z Moniką nie mam szans go odebrać) i wiedzą, że wracam do pracy przed wakacjami i Szymek wtedy będzie chodził w dni kiedy mąż ma wolne. A w ogóle to dziadek Szymka, tata R mieszka blok obok przedszkola, więc będzie go mógł o 13 odbierać, w dno wolne od pracy.

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica ano widzisz :)

no i Nikodem dzisiaj juz 5 kupek tylko pierwsza byla ok pozostale biegunkowe :(:(:(:(:( czytam tez na necie i zdarzaja sie takie straszne biegunki przy zabkowaniu a nam idzie 4 zeby ... nie chce do szpitala bo jeszcze czyms powaznym sie zarazi a ani antybiotyku ani niczego dac nie mozna

Ostatnia edycja:
ja bym dała Nifuroksazyd, zawsze warto spróbować... Jak to od zębó - przejdzie po nifuroksazydzie (nie zgodzę się, że to tylko na bakteryjne zatrucie działa - "Jego działanie polega na hamowaniu aktywności bakteryjnych dehydrogenaz i enzymów uczestniczących w syntezie białka." samo zahamowanie enzymów zmniejsza biegunkę... u nas ZAWSZE działał). Jest jeszcze bactrim. A jak to rotawirus???? W żłobku rota łatwo załapać. Może zadzwoń do żłobka i zapytaj czy jest dużo dzieci nieobecnych z powodu biegunki. W tym żłobku gdzie Szymek chodził to jak dzwoniłam i mówiłam, że Szymek przyjdzie od ponieziałku po chorobie (a byłam w domu bo byłam po operacji kostki) to potrafiły mi powiedzieć, żeby zaczekać jeszcze z tydzień, bo od 2 dni mają jakiś wirus).

dzwonilam do zlobka, w tamtym tygodniu bylo jakies dziecko ktore wymiotowalo (bez biegunki) ale przyszlo po jednym wolnym dniu i bylo ok, dzieci ktore chodzily w tamtym tygodniu sa i w tym wiec raczej nie zlobek...
a nifuroksazyd nie zawsze pomaga :) moja kolezanka jak zlapali jelitowke... dawala a i tak wyladowali w szpitalu, a tam jeszcze zarazil sie maluch rota bo organizm oslabiony i poszlo
a na co smekta jest ?

smecta jest na biegunkę ale jak Ci się uda przekonać dziecko do wypicia tego obrzydlistwa to będziesz dobra. Nawet Szymek lekoman absolutnie nie dał sobie tego podać...

Kasienka biedula ten Twoj Nikos :(

Brat jeszcze w pracy wiec ja na jego lapku :) swoj odpieram dopiero w piatek :( choc troche odwyku pewnie dobrze mi zrobi :D

Witam!

U mnie weny nadal brak :confused2:

Kasienka zdrówka dla Nikosia! :tak:

Gratuluję postępów dzieciaczków ;-)
U nas też radocha - Zosia zrobiła kilka razy "papa" :-)

reklama
GRATULUJĘ!!!!!!!!!

a moja cały dzień tata i dziadzia ;D zdrajczyni :p

AAAA... Moja córka mówi dziś cały czas MAMAMAMAMAMA :-D Nic innego nie sylabizuje!!!! Uwielbiam ją, aaaaaaa!!!! :-D

Gratuluję. Moja chodzi i woła pupa pupa pupa pupa :(

Hatszept, Iwon - mam produkt dla nas :) w akcie desperacji wyszukałam takie oto coś
xlarge.jpg

Sunshine - w jaki sposób zapinane te spineczki??

Do góry