reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam sobotnio :-)
my się zbieramy na basen :happy: i zobaczę dziś moją Kropeczkę nurkującą bo tydzień temu mnie to ominęło :crazy:

Kasia.natka - 5 postów na krzyż???? pół godziny już nadrabiam!!! ja co zwykle na bieżąco jestem ;P
!
no bo zobacz że jak tylko to napisałam to się ruch tu zrobił :-p

zrobilam skalpel. bylo lepiej ale nadal oszukuje:sorry:
robię tak samo tyle że zwyczajnie nie daję rady :baffled:

dzisiaj znowu zwrocil ... nie wiem co robie zle ... budzi sie co chwile wiec dawalam mleko zamiast smoka... no i chyba za 3 razem zwymiotowal ... a zjadl moze ze 90 mleka ... kupki tragedia ida zeby ale moe to jelitowka jakas ...

chce mi se plakac :(
Kasienka no nie wiem co to może być :eek: może rzeczywiście albo gluten tyle że wtedy kupy są podobno pieniste albo jest przekarmiony...

reklama
tylko poprzedniej nocy po tym jak zwymiotowal obudzil sie po dwoch godzinach zjadl cala butle bez kaszki i spal ladnie... dzisiaj juz tak nie bylo bo zwymiotowal potem jak sie obudzil zjadl moze 60 zwyklego mleka i nocka do d... byla

Kasienka, Josie, o jakim nosidle piszecie?

Kasienka, mi sie wydaje, ze to jakies zatrucie...te kupki rzadsze mi sie nie podobają...ząbki ząbkami, ale to raczej nie przez nie...a mozesz odstawic tą kaszkę na wieczór?

Rysica, gratki tych 10cm i za wytrwałość!!! Daj znać, jak tam krzesła!

Młodak, wyluzuj z wagą Szymka! Jak zacznie biegać to tak sie wyciągnie, ze szok! Zresztą co to jest 9,5kg? Fakt-słuszna waga, ale bez przesady. Trzeba sie cieszyc, ze chce jesc.

Josie, gratki dla Jasia za postępy! :-)

A ja nie wiem, czy pisałam, ale bylismy u pani doktor we wtorek i mamy skierowanie na badanie krwi małego i usg brzuszka przez to niespanie nocne. Usg brzuszka bo czasami jak wybudza sie w nocy to widac, ze brzuszek boli mimo, ze dajemy same mleczko wieczorem, a deserki je dobre 4h wczesniej, wiec to nie przez nie.
No i dzis jestesmy umówieni na pobranie krwi...trzeba u nas sie umawiac na konkretną godzinę, wiec wypadła 11.45...P. z nim wejdzie chyba, bo ja nie wytrzymam...tzn. pewnie skonczy sie tak, ze ja tez wejde, ale humor mam przez to skiepszczony od rana...juz słyszę ten płacz...i szukanie żyły...:((((((((( badanie krwi przez to, ze zatrzymalismy sie wagowo od 14.01 - cały czas 8700. mały rzeczywiscie nie chce jesc ostatnio niczego oprócz mleczka, ale to chyba przez ząbki...tzn. nie jest, ze on nic je - wczoraj np. wsunął pół duzego słoiczka obiadku i póżniej poprawił małym sloiczkiem jabłka z bananem i porzeczką, ale są dni (ich zdecydowana wiekszosc), ze je kilka łyzeczek obiadku i koniec, deserku nie chce. Trzeba wiec zobaczyc, czy wszystko ok u niego, a przy okazji zbadac hormony tarczycy, bo ja przeciez niedoczynnosc.
A ząbki idą ewidentnie - mam 2 jedyneczki na dole i idą 4 ząbki na górze!!! Jedna jedyneczka juz wychodzi sobie ;) druga wydostała sie na swiatło dzienne i goni pierwsza ;) i idą 2 dwójki!!!:szok: juz tez sie przebiły!!! Mamy wiec 6 zęboli! Czyzbysmy wyszli na prowadzenie w tej konkurencji?
Trzymajcie za nas kciuki przed poludniem...:baffled::-(

Kasieńka nie chce Cie wkurzac ale u nas kolejna nocka przespana. Obudzil sie o 7, wstal w lozeczku bedac w spiworku i nie było mowy juz o spaniu. Wiec go wzielam do sypialni i poszalelismy na lozku budzac tym samym K :)

Hatszept kciuki sa &&&&&&&&&. A nie wystarczy pobranie z paluszka? U nas zawsze tak pobiera siostra K. Maly tylko kweknie przy ukluciu.

Wróciłam do domu ogarnąć się i ruszamy na przyjęcie urodzinowe 7latki (siostrzenicy) u siostry było super, ze spotkanka zrobiła się mała imprezka do 1:30 :) więc mało wyspana jestem :)
Wieczorkiem postaram się wszystko nadrobic :)

Mlodak moj jest miesiac mlodszy a juz w styczniu mial 9280 :p spoko zrzuca jak sie beda ruszac caly czas a raczej przestana przybierac :) a ja juz jestem chyba uodporiona na nocki nasze :) kiedys bedzie lepiej :p byleby w pracy nad biurkiem kiedys nie zasnac hehe :)

Hatszept nosidelko firmy TULA ergonomiczne :)
wyslalam meza po nifuroksazyd wlasnie bo mysle ze tez nie do konca zeby az tak oddzialywuja dzisiaj juz chyba z 6 kupek bylo ... no i mysle zeby kupic ORS, i stad pytanie do Rysicy i doswiadczonych mamus czy jesli je w miare normalnie to kupowac czy raczej nie ma potrzeby ?

a i dzisiaj mlody wszamal caaaaaaly obiadek bez zajakniecia bez zadnych wymiotow i do tego z jajeczkiem wiec nie wiem o co chodzi z tym obiadkiem zlobkowym ... mleka dalej je niewiele ale obstawiam ze podraznia mu smoczek te dziasla na gorze stad niechec do butelki ... daje mu z kubeczka takiego otwartego wode i pije chetnie z a butli nie chce ...

Rysica a widzisz nie wiedzialam ze Nifuroksazyd jest na recepte :|:| chcialam wlasnie kupic a w takim razie d.. zbita

Kasienka a jak myslisz ze wymioty po glutenie to moze sprobuj mu dac tn gluten w dzien i zobaczysz jak po tym i czy wieczorem znow wymiotuuje. Choc jak piszesz ze juz 6kup dzisiaj to moze rzeczywiscie jakis wirus...

Hatszept nosidelko tula. Polecam z czystym sumieniem:-) cos jak chusta ale nie trzeba wiazac. Najlepsze jest to ze maly sie tak przytula slodko:-) :-)
Wspolczuje pobierania krwi i oby wyniki byly ok!!!!
Aaaa zapomnialabym! Dzis na basenie mielismy nurkowanie!! Cale 3 sekundy pod woda:-)
Kasia.natka a u was jak na zajeciach?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry