reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hej,
Rysica - mój od kuchni zawsze trzymał sie z daleka. Jak byłam w ciązy i mała miala miesiąc to zaczął gotować. Ale ja musiałam stać i mówic co po kolei. Jak zapowiedziami daj łyżkę śmietany to łyżka odmierzał. Teraz juz na oko robi. I sam wpadnie czasem na to co ugotować.

Aylin - a ile pieluch w paczce??

ja 3 kupuje. 70 jest. W tamtym tygodniu ambitnie kupilam 4 ale do 4 to u nas jeszcze dluuuuga droga.

zaza mój te wafelki wcinał przez kilka dni a od 2 dni nie chce ani tego ani chrupka i nie wiem czyżby ząbki 4?
A co do pampersów to mi położna mówiła,że one mają w sobie taki środek chemiczny uzależniający i jak się dłuzszy czas ich używa to większość dzieci nie może potem przejść na inne pieluszki i to wcale nie musi być wina dady.
Ja używam pampersów z racji tego,że mam wejście i za 82 szt płacę 38 zł ale mimo wszystko jedną lub 2 dziennie zakładam dady lub rossmanowskie i nie mamy problemów.

A uzywała któraś może lidlowskich pieluszek????????????????????????????????????????

fajna cena za pampki.
Ja miałam pół paczki lidlowaskich. Taka dada tylko z lidla. Całkiem nie głupie. Ale przy moim sikaczu na noc odpadają.

reklama
a w sprawie gina - ja byłam miesiąc po porodzie i po 6 msc od wziyty. Zrobione usg i cytologia. Wynik mam miec w tym tygodniu

Dzień doberek!

Powoli moje objawy PMS (mam nadzieję, że to PMS), zaczynają mnie przerażać! Nocka była co prawda beznadziejna, bo mąż wchodząc o 1.00 do łóżka obudził Gabi i walczyłam z nią do 3.00, a może nawet dłużej, ale jak się obudziłam, to myślałam, że zemdleje, tak mi było słabo. Czułam się, jakby krew odpłynęła mi ze wszystkich części ciała i najlepsze jest to, że w pozycji siedzącej, nie stojącej. Poszłam od razu do męża, (bo rano przejął Gabrysię), żeby w razie czego paść przy nim, no ale poleżałam i przeszło. To znaczy nie do końca, bo nadal jestem trochę osłabiona i skołowana. Najlepsze, że póki co @ brak, ale lekkie ściąganie w dole brzucha też przez moment czułam :no:
Muszę w końcu spiąć tyłek i iść do lekarza, po skierowanie na badania. Może jestem niedowitaminizowana:confused::-) ehh...najgorsze, jakbym była sama z G w takim momencie!!! Właśnie tego się najbardziej boję. Poza tym od razu mam takie myśli, że w razie czego, to nie wyobrażam sobie iść do szpitala i zostawić Gabi, chyba bym zwariowała bez niej!!! Czy to tylko ja mam takie straszne myśli?????

A jednak zajrzałam :-p

Byliśmy w kinie na Sępie, film nawet, nawet. Dawno sie nie zdarzyło że nie żałowałam wydanych pieniędzy na kino :tak:. Jak ktoś nie oglądał to polecam.
Po kinie pojechaliśmy z małą na pogotowie. Okazało się że ma wirusowe zapalenie gardła. Podałam jej jeszcze dziś nifuroksazyt. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo dziś było 8 brzydkich kup. Dr na pogotowiu stwierdziła że na zęby jeszcze nie przyszła pora, ba nawet się nie zanosi...

ojojoj, zdrówka!!!

Muńka - a gdzie Ty masz najbliższe Tesco? Chyba na Kabatach, nie? ja to jestem happy, że Pruszków ma Tesco niedaleko, w Piastowie, i do Janek blisko :D a tam Ikea :D w sumie to jak się na autostradę poleci to 10 minut i Wola Park blisko ;)

i współczuję objawów PMS...

W związku z tą przyjaciółką męża, to powiem Ci, że ja to czasami nawet chciałabym mieć powód do zazdrości o męża :-D wiem, że to by na pewno poprawiło relacje, choć są super ;-):-D ale więcej pikanterii nigdy dość!;-)

A tesco mam własnie najbliżej na Kabatach. :)

Hej,

Nic nie nadrobilam ale się chociaż przywitam ;-)

Pozdrowionka dla Wszystkich i buziaki dla Maluszków :-)

Od jutra postaram się "wbic" na nowo

Fajno, że się odezwałaś, bo wchodziłam z myślą, że dawno się nie odzywałaś i chciałam Cię wywołać :-)

Ostatnia edycja:
Rysica dzięki!!!! ale ja z tych co muszą wszystko sami zobaczyć i wybrać, bo się zastanawiam czasami godzinami:zawstydzona/y:

Muńka do lekarza marsz natychmiast !!!

my własnie wróciliśmy ze spaceru, ręce mam czerwone jak buraczki - tak mi zmarzły:szok: Sergiusz marudził w wózku i tata go nosił na rączkach, chyba się odzwyczaił od spacerów, bo dawno nie byliśmy :zawstydzona/y:

z
A co do pampersów to mi położna mówiła,że one mają w sobie taki środek chemiczny uzależniający i jak się dłuzszy czas ich używa to większość dzieci nie może potem przejść na inne pieluszki i to wcale nie musi być wina dady.
Ja używam pampersów z racji tego,że mam wejście i za 82 szt płacę 38 zł ale mimo wszystko jedną lub 2 dziennie zakładam dady lub rossmanowskie i nie mamy problemów.

A uzywała któraś może lidlowskich pieluszek????????????????????????????????????????
Tez o tym słyszałam i używałam cały czas pampersów i w dzień czasami hagisy raz miałam dady, a teraz mamy rossmanowe i jesteśmy zadowoleni :)

Dziś na obiadku mieliśmy gości, a potem ponad 2godzinny spacerek więc dzień miło zleciał :)

Muńka Ty kochana zasuwaj do lekarza, bo może teraz Ci tylko jakiś witamin brakuje i szybko je dostarczysz, a gorzej będzie jak tego nie zrobisz i gdzieś zasłabniesz.

Ja też często myślałam co bym zrobiła gdyby mi się coś stało, a A z nikim nie zostaje i taki cyckowy jest niby to fajne, ale z drugiej strony czy dobre hmmm.....

Co do przyjaźni ja "miałam" przyjaciela Portugalczyka i było fajnie dopóki nie dawał mi dziwnych propozycji masażu itp. :/ jego żona jest moją koleżanką.

Rysica na gardło to nic jej nie przepisała. Teraz śpi ale jak wstanie to sprawdzę ulotke bo mam tantum verde i najwyżej jej zaaplikuję. Dziś od rana były dwie większe zielono rzadkie kupy i później w międzyczasie takie 3 kleksy. Dupcia jej się strasznie odparzyła :-( smarujemy na zmianę tormentiolem, sudocremem, mąka ziemniaczaną i bepanthenem. Płakusia przy przebieraniu, pewnie szczypie ją strasznie, zaczęłam ją podmywać wodą i wacikami.
No ale jest jeden plus właśnie mija 24h jak ustąpiła gorączka.

U nas dziś ważny moment, bo zmieniliśmy gondolę na spacerówkę :-D:-D przechowywali nam ją brat z żoną, bo mają dużo miejsca i dziś ją przywieźli. Jak się będę dobrze czuła to jutro pierwszy spacerek:-) Szkoda, że zapomniałam, że ona jest dobrze zabezpieczona przed zimnem, bo ma na siedzeniu na całej długości cieplutki wkład i można ją prawie całkowicie osłonić, bo bym już wcześniej zrezygnowała z gondoli. No, ale nic, zima jeszcze się nie skończyła;-)

Rysica na gardło to nic jej nie przepisała. Teraz śpi ale jak wstanie to sprawdzę ulotke bo mam tantum verde i najwyżej jej zaaplikuję. Dziś od rana były dwie większe zielono rzadkie kupy i później w międzyczasie takie 3 kleksy. Dupcia jej się strasznie odparzyła :-( smarujemy na zmianę tormentiolem, sudocremem, mąka ziemniaczaną i bepanthenem. Płakusia przy przebieraniu, pewnie szczypie ją strasznie, zaczęłam ją podmywać wodą i wacikami.
No ale jest jeden plus właśnie mija 24h jak ustąpiła gorączka.

Powinny pomóc te specyfiki, no i woda też.

Ja od urodzenia Gabi, chusteczki mokre używam tylko na wyjściach, a w domu od zawsze waciki i wodę.

hatszept - where are you???? pewnie weekend poświęcasz rodzinie, skoro w tygodniu tyle pracy!! A już masz z głowy, czy przyszły tydzień znów się ciężki zapowiada??

reklama
Do góry