reklama
Waris
Fanka BB :)
A jednak zajrzałam
Byliśmy w kinie na Sępie, film nawet, nawet. Dawno sie nie zdarzyło że nie żałowałam wydanych pieniędzy na kino . Jak ktoś nie oglądał to polecam.
Po kinie pojechaliśmy z małą na pogotowie. Okazało się że ma wirusowe zapalenie gardła. Podałam jej jeszcze dziś nifuroksazyt. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo dziś było 8 brzydkich kup. Dr na pogotowiu stwierdziła że na zęby jeszcze nie przyszła pora, ba nawet się nie zanosi...
Byliśmy w kinie na Sępie, film nawet, nawet. Dawno sie nie zdarzyło że nie żałowałam wydanych pieniędzy na kino . Jak ktoś nie oglądał to polecam.
Po kinie pojechaliśmy z małą na pogotowie. Okazało się że ma wirusowe zapalenie gardła. Podałam jej jeszcze dziś nifuroksazyt. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo dziś było 8 brzydkich kup. Dr na pogotowiu stwierdziła że na zęby jeszcze nie przyszła pora, ba nawet się nie zanosi...
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Claudette - ale się uśmiałam z tego, że mąż i Lena rozwaleni na 90% łóżka ;D ja bym miała na to sposób - poszłabym do Szymka hahahahaha Szymek zawsze gdzieś na brzegu śpi chociaż łóżko ma duże, 120x200!
a co do przyjaciela - to tu oni nigdy nie byli dla siebie kimś więcej i żadne nie było w drugim zauroczone (obydwoje znałam jeszcze zanim zaczęłam się spotykać z R więc wiem, że ich do siebie fizycznie po prostu nie ciągnie i nie iskrzy). Całe szczęście, że ich poznałam zanim zaczęłam się spotykać z R i wiem jakie są relacje, z resztą ona ma męża i dziecko planują, no i ona to taka cnotka, że za żonatych się absolutnie nie
łapie No i odkąd dowiedziała się, że jesteśmy razem jakieś 6 lat temu (a wtedy R rozwodził się z byłą już żoną - nieee nie ja byłam powodem, ja go poznałam w trakcie rozwodu) to strasznie się cieszyła "z nas" i do tej pory się cieszy, że jesteśmy razem i że to na mnie R trafił (po przebojach z była...) To chyba chodzi o sam fakt spotkania. Chociaż sama nie wiem o co, nawet mi przez myśl przeszło, że to ja bym się z nią chętnie spotkała zamiast niego, bo sama ją bardzo lubię ;P
MsMickey - no to nasze panienki będą obydwie spały w różowych słoniach, ale moja musi do nich dorosnąć bo mąż 86 kupił i też lubię F&F, są to ubranka naprawdę dobrej jakości
a co do przyjaźni - no własnie koleżanka ma nas w przyszłym tygodniu odwiedzić my też się po pracy spotykaliśmy razem, my i ona albo my i ona z mężem, w szpitalu u mnie byli jak w ciąży z Szymkiem, i jak urodziłam ale teraz ja z dziećmi siedzę... A ona chciała z nim pogadać i coś się poradzić, a on przy okazji po pracy bo musiał buty oddać do reklamacji, to się umówili w centrum handlowym.
Zaza - a ja wierzę! Bo sama kiedyś miałam przyjaciela, z którymi mogłam konie kraść i miedzy nami też nie iskrzyło ani nic, niestety potem wpadł w tarapaty i zniknął - wyjechał z miasta :/
a jak pizza i spotkanie?
Aylin - fajny taki mąż, mój by się nigdy nie domyślił, żeby coś w kuchni zrobić jeśli mu nie powiem albo jeśli wcześniej SAM tego nie zaplanuje....
Muńka - a gdzie Ty masz najbliższe Tesco? Chyba na Kabatach, nie? ja to jestem happy, że Pruszków ma Tesco niedaleko, w Piastowie, i do Janek blisko a tam Ikea w sumie to jak się na autostradę poleci to 10 minut i Wola Park blisko
i współczuję objawów PMS...
Kasieńka - my tylko jak mamy większe zakupy do zrobienia to jedziemy tam gdzie tańsze mleko wtedy kupujemy od razu ze 3-4 kartony (takie małe bo Gerber tylko w takich jest). a Ci Rosjanie to ja nie wiem czy jeszcze odwaga czy już głupota....
Sunshine współczuję bólu głowy :/
Aylin - miłego wieczorka! kuuurcze a ja w Auchan byłam tydzień temu to nie było. Ostatnio mąż kupił Dady ale Monika co chwila ma jakieś krostki z białymi czubkami, to od pieluch? jak myślicie??
Papitka - Szymek też kinder niespodzianka i dobrze! Bardzo się ucieszyiśmy bo bardzo chcieliśmy tylko baliśmy się zdecydować, ale jak stwierdziliśmy, że zaczynamy starania od następnego cyklu, że zrobię jakieś badania itd to właśnie następnego cyklu nie było bo test pokazał II po tygodniu od spodziewanej @.
ja byłam po porodzie tylko raz na kontroli, cytologii i po tabsy - 3w1 ale to było prawie 4 m-ce po porodzie
Waris - to dobrze, że na pogotowiu byliście - co Wam dała na zapalenie gardła? Mi kolega kiedyś dał Tantum Verde do psikania, szybko znieczula gardło i działa miejscowo więc nawet najmłodsze dzieci mogą, oraz paracetamol regularnie, żeby się nie pogłębiał stan zapalny. A po nifuroksazydzie powinno być już jutro dobrze.
a u nas ok
a co do przyjaciela - to tu oni nigdy nie byli dla siebie kimś więcej i żadne nie było w drugim zauroczone (obydwoje znałam jeszcze zanim zaczęłam się spotykać z R więc wiem, że ich do siebie fizycznie po prostu nie ciągnie i nie iskrzy). Całe szczęście, że ich poznałam zanim zaczęłam się spotykać z R i wiem jakie są relacje, z resztą ona ma męża i dziecko planują, no i ona to taka cnotka, że za żonatych się absolutnie nie
łapie No i odkąd dowiedziała się, że jesteśmy razem jakieś 6 lat temu (a wtedy R rozwodził się z byłą już żoną - nieee nie ja byłam powodem, ja go poznałam w trakcie rozwodu) to strasznie się cieszyła "z nas" i do tej pory się cieszy, że jesteśmy razem i że to na mnie R trafił (po przebojach z była...) To chyba chodzi o sam fakt spotkania. Chociaż sama nie wiem o co, nawet mi przez myśl przeszło, że to ja bym się z nią chętnie spotkała zamiast niego, bo sama ją bardzo lubię ;P
MsMickey - no to nasze panienki będą obydwie spały w różowych słoniach, ale moja musi do nich dorosnąć bo mąż 86 kupił i też lubię F&F, są to ubranka naprawdę dobrej jakości
a co do przyjaźni - no własnie koleżanka ma nas w przyszłym tygodniu odwiedzić my też się po pracy spotykaliśmy razem, my i ona albo my i ona z mężem, w szpitalu u mnie byli jak w ciąży z Szymkiem, i jak urodziłam ale teraz ja z dziećmi siedzę... A ona chciała z nim pogadać i coś się poradzić, a on przy okazji po pracy bo musiał buty oddać do reklamacji, to się umówili w centrum handlowym.
Zaza - a ja wierzę! Bo sama kiedyś miałam przyjaciela, z którymi mogłam konie kraść i miedzy nami też nie iskrzyło ani nic, niestety potem wpadł w tarapaty i zniknął - wyjechał z miasta :/
a jak pizza i spotkanie?
Aylin - fajny taki mąż, mój by się nigdy nie domyślił, żeby coś w kuchni zrobić jeśli mu nie powiem albo jeśli wcześniej SAM tego nie zaplanuje....
Muńka - a gdzie Ty masz najbliższe Tesco? Chyba na Kabatach, nie? ja to jestem happy, że Pruszków ma Tesco niedaleko, w Piastowie, i do Janek blisko a tam Ikea w sumie to jak się na autostradę poleci to 10 minut i Wola Park blisko
i współczuję objawów PMS...
Kasieńka - my tylko jak mamy większe zakupy do zrobienia to jedziemy tam gdzie tańsze mleko wtedy kupujemy od razu ze 3-4 kartony (takie małe bo Gerber tylko w takich jest). a Ci Rosjanie to ja nie wiem czy jeszcze odwaga czy już głupota....
Sunshine współczuję bólu głowy :/
Aylin - miłego wieczorka! kuuurcze a ja w Auchan byłam tydzień temu to nie było. Ostatnio mąż kupił Dady ale Monika co chwila ma jakieś krostki z białymi czubkami, to od pieluch? jak myślicie??
Papitka - Szymek też kinder niespodzianka i dobrze! Bardzo się ucieszyiśmy bo bardzo chcieliśmy tylko baliśmy się zdecydować, ale jak stwierdziliśmy, że zaczynamy starania od następnego cyklu, że zrobię jakieś badania itd to właśnie następnego cyklu nie było bo test pokazał II po tygodniu od spodziewanej @.
ja byłam po porodzie tylko raz na kontroli, cytologii i po tabsy - 3w1 ale to było prawie 4 m-ce po porodzie
Waris - to dobrze, że na pogotowiu byliście - co Wam dała na zapalenie gardła? Mi kolega kiedyś dał Tantum Verde do psikania, szybko znieczula gardło i działa miejscowo więc nawet najmłodsze dzieci mogą, oraz paracetamol regularnie, żeby się nie pogłębiał stan zapalny. A po nifuroksazydzie powinno być już jutro dobrze.
a u nas ok
maćku a to co się stało ????????
Nic się nie stało. Pogoda jak najbardziej...maćku - z powodu pogody??
I chociaż nie bardzo chce mi się wracać do pracy ze względu na to co tam zastanę, to coraz bardziej czuję, że mi tego trzeba Chyba mam dość siedzenia w domu z dzieckiem i tej monotonii. Jednak przymus rannego wstawania, ogarnięcia się i przetrwania kolejnego dnia, człowieka mobilizuje ;-)
Weszlam właśnie do nas na górę (Pe miał pilnować G) i co widzę: Pe drzemie na łóżku obok którego leży rozłożona kołdra z Gochą, a Gocha ... z zapałem wylizuje jego pantofle. Jak tu się nie śmiać?
Oczywiście ryk gdy zabralam ;-)
Zochna też ma pociąg do kapci. Jak na razie udało jej się skosztować tylko swoje.
Ja dokładnie tak się czuję od jakiegoś czasu, a nie mam PMSW życiu nie miałam zauważalnych przeze mnie objawów PMS, a teraz wiem, że moje samopoczucie to nic innego, jak właśnie to...
Totalne rozdrażnienie, chaos w umyśle, brak chęci do wszystkiego, spojrzenie w lustro z myślą " rany, jak ja wyglądam!!! " A piszą, że PMS nasila się często po pierwszej ciąży idę książkowo!
Świry!co myslicie ?? jak dla mnie szal Hardcore z Rosji! 215m nad ziemią. - YouTube
Zauważyłyście, że od jakiegoś czasu mnóstwo rosyjskich filmików w sieci się spotyka? Chyba w końcu dotarł do nich internet ;-)
Ja też się właśnie wybieram Tylko ciągle zapominam zadzwonić i się umówić, a mogę to zrobić tylko w środy i piątki do południa.Dziewczyny byłyście u gin jeszcze później po porodzie oprócz tej kontrolnej wizyty po 6 tygodniu? Mi kazała gin przyjść ale nie mam czasu;p.
Zdrówka życzę!Po kinie pojechaliśmy z małą na pogotowie. Okazało się że ma wirusowe zapalenie gardła. Podałam jej jeszcze dziś nifuroksazyt. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo dziś było 8 brzydkich kup. Dr na pogotowiu stwierdziła że na zęby jeszcze nie przyszła pora, ba nawet się nie zanosi...
Po ile kupujesz mleko gerber?Ostatnio mąż kupił Dady ale Monika co chwila ma jakieś krostki z białymi czubkami, to od pieluch? jak myślicie??
No właśnie też miałam pisać o tych dadach! Kiedyś ich używałam i było oki. Ostatnio skończyły mi się pampersy,a nie było nigdzie promocji, więc kupiłam dada. I mała ma co chwilę czerwony tyłek i krostki. Beż białych czubków, ale ewidentnie to wina tych pieluszek
zaza26
Fanka BB :)
witam
co do gina to ja byłam już dwa razy, miałam 2 usg, cyto ma mi zrobić jak zacznę miesiączkować
też lubię F&F ale tesco brak, mam do najbliższego 20km, a wybór tam prawie żaden :/
a dzisiaj w nocy D wstawał do małego, więc po raz kolejny odczuwam ogromną zaletę karmienia MM
p.s. skoro pomyślałaś, że ja mogę pomyśleć o tym innym, to znaczy że też jesteś zboczuch
co do gina to ja byłam już dwa razy, miałam 2 usg, cyto ma mi zrobić jak zacznę miesiączkować
też lubię F&F ale tesco brak, mam do najbliższego 20km, a wybór tam prawie żaden :/
a dzisiaj w nocy D wstawał do małego, więc po raz kolejny odczuwam ogromną zaletę karmienia MM
niestety taka se :/ u mnie na zadupiu brak dobrej pizzy ale po takim czasie to chciało mi się jakiejkolwiekI jak bylo??? pytam o pizze zboczuchu
p.s. skoro pomyślałaś, że ja mogę pomyśleć o tym innym, to znaczy że też jesteś zboczuch
Sergiusz dostał właśnie dzisiaj pierwszy raz tego wafelka ryżowego z Hippa, ale młodemu nie przypasowało, bo odpadał w grudkach, a on grudek nie toleruje :/ zaraz się krztusi i krzywi :/J
Dziś znalazłam w sklepie, ze zdrową żywnością nowe przekąski dla Antka póki co testowaliśmy dziś chrupki gryczane i bardzo mu smakuję, więc myślę, ze to też jakiś pomysł dla maluchów.
Bo jednak te ciastka hipp i wafelki wydają mi się dosyć słodkie.
Sklep Zielarsko Medyczny - Zdrowa Rodzina
zaza mój te wafelki wcinał przez kilka dni a od 2 dni nie chce ani tego ani chrupka i nie wiem czyżby ząbki 4?
A co do pampersów to mi położna mówiła,że one mają w sobie taki środek chemiczny uzależniający i jak się dłuzszy czas ich używa to większość dzieci nie może potem przejść na inne pieluszki i to wcale nie musi być wina dady.
Ja używam pampersów z racji tego,że mam wejście i za 82 szt płacę 38 zł ale mimo wszystko jedną lub 2 dziennie zakładam dady lub rossmanowskie i nie mamy problemów.
A uzywała któraś może lidlowskich pieluszek????????????????????????????????????????
A co do pampersów to mi położna mówiła,że one mają w sobie taki środek chemiczny uzależniający i jak się dłuzszy czas ich używa to większość dzieci nie może potem przejść na inne pieluszki i to wcale nie musi być wina dady.
Ja używam pampersów z racji tego,że mam wejście i za 82 szt płacę 38 zł ale mimo wszystko jedną lub 2 dziennie zakładam dady lub rossmanowskie i nie mamy problemów.
A uzywała któraś może lidlowskich pieluszek????????????????????????????????????????
JA daje te hipp dopiero od niedawna bo pierwszy raz kupiłam jakis tydzień temu ale jabłkowe i malemu średnio pasowały.Ja nie miałam iść zrobić cytologię, ale nie doszłam :/ A w ogóle muszę sobie znaleźć innego gina który robi usg na miejscu.
edek:
No i najlepszego dla Kubusia!!
edek2:
Dziś znalazłam w sklepie, ze zdrową żywnością nowe przekąski dla Antka póki co testowaliśmy dziś chrupki gryczane i bardzo mu smakuję, więc myślę, ze to też jakiś pomysł dla maluchów.
Bo jednak te ciastka hipp i wafelki wydają mi się dosyć słodkie.
Sklep Zielarsko Medyczny - Zdrowa Rodzina
Kiedy ja gdzieś byłam hmm... to było chyba przed ciaza. ;pA jednak zajrzałam
Oby mała szybko wyzdrowiała. A na ząbki przyjdzie pora
Ja jeżdzę do szkoły co drugi tydzień i wcale mi nie przeszkadza ze muszę wcześniej wstać bo to dą dni kiedy sie troszke ogarne bo jak siedzę w domu czy wychodzę z małym na spacer to aby sie ciepło ubrać i tyle. Włosy w tragicznym stanie przydałby sie fryzjer ale nie mam kiedy bo całe dnie z miśkiem. Kuba też jadł swoje kapcie chyba były smaczne bo całe obślinione az poszłam umyłam spód jednego gokładnie i dałam mu tego czystego ;p Co do pampków ja używam baby dream z rossmana i nie narzekam są mięciutkie i mały ma czysta dupkę bez krostek ;dNic się nie stało. Pogoda jak najbardziej...
I chociaż nie bardzo chce mi się wracać do pracy ze względu na to co tam zastanę, to coraz bardziej czuję, że mi tego trzeba Chyba mam dość siedzenia w domu z dzieckiem i tej monotonii. Jednak przymus rannego wstawania, ogarnięcia się i przetrwania kolejnego dnia, człowieka mobilizuje ;-)
Zochna też ma pociąg do kapci. Jak na razie udało jej się skosztować tylko swoje.
No właśnie też miałam pisać o tych dadach! Kiedyś ich używałam i było oki. Ostatnio skończyły mi się pampersy,a nie było nigdzie promocji, więc kupiłam dada. I mała ma co chwilę czerwony tyłek i krostki. Beż białych czubków, ale ewidentnie to wina tych pieluszek
Dzisiaj jedna pobudka o 4 na piciu ale juz do 7 spał ze mna bo nie chciał w łóżeczku zasnąć. Teraz dżemke sobie uciął pewnie pośpi do 12. Miłego dzionka.
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Niedobrze.... Już prawie cała paczka zużyta i nic się nie poprawia... jakby to było uzależnienie od pampersów to pewnie już by się "skończyło" po tylu dniach... Sama nie wiem... Szymek miał pampersy i huggiesy na zmianę i nie miał takich faz... Jeszcze obstawiam zmianę chusteczek... albo kremu... Bo mąż kupił linomag z białą zakrętką znaczy z tlenkiem cynku a nie zwykły... Może za bardzo wysusza?? Co dziwne, po nocy jest ok, robi się tak po tym jak walnie kupsztala, i tak co drugą pieluszkę jest lepiej a co drugą gorzej???No właśnie też miałam pisać o tych dadach! Kiedyś ich używałam i było oki. Ostatnio skończyły mi się pampersy,a nie było nigdzie promocji, więc kupiłam dada. I mała ma co chwilę czerwony tyłek i krostki. Beż białych czubków, ale ewidentnie to wina tych pieluszek
witam
Sergiusz dostał właśnie dzisiaj pierwszy raz tego wafelka ryżowego z Hippa, ale młodemu nie przypasowało, bo odpadał w grudkach, a on grudek nie toleruje :/ zaraz się krztusi i krzywi :/
Zaza - jak chcesz, to Ci w najbliższym czasie jak będę w tesco to zobaczę chłopięce F&F i mogę Ci MMSkiem wysłać czy Ci się podoba tylko napisz czy mam szukać w body czy w pajacykach. Dla mnie to nie problem Teraz mąż ma tydzień wolnego to w tygodniu będę bo chcę niuśce jakieś bodziaki na 80 kupić.
Fajnie, że mąż wstawał do Sergiuszka
A u nas super, Monika wstała w radosno piszczącym humorze o 8:30!!! ja do niej idę a ta klęczy na kolanach (ale taki przysiad na dupce też siedziała) i trzyma się szczebelków!!! A jak się bawiła na podłodze to tak całkiem bez trzymania "siedziała" na kolanach z rączkami do góry!
I dzisiaj zjadła miseczkę normalnej kaszy mannej na zwykłym mleku - aaale smakowało
reklama
Jakoś nie bardzo w te uzależnienie wierzę I u nas się to nie zgadza, bo w międzyczasie miałam rozzmanowskie i nic się nie działoA co do pampersów to mi położna mówiła,że one mają w sobie taki środek chemiczny uzależniający i jak się dłuzszy czas ich używa to większość dzieci nie może potem przejść na inne pieluszki i to wcale nie musi być wina dady.
A powtórzcie ile te pajace kosztują?Zaza - jak chcesz, to Ci w najbliższym czasie jak będę w tesco to zobaczę chłopięce F&F i mogę Ci MMSkiem wysłać czy Ci się podoba tylko napisz czy mam szukać w body czy w pajacykach. Dla mnie to nie problem Teraz mąż ma tydzień wolnego to w tygodniu będę bo chcę niuśce jakieś bodziaki na 80 kupić.
I dzisiaj zjadła miseczkę normalnej kaszy mannej na zwykłym mleku - aaale smakowało
Dawałaś jej już wcześniej zwykłe mleko? Skończyłaś ekspozycję na gluten, czy nie przejmujesz się tym za bardzo?