reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej
U mnie kolejna przespana noc :-)

haha kasienka powiedz mezowi ze tego na filmiku nie widac ale na koniec mamucia zjadla brokulki a synus dostal mleczko i byl przeszczesliwy! jutro bedziemy testowac marchewke. moze tym razem chociaz jej dotknie :-D:-D
a z tymi pachami to wlasnie tak bylo ze kupilam super depilator i tam byla nakladka pod pachy, i mowie sobie tyle kasy dalam to sporbuje. ryczalam jak bobr. dwa dni mnie skora ciagnela jeszcze. ale po miesiacu uzywania to juz zupelnie bezbolesnie, jak regularnie robisz co 3 dni. mnie zawsze mega wkurza ten zarost ostry pod pachami wiec postanowilam pocierpiec

w temacie depilacji to ja depilatorem traktuje tylko łydki, próbowałam uda ale myślałam, że z sikam się z bólu, o pachach czy bikini to nawet nie myślę :)
chociaz ostatnio to i tak już tylko maszynka :/ i to rzadko:/
trzeba by było się wziąć za siebie, bo mój D w tym roku 30 kończy i jeszcze gotów w kryzysie wieku średniego znaleźć sobie zadbaną babę:-D

maćku nam położna mówiła o skojarzonych, ale nie namawiała, za to rota odradziła
pediatra natomiast ostatnio powiedziała, że 95% jej pacjentów szczepi i ona zaleca, tym bardziej, że nasz przy takiej silnej alergii może mieć problemy z infekcjami dróg oddechowych i się skusiłam
a teraz się zastanawiam czy było warto i czy 20-tego iśc z małym na drugą dawkę...
jeżeli chodzi o depilatory to jakie polecacie ??? bo chcę sobie zakupić i nie wiem co wybrać :-:)szok:

a mi dwie Panie doktorki odradzały rota, ale za to meningo będę szczepić jak skończy rok
musisz uważać, bo czasem chcąc wyjąć dziecku coś z gardła można tylko wepchnąć to jeszcze głębiej. Najlepiej postępować wg wytycznych z pierwszej pomocy.

Tutaj fajnie to przedstawiają:
Zakrztuszenia dzieci - Wideo w Medonet
widziałam ten film ale po zakrztuszeniu małej, a wtedy nie wiedziałam co robić całe szczęście że nic się nie stało !!!!

reklama
Aga no właśnie zastanawiałam się, jak w kinie Wam poszło:-) Było coś słychać oprócz krzyku dzieci? Jak to wygląda? Gaszą światło? Jest trochę ciszej?

Aga dostałam wczoraj przesyłkę:-) Serdecznie dziękujemy pajace bardzo ładne:-) Napisz mi na priw nr konta i sumę ;-)

Muńka podstawowe kryterium wyboru tel: czy mogę zainstalowac bb? Zadaj takie pytanie w salonie;-)

Muńka ja jak zwykle chętnie. Jakiś tylko dzień konkretny ustalmy bo zagęszcza się ten tydzień odwiedzinowo , tzn do mnie się zapowiedzieli moi przyjaciele z Radomia i przyjaciółka z Ł... ciekawe, czy którykolwiek dotrze;-)

Mlodak wyślę Ci dziś ten nip i nr.

Co do usciskow osobistych, to muszę się jakoś zebrać do kupy z kimś (Muńka???) bo ja generalnie nie mam tu samochodu drugiego. Aż mnie skręca gdy sobie przypomnę, że stoi moja asterka w Ł ... no ale na letnich oponach i starutka jest ...

Czy Wasze dzieci też wracają żarówki??? Goch gdy leży na plecach i nie ma zabawki w ręku to wkreca...

Nie pamiętam hasła do zębów...

Chyba żartujecie - 6 stron do nadrobienia? A kysz mi wszystkie do pracy i dzieciakami się zajmować :-p;-)

No cóż, najwyżej mnie wywalą z pracy, bo jest 8:01, a tu taki gąszcz. Nadrobię tyle, ile mogę :sorry2:

U Was też tak piździ jak w kieleckiem? :confused2:

Mały znowu ma jakiś katar, zapodaję mu ten sam zestaw co ostatnio i obserwuję. Jak się pogorszy, idziemy do pediatry.

Przede wszystkim spóźnione gratulacje dla Monisi - mam nadzieję, że wybaczy cioci wczorajszą absencję? :sorry2:
Rysica bardzo mądra decyzja dot. słodyczy raz w tygodniu :tak: U nas to już jakiś czas funkcjonuje i jest nieźle, młody przywyknął. A było tak jak u Ciebie - batony zamiast obiadówm bo się zamulił i nic już nie chciał :baffled:

MsMickey
oby te strupki, to jednak nie alergia! Alergia to straszny syf, wiem coś o tym.

Aga mleko prosto od krowy? Bleeee :-p

Maćku
u nas też wiosennie, 4 na plusie. Średnio się z tego cieszę, bo już nas kichanie dopadło..

Alijenka, kifsi, Sunshine fajnie Wam z tymi przespanymi nockami :tak:. Pewnie od razu i cera i oko ładniejsze, co? ;-)

hej dziewczyny!
nie bylo mnie bo w pracy zaczela sie powazna robota i juz nie mam czasu siedziec na bb:/ wracam z pracy kolo 14 i bawie sie z mikrusem, i tak do 19

Pięć godzin zabaw z dzieckiem? :szok: To ja nie wspomnę nawet ile czasu małemu poświęcam, bo wypadnę nieciekawie na tak ambitnym tle :zawstydzona/y:

Aylin
my mieliśmy jedno usg bioderek i lekarz kazał nam kontrolnie przyjść jeszcze w 9 m-cu,, więc mamy jeszcze chwilkę :blink:

Ostatnia edycja:
MsMickey wiem że Pauliny Ethan tak robi i wkręca żarówki, a Ty jaki miałaś poród ??? bo coś Paulina mi mówiła jak do mnie dzwoniła, że rozmawiała z położną z Polski i to niby po porodzie on tak ma i idą do neurologa.

Iwon ja dopiero dochodzę do siebie także narazie nie widzę żadnej poprawy w cerze :), ale zapewne o wiele lepiej się czuję, a zmarsczzki to chyba tylko kwas hialuronowy może coś zdziałąć !!!!! :p :D
a piździ u mnie że masakra zaś kolejny dzień w domu :-(

Ostatnia edycja:
Hello :)

U nas lepiej. Leni dziś spała sama w łóżeczku, fakt, że wstawałam do niej kilka(naście) razy ale nie ma źle. :happy2:

Ja mam depilator laserowy domowy i na nóżkach i pod paszkami nie miałam już prawie nic, ale po ciąży trochę się pojawiło i czekam aż skończę karmić i znów się wylaseruję :) natomiast bikini odrosło szybko więc traktuję się maszynką, czasem depilator, ale trzeba się wcześniej znieczulić :-p

My w foteliku jeździmy już od miesiąca, bo Leni za duża już była. Mamy taki do 25kg (casualplay beat s?)i myślę, że spokojnie w takim pojeździ jakiś czas. Co najważniejsze - wygodnie jej w nim, bo dość szeroki jest i w kombinezonie nie jest za bardzo ściśnięta. Rysica cybexy nam pani w sklepie bardzo odradzała, bo dziecko ma cały czas rączki do góry przez tą półeczkę zamiast pasów i faktycznie którekolwiek dziecko było mierzone do tego fotelika w sklepie to strasznie płakało :sorry2:. Romera też nam polecano ale on do 18kg, a chcieliśmy coś więcej.

Aga napisz koniecznie jak wygląda taki seans z dzieckiem w kinie! :happy2:

zaza & będzie dobrze :blink:

josie moja Leni też za brokułem nie przepada, a minki Jaśka genialne! :-D

claudette a co to za depilator ???

ja kupując foteli przede wszystkim sugerowałam się testami a to co pan mówił w sklepie to tylko dodatek, na każdym foteliku jest ulotka
testG01adac.jpg
po prawej stronie jest ten napis GUT (2.0) im mniejsza wartość tym lepszy test fotelika bo co z tego że maxi cosi ma dobre wyniki jak jest taki wąski że za rok na zimę to bym małej nie wsadziła

Ostatnia edycja:
c.d mojego nadrabiania :-p

Waris gratuluję!! :-) Ale fajnie, że się udało. Oby nowa praca okazała się strzałem w dziesiątkę!

Zaza
kochana jesteśmy z Tobą! Zaraz będzie z góreczki :tak:

Claudette, Młodak
gratuluję maluchom raczkowania :-)

U nas nadal "tylko" pozycja bzykająca, ale Muńka tchnęła we mnie nadzieję, że jesteśmy w normie ;-)

Muńka ja bym brała X-perię :tak:

Niespodzianka łączę się w bólu, u nas też gile na horyzoncie. Zdrówka dla Tomcia! :happy2:

Kasieńka czyli jednak żłobek? Mama się nie zdecydowała czy Wy zrezygnowaliście z tego pomysłu?

Hatszept w pracy do 23? A mówiłam jej, wrzuć na wsteczny, na wsteczny mówiłam :dry::no:

Depilacja - zrobiłam to z "nim" raz i była to nienawiść od pierwszego wejrzenia (a raczej wyrwania). Zdecydowanie mówię nie! Jestem wierna tradycyjnym maszynkom :sorry2:

reklama
Alijenka współcZuję.

Qrcze a ja myślałam, że to norma tzn Gocha nie robi tak zawsze tylko czasami tak jej rączki chodzą... jakby się nudzila.
Mam skierowanie do neurologa trzeba będzie się umówić.

Miałam cc.

Do góry