reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Mam dziśiaj wizytę u lekarza. I USG( w moim przypadku trzecie). Wyjątkowo się boję. Wręcz czuję jak mi wszystko w środku się trzęsie z nerwów...
Nie denerwuj się ja też mam dzisiaj USG genetyczne ... rano dostałam lekkiej biegunki ale już jest Ok staram sie myśleć tylko pozytywnie i cieszyć się tym, że zobaczę maluszka a nie martwić czy bać :) Wiadomo przecież że nasze robaczki są piękne duże i zdrowe:-)

reklama
wróce jeszcze do tych witamin....kurcze jakoś nie wzbudza mego zaufania ten femibion natal2 ...napiszce jakie witaminki bierzecie. W poprzedniej ciąży brałam Prenatal ale teraz nigdzie nie moge znaleźć

wróce jeszcze do tych witamin....kurcze jakoś nie wzbudza mego zaufania ten femibion natal2 ...napiszce jakie witaminki bierzecie. W poprzedniej ciąży brałam Prenatal ale teraz nigdzie nie moge znaleźć
Może skonsultuj to z ginekologiem :-)
Ja w pierwszej ciąży brałam Feminatal ... ale teraz poprostu zmienili nazwę z Feminatal na Femibion. Byłam z tego bardzo zadowolona i dla tego teraz biorę to samo. Czułam się po tym bardzo dobrze i wszystkie wyniki wychodziły mi świetnie.
Prenatal u mnie w aptekach jest i na allegro widzę, że też jest :-)

generalnie jestem optymistką, tylko tyle się naczytałam o różnych smutnych rzeczach, jak np. obumarłe ciąże:-( i ten mój ból brzucha i tak łącze wszystko...chociaż ból brzucha minął...eh

I jeszcze: właśnie jem piątą kanapkę na śniadanie:szok: do dnia dzisiejszego nie mogłam patrzeć na jedzenie z rana a dziś jakiś szok kompletny... i zaraz będę robiła placek po cygańsku...no taka głodna jestem jakbym nie jadła ze dwa dni;p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
generalnie jestem optymistką, tylko tyle się naczytałam o różnych smutnych rzeczach, jak np. obumarłe ciąże:-( i ten mój ból brzucha i tak łącze wszystko...chociaż ból brzucha minął...eh

No wiadomo, że różne rzeczy w życiu się zdarzają ale trzeba pamiętać że nie każdemu to się musi przytrafić .. i nie zdarza się to jakoś bardzo często... a brzuch każdą jedną ciężarną boli i to bardzo dobrze bo oznacza że macica tam jest i ciężko pracuje aby mogła dźwigać maleństwo :) A wiesz często jest tak że ten cały stres kobiety przed poronieniem lub przed śmiercią dziecka jest głównym powodem tych nieszczęść... trzeba myśleć w ten sposób , że "przecież mi to się przytrafic nie może" ja tak podchodzę i jest mi z tym bardzo dobrze :-)

I jeszcze: właśnie jem piątą kanapkę na śniadanie
shocked.gif
do dnia dzisiejszego nie mogłam patrzeć na jedzenie z rana a dziś jakiś szok kompletny... i zaraz będę robiła placek po cygańsku...no taka głodna jestem jakbym nie jadła ze dwa dni;p
kolejny znak ze z maluszkiem wszystko w jak najlepszym porządku ;) hormony szaleją ;)

Niezapominajka a podzielisz się tym plackiem? Trzymam kciuki i za twoją wizytę i czekam na wieści

Nanulika nawet nie wiem czy mogę powiedzieć że się staraliśmy, 3 września dostaliśmy zielone światło i wygląda na to że 8 już powstał dzidziuś, pierwsza owulacja i się udało :-)

sicilpol
będzie dobrze. Ja też miałam plamienie tak ok.9tc i byłam na wizycie na drugi tydzień nic mi nie powiedział dopóki mnie nie zbadał i okazało się że wszystko ok. Po prostu tak czasami się zdarza i to nie znaczy że się coś odkleja. Tylko spokojnie no i do czasu wizyty sobie poleż.
siula ja kiedyś miałam tak CMV IgM ujemny oraz CMV IgG dodatni. CMV IgG dodatni oznacza, że już kiedyś na tą chorobę chorowałaś i masz przeciwciała. Natomiast TOXO IgM i IgG miałam ujemne - to ok. Jak masz wynik badania to obok powinny być normy. Jeśli się w nich mieścisz to ok.
mamina karierowiczka
ja bym się cieszyła na twoim miejscu. Od początku ciązy miałam już 3 usg i przez te częste wizyty mam wrażenie że jestem baczniej obserwowana ze względu na moją przeszłość.Moja koleżanka jest teraz w 20tyg. i była też 3 razy.Tak więc jest różnica.
Kasiula1980 możesz mi wysłać zaproszenie do zamkniętego?. Nie widzę tam opcji dołącz albo nie wiem jak to zrobić.
ViolaPop gratuluję wyników.
XDorotka
rzeczywiście mogłabyś sie już odezwać co tam u Ciebie?
Kamila Lublin trzymam kciuki za twoja wizytę.

Dziewczyny która to była w kinie na Listach do M.? I jak faktyczne fajny? Opłaca się iść?

Ostatnia edycja:
Ze wszystkimi się mogę podzielic nie ma sprawy;) Jak juz nastapił ten cud, że z powrotem mogę urzędować w kuchni, to nie ma problemu;)

KamilaLublin- Mi się to przytrafić nie może;)

reklama
Do góry